Πώς να μετρήσετε τα σκυλιά για παλτά;

Για να μετρήσετε το σκυλί σας για ένα παλτό, ξεκινήστε με τη μέτρηση της περιφέρειας του θώρακα του στο ευρύτερο τμήμα του στήθους του χρησιμοποιώντας μια μεζούρα για να πάρετε το περίμετρο του. Στη συνέχεια, με το σκυλί σας να στέκεται όρθιο, μετρήστε την απόσταση μεταξύ της βάσης του λαιμού και της αρχής της ουράς του για να φτάσετε το μήκος της. Μόλις έχετε το μήκος και το μήκος του σκύλου σας, γράψτε τις μετρήσεις και χρησιμοποιήστε τις όταν ψωνίζετε για παλτό για σκύλους. Για να μάθετε πώς να επιλέξετε ένα καλό παλτό σκύλου, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Αλλά πρέπει επίσης να μετρήσετε την περιφέρεια
Ένα παλτό για σκύλους δεν καθορίζεται απλώς στο μήκος του σκύλου, αλλά πρέπει επίσης να μετρήσετε την περιφέρεια.

Πιθανότατα έχετε εντοπίσει ένα χαριτωμένο παλτό σκύλου και αναρωτηθήκατε πόσο πρακτικό είναι ένα παλτό σε ένα σκυλί. Εκτός από τις δηλώσεις μόδας, τα παλτά σκυλιών μπορούν να προσφέρουν προστασία από τον άνεμο, το κρύο και το νερό, ειδικά για φυλές μικρών μαλλιών που δεν έχουν πολύ σωματικό λίπος. Τα παλτά μπορούν επίσης να παρέχουν χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ανακλαστική ταινία, για πρόσθετη ορατότητα τη νύχτα ή μπορούν να προστατεύσουν τις τομές στο σώμα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Δεδομένου ότι υπάρχουν παλτά για κάθε μέγεθος και φυλή σκύλου, είναι σημαντικό να μετρήσετε σωστά και να επιλέξετε το σωστό παλτό, ώστε οι ιμάντες να μην κολλάνε το σκυλί σας.

Μέρος 1 από 2: λήψη των μετρήσεων του σκύλου σας

 1. 1
  Συγκεντρώστε τις προμήθειές σας. Δεδομένου ότι θα μετράτε το μήκος και το μήκος του σκύλου, θα χρειαστείτε ταινία μέτρησης, μολύβι και χαρτί. Μπορεί επίσης να βοηθήσει κάποιος να σας βοηθήσει να κρατήσετε το σκυλί σταθερό ενώ παίρνετε τις μετρήσεις.
  • Έχετε πολλές λιχουδιές διαθέσιμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανταμείψετε το σκυλί σας και να τον ενθαρρύνετε να σταματήσει.
 2. 2
  Εντοπίστε πού να μετρήσετε την περιφέρεια του σκύλου σας. Ζητήστε από το σκυλί σας να σηκωθεί έτσι ώστε να μπορείτε να μετρήσετε την περιφέρεια γύρω από το θώρακα του (το περίμετρο). Προσπαθήστε να μετρήσετε το μεγαλύτερο μέρος του στήθους του σκύλου, το οποίο βρίσκεται γενικά ακριβώς πίσω από τα σημεία των αγκώνων.
  • Ζητήστε από έναν φίλο να ταΐσει τις λιχουδιές του σκύλου σας κρατώντας τη λιχουδιά ακριβώς πάνω από τη μύτη του σκύλου σας. Αυτό θα κάνει το σκυλί σας να στέκεται όσο το δυνατόν ψηλότερο.
 3. 3
  Μετρήστε την περιφέρεια του σκύλου σας. Κρατήστε το ένα άκρο της ταινίας μέτρησης στη σπονδυλική στήλη του σκύλου σας, ακριβώς πίσω από τους ώμους του. Περάστε το ελεύθερο άκρο της ταινίας προς τα κάτω κατά μήκος της πλευράς του μέχρι να φτάσει στο κάτω μέρος του ευρύτερου σημείου του θώρακα. Τυλίξτε την ταινία κάτω από το κλουβί και πίσω στην αντίθετη πλευρά του σώματος για να ενώσετε την ταινία από την οποία ξεκινήσατε. Βεβαιωθείτε ότι η ταινία είναι άνετη, αλλά δεν είναι σφιχτή στο δέρμα.
  • Το ευρύτερο σημείο του κλωβού είναι ακριβώς πίσω από τα μπροστινά πόδια πίσω από τα σημεία των αγκώνων. Αυτό ισοδυναμεί με το μέρος του αγκώνα που κλίνει ένα άτομο, όταν ακουμπά τους αγκώνες σε ένα γραφείο.
  Δεδομένου ότι θα μετράτε το μήκος
  Δεδομένου ότι θα μετράτε το μήκος και το μήκος του σκύλου, θα χρειαστείτε ταινία μέτρησης, μολύβι και χαρτί.
 4. 4
  Καταγράψτε τη μέτρηση. Μόλις τυλίξετε την ταινία μέτρησης με ακρίβεια γύρω από την περιφέρεια του σκύλου σας, σημειώστε την τελική μέτρηση. Χρησιμοποιήστε τη μέτρηση που βλέπετε στο σημείο όπου το ελεύθερο άκρο της ταινίας μέτρησης αγγίζει το αρχικό άκρο.
 5. 5
  Εντοπίστε πού να μετρήσετε το μήκος του σκύλου σας. Κάντε το σκυλί σας να στέκεται όρθιο για να μετρήσετε το μήκος του σώματος του σκύλου σας μεταξύ της βάσης του λαιμού και της αρχής της ουράς.
  • Ο φίλος σας μπορεί να θέλει να ταΐσει λιχουδιές στο σκυλί σας για να τον ενθαρρύνει να σταθεί όρθιος.
 6. 6
  Μετρήστε το μήκος του σκύλου σας. Τοποθετήστε το αρχικό άκρο της ταινίας μέτρησης στη βάση του λαιμού, όπου ενώνει τους ώμους (τον αυχένα του λαιμού). Επεκτείνετε το ελεύθερο άκρο της ταινίας μέτρησης σε όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης μέχρι να φτάσει στη βάση της ουράς.
  • Εάν δεν είστε βέβαιοι πού είναι αυτό, βοηθά να απεικονίσετε πού θέλετε το παλτό να κάθεται γύρω από το λαιμό του σκύλου και να μετράτε από εκείνο το σημείο μέχρι τη βάση της ουράς, καθώς αυτό είναι το μήκος του παλτού που θέλετε να αγοράσετε.
 7. 7
  Καταγράψτε τη μέτρηση. Μόλις επεκτείνετε την ταινία μέτρησης σε όλη τη σπονδυλική στήλη του σκύλου σας, χρησιμοποιήστε τον αριθμό που βλέπετε όπου το ελεύθερο άκρο της ταινίας μέτρησης αγγίζει τη βάση της ουράς. Αυτή είναι η μέτρηση του μήκους του σκύλου σας.
Μετράτε το συνολικό ύψος του σκύλου
Για παράδειγμα, για ένα παλτό σκύλου, θα μετράτε γύρω από το στήθος, αλλά για ένα κιβώτιο, μετράτε το συνολικό ύψος του σκύλου.

Μέρος 2 από 2: επιλογή του σωστού μεγέθους παλτό

 1. 1
  Επιλέξτε το σωστό υλικό. Πρέπει ήδη να ξέρετε γιατί αγοράζετε το παλτό: για να κρατήσετε το σκυλί σας ζεστό, για να το κρατήσετε στεγνό ή για κομψούς λόγους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διατηρήσετε το σκυλί σας ζεστό, ίσως θελήσετε να αγοράσετε ένα παλτό από μαλλί και βαμβάκι ή ακρυλικό. Εάν προσπαθείτε να τον κρατήσετε στεγνό, αναζητήστε ένα λιτό αδιάβροχο υλικό που θα κρατήσει την υγρασία μακριά από το δέρμα του σκύλου σας.
  • Εάν παίρνετε ένα παλτό για καθαρά μοντέρνους λόγους, θυμηθείτε να ελέγξετε για τυχόν φερμουάρ, κουμπιά ή κορδόνια που θα μπορούσαν να σκοντάψουν ή να τραβήξουν το σκυλί σας. Μην θυσιάζετε την ασφάλεια του σκύλου σας στο όνομα του στυλ.
 2. 2
  Συγκρίνετε τις μετρήσεις και το μέγεθος της στρώσης. Μόλις βρείτε ένα παλτό που σας αρέσει, δείτε τις οδηγίες μεγέθους στη συσκευασία του παλτού. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια σειρά μετρήσεων που αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Ελέγξτε το μέγεθός τους σε σχέση με το μέγεθος και το μήκος που έχετε λάβει από το σκυλί σας. Μερικά παλτά θα περιλαμβάνουν ακόμη και διαγράμματα μεγέθους που αναφέρουν φυλές που έχουν συνήθως αυτό το μέγεθος.
  • Δεδομένου ότι όλα τα σκυλιά είναι άτομα, οι πραγματικές μετρήσεις είναι πιθανότατα πιο αξιόπιστες από την απλή φυλή. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα ασυνήθιστα μεγάλο κόλλεϊ συνόρων, τότε καλύτερα να επιλέξετε ένα παλτό για ένα μικρό Λαμπραντόρ αντί για ένα κόλλεϊ συνόρων κανονικού μεγέθους.
 3. 3
  Σκεφτείτε πώς θέλετε να ταιριάζει το παλτό. Εάν το σκυλί σας είναι μεταξύ μεγεθών, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέγεθος πάνω ή κάτω. Εάν το παλτό είναι απλώς ένα αξεσουάρ μόδας, πιθανότατα θα πρέπει να επιλέξετε το μικρότερο μέγεθος, αλλά να διατηρείτε χαλαρά τα στερέωση. Αλλά, εάν θέλετε να προστατεύσετε το σκυλί σας από τις καιρικές συνθήκες, επιλέξτε μεγαλύτερο μέγεθος ώστε να μπορείτε να στερεώσετε εντελώς το σκυλί σας.
  • Κατά κανόνα, εάν ο σκύλος σας είναι ευρύς και χοντροειδής, όπως ένα Staffie με επένδυση, τότε αυξήστε το μέγεθος. Εάν ο σκύλος είναι λεπτός και λεπτός, όπως ένα whippet, τότε κατεβάστε το μέγεθος.
  • Εάν το σκυλί σας έχει κοντά πόδια, ίσως χρειαστεί να κάνετε το μέγεθος ώστε το παλτό να μην σύρεται στο έδαφος. Ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε παλτά ειδικά σχεδιασμένα για μακριά, χαμηλά σκυλιά, έτσι ώστε το παλτό να καθαρίζει το έδαφος.
Η ταινία μέτρησης υφασμάτινης μοδίστρας είναι ευκολότερη στη χρήση
Όταν μετράτε για παλτό σκύλου, η ταινία μέτρησης υφασμάτινης μοδίστρας είναι ευκολότερη στη χρήση, επειδή είναι εύκαμπτη και μπορεί να τυλίξει γύρω από το σώμα του σκύλου.

Συμβουλές

 • Όταν μετράτε για παλτό σκύλου, η ταινία μέτρησης της μοδίστρας είναι πιο εύκολη στη χρήση, επειδή είναι εύκαμπτη και μπορεί να τυλίξει γύρω από το σώμα του σκύλου.
 • Ελέγξτε τις βιοτεχνικές αγορές στο διαδίκτυο, καθώς πολλοί είναι πιο πρόθυμοι να μετρήσουν ασυνήθιστα διαμορφωμένες φυλές κατόπιν αιτήματος.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μετράτε για ένα πουλόβερ σκύλου;
  Χρησιμοποιήστε ένα καλό ντεμοντέ μεζούρα (όπως τον τύπο που χρησιμοποιείται στο ράψιμο). Οι πιο συνηθισμένες μετρήσεις που απαιτούνται είναι γύρω από το στήθος (στο ευρύτερο σημείο) και το μήκος κατά μήκος της κορυφής της πλάτης (ώμοι στην ουρά) ή το κενό μεταξύ των μπροστινών ποδιών και της πλάτης. Εάν ο σκύλος είναι γαργαλητός, τότε ζητήστε από έναν φίλο να τον αποσπάσει ενώ μετράτε.
 • Τι μέγεθος παλτό σκύλου πρέπει να φοράει το σκυλί μου αν έχει μήκος 66 εκατοστά από το λαιμό έως την ουρά;
  Ένα παλτό για σκύλους δεν καθορίζεται απλώς στο μήκος του σκύλου, αλλά πρέπει επίσης να μετρήσετε την περιφέρεια. Πολλά παλτά για σκύλους θα περιλαμβάνουν μετρήσεις σε αυτά για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιο μέγεθος θα πάρετε. Πιθανότατα κοιτάζετε μέγεθος παλτού XL ή 2XL για το σκυλί σας, ανάλογα με το παλτό που αγοράζετε.
 • Έχω έναν Γερμανό βοσκό και αγωνίζομαι να βρω ένα αδιάβροχο παλτό με κάλυμμα στο στήθος. Μόλις δοκίμασα μια μάρκα Muddypaws XXL, αλλά κάθεται κοντά στην πλάτη του. Πόσο μακριά πρέπει να κάθεται;
  Ειλικρινά, θα έβρισκα κάποιον που θα σας έκανε να το κάνετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Θα πρέπει να κάθεται τόσο μακριά ώστε να είναι άνετα γι 'αυτόν και να κάνει ό, τι θέλετε να κάνει.
 • Πώς μπορώ να ξέρω τι μέγεθος φοράει ο σκύλος μου;
  Οι περισσότεροι κατασκευαστές παραθέτουν έναν οδηγό μεγέθους κάπου στη βιβλιογραφία ή στον ιστότοπό τους. Αυτό δείχνει ότι φοράτε για τη μέτρηση του σκύλου και σας βοηθά να αποφασίσετε σε ποιο μέγεθος αντιστοιχούν αυτές οι μετρήσεις. Είναι επίσης χρήσιμο να ελέγχετε κριτικές για το στοιχείο. Οι ιδιοκτήτες που έχουν αγοράσει το προϊόν συχνά αφήνουν σχόλια σχετικά με το μέγεθος, όπως είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο. Αυτό σας βοηθά να αποφασίσετε αν θα ανεβείτε ή να κατεβάσετε ένα μέγεθος.
 • Ποια είναι η λειτουργία ενός αδιάβροχου για ένα σκυλί;
  Η λειτουργία ενός αδιάβροχου θα μπορούσε να είναι να κρατήσει το σκυλί σας στεγνό από τη βροχή και να σας κρατήσει από την κακή μυρωδιά ενός βρεγμένου σκύλου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το σκυλί σας να ζεσταθεί εάν είναι θυελλώδες έξω.
 • Γεια σας, προσπαθώ να αγοράσω χειμερινά παλτά για τα dachshunds μου. Μερικά από τα παλτά δεν έχουν μεγέθη με αντίστοιχες μετρήσεις. Τους αρέσουν μόνο οι velcro. οποιεσδήποτε προτάσεις?
  Φέρτε τα σκυλιά σας μαζί σας για ψώνια. Το σκυλί σας είναι ο καλύτερος δείκτης για το αν ταιριάζει και το προσωπικό μπορεί να σας βοηθήσει με προτάσεις.
 • Πώς μετράτε ένα σκυλί για ένα κλουβί;
  Το κιβώτιο πρέπει να είναι άνετο, αλλά όχι τόσο μεγάλο που ένα κουτάβι μπορεί να κατουρήσει σε μια γωνία (ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το κιβώτιο για ασήμαντο τρένο). Συνήθως, αναζητήστε ένα κλουβί που επιτρέπει στο σκυλί να σταθεί με το κεφάλι του πάνω και να βρίσκεται στο πλάι του με τα πόδια τεντωμένα. Βοηθά να περιμένετε μέχρι να ξαπλώσει το σκυλί σας στο πάτωμα, να τοποθετήσετε δείκτες όπου η μύτη και το πίσω άκρο τους και στη συνέχεια να μετρήσετε μεταξύ τους. Ομοίως, παρατηρήστε ένα σημείο που το κεφάλι του σκύλου είναι παράλληλο με όταν είναι χαλαρό και μετρήστε την απόσταση από το πάτωμα έως αυτό το σημείο. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα κιβώτιο που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.
 • Πώς μετράτε ένα σκυλί;
  Θα πρέπει να μετρήσετε διαφορετικά μέρη του σκύλου ανάλογα με το τι θέλετε να αγοράσετε. Για παράδειγμα, για ένα παλτό σκύλου, θα μετράτε γύρω από το στήθος, αλλά για ένα κιβώτιο, μετράτε το συνολικό ύψος του σκύλου. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, μεζούρα και τοποθετήστε το απαλά στο σκύλο. Κρατήστε το τεντωμένο, αλλά όχι σφιχτό, κοιτάξτε τη μέτρηση και γράψτε το για μελλοντική αναφορά.

Σχόλια (5)

 • rtheodorides
  Αυτό βοήθησε πραγματικά! Η εικόνα με την περιγραφική γραφή το έκανε για μένα.
 • ohansen
  Πραγματικά χρήσιμος ιστότοπος, μου είπε όλα όσα έπρεπε να γνωρίζω για τη μέτρηση του σκύλου μας, και καλές συμβουλές.
 • uphoskia
  Οι βήμα προς βήμα συμβουλές βοήθησαν και ξεκαθάρισαν τα πάντα.
 • phahn
  Οι απλές εικόνες βήμα προς βήμα βοηθούν πάρα πολύ, καθώς και την άκρη για να σκεφτείτε να ανεβείτε / κατεβάζετε το μέγεθος για μεμονωμένα σκυλιά. Στην πραγματικότητα είχα μετρήσει την περιφέρεια του σκύλου μου σε πολύ λάθος μέρος, είχα μετρήσει πιο κάτω (σκέφτομαι περισσότερο μια ανθρώπινη μέση).
 • ashleygerhold
  Μου έδειξε ποιο σκυλί ταιριάζει σε μέγεθος παλτό και, γενικά, ήταν χαριτωμένο!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail