Πώς να εντοπίσετε πληγές στα πόδια στα ινδικά χοιρίδια;

Για να εντοπίσετε εάν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει πληγές στα πόδια, ελέγξτε προσεκτικά τα πόδια του για να δείτε εάν αισθάνονται τραχιά και φλοιώδη, κάτι που συνήθως αισθάνονται οι πληγές των ποδιών. Τα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας μπορεί επίσης να είναι ζεστά στην αφή και πιο σκούρα από το συνηθισμένο. Προσέξτε για τυχόν κοψίματα και πληγές με πύον, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένδειξη λοίμωξης. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικά ευγενικοί όταν αγγίζετε τα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας, καθώς οι πληγές των ποδιών είναι εξαιρετικά επώδυνες. Εάν πιστεύετε ότι το ινδικό χοιρίδιο σας έχει πληγές στα πόδια, πάρτε το σε έναν κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό, ώστε να ρίξουν μια ματιά και να συνταγογραφήσουν φάρμακα για να βοηθήσουν τον γούνινο φίλο σας να αισθανθεί καλύτερα. Για να μάθετε πώς να πει εάν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει πληγές στα πόδια με βάση το πώς περπατά, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει πληγές στο πόδι
Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει πληγές στο πόδι, θα περπατήσει με ένα κουτάλι και θα ευνοήσει όποιο πόδι δεν έχει πληγές.

Οι πληγές των ποδιών, επίσης γνωστές ως bumblefoot, είναι συχνές στα ινδικά χοιρίδια. Οι πληγές συνήθως προκαλούνται από βακτήρια που εισέρχονται στο σώμα μέσω κοψίματος ή ξύσματος στο κάτω μέρος του ποδιού ενός ινδικού χοιριδίου. Οι πληγές των ποδιών, που απαιτούν θεραπεία από κτηνίατρο, μπορεί να είναι πολύ επώδυνες για ένα ινδικό χοιρίδιο και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να εντοπίσετε τις πληγές των ινδικών χοιριδίων, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να θεραπευτεί και να βελτιωθεί.

Μέρος 1 από 3: παρατηρώντας το περπάτημα των ινδικών χοιριδίων

 1. 1
  Παρακολουθήστε το περπάτημα των ινδικών χοιριδίων σας. Στα ινδικά χοιρίδια, οι πληγές στα πόδια επηρεάζουν συνήθως τα μπροστινά πόδια. Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει πληγές στο πόδι, θα περπατήσει με ένα χτύπημα και θα ευνοήσει όποιο πόδι δεν έχει πληγές.
 2. 2
  Ακούστε το ινδικό χοιρίδιο σας καθώς περπατά. Οι πληγές των ποδιών θα είναι πολύ επώδυνες για το ινδικό χοιρίδιο σας. Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να περπατήσει, μπορεί να ακούσετε να τσίμπησε από τον πόνο.
 3. 3
  Περάστε το πειραματόζωό σας για να περπατήσετε. Λόγω των επώδυνων πληγών στα πόδια, το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να μην θέλει να περπατήσει στο κλουβί του. Βάλτε μερικές νόστιμες λιχουδιές στο χέρι σας. Χαμηλώστε το χέρι σας στο κλουβί του και δείτε αν σας έρχεται. Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας παραμείνει εκεί, τα πόδια του μπορεί να βλάψουν πάρα πολύ για να τους πιέσουν.
  • Εάν δεν σας έρθει μετά την πρώτη δοκιμή, μην προσπαθήσετε ξανά.
 4. 4
  Παρακολουθήστε την όρεξη του ινδικού χοιριδίου σας. Εάν τον ενοχλούν οι πληγές των ινδικών χοιριδίων, μπορεί να σταματήσει να τρώει. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι δεν μπορεί πλέον να φτάσει στο φαγητό του, ή ο πόνος έχει επηρεάσει την όρεξή του. Με μειωμένη όρεξη, το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να αρχίσει να χάνει βάρος.
Όταν εντοπίσετε πληγές στα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας
Όταν εντοπίσετε πληγές στα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας, πάρτε τον στον κτηνίατρό σας για διάγνωση και θεραπεία.

Μέρος 2 από 3: εξέταση των ποδιών του ινδικού χοιριδίου σας

 1. 1
  Να είστε ευγενικοί όταν εξετάζετε τα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας. Τα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας θα είναι εξαιρετικά επώδυνα. Το παραμικρό άγγιγμα των ποδιών θα μπορούσε να κάνει το ινδικό χοιρίδιο να φωνάξει με πόνο. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή και χαλαρωτική φωνή και να προσφέρετε λιχουδιές όταν εξετάζετε τα πόδια.
 2. 2
  Νιώστε το δέρμα στα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας. Το δέρμα στο κάτω μέρος ενός υγιούς ποδιού ινδικού χοιριδίου είναι λείο με ανοιχτό ροζ χρώμα. Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει πληγές στα πόδια, το δέρμα θα αισθανθεί τραχύ και φλοιώδες. Κάποια από τα τραχύτητα μπορεί να προέρχονται από ψώρα.
  • Το δέρμα μπορεί να αισθάνεται ζεστό στην αφή.
  • Το προσβεβλημένο πόδι δεν θα έχει ροζ δέρμα. Το δέρμα πιθανότατα θα είναι σκοτεινό.
 3. 3
  Ελέγξτε τα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας για πληγές. Πιθανότατα θα δείτε κάποιες περικοπές και γρατζουνιές στο κάτω μέρος του πληγέντος ποδιού. Επίσης, μπορεί να δείτε έλκη, που είναι ανοιχτές πληγές. Αυτά τα έλκη μπορεί να αποστραγγίζουν ένα κίτρινο ή πράσινο χρώμα υγρού, το οποίο θα υποδεικνύει λοίμωξη.
  • Τα έλκη έχουν συνήθως διάμετρο 0,5 έως 3 cm.
  • Εάν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει μια σοβαρή περίπτωση πληγών στα πόδια, θα δείτε επίσης αποστήματα, τα οποία είναι κλειστά τραύματα που είναι γεμάτα με πύον. Οι αποστήματα είναι δείκτες βακτηριακής λοίμωξης.
 4. 4
  Ψάξτε για πρήξιμο και ερυθρότητα. Όσο επώδυνη είναι και η πληγή των ποδιών του ινδικού χοιριδίου, είναι η φυσική απόκριση του σώματός της σε κάποιο είδος τραυματισμού ή λοίμωξης. Αυτές οι πληγές των ποδιών πιθανότατα θα φαίνονται κόκκινες και πρησμένες, υποδηλώνοντας φλεγμονή. Εάν τα βακτήρια έχουν εισέλθει στο πόδι του ινδικού χοιριδίου σας και έχουν αρχίσει να ταξιδεύουν προς τα πάνω μέσω των ποδιών, οι αρθρώσεις μπορεί επίσης να αρχίσουν να διογκώνονται.
  • Η φλεγμονή του δέρματος του ποδιού ονομάζεται pododermatitis.
Απλώς βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικά ευγενικοί όταν αγγίζετε τα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας
Απλώς βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικά ευγενικοί όταν αγγίζετε τα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας, καθώς οι πληγές των ποδιών είναι εξαιρετικά επώδυνες.

Μέρος 3 από 3: λήψη κτηνιατρικής διάγνωσης

 1. 1
  Πάρτε το ινδικό χοιρίδιο σας στον κτηνίατρό σας. Όταν εντοπίσετε πληγές στα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας, πάρτε τον στον κτηνίατρό σας για διάγνωση και θεραπεία. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ινδικό χοιρίδιο σας. Οι παράγοντες κινδύνου για πληγές στα πόδια περιλαμβάνουν δάπεδο από σύρμα και έλλειψη βιταμίνης C, οπότε φροντίστε να ενημερώσετε τον κτηνίατρό σας για το περιβάλλον και τη διατροφή του κλουβιού των ινδικών χοιριδίων.
  • Περιγράψτε τον τύπο κρεβατιού στο κλουβί του ινδικού χοιριδίου σας. Τα τραχιά κλινοσκεπάσματα, όπως τα άκρα και τα καλαμάκια, μπορούν να βλάψουν το δέρμα στα πόδια του ινδικού χοιριδίου σας, αυξάνοντας την πιθανότητα πληγών στα πόδια και λοιμώξεων.
  • Άλλοι παράγοντες κινδύνου για πληγές στα πόδια είναι η παχυσαρκία και ένα βρώμικο κλουβί.
 2. 2
  Αφήστε τον κτηνίατρό σας να εξετάσει το ινδικό χοιρίδιο σας. Ο κτηνίατρός σας θα εξετάσει ολόκληρο το σώμα του ινδικού χοιριδίου σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια και τα πόδια. Όταν εξετάζετε το σώμα του ινδικού χοιριδίου σας, ο κτηνίατρός σας θα ακούει τους πνεύμονες και την καρδιά, θα αγγίζει το ινδικό χοιρίδιο σας από το κεφάλι έως τα δάχτυλα και θα κοιτάζει στα μάτια και τα αυτιά.
  • Όταν κοιτάζετε τα πόδια και τα πόδια, ο κτηνίατρός σας θα αναζητήσει σημάδια φλεγμονής (ερυθρότητα, θερμότητα, πρήξιμο, πόνος) και θα εξετάσει προσεκτικά το δέρμα.
 3. 3
  Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να πραγματοποιήσει διαγνωστικές εξετάσεις. Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα βοηθήσουν τον κτηνίατρό σας να καθορίσει τη συγκεκριμένη θεραπεία για το ινδικό χοιρίδιο σας. Αν και τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία πληγών στα πόδια στα ινδικά χοιρίδια, ορισμένα αντιβιοτικά μπορούν να κάνουν τα ινδικά χοιρίδια πολύ άρρωστα. Επομένως, ο κτηνίατρός σας δεν μπορεί να συνταγογραφήσει κανένα αντιβιοτικό.
  • Εάν ο κτηνίατρός σας υποψιάζεται ότι τα βακτήρια έχουν εισέλθει στα οστά του ινδικού χοιριδίου σας, τότε θα χρειαστούν ακτινογραφίες.

Συμβουλές

 • Τα ινδικά χοιρίδια με πληγές στα πόδια μπορούν να υποστούν κατάθλιψη.

Προειδοποιήσεις

 • Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, οι πληγές των ποδιών μπορεί να οδηγήσουν σε βαθιές λοιμώξεις των οστών και των τενόντων. Η ζημιά του τένοντα μπορεί να αφήσει ένα ινδικό χοιρίδιο αδύνατο να περπατήσει μόνιμα.
 • Εάν ο πόνος ενός ινδικού χοιριδίου είναι σοβαρός από πληγές στα πόδια, μπορεί να χρειαστεί να εξεταστεί ο ακρωτηριασμός των ποδιών ή η ευθανασία.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι κάνω για τις πληγές των ποδιών στο ινδικό μου χοιρίδιο; Μπορώ να ευθανατώσω;
  Όχι, πηγαίνετε στον κτηνίατρό σας. Παίρνουν συνήθως πληγές στα πόδια από ακάθαρτα κλουβιά. Αυτό είναι εντελώς θεραπεύσιμο!

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail