Πώς να κρατήσετε τα αδέσποτα μακριά από την αυλή;

Για να κρατήσετε τα αδέσποτα σκυλιά μακριά από την αυλή σας, βεβαιωθείτε ότι τα σκουπίδια σας είναι καλά τοποθετημένα και κονσερβοποιημένα και ότι δεν αφήνετε τροφές για κατοικίδια έξω, κάτι που μπορεί να προσελκύσει σκύλους. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε μαύρο ή πιπέρι καγιέν γύρω από την αυλή σας, που τα σκυλιά δεν τους αρέσει. Επιπλέον, δοκιμάστε να φυτέψετε κατιφές στην αυλή σας, καθώς τα σκυλιά δεν τους αρέσει η μυρωδιά. Εναλλακτικά, αγοράστε υγρό φράχτη σε ένα κατάστημα εγχώριας βελτίωσης και ψεκάστε τον γύρω από την αυλή σας για να δημιουργήσετε ένα φράγμα που τα σκυλιά δεν θα θέλουν να διασχίσουν. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας σχετικά με τον τρόπο χειρισμού ενός επιθετικού αδέσποτου σκύλου που βγαίνει στο ναυπηγείο σας, διαβάστε!

Ένας σίγουρος τρόπος για να προσελκύσετε αδέσποτα σκυλιά στην αυλή σας είναι να αφήσετε το φαγητό
Ένας σίγουρος τρόπος για να προσελκύσετε αδέσποτα σκυλιά στην αυλή σας είναι να αφήσετε το φαγητό των κατοικίδιων σας έξω από όπου τα αδέσποτα μπορούν να μυρίσουν και να φτάσουν σε αυτό.

Η αντιμετώπιση αδέσποτων σκύλων που περιπλανιούνται στην αυλή σας μπορεί να είναι ενοχλητική και επικίνδυνη, ειδικά αν έχετε δικά σας κατοικίδια ζώα. Λαμβάνοντας μέτρα για να κάνετε την αυλή σας λιγότερο ελκυστική για περιπλανώμενους σκύλους, μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα να θέλουν να εισέλθουν στην αυλή σας. Για τα σκουπίδια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φράγμα μεταξύ αδέσποτων σκύλων και της αυλής σας. Εάν ένα αδέσποτο εισέλθει στην αυλή σας, προσέξτε πολύ και επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία για να αφαιρέσετε τα αδέσποτα.

Μέθοδος 1 από 3: Κάνοντας την αυλή σας λιγότερο ελκυστική

 1. 1
  Μην αφήνετε το φαγητό των κατοικίδιων σας έξω. Ένας σίγουρος τρόπος για να προσελκύσετε αδέσποτα σκυλιά στην αυλή σας είναι να αφήσετε το φαγητό των κατοικίδιων σας έξω από όπου τα αδέσποτα μπορούν να μυρίσουν και να φτάσουν σε αυτό. Τα περισσότερα αδέσποτα θα είναι πεινασμένα και ψάχνουν για φαγητό. Εάν ταΐζετε τα κατοικίδια ζώα σας έξω, βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει τα υπόλοιπα τρόφιμα στο σπίτι μόλις τελειώσουν τα κατοικίδια ζώα σας.
 2. 2
  Κρατήστε τα σκουπίδια καλά συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα. Τα αδέσποτα μπορεί επίσης να αναζητούν φαγητό σκάβοντας τα σκουπίδια σας. Σκουπίστε όλα τα σκουπίδια που παίρνετε έξω και βεβαιωθείτε ότι τα καπάκια των σκουπιδιών σας αντικαθίστανται σφιχτά αφού τα τοποθετήσετε σε σάκους.
  • Τα δοχεία απορριμμάτων που έχουν λαβές ασφάλισης είναι ίσως το καλύτερο στοίχημά σας, επειδή εμποδίζουν επίσης τους αδέσποτους να προσπαθούν να βγουν από καπάκια σκουπιδιών που είναι λιγότερο ασφαλή.
 3. 3
  Φυτικά κατιφές. Τα σκυλιά αντιπαθούν τη μυρωδιά των κατιφές, οπότε η φύτευση μερικών στην αυλή ή στον κήπο σας μπορεί να ενθαρρύνει τους αδέσποτους να μείνουν μακριά από την αυλή σας. Οι Marigolds απωθούν επίσης ορισμένους τύπους σφαλμάτων και παρασίτων, οπότε η φύτευση τους μπορεί να τραβήξει τη διπλή υποχρέωση απωθητικών αδέσποτων σκύλων καθώς και άλλων παραγόντων.
  Μερικές φορές τα αδέσποτα δεν είναι καθόλου άστεγα σκυλιά - είναι απλά σκύλοι ελεύθερης περιαγωγής
  Μερικές φορές τα αδέσποτα δεν είναι καθόλου άστεγα σκυλιά - είναι απλά σκύλοι ελεύθερης περιαγωγής που μπορεί να ανήκουν στους γείτονές σας.
 4. 4
  Πείτε τα θηλυκά σκυλιά που σας ανήκουν. Όταν ένα θηλυκό σκυλί θερμαίνεται, το άρωμά του θα προσελκύσει αρσενικά σκυλιά από μίλια γύρω. Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να σπάσετε το σκυλί σας.
  • Η ψεκασμός του σκύλου σας θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο του σκύλου σας για καρκίνο και όγκους του μαστού.

Μέθοδος 2 από 3: δημιουργία φραγμών στην αυλή σας

 1. 1
  Εγκαταστήστε ένα φράχτη. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα φράγμα στην αυλή σας είναι να τοποθετήσετε ένα φράχτη. Τα περισσότερα αδέσποτα δεν θα πηδήξουν ένα φράχτη για να μπουν στην αυλή σας (αν και κάποια μπορεί) και εμποδίζει επίσης τα δικά σας ζώα να χαλαρώσουν ή να έρθουν σε επαφή με άγνωστα ζώα. Το μέγεθος του φράχτη σας θα εξαρτηθεί πολύ από το μέγεθος των αδέσποτων που περιπλανιούνται στην αυλή σας, καθώς και από το μέγεθος των δικών σας ζώων.
  • Εάν δεν είστε τρελοί για την ιδέα να κοιτάτε ένα φράχτη όλη την ημέρα, ή αν απλά δεν είναι οικονομική δυνατότητα για εσάς, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε υγρό φράχτη. Το υγρό φράχτη είναι ένα σπρέι που μπορείτε να αγοράσετε για πάνω από δέκα δολάρια στα περισσότερα καταστήματα εγχώριας βελτίωσης. Οι μυρωδιές στα σκυλιά απωθούν το σπρέι και μπορούν επομένως να δημιουργήσουν ένα φράγμα στην αυλή σας χωρίς το κόστος εγκατάστασης ενός πραγματικού φράχτη.
 2. 2
  Εγκαταστήστε μια ηχητική εντομοαπωθητική συσκευή. Μια ηχητική απωθητική συσκευή εκπέμπει ήχους υψηλής συχνότητας που μπορούν να ακούσουν τα σκυλιά, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν. Ορισμένες εκδόσεις ενεργοποιούνται με κίνηση, οπότε όταν ένας αδέσποτος σκύλος (ή άλλο ζώο) περιπλανιέται στην αυλή σας, η συσκευή εκπέμπει έναν ήχο που θα απομακρύνει τους αδέσποτους.
  • Λάβετε υπόψη ότι αυτή δεν είναι καλή επιλογή εάν έχετε σκύλους ή άλλα κατοικίδια ζώα. Εάν τα αφήσετε στην αυλή, θα σβήσουν τη συσκευή και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους ίδιους αυτούς τους ήχους.
 3. 3
  Ρυθμίστε έναν ψεκαστήρα ενεργοποιημένο με κίνηση. Όπως μια ηχητική συσκευή ενεργοποιημένη με κίνηση, ένας ψεκαστήρας με ενεργοποίηση κίνησης θα ενεργοποιηθεί όταν τα αδέσποτα εισέρχονται στην αυλή σας. Ο ψεκασμός σκύλων με νερό είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για να απομακρυνθείτε από την αυλή σας.
  • Εάν έχετε δικά σας κατοικίδια ζώα (ή παιδιά), λάβετε υπόψη ότι θα ψεκαστούν επίσης, οπότε ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική επιλογή εάν αυτό είναι πρόβλημα για εσάς.
  Η αντιμετώπιση αδέσποτων σκύλων που περιπλανιούνται στην αυλή σας μπορεί να είναι ενοχλητική
  Η αντιμετώπιση αδέσποτων σκύλων που περιπλανιούνται στην αυλή σας μπορεί να είναι ενοχλητική και επικίνδυνη, ειδικά εάν έχετε δικά σας κατοικίδια ζώα.
 4. 4
  Ψεκάστε την άκρη της αυλής σας με ξύδι. Τα σκυλιά απωθούνται από τη μυρωδιά του ξιδιού, οπότε ο ψεκασμός στην άκρη της αυλής σας με λευκό ή μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός φράγματος που θα απομακρύνει. Απλώς ρίξτε λίγο ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και περπατήστε την περίμετρο της αυλής σας, ψεκάζοντας το γρασίδι καθώς πηγαίνετε.
  • Λάβετε υπόψη ότι ανάλογα με το μέγεθος της αυλής σας, θα είστε σε θέση να μυρίσετε το ξύδι αφού το ψεκάσετε. Ίσως να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο αμέσως πριν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την αυλή σας.
 5. 5
  Πασπαλίστε μαύρο πιπέρι ή πιπέρι καγιέν στην ιδιοκτησία σας. Το ψέκασμα μικρών ποσοτήτων μαύρου ή πιπεριού καγιέν στην αυλή σας θα το κάνει λιγότερο ελκυστικό για αδέσποτα. Τα σκυλιά χρησιμοποιούν την έντονη αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης τους για να αξιολογήσουν τις περισσότερες καταστάσεις. Εάν συναντήσουν ένα κομμάτι από μαύρο ή πιπέρι καγιέν και είτε μυρίσουν είτε γλείψουν, θα μάθουν να μένουν μακριά από την αυλή σας.
  • Χρησιμοποιήστε πολύ μικρές ποσότητες πιπεριού για αυτό. Ωστόσο, τα ενοχλητικά αδέσποτα είναι, δεν θέλετε να τους προκαλέσετε μόνιμη βλάβη, αφήνοντας τεράστια ανάχωμα πιπεριού που μπορούν να κάψουν τη μύτη ή το στόμα τους.

Μέθοδος 3 από 3: αφαίρεση αδέσποτων σκύλων από την αυλή σας

 1. 1
  Αποφύγετε την αντιπαράθεση. Εάν ένας αδέσποτος σκύλος εισέλθει στην αυλή σας, αποφύγετε να το αντιμετωπίσετε. Μην προσπαθήσετε να το κυνηγήσετε μόνοι σας και μην προσπαθήσετε να το αγγίξετε. Τα αδέσποτα είναι πιθανό να μεταφέρουν ασθένειες και μπορεί να είναι πιο επιθετικά από τα εξημερωμένα σκυλιά.
 2. 2
  Καλέστε τον έλεγχο ζώων ή το ASPCA. Εάν ένα αδέσποτο δεν έχετε στην αυλή σας, επικοινωνήστε με το τοπικό καταφύγιο ζώων ή το αστυνομικό τμήμα «s μονάδα ελέγχου των ζώων. Οι υπεύθυνοι ελέγχου των ζώων και οι υπάλληλοι καταφυγίων ζώων είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν αδέσποτα ή / και επιθετικά ζώα. Μπορούν να αφαιρέσουν το αδέσποτο από την αυλή σας χωρίς τραυματισμό στον εαυτό τους ή στα αδέσποτα.
  Για να κρατήσετε τα αδέσποτα σκυλιά μακριά από το κατώφλι σας
  Για να κρατήσετε τα αδέσποτα σκυλιά μακριά από το κατώφλι σας, βεβαιωθείτε ότι τα σκουπίδια σας είναι καλά τοποθετημένα και κονσερβοποιημένα και ότι δεν αφήνετε τροφές για κατοικίδια έξω, κάτι που μπορεί να προσελκύσει σκύλους.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε μια παγίδα. Εάν το Animal Control δεν μπορεί να φτάσει στο σπίτι σας αμέσως, μπορείτε να αγοράσετε μια παγίδα που δέχετε με φαγητό. Εάν ένας αδέσποτος περιπλανιέται πίσω στην αυλή σας και καταλήγει στην παγίδα, μπορείτε να διατηρήσετε το αδέσποτο έως ότου ένας αξιωματικός ελέγχου ζώων ή κάποιος από ένα καταφύγιο ζώων μπορεί να έρθει να απομακρυνθεί.
  • Αυτές οι παγίδες είναι γενικά πολύ ανθρώπινες και δεν θα τραυματίσουν τους αδέσποτους με οποιονδήποτε τρόπο.
 4. 4
  Καλέστε τους ιδιοκτήτες του σκύλου. Μερικές φορές τα αδέσποτα δεν είναι καθόλου άστεγα σκυλιά - είναι απλά σκύλοι ελεύθερης περιαγωγής που μπορεί να ανήκουν στους γείτονές σας. Δείτε αν μπορείτε να καταλάβετε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης - μπορεί να μπορείτε να δείτε τον αριθμό τηλεφώνου του κατόχου στο κολάρο του σκύλου ή μπορεί να αναγνωρίσετε τον σκύλο. Μόλις ξέρετε σε ποιον ανήκει το σκυλί, επικοινωνήστε με τον ιδιοκτήτη και ενημερώστε τον ότι το σκυλί του βρίσκεται συχνά στην αυλή σας και ρωτήστε τους εάν μπορούν να διατηρήσουν το κατοικίδιο ζώο τους καλύτερα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορεί μια κοινότητα να μειώσει τον πληθυσμό των αδέσποτων σκύλων της;
  Δουλεύοντας μαζί για να τα βάλουμε σε ένα μεγάλο καταφύγιο όπου θα υιοθετηθούν. Μην φωνάζετε τα σκυλιά, αλλιώς θα μπορούσαν να γίνουν επιθετικοί. Καλέστε τον έλεγχο των ζώων για να τους μεταφέρετε στο καταφύγιο.

Σχόλια (2)

 • umarshall
  Το ξίδι μηλίτη μήλου.
 • charalampidesag
  Είχαμε ένα αδέσποτο σκυλί και προσπαθούσε να επιτεθεί και το πιπέρι λειτούργησε!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail