Πώς να κολυμπήσετε ένα κοτόπουλο;

Για να κολυμπήσετε το κοτόπουλο σας, ξεκινήστε γεμίζοντας 2 μεγάλα δοχεία με ζεστό νερό και βάζοντας 5-6 σταγόνες σαπούνι πιάτων σε ένα από αυτά πριν προσθέσετε το νερό. Στη συνέχεια, σηκώστε το κοτόπουλο σας με τα φτερά του πιεσμένα στο σώμα του και βάλτε το στο σαπουνόνερο. Κρατήστε το ένα χέρι στα φτερά του πουλιού και χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να τρίψετε σαπουνόνερο στα φτερά του. Όταν το κοτόπουλο σαπούνι, μετακινήστε το στο καθαρό νερό και ξεπλύνετε καλά. Τέλος, αφαιρέστε το κοτόπουλο σας από το νερό και στεγνώστε το με μια πετσέτα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα στεγνωτήριο στη χαμηλότερη ρύθμιση για να το τελειώσετε. Για πληροφορίες από τον Κτηνιατρικό μας αξιολογητή σχετικά με τον τρόπο χρήσης αλατιού στο λουτρό του κοτόπουλου σας για να σκοτώσετε τα ακάρεα, διαβάστε!

Ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας με σαπούνι
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας με σαπούνι, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε καλά το πουλί σας με πετσέτα ή στεγνωτήριο.

Τα κοτόπουλα μπορούν συνήθως να διατηρούνται καθαρά λαμβάνοντας τακτικά λουτρά σκόνης και εξασκώντας φυσικό περιποίηση. Ωστόσο, εάν το κοτόπουλο σας είναι άρρωστο, τραυματισμένο ή πουλί, τότε ίσως χρειαστεί να το κάνετε μόνοι σας. Για να κολυμπήσετε το πουλί σας, ακολουθήστε μια απλή διαδικασία 3 βημάτων. Ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας με σαπούνι, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε καλά το πουλί σας με πετσέτα ή στεγνωτήριο. Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ να πλένετε ένα κοτόπουλο, μην ανησυχείτε, δεν είναι δύσκολο και το κοτόπουλο σας θα βγει καθαρό!

Μέρος 1 από 4: δημιουργία χώρου κολύμβησης

 1. 1
  Λούστε το κοτόπουλο σας μόνο όταν είναι απαραίτητο. Τα περισσότερα κοτόπουλα μπορούν να διατηρηθούν λογικά καθαρά λαμβάνοντας τακτικά λουτρά σκόνης και περιποίηση μόνοι τους. Ωστόσο, εάν το πουλί σας έχει κολλήσει σε περιττώματα ή έχει ψεκαστεί από παλιάνθρωπο, τότε απαιτείται μπάνιο. Άλλοι λόγοι για μπάνιο περιλαμβάνουν τον καθαρισμό ή την εκτίμηση ενός τραύματος στο πουλί σας.
  • Εάν το πουλί σας είναι άρρωστο, τότε είναι πιθανό να σταματήσουν την περιποίηση. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να τα κολυμπήσετε. Επίσης, πάρτε το κοτόπουλο σας στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό.
 2. 2
  Επιλέξτε μια θέση πλυντηρίου. Αυτό πρέπει να βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι μέση θερμοκρασία δωματίου, όχι πολύ κρύα ή ξηρά. Είναι επίσης καλύτερο αν το δάπεδο είναι πλακάκι, σκυρόδεμα ή άλλη ουσία που είναι ανθεκτική στο νερό. Θα χρειαστείτε μια αρκετά μεγάλη επίπεδη επιφάνεια για να εργαστείτε. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα στιβαρό τραπέζι ή ακόμη και να καθίσετε στο πάτωμα δίπλα στους κάδους.
  • Ένα χώμα λάσπης θα ήταν ένα ιδανικό μέρος στο σπίτι ή σε ένα πλυντήριο ρούχων σε εξωτερικούς χώρους.
 3. 3
  Ρυθμίστε το σταθμό πλύσης. Βάλτε μερικές παλιές, μεγάλες πετσέτες στο πάτωμα. Αυτά πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το δάπεδο της περιοχής πλύσης. Στη συνέχεια, φέρτε πάνω από 2 μεγάλα δοχεία ή μπανιέρες και τοποθετήστε τα στη μέση των πετσετών. Οι κάδοι μπορεί να είναι μεταλλικοί ή πλαστικοί, απλώς βεβαιωθείτε ότι είστε άνετοι να τα ξεπλύνετε αργότερα.
  • Μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κάδους ή πετσέτες για οποιονδήποτε άλλο σκοπό καθαρισμού. Διαφορετικά, το χημικό υπόλειμμα που αφήνεται πίσω τους μπορεί να βλάψει τα φτερά του κοτόπουλου σας.
  • Εάν τα δοχεία είναι καθόλου βρώμικα πριν από τη χρήση, ξεπλύνετε τα για να αποφύγετε τη μεταφορά αυτού του ρύπου στο κοτόπουλο σας.
  • Βάλτε μια άλλη πετσέτα λίγο μακριά από τους κάδους. Θα χρησιμοποιήσετε αυτήν την στεγνή πετσέτα ως σταθμό στεγνώματος για τα κοτόπουλα σας.
 4. 4
  Βάλτε 5-6 σταγόνες σαπούνι πιάτων σε έναν από τους κάδους. Επιλέξτε ένα σαπούνι πιάτων που είναι απαλό στο δέρμα, όπως Dawn ή Softsoap. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις σταγόνες σαπουνιού στην μπανιέρα πριν προσθέσετε το νερό. Όταν προσθέτετε το νερό στο σαπούνι θα δημιουργήσετε αφρούς και φυσαλίδες για να καθαρίσετε το κοτόπουλο σας.
  • Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο σαπούνι ανάλογα με το πόσο αφρώδες θέλετε το νερό.
  • Μην κάνετε το νερό πολύ σαπούνι, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας μετά.
  • Το απορρυπαντικό Dawn dish είναι το σαπούνι που προτιμάται για χρήση από τους περισσότερους αποκαταστάτες και φροντιστές άγριας ζωής.
  • Ο άλλος κάδος χωρίς σαπούνι θα χρησιμοποιηθεί για να ξεπλένετε τα πουλιά σας.
 5. 5
  Γεμίστε και τους δύο κάδους με ζεστό νερό. Γεμίστε τα δοχεία με νερό από το νεροχύτη. Ρίξτε τα σε κάθε κάδο μέχρι η στάθμη του νερού να είναι μερικές ίντσες από την κορυφή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα για να γεμίσετε τους κάδους, απλώς δοκιμάστε τη θερμοκρασία του νερού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ κρύο.
  • Δοκιμάστε το νερό με το χέρι σας πριν βάλετε ένα κοτόπουλο σε αυτό. Θα πρέπει να είστε σε θέση να βυθίσετε το χέρι σας και να αισθανθείτε μόνο μια ελαφριά ζεστασιά, χωρίς αίσθηση καψίματος.

Μέρος 2 από 4: πλύσιμο του κοτόπουλου σας

 1. 1
  Ανακτήστε το κοτόπουλο σας και κρατήστε το σταθερά. Βγείτε έξω στο στυλό του κοτόπουλου σας και πιάστε το πουλί που σκοπεύετε να κάνετε μπάνιο. Κρατήστε το πουλί σταθερά, έτσι ώστε τα φτερά του να πιέζονται και τα δύο στον κορμό του. Κρατήστε το πουλί σας σε αυτήν τη θέση μέχρι να τα τοποθετήσετε στο μπάνιο.
 2. 2
  Χαμηλώστε το πουλί σας στο σαπουνόνερο. Με ένα χέρι σε κάθε πλευρά του πουλιού σας, κρατώντας τα φτερά του στη θέση του, τοποθετήστε το πουλί σας αργά στην μπανιέρα σαπουνιού. Κάποια πουλιά θα κινούνται σε αυτό το στάδιο, ενώ άλλα μπορεί απλά να χαλαρώσουν στο νερό. Εάν το πουλί σας αρχίσει να χτυπάει, ανακτήστε τον έλεγχο της πτέρυγής του και συνεχίστε.
  • Μιλώντας με το πουλί σας με απαλή φωνή σε όλο το μπάνιο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε ήρεμο.
  • Ολόκληρο το σώμα του πουλιού σας μέχρι το κεφάλι του πρέπει να βυθιστεί στο νερό.
 3. 3
  Ξεπλύνετε το πουλί σας στο σαπούνι. Κρατήστε το ένα χέρι στα φτερά του πουλιού σας. Χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να ξεπλύνετε το πουλί σας με ένα μικρό φλιτζάνι. Βυθίστε το κύπελλο στο σαπουνόνερο και στάξτε το πάνω από τα φτερά του πουλιού σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να τρίψετε σαπουνόνερο στο πουλί σας.
  • Εάν το πουλί σας έχει κρούστα βρωμιά ή περιττώματα πάνω τους, τότε ίσως χρειαστεί να τα αφήσετε να μουλιάσουν για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αφρισμού.
  • Αυτή είναι επίσης η στιγμή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή βούρτσα νυχιών για να περάσετε τα νύχια του πουλιού σας για να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο για ένα πουλί που πάσχει από λοίμωξη από τα πόδια.
  • Χρησιμοποιήστε μικρές και ελεγχόμενες κινήσεις, ώστε το κοτόπουλο σας να παραμείνει ήρεμο κατά το μπάνιο του.
 4. 4
  Προσθέστε αλάτι στον κάδο σαπουνιού και απολαύστε το πουλί σας ως θεραπεία ακάρεων. Εάν ανησυχείτε ότι το κοτόπουλο σας έχει ακάρεα (μικροσκοπικά έντομα) στο δέρμα του, τότε ένα λουτρό με αλάτι μπορεί να μειώσει τυχόν ερεθισμό του δέρματος και μπορεί ακόμη και να σκοτώσει τα ακάρεα. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές αλάτι στο μπάνιο. Βυθίστε το πουλί σας στο νερό για 5 λεπτά κρατώντας το κεφάλι του πάνω από το νερό. Στη συνέχεια, συνεχίστε το μπάνιο όπως συνήθως.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο αλάτι ανάλογα με το τι φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα για τα κοτόπουλα σας.
  • Φροντίστε να κρατάτε το νερό μακριά από το κεφάλι και τα μάτια του κοτόπουλου σας για να αποφύγετε τον ερεθισμό.
 5. 5
  Μεταφέρετε το κοτόπουλο σας στην μπανιέρα καθαρού νερού. Αφού καλύψετε πλήρως το πουλί σας με σαπούνι αφρό, στη συνέχεια μετακινήστε το στη δεύτερη μπανιέρα νερού. Επαναλάβετε τη διαδικασία κράτησης του πουλιού σας σταθερά καθώς το κατεβάζετε στο νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα φρέσκο φλιτζάνι για να ξεπλύνετε πλήρως το πουλί σας. Συνεχίστε έως ότου δεν μπορείτε να δείτε σαπουνόφουσκες που απομένουν στα φτερά του πουλιού σας.
Εάν το κοτόπουλο σας είναι άρρωστο
Ωστόσο, εάν το κοτόπουλο σας είναι άρρωστο, τραυματισμένο ή πουλί, τότε ίσως χρειαστεί να το κάνετε μόνοι σας.

Μέρος 3 από 4: ξήρανση του κοτόπουλου σας

 1. 1
  Τυλίξτε το πουλί σας σε μια καθαρή, μεγάλη πετσέτα. Μετακινήστε το πουλί κατευθείαν από τον τελικό απορροφητήρα στην στεγνή πετσέτα στο πάτωμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια άλλη καθαρή πετσέτα γύρω από το κοτόπουλο. Πιέστε απαλά την πετσέτα στο κοτόπουλο σας και μετακινήστε την ελαφρά. Αυτό θα βοηθήσει την πετσέτα να απορροφήσει τυχόν υγρασία που κάθεται στα φτερά του πουλιού σας.
  • Δεδομένου ότι τα κοτόπουλα δεν μπορούν να ρυθμίσουν πλήρως τις θερμοκρασίες του σώματός τους, εάν απελευθερώσετε το βρεγμένο κοτόπουλο σας στο στυλό, πιθανότατα θα κρυώσουν.
  • Κρατήστε τις κινήσεις σας απαλές για να αποφύγετε την καταστροφή των φτερών του πουλιού σας.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε ένα στεγνωτήριο στη χαμηλότερη ρύθμιση για να στεγνώσετε περαιτέρω τα πουλιά σας. Μια πετσέτα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στεγνώματος, αλλά δεν θα βυθιστεί βαθιά στα φτερά. Αφαιρέστε την πετσέτα γύρω από το πουλί σας και σπρώξτε τις στο στήθος σας ή στο έδαφος που καλύπτεται από την πετσέτα. Βάλτε το στεγνωτήριο στη χαμηλότερη ρύθμιση και στρέψτε το προς το πουλί σας. Συνεχίστε μέχρι να στεγνώσει το κοτόπουλο σας.
  • Κρατήστε το ανοιχτό άκρο του στεγνωτήρα μαλλιών σας τουλάχιστον 15 εκατοστά (15 cm) μακριά από το πουλί σας για να αποφύγετε την καταστροφή των φτερών με υπερβολική ροή αέρα.
  • Μην στεγνώνετε ποτέ το κοτόπουλο σας σε υψηλή θερμοκρασία, καθώς θα μπορούσατε να διακινδυνεύσετε να κάψετε τα φτερά του.
  • Ζητήστε από κάποιον να σας κρατήσει το πουλί καθώς ο θόρυβος του στεγνωτήρα μαλλιών μπορεί να το τρομάξει.
 3. 3
  Αφήστε το κοτόπουλο σας πίσω στο στυλό. Μόλις τα φτερά του πουλιού σας νιώσουν στεγνά στην αφή, μπορείτε να τα τοποθετήσετε ξανά στη μάνδρα τους. Εάν είναι δυνατόν, καθαρίστε την πένα λίγο πριν για να διατηρήσετε τα πουλιά σας καθαρά για λίγο περισσότερο.

Μέρος 4 από 4: προετοιμασία του κοτόπουλου σας για παράσταση

 1. 1
  Ξεκινήστε να πλένετε μερικές μέρες πριν από την παράσταση. Κατά την προετοιμασία των πουλιών για παράσταση, είναι καλύτερο να τα πλένετε 2-3 ημέρες πριν από την κρίση, επιτρέποντάς τους να επανακτήσουν τη λάμψη των φυσικών τους ελαίων. Οι περιοχές ποδιών και εξαερισμού μπορούν να μαλακωθούν απαλά την ημέρα της κρίσης.
  • Τα λευκά πουλιά που προετοιμάζονται για παράσταση μπορούν να λάβουν ένα δεύτερο ξέβγαλμα που περιέχει μια πολύ μικρή ποσότητα οπτικού λευκαντικού όπως το «Bluo», το οποίο φωτίζει το χρώμα τους.
  • Χειριστείτε το πουλί σας πολύ προσεκτικά, καθώς τα σπασμένα φτερά μπορεί να επηρεάσουν την επιτυχία του πουλιού.
 2. 2
  Κρατήστε τα καθαρά μέχρι την παράσταση. Μετά το πλύσιμο τοποθετήστε το πουλί σε ένα καθαρό στυλό με φρέσκα κλινοσκεπάσματα, αντικαθίσταται όποτε λερωθεί, μέχρι το σόου να διατηρηθεί η καθαριότητα.
 3. 3
  Προσέξτε άλλη προετοιμασία πριν από την παράσταση. Για παράδειγμα, τα νύχια και τα κεντρίσματα των πουλιών πρέπει να είναι τακτοποιημένα και να αρχειοθετούνται μέχρι την αρχή του αίματος που γεμίζει γρήγορα, με ανοιχτόχρωμη, ανυψωμένη περιοχή στην κάτω πλευρά του νυχιού. Αυτό μπορεί να γίνει με κουρευτές νυχιών κουνελιού, χονδροειδές αρχείο νυχιών και ψαλιδωτά για τα κεντήματα.
  • Για να προσθέσετε ζωντάνια και λάμψη στο πρόσωπο, τη χτένα, τα μάτια, τα πόδια και τα πόδια του πουλιού, μια ελαφριά επίστρωση ελαιολάδου μπορεί να εφαρμοστεί με ένα πανί το πρωί της κρίσης. Αποφύγετε την προσθήκη υπερβολικού λαδιού, καθώς αυτό θα προσελκύσει σκόνη και θα κάνει αυτές τις περιοχές να φαίνονται στάχτες και βρώμικες. Θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο αρκετό λάδι ώστε να αναδεικνύεται η φυσική ζωντάνια των περιοχών.
  • Για άλλη προετοιμασία, δείτε πώς να δείξετε κοτόπουλα.
 4. 4
  Κάντε μια τελευταία στιγμή σκουπίστε πριν από την παράσταση. Λίγο πριν τοποθετήσετε το πουλί στο κλουβί του στην παράσταση, σκουπίστε απαλά όλη την κατεύθυνση του φτερού του με ένα μεταξωτό ύφασμα, π.χ. ένα μεταξωτό μαντήλι. Αυτό βοηθά στην ευθυγράμμιση και την ομαλή φτερά και στην προσθήκη επιπλέον γυαλάδας στο πουλί.
  • Όσο πιο υγιής, πιο ευτυχισμένος και πιο σίγουρος εμφανίζεται το πουλί σας, τόσο πιθανότερο είναι να το προτιμήσει ο δικαστής. Βεβαιωθείτε ότι η υγεία, η διατροφή και η άνεση του πουλιού γύρω από τον άνθρωπο διατηρούνται καθ 'όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της παράστασης.
Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ να πλένετε ένα κοτόπουλο
Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ να πλένετε ένα κοτόπουλο, μην ανησυχείτε, δεν είναι δύσκολο και το κοτόπουλο σας θα βγει καθαρό!

Συμβουλές

 • Φορέστε ρούχα που δεν σας πειράζει να βραχεί όταν κάνετε μπάνιο στα κοτόπουλα σας. Καθώς τα κοτόπουλα σας κινούνται, πιθανότατα θα μουλιάσουν τα ρούχα σας.
 • Μια παλιά οδοντόβουρτσα συχνά λειτουργεί καλά για να καθαρίσετε τα πόδια και τα πόδια του κοτόπουλου σας.
 • Είναι καλύτερο να πλένετε το πουλί σας σε μια ηλιόλουστη ζεστή μέρα, εάν συμβαίνει αυτό, μπορούν να στεγνώσουν απαλά με μια πετσέτα και στη συνέχεια να τοποθετηθούν σε ένα ανοιχτό κλουβί με πρόσβαση στον ήλιο και τη σκιά να στεγνώσουν φυσικά. Πρέπει να βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το πουλί είναι εντελώς στεγνό, συμπεριλαμβανομένων των πετερωμένων φτερών του, πριν από το βράδυ, καθώς θα ψυχθεί εν μία νυκτί εάν είναι ακόμα υγρό.
 • Το υγρό πλυσίματος μαλλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για σαπούνι πιάτων. Είναι πολύ πιο απαλό στα φτερά και το δέρμα του πουλιού.
 • Κατά την έκθεση των πτηνών σας σε παραστάσεις, συνιστάται ιδιαίτερα να αγοράσετε ή να δανειστείτε ένα αντίγραφο των προτύπων έκθεσης πουλερικών της περιοχής, της χώρας ή της πολιτείας σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε πλήρως τις ακριβείς απαιτήσεις της φυλής και του χρώματος για εμφάνιση, και επίσης θα αναλύσετε όλες τις παραμορφώσεις και τα ελαττώματα που πρέπει να αποφεύγετε.
Για να κολυμπήσετε το κοτόπουλο σας
Για να κολυμπήσετε το κοτόπουλο σας, ξεκινήστε γεμίζοντας 2 μεγάλα δοχεία με ζεστό νερό και βάζοντας 5-6 σταγόνες σαπούνι πιάτων σε ένα από αυτά πριν προσθέσετε το νερό.

Προειδοποιήσεις

 • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπολείμματα σαπουνιού ξεπλένονται κατά το ξέβγαλμα για να αποφευχθεί ο ερεθισμός του δέρματος. Για να το επιτρέψετε αυτό, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί ένα δεύτερο ξέβγαλμα.
 • Μείνετε με το κοτόπουλο σας ανά πάσα στιγμή ενώ βρίσκονται στο νερό και βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι τους παραμένει πάνω από τη γραμμή νερού. Εάν το κεφάλι τους βραχεί, τότε μπορεί να μολυνθεί από το αυτί.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Ένα βρώμικο κοτόπουλο
 • 2 μπανιέρες ή κάδους
 • Υγρό σαπούνι πιάτων
 • Ζεστό νερό
 • Βούρτσα νυχιών ή παλιά οδοντόβουρτσα
 • 2-3 πλαστικά ποτήρια έκπλυσης
 • Παλιά πετσέτες μπάνιου
 • Στεγνωτήρας μαλλιών
 • Οπτικό λευκαντικό
 • Καθαρίστε τα κλουβιά και τα κλινοσκεπάσματα
 • Λίμα νυχιών
 • Ψαλίδα κλαδέματος
 • Ψαλίδι νυχιών κουνελιού
 • Μεταξωτό πανί
 • Ελαιόλαδο και πανί
 • Συμπληρωματικές ζωοτροφές

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Είναι εντάξει να αγγίζω τα μωρά μου;
  Ναι, είναι εντάξει, αρκεί να μην τα πιέζετε ή να τα βλάπτει με οποιονδήποτε τρόπο. είναι καλό να χειρίζεστε νεοσσούς, καθώς θα σας συνηθίσουν και θα γίνουν ήσυχοι.
 • Εάν ένα κοτόπουλο δεν είχε κάνει ποτέ μπάνιο πριν μπορεί να πεθάνει από σοκ;
  Οχι απαραίτητα. Κρατήστε το κοτόπουλο σε μια πετσέτα για να το διατηρήσετε ήρεμο και ακολουθήστε τη μέθοδο τριών κουβάδων με χλιαρό νερό. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω σαμπουάν για να κολυμπήσω ένα κοτόπουλο;
  Ναι, είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε σαμπουάν για μωρά, αρκεί να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο τριών κουβάδων, τοποθετώντας το σαμπουάν μωρού στον πρώτο κουβά με ζεστό νερό. Το σαμπουάν για μωρά του Johnson είναι το καλύτερο. Η χρήση του με λεβάντα θα αφήσει μια όμορφη λάμψη στα φτερά.
 • Με τι βουρτσίζω ένα κοτόπουλο;
  Συνήθως δεν χρειάζεται να βουρτσίζετε ένα κοτόπουλο καθώς προετοιμάζονται για να διατηρούν τα φτερά τους στη θέση τους και καθαρά. Εάν το κοτόπουλο έχει μετατοπίσει τα φτερά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε απαλά στη θέση του και, αν χρειαστεί, πάρτε ένα ελαφρώς υγρό πανί και σκουπίστε την περιοχή για να το ενθαρρύνετε να παραμείνει στη θέση του.
 • Τι τρέφω κοτόπουλα μωρού;
  Τα κοτόπουλα μωρών πρέπει να φυλάσσονται σε τροφή εκκίνησης κοτόπουλου που μπορείτε να βρείτε σε οποιαδήποτε τοπικά καταστήματα ζωοτροφών. Το Chick starter περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο νεοσσός σας όταν μεγαλώνει. Όταν το νεοσσό σας ωριμάσει, θα πρέπει να μετακινηθεί στη συνήθη τροφή σας, ή όταν το πουλάρι σας αρχίσει να γεννά αυγά, μπορείτε να το βάλετε σε τροφή για σβόλους.
 • Μπορείτε να πλύνετε ένα κοτόπουλο με σαμπουάν για σκύλους;
  Το σαμπουάν για σκύλους είναι λίγο ισχυρό για τα κοτόπουλα και μπορεί να βλάψει τα φτερά τους. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σαμπουάν πουλερικών κατάλληλο για το κοτόπουλο σας.
 • Πώς τα λούζετε το χειμώνα;
  Θα πρέπει να τα κολυμπήσετε σε εσωτερικούς χώρους, είτε στο νεροχύτη είτε στην μπανιέρα στο μπάνιο σας ή σε μια λεκάνη. Βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά πριν τα πάρετε πίσω έξω ή μπορεί να αρρωσταίνουν.
 • Είναι εντάξει να κολυμπάτε ένα άρρωστο νεοσσό;
  Όχι, εκτός εάν χρειάζεται πραγματικά να πλυθεί ή να έχει μια αλοιφή. Εάν κάνετε μπάνιο σε μια γκόμενα, ειδικά αν είναι άρρωστη, μπορεί να υποφέρει ακόμη περισσότερο. Πρέπει να διατηρείτε το νεοσσό ζεστό και ενυδατωμένο.
 • Είναι δυνατόν να πλυθεί ένα κοτόπουλο μωρού;
  Ναι, και πολλοί άνθρωποι το κάνουν για κατάλληλους λόγους. Λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να πλένετε τους νεοσσούς σας όταν το αισθάνεστε, θα πρέπει να τα πλύνετε εάν πραγματικά πρέπει να καθαριστούν. Για να πλύνετε ένα νεοσσό, ξεπλύνετε με ζεστό / χλιαρό νερό κάτω από τη βρύση και αποφύγετε το κεφάλι του. Βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να στεγνώσει σε μια ζεστή περιοχή προτού την επιστρέψετε στο συνηθισμένο περιβάλλον της.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια μέθοδο καθαρισμού για τις γαλοπούλες μου;
  Ναι, απλώς πάρτε μια μεγαλύτερη μπανιέρα για ένα μεγαλύτερο πουλί.

Σχόλια (15)

 • chrysostomos34
  Όλα όσα έπρεπε να γνωρίζω ήταν εδώ για μένα, σας ευχαριστώ. Ξέρω πού να έρθω όταν χρειάζομαι τη βοήθειά σας!
 • lora02
  Ποτέ δεν ήξερα ότι τα κοτόπουλα χρειάζονται και λουτρά!
 • ioannidesaristo
  Ήταν πολύ ενημερωτικό.
 • keliopoulou
  Πολύ χρήσιμο. Αυτό το άρθρο απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που είχα.
 • floydicki
  Αρχίζω να ετοιμάζω τους νεοσσούς μου για παράσταση. Έχω διαβάσει πολλά διαφορετικά άρθρα όπως αυτό ήδη σήμερα και αυτό ήταν χρήσιμο.
 • zkorakas
  Διδάσκω τη γεωργία του γυμνασίου και αυτό το βίντεο ήταν πολύ χρήσιμο για τους μαθητές μου που ετοιμάζονταν να δείξουν κοτόπουλα για πρώτη φορά.
 • donnaroberts
  Αυτές οι πληροφορίες ήταν πολύ χρήσιμες. Σας ευχαριστώ, θα χρησιμοποιηθεί σωστά.
 • mikel70
  Χαίρομαι που οι φωτογραφίες δείχνουν καλή λεπτομέρεια. Το EE μου έχει ό, τι μοιάζει με κολλώδες πισινό και θα χρειαστεί μπάνιο, απλώς ελπίζω να μην μας πάρει μια ώρα για να το πιάσουμε.
 • richardsoncamer
  Βοήθησα πολύ! Υπέροχες πληροφορίες!
 • considinecelest
  Εύκολες και απλές οδηγίες! Θα κάνω ντους στις κότες μου τώρα!
 • aron45
  Σας ευχαριστώ για αυτό, έμαθα κάτι νέο. Τα κοτόπουλα μου είναι χαρούμενα εξαιτίας σου.
 • courtneystevens
  Μου δίνει εμπιστοσύνη στον τρόπο χειρισμού των κοτόπουλων. Καλό υλικό αναφοράς για εύχρηστο εάν χρειαστεί.
 • icollins
  Υπέροχες συμβουλές. Πρέπει να ξέρετε τι σαμπουάν να χρησιμοποιήσετε.
 • jeromy88
  Το πώς να πλένετε ένα κοτόπουλο κατοικίδιων ζώων ήταν πολύ χρήσιμο. Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες.
 • sophroniaoikono
  Ευχαριστώ. Πλύθηκα κοτόπουλα για την έκθεση όταν ήμουν στα 4Η, αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ τι σαπούνι χρησιμοποίησα. Τώρα έχω μια κότα με αυγό σε όλο το στήθος της και πρέπει να την καθαρίσω.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail