Πώς να πει εάν ένα ψάρι Betta είναι άρρωστο;

Για να πείτε εάν ένα ψάρι betta είναι άρρωστο, αναζητήστε σημάδια ότι είναι ανθυγιεινό, όπως ξεθωριασμένος χρωματισμός, σχισμένα πτερύγια, διογκωμένα μάτια, λευκές κηλίδες και υπερυψωμένες κλίμακες. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε για μείωση της όρεξης ή χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας, που είναι επίσης ενδείξεις ότι ένα ψάρι betta είναι άρρωστο. Επίσης, ελέγξτε το στομάχι του ψαριού σας για να δείτε εάν είναι πρησμένο, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι είναι δυσκοιλιότητα. Εάν πιστεύετε ότι τα ψάρια betta σας είναι άρρωστα, είναι σημαντικό να αναλάβετε δράση αμέσως, ώστε να βελτιωθεί. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μεθόδους θεραπείας που θα βοηθήσουν τα ψάρια betta να αισθάνονται καλύτερα, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εάν πιστεύετε ότι τα ψάρια betta σας είναι άρρωστα
Εάν πιστεύετε ότι τα ψάρια betta σας είναι άρρωστα, είναι σημαντικό να αναλάβετε δράση αμέσως, ώστε να βελτιωθεί.

Ο Μπέτας εμφανίζει πολλά σημάδια ασθένειας, από λήθαργο έως λευκές κηλίδες. Κάθε φορά που υποψιάζεστε ότι ένα betta είναι άρρωστο, θα πρέπει να το πάρετε μακριά από άλλα ψάρια, καθώς πολλές ασθένειες είναι μεταδοτικές. Επιπλέον, ενδέχεται να μην μπορείτε να βρείτε φάρμακα για τα bettas σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή ακόμη και σε ένα κατάστημα ψαριών. Εάν δεν μπορείτε, μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο.

Μέθοδος 1 από 6: αναζήτηση για σημάδια ενός ανθυγιεινού ψαριού betta

 1. 1
  Προσέξτε για ξεθωριασμένα χρώματα. Όταν ένα betta αρρωσταίνει, ο χρωματισμός του μπορεί να φαίνεται ξεθωριασμένος. Μπορεί ακόμη και να χάσει το χρώμα του εντελώς.
 2. 2
  Παρακολουθήστε τα πτερύγια του betta σας. Σε ένα υγιές betta, τα πτερύγια του θα είναι ολόκληρα. Ένα ανθυγιεινό betta μπορεί να αναπτύξει τρύπες ή σχισμές στα πτερύγια του.
  • Ένα άλλο ανθυγιεινό σημάδι είναι εάν τα πτερύγια του betta σας εμφανίζονται σφιχτά στο σώμα. Δηλαδή, δεν έχουν εξαφανιστεί σωστά.
 3. 3
  Ψάξτε για λήθαργο. Εάν το betta σας είναι άρρωστο, το επίπεδο δραστηριότητάς του θα μειωθεί. Δεν θα είναι ο φυσιολογικός, ενεργός εαυτός του. Οι κινήσεις του θα επιβραδύνουν κάποιες.
  • Ένα άλλο σημάδι ασθένειας είναι ότι τα ψάρια σας κρύβονται στο κάτω μέρος της δεξαμενής πιο συχνά από το κανονικό.
  • Ο λήθαργος μπορεί επίσης να προκληθεί από χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οπότε βεβαιωθείτε ότι το εύρος θερμοκρασίας του νερού είναι καλό.
 4. 4
  Παρακολουθήστε τις διατροφικές σας συνήθειες του betta. Με κάποιες ασθένειες, τα ψάρια σας μπορεί να σταματήσουν να τρώνε εντελώς. Εάν το betta σας φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για φαγητό, μπορεί να είναι άρρωστο.
 5. 5
  Ελέγξτε για σημεία. Αναζητήστε μικρές, λευκές κηλίδες, ειδικά γύρω από το κεφάλι και το στόμα. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός συγκεκριμένου τύπου παρασίτου, που ονομάζεται Ich.
 6. 6
  Ψάξτε για αναπνευστικά προβλήματα. Μπορεί να ακούγεται αστείο να ελέγχετε ένα ψάρι για αναπνευστικά προβλήματα. Ωστόσο, εάν το betta σας βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή της δεξαμενής προσπαθώντας να πάρει περισσότερο αέρα, αυτό είναι πιθανώς ένα σημάδι προβλήματος.
  • Οι Bettas πηγαίνουν φυσικά στην κορυφή της δεξαμενής για να κάνουν μια ανάσα μερικές φορές, αλλά συχνά δεν είναι εντάξει.
 7. 7
  Προσέξτε για να τρίβετε ή να ξύνετε το betta σας. Εάν το betta σας προσπαθεί να τρίψει στο πλάι της δεξαμενής, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη προβλήματος. Ομοίως, εάν το betta σας προσπαθεί να γρατσουνίσει σε φυτά ή αντικείμενα στη δεξαμενή, μπορεί επίσης να είναι άρρωστο.
 8. 8
  Ψάξτε για άλλα σωματικά συμπτώματα. Τα διογκωμένα μάτια μπορεί να είναι ένα σημάδι ασθένειας. Προσέξτε τα μάτια του betta που προεξέχουν από το κεφάλι του.
  • Οι αυξημένες κλίμακες μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα ασθένειας.
  • Παρακολουθήστε τα βράγχιά του. Εάν δεν μπορεί να κλείσει τα βράγχιά του, μπορεί να είναι πρησμένα, ένα άλλο σημάδι ασθένειας.

Μέθοδος 2 από 6: αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

 1. 1
  Ψάξτε για σημάδια πρήξιμο. Εάν τα ψάρια betta σας πρηστούν ξαφνικά, μπορεί να είναι δυσκοιλιότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα σύντομα.
 2. 2
  Σταματήστε το κανονικό φαγητό για αρκετές ημέρες. Ο πρώτος τρόπος για να βοηθήσετε τη δυσκοιλιότητα είναι να σταματήσετε την κανονική του διατροφή για μερικές ημέρες. Αυτό θα του δώσει χρόνο να αφομοιώσει και να μετακινήσει τα τρόφιμα μέσω του συστήματός του.
 3. 3
  Τροφοδοτήστε τον ζωντανό φαγητό. Μετά από μερικές μέρες, αρχίστε να τον ταΐζετε ξανά. Ωστόσο, θα πρέπει να κολλήσετε στη ζωντανή τροφή για λίγο.
  • Για ζωντανή τροφή, μπορείτε να ταΐσετε γαρίδες άλμης ή σκουλήκια αίματος. Ο γενικός κανόνας για το πόσο φαγητό πρέπει να παρέχει είναι να δίνει αρκετό φαγητό έτσι ώστε το betta σας να μπορεί να φάει για δύο λεπτά. Κάντε το δύο φορές την ημέρα.
 4. 4
  Μην τον ταΐζεις τόσο πολύ. Η δυσκοιλιότητα είναι γενικά ένα σημάδι ότι τρέφετε το betta σας πάρα πολύ. Επομένως, μόλις αρχίσει να τρώει ξανά κανονικά, πρέπει να τον ταΐσετε λιγότερο από ό, τι ήσασταν.
Κάθε φορά που υποψιάζεστε ότι ένα betta είναι άρρωστο
Κάθε φορά που υποψιάζεστε ότι ένα betta είναι άρρωστο, θα πρέπει να το πάρετε μακριά από άλλα ψάρια, καθώς πολλές ασθένειες είναι μεταδοτικές.

Μέθοδος 3 από 6: διάγνωση μολύνσεων πτερυγίων / ουρών και μυκητιασικών λοιμώξεων

 1. 1
  Ψάξτε για τεμαχισμένες ουρές και πτερύγια. Αυτή η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει μόνο την ουρά ή μόνο τα πτερύγια. Ωστόσο, τους δίνει μια τεμαχισμένη εμφάνιση.
  • Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες ποικιλίες μακράς ουράς, όπως τα μισά μπετά, θα προσπαθήσουν να δαγκώσουν τα πτερύγια τους επειδή είναι πολύ βαριά. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζητήστε άλλα συμπτώματα ασθένειας καθώς και σχισμένα πτερύγια.
  • Επίσης, αναζητήστε πιο σκούρο χρωματισμό κοντά στο τέλος της ουράς.
 2. 2
  Προσέξτε για λευκά μπαλώματα με μυκητιασική λοίμωξη. Αυτή η ασθένεια παρατηρείται συχνότερα από τα λευκά μπαλώματα που εμφανίζονται στα ψάρια σας. Μπορεί επίσης να έχει αδέξια πτερύγια ή να είναι λιγότερο δραστικό από το κανονικό. Ενώ μια μυκητιασική λοίμωξη είναι διαφορετική από τη σήψη των πτερυγίων, αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.
 3. 3
  Αλλάξτε το νερό. Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξετε το νερό. Φυσικά, πρέπει να αφαιρέσετε τα ψάρια σας σε άλλο δοχείο ενώ το κάνετε. Αυτή η ασθένεια αναπτύσσεται συχνά από βρώμικο νερό, οπότε πρέπει να παρέχετε ένα καθαρό περιβάλλον για τα ψάρια σας. Πρέπει να καθαρίσετε τη δεξαμενή πριν τοποθετήσετε ξανά νερό.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τη δεξαμενή είναι να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό σε αναλογία 1 έως 20 με νερό. Αφήστε το μείγμα να παραμείνει στη δεξαμενή για περίπου μία ώρα. Μπορείτε να αφήσετε τα ψεύτικα φυτά και να μαζέψετε σε αυτό το μείγμα, αλλά όχι στους βράχους ή το χαλίκι, καθώς μπορούν να απορροφήσουν τη λεύκανση
  • Βεβαιωθείτε ότι το ξεπλύνετε αρκετές φορές αφού το καθαρίσετε.
  • Για τους βράχους, ψήστε τους στους 232°C για μια ώρα. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα προσθέσετε ξανά.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε ένα φάρμακο. Θα δώσετε το betta τετρακυκλίνη ή αμπικιλλίνη, το οποίο προσθέτετε στο νερό. Το ποσό που προσθέτετε εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής, αλλά θα βρείτε οδηγίες στη συσκευασία.
  • Θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εξουδετερωτικό μύκητα. Αυτό θα κρατήσει την ανάπτυξη έξω από το νερό.
  • Εάν το betta σας έχει μόνο μυκητιασική λοίμωξη, δεν θα χρειαστεί τετρακυκλίνη ή αμπικιλλίνη, αλλά θα χρειαστεί εξουδετερωτικό μύκητα.
 5. 5
  Επαναλάβετε τη διαδικασία. Αλλάζετε το νερό τουλάχιστον κάθε 3 ημέρες. Κάθε φορά που αλλάζετε το νερό, προσθέστε ξανά το φάρμακο. Σταματήστε μόνο όταν τα πτερύγια betta φαίνεται να μεγαλώνουν ξανά, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα.
  • Για μυκητιασικές λοιμώξεις, αναζητήστε τα λευκά μπαλώματα και άλλα συμπτώματα να εξαφανιστούν. Όταν το κάνουν, επεξεργαστείτε τη δεξαμενή με Bettazing ή Bettamax για να βοηθήσετε στην εξάλειψη του μύκητα.

Μέθοδος 4 από 6: αντιμετώπιση βελούδου

 1. 1
  Λάμψτε έναν φακό στα ψάρια σας. Ένας τρόπος για να δείτε το βελούδο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φως απευθείας στα ψάρια σας. Το φως θα σας βοηθήσει να δείτε την λάμψη του χρυσού ή της σκουριάς που μπορεί να προκαλέσει αυτή η ασθένεια στις κλίμακες. Τα ψάρια σας θα παρουσιάσουν άλλα συμπτώματα, όπως λήθαργο, απώλεια όρεξης και τρίψιμο ή ξύσιμο στον τοίχο ή αντικείμενα στο ενυδρείο. Μπορεί επίσης να έχει σφιχτά πτερύγια.
  • Αυτό το παράσιτο μπορεί να αποφευχθεί με την προσθήκη αλατιού ενυδρείου και κλιματιστικού στη δεξαμενή σας σε τακτική βάση. Πρέπει να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ενυδρείου για 2,5 γαλόνια νερού. Χρειάζεστε επίσης μια σταγόνα κλιματιστικού ανά γαλόνι, αν και διαβάστε πάντα τις οδηγίες που συνοδεύουν το κλιματιστικό σας. Μόνο προσθέσετε επιπλέον αλάτι όταν κάνετε αλλαγές νερού, δεν όταν topping από μια δεξαμενή.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε το bettazing. Αυτό το φάρμακο είναι το πιο αποτελεσματικό έναντι του βελούδου, επειδή έχει δύο παράγοντες σε αυτό που λειτουργούν κατά της νόσου. Προσθέστε 12 σταγόνες ανά γαλόνι νερού.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο που ονομάζεται "Maracide".
  • Συνεχίστε τη θεραπεία έως ότου τα ψάρια δεν εμφανίζουν πλέον συμπτώματα.
 3. 3
  Αντιμετωπίστε ολόκληρη τη δεξαμενή. Θα πρέπει ακόμη να απομονώσετε τα πληγέντα ψάρια, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και την αρχική δεξαμενή. Αυτή η ασθένεια είναι πολύ μεταδοτική.
  • Για να απομονώσετε τα πληγέντα ψάρια, πρέπει να τα μετακινήσετε σε ξεχωριστή δεξαμενή με καθαρό νερό. Πρέπει να παρέχετε θεραπεία και στις δύο δεξαμενές.
Που είναι επίσης ενδείξεις ότι ένα ψάρι betta είναι άρρωστο
Θα πρέπει επίσης να προσέχετε για μείωση της όρεξης ή χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας, που είναι επίσης ενδείξεις ότι ένα ψάρι betta είναι άρρωστο.

Μέθοδος 5 από 6: θεραπεία ich

 1. 1
  Αναζητήστε λευκές κηλίδες σε όλο το σώμα που μοιάζουν με αλάτι. Το Ich είναι ένα παράσιτο που παράγει κηλίδες στο σώμα. Ψάξτε επίσης για τα πτερύγια και το λήθαργο. Μπορεί επίσης να σταματήσει να τρώει.
  • Όπως το βελούδο, αυτό το παράσιτο μπορεί να αποφευχθεί εάν αντιμετωπίζετε το νερό σωστά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ενυδρείου για 2,5 γαλόνια νερού. Για το κλιματιστικό, χρησιμοποιήστε μια σταγόνα ανά γαλόνι νερού, αν και διαβάζετε πάντα τις οδηγίες πρώτα.
 2. 2
  Δοκιμάστε να αυξήσετε τη θερμοκρασία για ich. Εάν έχετε μια μεγάλη δεξαμενή κοινότητας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αυξήσετε τη θερμοκρασία στους 29°C, κάτι που θα σκοτώσει το παράσιτο. Ωστόσο, μην το κάνετε εάν η δεξαμενή σας είναι μικρότερη, καθώς μπορεί εσφαλμένα να σηκώσετε το νερό πάρα πολύ και να σκοτώσετε τα ψάρια σας.
 3. 3
  Αλλάξτε και καθαρίστε το μπολ. Με το ich, πρέπει να αλλάξετε το νερό. Επίσης, αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε το νερό, όπως σημειώνεται στην ενότητα σχετικά με τις μολύνσεις των πτερυγίων και των ουρών και μυκητιασικές λοιμώξεις. Σε μια μικρότερη δεξαμενή, μπορείτε να αφαιρέσετε πρώτα τα ψάρια, να τα καθαρίσετε και, στη συνέχεια, να θερμάνετε το νερό στους 29°C πριν τοποθετήσετε ξανά τα ψάρια.
 4. 4
  Αντιμετωπίστε το νερό. Φροντίστε να βάλετε το αλάτι και το κλιματιστικό ενυδρείου πριν επιστρέψετε τα ψάρια σας στη δεξαμενή. Αυτό θα εμποδίσει τη δεξαμενή να επαναφέρει το παράσιτο στα ψάρια σας.
 5. 5
  Προσθέστε το aquarisol. Χρησιμοποιήστε μία σταγόνα αυτού του φαρμάκου ανά γαλόνι νερού. Μπορείτε να συνεχίσετε να το προσθέτετε καθημερινά μέχρι να βελτιωθεί το ψάρι. Το φάρμακο σκοτώνει τα παράσιτα.
  • Εάν δεν έχετε "Aquareisol", το Bettazing μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πρέζα.

Μέθοδος 6 από 6: θεραπεία πόπα

 1. 1
  Ψάξτε για διογκωμένα μάτια. Το κύριο σύμπτωμα αυτής της ασθένειας είναι τα μάτια των ψαριών που προεξέχουν από το κεφάλι του. Ωστόσο, μερικές φορές αυτό το πρόβλημα είναι ένα σύμπτωμα μιας άλλης ασθένειας παρά της ίδιας της ασθένειας.
  • Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της φυματίωσης. Εάν είναι φυματίωση, τα ψάρια πιθανότατα δεν θα τα καταφέρουν.
 2. 2
  Αλλάξτε και καθαρίστε τη δεξαμενή. Για το popeye, θα πρέπει να παρέχετε μια καθαρή δεξαμενή, όπως σημειώνεται σε προηγούμενες ενότητες. Επιπλέον, αλλάξτε το νερό.
 3. 3
  Εισαγάγετε αμπικιλλίνη. Η αμπικιλλίνη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα εάν δεν είναι σύμπτωμα κάτι χειρότερου. Πρέπει να προσθέτετε αυτό το φάρμακο κάθε φορά που αλλάζετε το νερό και καθαρίζετε τη δεξαμενή, κάτι που πρέπει να συμβαίνει κάθε 3 ημέρες. Συνεχίστε αυτό το σχήμα για μια εβδομάδα αφού σταματήσετε να βλέπετε σημάδια του προβλήματος.
Για να πείτε εάν ένα ψάρι betta είναι άρρωστο
Για να πείτε εάν ένα ψάρι betta είναι άρρωστο, αναζητήστε σημάδια ότι είναι ανθυγιεινό, όπως ξεθωριασμένος χρωματισμός, σχισμένα πτερύγια, διογκωμένα μάτια, λευκές κηλίδες και υπερυψωμένες κλίμακες.

Συμβουλές

 • Εάν πιστεύετε ότι τα ψάρια σας υποφέρουν, η ανθρώπινη θανάτωση είναι μια επιλογή. Πριν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι απλώς μια ασήμαντη ασθένεια!
 • Μην ανησυχείτε εάν το betta σας αλλάζει χρώματα. Αυτό είναι γνωστό ως μαρμάρινο και συμβαίνει στα περισσότερα υπέροχα betta. Οι μόνες περιπτώσεις όπου η αλλαγή χρωμάτων μπορεί να είναι ένδειξη ασθένειας είναι όταν τα ψάρια σας μετατρέπουν μια πιο ανοιχτή απόχρωση του προηγούμενου χρώματος (η αλλαγή είναι ταυτόχρονα, σε αντίθεση με το μαρμάρινο σημείο όπου ορισμένες περιοχές αρχίζουν να αλλάζουν πρώτα), υποδεικνύοντας ότι τονίζεται, ή αν η ουρά του είναι ξεφτισμένο και οι συμβουλές είναι στροφή κόκκινο ή μαύρο, λόγω της fin σήψης.
 • Τα δάκρυα στα πτερύγια μπορεί να οφείλονται σε τραχιά πετρώματα στη δεξαμενή ή σε πλαστικά φυτά, οπότε αφαιρέστε τα. Κρατήστε το νερό στη δεξαμενή ζεστό και καθαρό και το Betta σας θα επουλωθεί.
 • Εάν ένα Betta ξαπλώνει πολύ, αυτό μπορεί να είναι μια λοίμωξη. Ωστόσο, μην κατεβείτε στο κατάστημα και μην αγοράσετε Betta fix ή εξουδετερωτικό μύκητα ζούγκλας, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μόνο βαριεστημένο, δυσαρεστημένο ή πεινασμένο πρώτα και στη συνέχεια να πάρετε φάρμακα.

Προειδοποιήσεις

 • Μερικά "συμπτώματα" δεν είναι στην πραγματικότητα συμπτώματα. Ο λήθαργος μπορεί να προκληθεί από χαμηλή θερμοκρασία (χωρίς θερμαντήρα) και σχισίματα / δάκρυα στα πτερύγια μπορεί να προέρχονται από σχισμές ή αιχμηρά αντικείμενα. Μην βάζετε μόνο ένα φάρμακο επειδή υπάρχει ένα από τα συμπτώματα μιας ασθένειας! Αναζητήστε και άλλες ενδείξεις.
 • Προσοχή στη φυματίωση των ψαριών (Mycobacterium marinum). Είναι μεταδοτική, θανατηφόρα και μπορεί να εξαπλωθεί στους ανθρώπους. Συμπτώματα στα ψάρια: Λήθαργος, ποπάι, παραμορφωμένος σκελετός / λυγισμένη σπονδυλική στήλη. Συμπτώματα στον άνθρωπο: Μεγάλο κόκκινο κομμάτι που μοιάζει με κύστη, συνήθως όπου εισήλθαν τα βακτήρια (δηλ. Ανοιχτή κοπή). Εάν πιστεύετε ότι έχετε φυματίωση των ψαριών, πηγαίνετε στο γιατρό σας και καθορίστε ότι έχετε τα ψάρια, διαφορετικά ο γιατρός σας μπορεί να σας κάνει εσφαλμένη διάγνωση.
 • Το betta σας μπορεί να πάρει άλλες ασθένειες που δεν μπορούν να θεραπευτούν. Για παράδειγμα, η σταγόνα είναι μια θανατηφόρα ασθένεια που προσβάλλεται από τα bettas. Με αυτήν την ασθένεια, το στομάχι του betta σας θα φουσκώσει και όταν βλέπετε το betta από την κορυφή, θα παρατηρήσετε ότι οι ζυγαριές δεν ξεπλένονται με το σώμα. Αντ 'αυτού, θα αυξηθούν. Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την σταγόνα. Ωστόσο, θα πρέπει να απομονώσετε τα ψάρια σας από άλλα ψάρια εάν εμφανίζει σημάδια της νόσου.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Γιατί τα μάτια μου είναι μαύρα;
  Είναι απλά. Τίποτα για να ανησυχείτε. Έχω μια υγιή γυναικεία κοκτέιλ των οποίων τα μάτια είναι μαύρα.
 • Μπορώ να βάλω ένα θηλαστικό με ένα αρσενικό Betta;
  Ναί. Τα ψάρια Betta συνήθως δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από τα απορροφητικά ψάρια, επειδή δεν ανταγωνίζονται για το ίδιο φαγητό, τους συντρόφους ή ακόμα και το χώρο. Εφόσον η δεξαμενή είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει δύο ψάρια (μερικά απορροφητικά μπορούν να φτάσουν αρκετά μεγάλα), θα πρέπει να είναι καλά.
 • Πώς μπορώ να κάνω το betta μου να μου αρέσει περισσότερο και να είμαι λιγότερο επιθετικός;
  Εάν πατάτε τη δεξαμενή, μπορεί να την αναταράξετε. Διαφορετικά, τα bettas δεν θα είναι συνήθως επιθετικά, εκτός εάν είναι με άλλα bettas. Το betta σας θα πρέπει να καταλήξει να σας αναγνωρίζει ως πάροχό του εάν συνεχίσετε να το ταΐζετε.
 • Το ψάρι Betta μου έχει λευκά σημεία κοντά στο πτερύγιο του, τι μπορεί να είναι αυτό;
  Οι λευκές κηλίδες μπορεί να είναι ένα σημάδι μόλυνσης με το παράσιτο, Ick ή λευκά κηλίδες ένα σημάδι μυκητιασικής λοίμωξης. Μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί μερικές φορές να είναι κυκλικές και να έχουν "στόχο" σαν εμφάνιση με μια μαύρη περιοχή στο κέντρο.
 • Δεν είναι το # 6 κάτι που κάνουν κανονικά;
  Όχι. Ενώ τα bettas είναι σε θέση να αναπνέουν αέρα στην επιφάνεια, δεν θα το χρησιμοποιούν συχνά εκτός εάν υπάρχει κάτι λάθος με το νερό ή κάτι λάθος με τα ψάρια που τους εμποδίζουν να πάρουν επαρκές οξυγόνο από το νερό.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν το ψάρι μου έχει σταματήσει να τρώει, αλλά διαφορετικά λειτουργεί καλά;
  Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί τα ψάρια σας να μην τους αρέσουν τα τρόφιμα που του δίνετε. Δοκιμάστε να αλλάξετε το φαγητό του για να δείτε αν προτιμά το νέο φαγητό.
 • Πώς ξέρετε εάν ένα βήτα ψάρι έχει διαταραχή κολύμβησης της ουροδόχου κύστης;
  Συνήθως όταν ένα ψάρι έχει διαταραχή της ουροδόχου κύστης, φαίνεται ότι η ισορροπία τους είναι απενεργοποιημένη. Μπορεί να φαίνεται να κολυμπούν στις πλευρές τους και να έχουν πρόβλημα να κολυμπούν είτε πάνω είτε κάτω.
 • Πλησιάζει το γυαλί και επιτίθεται σε ψυχική ασθένεια;
  Το betta μπορεί απλά να βλέπει τον προβληματισμό του και πιστεύει ότι ένα άλλο αρσενικό ψάρι είναι κοντά.
 • Μόλις πήρα τα ψάρια μου, και δεν είναι ενεργό και δεν τρώω. Τι θα μπορούσε να είναι λάθος;
  Τα ψάρια σας πιθανότατα τονίζονται από τη μεταφορά τους. Δώστε του λίγο χρόνο για να προσαρμοστείτε στο νέο του σπίτι.
 • Πώς μπορώ να ξέρω εάν το betta μου είναι γεμάτο;
  Τροφοδοτείτε μόνο μικρές ποσότητες φαγητού κάθε φορά. Θα πρέπει να δώσετε στο betta σας την ποσότητα τροφής που μπορεί να φάει άνετα μέσα σε 2 λεπτά. Οι Μπέτας δεν θα σταματήσουν να τρώνε όταν είναι γεμάτες - θα τρώνε ό, τι τους δίνεις (αν είναι υγιείς), οπότε είναι εύκολο να τα υπερβάλλεις.

Σχόλια (30)

 • rodophlosgianna
  Ευχαριστώ για την προειδοποίηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που το βρήκα, ανησυχώ πολύ γι 'αυτόν! Τα πράγματα που βοήθησαν ήταν το ich και μια λίστα με περισσότερα. Ευχαριστώ πολύ!
 • hollymccullough
  Σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, εξαιρετικά χρήσιμες. Αυτό είναι το πρώτο betta που έχω πάρει ποτέ και θέλω να ζήσει μια υγιή ζωή.
 • timothyharber
  Αγόρασα τα ψάρια μου χωρίς να γνωρίζω τίποτα, αλλά αυτό βοήθησε να προσδιορίσω αν ήταν άρρωστος ή όχι επειδή δεν κινείτο πολύ.
 • sawaynjordyn
  Μου άρεσαν όλες οι πληροφορίες που είπε να ψάχνω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
 • ray47
  Μου άρεσε πολύ που δώσατε περιγραφές και πώς να αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα! Παίρνω ένα betta, και αυτές οι πληροφορίες ήταν πολύ χρήσιμες.
 • leonidastheodor
  Δεν ήξερα ότι πιθανώς τον τρέφω πάρα πολύ. Ή πώς να αναζητήσετε προβλήματα. Ή πώς να τα αντιμετωπίσουμε.
 • anthe13
  Αυτό με βοήθησε γιατί παίρνω ένα ψάρι και δεν θέλω να πάρω ένα άρρωστο ψάρι.
 • charris
  Η εξήγηση διαφορετικών προβλημάτων που μπορεί να μολύνουν το Betta μου βοήθησε πραγματικά, πιστεύω ότι είναι σάπιο πτερύγιο. Θα αγοράσω το φάρμακο αύριο, σας ευχαριστώ πολύ.
 • neha25
  Έμαθα να μην καθαρίζω το μπολ του Giligan και τα διακοσμητικά περιεχόμενα με σαπουνόνερο! Επίσης, σταμάτησε να τρώει. Το νερό μόλις άλλαξε. (Το αλλάζω κάθε 3-4 εβδομάδες. Έχει λευκές κηλίδες στο κεφάλι του, θέλει να ξαπλώσει στην αιώρα των φυτών.
 • spanouxanthos
  Η κατανόηση των συμπτωμάτων, το τι πρέπει να προσέξετε και πώς να το αντιμετωπίσετε ήταν χρήσιμες συμβουλές.
 • bryon32
  Έψαχνα να δω τι θα συνέβαινε με το αρσενικό μισό φεγγάρι μου, σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε. Ευτυχώς είναι ένα πολύ υγιές ψάρι. Σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μελλοντικά προβλήματα, εάν υπάρχουν.
 • rowankilback
  Το betta μου έσπρωχνε αέρα στην επιφάνεια σε τακτική βάση, χωρίς όρεξη, μένοντας στο κάτω μέρος της δεξαμενής. Τον έφερα πίσω στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων, τώρα συνειδητοποιώ ότι το νερό ήταν πολύ κρύο και πιθανότατα το δικό μου λάθος και ένα διορθωμένο πρόβλημα!
 • deanmatthews
  Η συμβουλή # 8 (μέθοδος 1) με βοήθησε τόσο πολύ! Ευτυχώς, κατάφερα να ανιχνεύσω την ασθένεια του betta μου εγκαίρως.
 • jayden23
  Αυτό ήταν πραγματικά χρήσιμο. Σκοπεύω να πάρω άλλο ψάρι betta και θέλω να δω πώς μπορώ να βοηθήσω αυτό να ζήσει περισσότερο. Τώρα μπορώ να διατηρήσω τα μελλοντικά μου ψάρια betta υγιή!
 • towneorland
  Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες σας σχετικά με τα bettas. Αυτή είναι η πρώτη μου φορά που κατέχω ένα.
 • gaylordrollin
  Σημάδια ασθένειας. Το ψάρι μου «Cap» φαίνεται να έχει δυσκοιλιότητα. Το άρθρο βοήθησε. Θα του πάρω λίγο ζωντανό φαγητό. Σας ευχαριστώ!
 • sergios22
  Σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε τις πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο. Βρήκα τον ιστότοπο ενώ έψαχνα τρόπους τόσο για να αναγνωρίσω την ασθένεια όσο και για τη θεραπεία των ψαριών μου. Μου αρέσει πολύ η καθαρή, γραφικά σχεδιασμένη σελίδα, και ειδικά οι εικόνες. Τώρα ακολουθώ τις οδηγίες που δίνονται και ελπίζω να μπορέσω να θεραπεύσω τα ψάρια μου (προφανώς έχει μυκητιασική λοίμωξη).
 • oikonomidestheo
  Το πιο χρήσιμο μέρος αναζητούσε σημάδια ενός ανθυγιεινού ψαριού betta. Δεν ήξερα κανένα από αυτά τα πράγματα, και αν συνέχιζα να μην ξέρω, τα ψάρια μου θα ήταν σε μεγάλο κίνδυνο!
 • rob19
  Βοήθησε να περιορίσει μερικά πράγματα. Ακόμα δεν είμαι σίγουρος τι πάσχει ο Groot (το betta μου), αλλά ελπίζουμε ότι θα βρούμε κάτι για να τον βελτιώσουμε. Ευχαριστώ!
 • starkjayde
  Τον υπερφόρτωσα και νομίζω ότι έχει tb. Χαίρομαι που ξέρω τι συμβαίνει τώρα. Σας ευχαριστώ.
 • stantongarrett
  Ήθελα να βεβαιωθώ ότι τα ψάρια betta μου είχαν μια υγιεινή διατροφική συνήθεια και ότι δεν ήταν πολύ λήθαργος.
 • mossie55
  Το άρθρο είναι πολύ χρήσιμο. Έσωσε σχεδόν τη ζωή ενός από τα bettas μου.
 • mgeogiadou
  Πώς να καθαρίσετε σωστά μια δεξαμενή βοήθησε. Δεν ήξερα για το "Velvet". Νομίζω ότι το Betta μου υπέφερε από αυτήν την ασθένεια.
 • ullrichalek
  Τα ψάρια μου ήταν λιγότερο ενεργά και έχουν λευκές κηλίδες παντού. Αυτό βοήθησε πολύ. Είναι καλύτερα τώρα, ευχαριστώ!
 • csanford
  Όλο το άρθρο με βοήθησε. Δεν ήξερα τίποτα για τα bettas, αλλά τώρα έχω έναν Bruce. Χρειαζόμουν πραγματικά... ευχαριστώ.
 • antonopouloulet
  Κυρίως όλα με βοήθησαν. Τώρα είμαι ειδικός στη θεραπεία των ψαριών betta.;)
 • rrobinson
  Τα ψάρια μου Betta ήταν άρρωστα. Το διάβασα αυτό και την πήγα σε κτηνίατρο. Ήταν «bettar» (χα χα) σε λίγες μέρες. Ευχαριστώ!
 • znikolaus
  Σας ευχαριστώ για τα πάντα σε αυτόν τον ιστότοπο, καθώς δεν ήξερα για τα ψάρια betta. Ήξερα ότι αρρώστησε επειδή βρισκόταν στο κάτω μέρος.
 • tmaniakes
  Αυτό ήταν πολύ χρήσιμο. Το betta μου ήταν λήθαργο για περισσότερο από ένα μήνα. Ανησυχώ; Νομίζω ότι η θερμοκρασία μπορεί να είναι πολύ κρύα για αυτόν.
 • tracy12
  Αυτό το άρθρο με βοήθησε γιατί το μόνο που άκουσα αφορούσε μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση σε ψάρια betta.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail