Πώς να θηλάσετε ένα σκυλί μέσω του Parvo;

Για να θηλάσετε ένα σκυλί μέσω του parvo, ξεκινήστε να το πάρετε στον κτηνίατρο, καθώς το parvo μπορεί να είναι θανατηφόρο χωρίς τη σωστή θεραπεία. Ο κτηνίατρος μπορεί να χρειαστεί να χορηγήσει IV υγρά στο γραφείο ή θα σας δείξει πώς να παραδώσετε υποδόρια υγρά στο σπίτι. Είναι επίσης σημαντικό να παρέχετε άφθονα στοματικά υγρά που εγχύονται από ηλεκτρολύτες, όπως το Pedialyte, για να κρατήσετε το σκυλί σας ενυδατωμένο από την ασθένεια. Εάν ο συχνός έμετος είναι πρόβλημα, μιλήστε στον κτηνίατρό σας σχετικά με φάρμακα που μπορούν να διευκολύνουν τον εμετό. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να χορηγείτε φάρμακα με σύριγγα, διαβάστε!

Για να θηλάσετε ένα σκυλί μέσω του parvo
Για να θηλάσετε ένα σκυλί μέσω του parvo, ξεκινήστε να το πάρετε στον κτηνίατρο, καθώς το parvo μπορεί να είναι θανατηφόρο χωρίς τη σωστή θεραπεία.

Ο παρβοϊός διατίθεται σε δύο μορφές: μια εντερική έκδοση και μια έκδοση που επηρεάζει την καρδιά του σκύλου σας. Είναι μια ιογενής λοίμωξη, γι 'αυτό δεν είναι εύκολα θεραπεύσιμη. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνο τα συμπτώματα και όχι την ίδια την ασθένεια. Η τοποθέτηση του σκύλου σας στο νοσοκομείο είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή, ειδικά με την πρώτη έκδοση. Ο κτηνίατρός σας γνωρίζει πώς να θεραπεύσει ένα σκύλο με parvo και θα είναι σε θέση να χορηγήσει τα φάρμακα και τα υγρά που χρειάζεται. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να βάλετε το σκυλί σας στο νοσοκομείο, μπορείτε να προσπαθήσετε να θεραπεύσετε το εντερικό parvo του σκύλου σας στο σπίτι παρέχοντας υγρά τόσο κάτω από το δέρμα όσο και από το στόμα, δίνοντας φάρμακα και ακολουθώντας ορισμένα πρωτόκολλα.

Μέρος 1 από 4: χορήγηση υγρών υποδορίως

 1. 1
  Δείτε τον κτηνίατρό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο παρβοϊός είναι θανατηφόρος χωρίς αποτελεσματική θεραπεία και είναι επίσης εξαιρετικά μολυσματικός. Εάν ο κτηνίατρος συμβουλεύει τα ενδοφλέβια υγρά είναι απαραίτητα, όπου είναι δυνατόν, λάβετε αυτές τις συμβουλές επειδή θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του σκύλου σας. Λάβετε υπόψη ότι ένας σκύλος με parvo θα παράγει μεγάλους όγκους αιματηρής διάρροιας και μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε με ασφάλεια τους όγκους που εμπλέκονται. Επίσης, εάν έχετε πολλά σκυλιά και μεταφέρετε ένα άρρωστο σκυλί στο σπίτι για νοσοκόμα, χωρίς τη σωστή περιποίηση "φραγμού", για να αποτρέψετε την τυχαία εξάπλωση της λοίμωξης σε παπούτσια ή σκεύη, τότε θέτετε σε κίνδυνο τα άλλα σκυλιά σας. Οι κτηνιατρικές κλινικές διαθέτουν ειδικές εγκαταστάσεις απομόνωσης και πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση τέτοιων λοιμώξεων προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση.
  • Εάν ο σκύλος σας έμεινε στον κτηνίατρο, ο κτηνίατρος πιθανότατα θα έδινε στο σκύλο σας IV υγρά για να βοηθήσει στην ενυδάτωση του σκύλου σας και φάρμακα όπως φάρμακα κατά της ναυτίας για τη θεραπεία των συμπτωμάτων. Ο κτηνίατρός σας θα μπορούσε επίσης να συνεχίσει να αναλύει τα επίπεδα ηλεκτρολυτών και πρωτεϊνών του σκύλου σας, παρέχοντας θεραπεία όπως απαιτείται. Θα μπορούσε να απομονώσει το σκυλί σας καλύτερα από ό, τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, ειδικά εάν έχετε άλλα σκυλιά.
  • Το Parvo είναι μια ιογενής λοίμωξη, γι 'αυτό μεταδίδεται τόσο εύκολα και γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Είναι πιο διαδεδομένο σε κουτάβια ηλικίας έως 6 μηνών. Η γαστρεντερική εκδοχή επηρεάζει κυρίως την πεπτική οδό του σκύλου σας, οδηγώντας σε αφυδάτωση και ο σκύλος δεν μπορεί να λάβει τη διατροφή που χρειάζεται. Ο άλλος τύπος parvo επηρεάζει την καρδιά και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα στο σπίτι.
 2. 2
  Δώστε στο σκύλο σας υποδόρια υγρά. Παρέχετε υποδόρια υγρά κάτω από το δέρμα. Τα IV υγρά είναι καλύτερα, τα οποία χορηγούνται σε φλέβα, αλλά πιθανότατα δεν θα είστε εξοπλισμένοι για να παρέχουν IV υγρά στο σπίτι. Ο σκύλος σας χρειάζεται υγρά επειδή το parvo αφυδατώνει το σκύλο σας μέσω διάρροιας και εμέτου και μπορεί να μην μπορεί να τα πάρει από το στόμα στην αρχή λόγω του εμέτου. Αυτά τα υγρά βοηθούν στην αφυδάτωση. Ωστόσο, σε σοβαρά άρρωστα ζώα, η κυκλοφορία τους είναι συχνά τόσο κακή που τα υγρά απορροφώνται ελάχιστα από κάτω από το δέρμα.
  • Ο κτηνίατρός σας είναι το καλύτερο μέρος για να βρείτε αυτούς τους τύπους υγρών.
  • Επιπλέον, ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το είδος των υγρών και πόσο πρέπει να χορηγηθεί στο σκυλί σας.
 3. 3
  Διαλέξτε τη σωστή σύριγγα. Θα χρειαστείτε μια σύριγγα με βελόνα 20 gauge, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαφρώς μικρότερες (22 gauge) ή ελαφρώς μεγαλύτερες (18 gauge) βελόνες για σκύλους διαφορετικού μεγέθους. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας ποιο είναι το σωστό μέγεθος για το σκυλί σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βελόνα διαφορετικού μεγέθους για να τραβήξετε υγρά, ας πούμε ελαφρώς μικρότερα, ώστε να μην κάνετε την ένεση των υγρών με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο σκύλο. Χρησιμοποιήστε μια νέα αποστειρωμένη βελόνα για κάθε ένεση.
 4. 4
  Προετοιμάστε τη σακούλα υγρού και τη σύριγγα. Τα υγρά πιθανότατα θα βρίσκονται σε μια πλαστική σακούλα που περιέχεται σε μια μεγαλύτερη σακούλα. Σπάστε τη μεγαλύτερη σακούλα από τα υγρά. Ο πιο κοινός τύπος που θα δείτε είναι το Lactated Ringers Solution (LRS). Αποστειρώστε τη θύρα ένεσης χρησιμοποιώντας αντισηπτικό σε βαμβάκι και βγάλτε το καπάκι. Εισαγάγετε τη βελόνα στη θύρα έγχυσης. Τραβήξτε πίσω το έμβολο για να τραβήξετε υγρά στη σύριγγα. Το ποσό που δίνετε βασίζεται στο πόσο χάνει ο σκύλος σας και πόσο χρειάζεται ο σκύλος σας πάνω από 12 ώρες, οι πληροφορίες παρείχαν μερικά βήματα.
  • Πετάξτε τη βελόνα που χρησιμοποιείτε όταν τελειώσετε. Δεν πρέπει να επιστρέψει στα υγρά.
  • Μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά τα υγρά. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με το εάν είναι σκόπιμο να διατηρείτε υγρά για περισσότερες από μία χρήσεις.
 5. 5
  Δώστε υγρά με βάση το βάρος. Πρέπει να γνωρίζετε το βάρος του σκύλου σας πριν ξεκινήσετε. Ζυγίστε το σκυλί σας εάν πρέπει να το κάνετε. Για παράδειγμα, τα κουτάβια που ζυγίζουν 2 κιλά ή κάτω χρειάζονται 50 έως 75 κυβικά εκατοστά υγρού κάθε 12 ώρες. Σίγουρα θέλετε να προσφέρετε υγρά περισσότερο από κάθε 12 ώρες. Αυτά τα ποσά πρέπει να κατανέμονται σε διάστημα 12 ωρών. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας πόσο συχνά πρέπει να χορηγείτε υποδόρια υγρά και πόσο πρέπει να χορηγείτε κάθε φορά. Ίσως χρειαστεί να παρέχετε υγρά όσο συχνά κάθε ώρα.
  • Τα σκυλιά που ζυγίζουν περίπου 5 κιλά χρειάζονται 100 έως 150 κυβικά εκατοστά κάθε 12 ώρες, ενώ τα σκυλιά 9 κιλών χρειάζονται 150 έως 300 κυβικά εκατοστά και τα 18 κιλά σκυλιά χρειάζονται 200 έως 400 κυβικά εκατοστά.
  • Για σκύλους 23 κιλών, δώστε 300 έως 500 κυβικά εκατοστά ποτέ 12 ώρες.
  • Λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι αριθμοί είναι απλώς εκτιμήσεις. Ένας σκύλος που χάνει επιπλέον υγρό με τη μορφή ασθένειας ή διάρροιας απαιτεί επιπλέον υγρά. Λάβετε υπόψη ότι η τοποθέτηση μεγάλων όγκων υγρών κάτω από το δέρμα μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψει το δέρμα και να το κάνει να πεθάνει και να απομακρυνθεί σε λίγες ημέρες. Και πάλι, όπου είναι δυνατόν, πηγαίνετε με ενδοφλέβια υγρά.
 6. 6
  Κάντε την ένεση. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ηρεμήσετε το σκυλί σας χάιδεμα του και μιλώντας απαλά σε αυτόν. Ζητήστε τον να ξαπλώσει και, αν είναι δυνατόν, να τον κρατάτε κάποιος άλλος ενώ εργάζεστε, ώστε να μην φύγει. Σηκώστε το χαλαρό δέρμα στην πλάτη του σκύλου σας. Εισάγετε τη βελόνα μόνο στο χαλαρό δέρμα.
  • Μπορείτε να χορηγήσετε τα υγρά οπουδήποτε στο πίσω μέρος του λαιμού ή της πλάτης, αρκεί να υπάρχει αρκετό χαλαρό δέρμα. Πιέστε σταθερά το έμβολο για να απελευθερώσετε το υγρό κάτω από το δέρμα.
  • Τα υγρά θα χτυπήσουν κάτω από το δέρμα, αλλά θα μεταφερθούν στην κυκλοφορία του αίματος, αρκεί ο σκύλος να μην είναι σε κατάσταση σοκ και να έχει καλό κυκλοφορικό σύστημα.
 7. 7
  Αφαιρέστε τη βελόνα. Ενώ το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε γύρω από την τρύπα, κάνοντας μασάζ στην περιοχή όπως κάνετε. Δεν θέλετε τα υγρά να επανέλθουν.
 8. 8
  Προσέξτε για να βεβαιωθείτε ότι απορροφώνται υγρά. Τα υγρά μπορεί να συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα του σκύλου σας εάν δίνετε πάρα πολλά. Θα δείτε πρήξιμο γύρω από τις πλευρές του στήθους και μερικές φορές στα πόδια. Εάν συμβεί αυτό, προσέξτε το σκυλί σας μέχρι να εξαφανιστούν οι πισίνες και στη συνέχεια συνεχίστε να του δίνετε υγρά, αν και θα πρέπει να μειώσετε το ποσό που του δίνετε.
Εάν είχαν απογαλακτιστεί πριν από τη σύναψη parvo
Εάν είχαν απογαλακτιστεί πριν από τη σύναψη parvo και την κατανάλωση τροφής για σκύλους, δεν συνιστάται η αντικατάσταση του γάλακτος.

Μέρος 2 από 4: χορήγηση φαρμάκων στον σκύλο σας

 1. 1
  Επιβραδύνετε τον εμετό. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας παράσχει φάρμακα για να διευκολύνει τον εμετό. Δεδομένου ότι μπορείτε να θεραπεύσετε μόνο τα συμπτώματα του parvo, όχι την πραγματική ασθένεια, αυτό το βήμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά για την άνεση του σκύλου σας. Ο σκύλος σας μπορεί επίσης να χρειαστεί ένα φάρμακο για τον έλεγχο της διάρροιας.
  • Στερεώστε το σκυλί σας στο σώμα σας ή σε έναν τοίχο. Χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να τον κρατήσετε.
  • Γεμίστε τη σύριγγα με την ποσότητα που συνιστάται στο μπουκάλι. Τοποθετήστε το απαλά ανάμεσα στο μάγουλο και τα δόντια.
  • Πιέστε αργά το έμβολο. Αφήστε το φάρμακο να στραγγίσει στο στόμα του σκύλου σας.
 2. 2
  Δώστε αντιβιοτικά. Αν και τα αντιβιοτικά δεν θα κάνουν τίποτα για το parvo, θα σταματήσουν να αναλαμβάνουν άλλη λοίμωξη. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας παρέχει αντιβιοτικά. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη φιάλη και δώστε το υγρό από το στόμα όπως προβλέπεται στο προηγούμενο βήμα.
 3. 3
  Παρέχετε ανακούφιση από τον πόνο. Εάν ο σκύλος σας είναι ιδιαίτερα σοβαρός, ο κτηνίατρός σας μπορεί να χρειαστεί επίσης να παρέχει ανακούφιση από τον πόνο. Δίνετε αυτό το φάρμακο με τον ίδιο τρόπο όπως τα άλλα όπως απαιτείται.
 4. 4
  Δοκιμάστε το νέο πρωτόκολλο parvo που συνιστά η πολιτεία του Κολοράντο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η χρήση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου στο σπίτι αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης ενός σκύλου. Το πρώτο μέρος της αγωγής είναι ένα ισχυρό φάρμακο κατά της ναυτίας, το Maropitant, μία φορά την ημέρα. Το άλλο μέρος του σχήματος είναι ο κτηνίατρος να δώσει μία δόση αντιβιοτικού μακράς διαρκείας κάτω από το δέρμα όταν διαγνωστεί ο σκύλος (Convenia) και στη συνέχεια να ζητήσει από τον γονέα του κατοικιδίου να χορηγεί υποδόρια υγρά 3 φορές κάθε μέρα. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας εάν αυτά τα φάρμακα είναι κατάλληλα για το σκυλί σας.
Ο σκύλος σας χρειάζεται υγρά επειδή το parvo αφυδατώνει το σκύλο σας μέσω διάρροιας
Ο σκύλος σας χρειάζεται υγρά επειδή το parvo αφυδατώνει το σκύλο σας μέσω διάρροιας και εμέτου και μπορεί να μην μπορεί να τα πάρει από το στόμα στην αρχή λόγω του εμέτου.

Μέρος 3 από 4: παροχή στοματικών υγρών στο σκυλί σας

 1. 1
  Παρέχετε στοματικά υγρά. Δίνετε υποδόρια υγρά μόνο ενώ προσπαθείτε να επιβραδύνετε τον εμετό του σκύλου σας. Μόλις ο σκύλος σας είναι σε θέση να διατηρήσει τα υγρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτό με έγχυση ηλεκτρολύτη, όπως το Pedialyte, για να βοηθήσετε το σκυλί σας να ενυδατωθεί.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε μια σύριγγα καθετήρα. Αυτές οι σύριγγες έχουν μια ισχυρότερη, ευρύτερη άκρη, οπότε διευκολύνουν την παροχή υγρών στο σκυλί σας. Δεν θα βάλετε βελόνα στο τέλος για να παρέχετε στοματικά υγρά.
 3. 3
  Γεμίστε τη σύριγγα με υγρά. Χρησιμοποιήστε τη σύριγγα για να αντλήσετε υγρά. Κολλήστε τη σύριγγα στη φιάλη και τραβήξτε προς τα πίσω το έμβολο στην κατάλληλη γραμμή. Δώστε 2 έως 4 κυβικά εκατοστά για κάθε λίβρα που ζυγίζει ο σκύλος σας ανά ώρα.
 4. 4
  Περιορίστε το σκυλί σας. Το σκυλί σας πιθανότατα θα είναι αδύναμο από το parvo, ούτως ή άλλως. Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας πολεμά, θα πρέπει να κρατήσετε το σκυλί σας ή να τον κρατήσετε κάποιος για εσάς ενώ του δίνετε στοματικά υγρά.
  • Δοκιμάστε να στερεώσετε το σκυλί στο σώμα σας έτσι ώστε να μην μπορεί να κινείται τόσο πολύ.
  • Κρατήστε τον με το ένα χέρι ενώ του δίνετε το υγρό με το άλλο.
 5. 5
  Βάλτε τη σύριγγα στο στόμα του σκύλου. Ξεκινήστε εισάγοντας ένα δάχτυλο στο στόμα ανάμεσα στο μάγουλο και τα δόντια. Πιέστε απαλά τη σύριγγα. Η σιαγόνα δεν πρέπει να είναι ανοιχτή. Σπρώξτε το έμβολο προς τα κάτω, απελευθερώνοντας το υγρό στο στόμα. Το υγρό πρέπει να στραγγίζει τα δόντια.
 6. 6
  Μην γείρετε το κεφάλι του σκύλου πίσω. Μπορεί να είναι δελεαστικό να σηκώσετε το πηγούνι του σκύλου σας για να βοηθήσετε το υγρό να στραγγίσει στο πίσω μέρος του λαιμού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να κάνει το σκυλί σας να αναπνέει στο υγρό, προκαλώντας αναρρόφηση.
 7. 7
  Προσέξτε για εμετό. Παρακολουθήστε το σκυλί σας αφού του δώσετε υγρά. Εάν το σκύλο σας το πετάξει, περιμένετε μέχρι αργότερα για να προσπαθήσετε να δώσετε ξανά πόσιμα υγρά.
Ο κτηνίατρος πιθανότατα θα έδινε στο σκύλο σας IV υγρά για να βοηθήσει στην ενυδάτωση του σκύλου σας
Εάν ο σκύλος σας έμεινε στον κτηνίατρο, ο κτηνίατρος πιθανότατα θα έδινε στο σκύλο σας IV υγρά για να βοηθήσει στην ενυδάτωση του σκύλου σας και φάρμακα όπως φάρμακα κατά της ναυτίας για τη θεραπεία των συμπτωμάτων.

Μέρος 4 από 4: ακόλουθα πρωτόκολλα

 1. 1
  Απομονώστε το σκυλί σας. Το Parvo είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, και αυτός είναι ένας λόγος που είναι τόσο δύσκολη ασθένεια. Ο σκύλος σας μπορεί να παραμείνει μεταδοτική για 2 μήνες. Φροντίστε να απομονώσετε το μολυσμένο σκυλί σας από άλλα σκυλιά της οικογένειας, εάν είναι δυνατόν, και να τον κρατήσετε μακριά από δημόσιους χώρους, ενώ εξακολουθεί να είναι μεταδοτική. Ακόμα και τα εμβολιασμένα σκυλιά μπορούν ακόμη να πάρουν parvo, επομένως είναι καλύτερο να διατηρείτε όλα τα σκυλιά ξεχωριστά.
  • Το Parvo περνά κυρίως από περιττώματα και υγρά που περνούν από το ένα σκυλί στο άλλο. Μπορεί ακόμη και να περάσει από τον σκύλο σας να ρουθουνίζει άλλο σκύλο.
  • Εάν έχετε άλλα σκυλιά στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι ο άρρωστος σκύλος σας χρησιμοποιεί το μπάνιο σε διαφορετική περιοχή από τα άλλα σκυλιά σας, καθώς τα σκυλιά σας μπορούν να το πιάσουν από τα περιττώματα του άρρωστου σκύλου για όσο διάστημα 2 μήνες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
 2. 2
  Ελέγξτε τη θερμοκρασία του σκύλου σας. Η θερμοκρασία ενός σκύλου κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 101 και 102, -15°C. Χρησιμοποιήστε το ορθικό θερμόμετρο ενός σκύλου για να μετρήσετε τη θερμοκρασία του σκύλου σας.
  • Προσθέστε το βαζελίνη στο τέλος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο τύπο λαδιού, όπως το βρεφικό λάδι, εάν δεν έχετε βαζελίνη. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στον πρωκτό, περνώντας περίπου μια ίντσα. Πηγαίνετε αργά, και να είστε ευγενικοί. Τα ψηφιακά θερμόμετρα θα σας δώσουν μια ανάγνωση σε λιγότερο από ένα λεπτό.
  • Εάν ο σκύλος σας είναι πολύ κρύος, ίσως χρειαστεί να ζεστάνετε υγρά πριν τα δώσετε κάτω από το δέρμα. Ίσως χρειαστεί επίσης να παρέχετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης. Απλά φροντίστε να παρέχετε προστασία από τη θέρμανση, καθώς το κουτάβι σας θα μπορούσε να καεί εάν είναι απευθείας πάνω του. Χρησιμοποιήστε μια παχιά πετσέτα ή κουβέρτα μεταξύ του σκύλου και του θερμαντικού επιθέματος.
 3. 3
  Τροφοδοτήστε τα ήπια τρόφιμα του σκύλου σας. Μόλις ο σκύλος σας σταματήσει να κάνει εμετό και δείξει ενδιαφέρον για τα τρόφιμα, ξεκινήστε με τα ήπια τρόφιμα. Περάστε το κροτίδα για τώρα. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε πολύ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά βρασμένο ρύζι (φροντίστε να ξαφρίσει το τυχόν λίπος) ή τυρί cottage. Το γιαούρτι είναι επίσης μια καλή επιλογή. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για άλλες επιλογές.
 4. 4
  Απολυμάνετε το σπίτι σας. Ανακατέψτε 30 μέρη νερού με 1 μέρος λευκαντικό. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να απολυμάνετε τις σκληρές επιφάνειες στο σπίτι σας, ειδικά εκείνες που ήταν το σκυλί σας. Αυτό θα σκοτώσει τον ιό, αλλά μόνο σε σκληρές επιφάνειες.
  • Για άλλες περιοχές, όπως χαλιά και καναπέδες, σκουπίστε όσο το δυνατόν καθαρότερα και μετά καθαρίστε τα με ατμό. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την τεταρτοταγή αμμωνία για τον καθαρισμό μαλακών επιφανειών.
  • Για εξωτερικούς χώρους, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μαζέψετε τα περιττώματα του σκύλου σας και να ποτίζετε την αυλή λίγο πιο συχνά. Η αραίωση μπορεί να μειώσει την ποσότητα του ιού στην αυλή σας με την πάροδο του χρόνου και ο ήλιος θα σκοτώσει επίσης μερικά από αυτά.
 5. 5
  Λούστε το σκυλί σας. Όταν το σκυλί σας σταματήσει να εμφανίζει συμπτώματα, κάντε του ένα μπάνιο με αντιβακτηριακό σαμπουάν. Επαναλάβετε σε μια εβδομάδα.
  • Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε το σαμπουάν να καθίσει για τουλάχιστον 5 λεπτά, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.
  • Επίσης, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το σκυλί σας ζεστό ενώ κάνετε μπάνιο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και ζεστές πετσέτες όταν βγαίνει από την μπανιέρα.

Συμβουλές

 • Κάντε τα σκυλιά σας εμβολιασμένα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για να αποτρέψετε τη λήψη parvo.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ο σκύλος μου διαγνώστηκε με Parvo, αλλά ήταν 14 ετών. Η διάγνωση ήταν σωστή;
  Εάν ο σκύλος σας δεν εμβολιάστηκε κατά του Parvo, τότε θα μπορούσε να είναι σωστό. τα σκυλιά μπορούν να το πιάσουν σε οποιαδήποτε ηλικία.
 • Μπορεί ένας σκύλος άνω του ενός έτους να πιάσει parvo;
  Όχι, αλλά εάν ο σκύλος σας έχει συμπτώματα, θα πρέπει να το ελέγξετε με τον κτηνίατρο.
 • Μπορώ να θεραπεύσω τον παρβοϊό στο σπίτι;
  Δεν υπάρχει «θεραπεία» καθαυτό για τον παρβοϊό. Εναπόκειται στο ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου να καταπολεμήσει τον ιό και να τον απαλλαγεί από το σώμα. Ο κύριος λόγος της θεραπείας είναι η υποστηρικτική φροντίδα, όπως η παροχή υγρών για την αντικατάσταση εκείνων που χάθηκαν λόγω ασθένειας ή διάρροιας, έτσι ώστε ο σκύλος να μην αφυδατωθεί και να πάει σε ανεπάρκεια οργάνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νοσοκομειακή θεραπεία προτιμάται όπου είναι δυνατόν, καθώς οι κτηνίατροι μπορούν να δώσουν ενδοφλέβια υγρά που είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στην υποστήριξη της κυκλοφορίας από αυτά που χορηγούνται κάτω από το δέρμα.
 • Πόσο συχνά πρέπει να χορηγώ υποδόρια υγρά;
  Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας. Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από τις περιστάσεις του μεμονωμένου σκύλου σας. Μην επιχειρήσετε να κάνετε κάτι τέτοιο χωρίς να λάβετε ακριβείς οδηγίες από έναν κτηνίατρο.
 • Το κουτάβι μου μόλις πρόσφατα άρχισε να κάνει εμετό, μετά σταμάτησε για μια μέρα, και τώρα το κάνει ξανά και είναι πολύ ληθαργικό. Θα μπορούσε να είναι parvo; Μόλις βγήκε από το πουθενά.
  Θα μπορούσε να είναι parvo, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι κάτι άλλο (λιγότερο σοβαρό) που το σκυλί σας πήρε. Προτείνω να την πάρετε στον κτηνίατρο για να ξεκινήσετε τη θεραπεία για το parvo εάν το έχει.
 • Ποιο είναι το όνομα του φαρμάκου που εφαρμόζετε κάτω από το δέρμα;
  Υπάρχουν πολλά φάρμακα και εμβολιασμοί που χορηγούνται υποδορίως. Τι προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ή να αποτρέψετε;
 • Μπορεί ένα κουτάβι να πάρει parvo περισσότερες από μία φορές; Πρέπει τα ενήλικα σκυλιά να εμβολιαστούν ξανά εάν ένα κουτάβι στο σπίτι έχει parvo;
  Ένας σκύλος που αναρρώνει από τον παρβοϊό πρέπει να παραμείνει προστατευμένος για τη ζωή, εκτός εάν μεταλλαχθεί ένα νέο στέλεχος παρβοϊού. Το εμβόλιο παρβοϊού προστατεύει το πολύ για τρία χρόνια. Ένας σκύλος που εμβολιάστηκε πριν από τρία χρόνια πρέπει να έχει μια νέα πορεία εμβολίων. Ομοίως, σε περιόδους υψηλής πρόκλησης, όπως στο σπίτι με ένα κουτάβι parvo, υπάρχει ένα επιχείρημα για τη λήψη συμπληρωματικής δόσης εμβολίου εάν ο ενήλικος σκύλος είχε τελευταία μια αναμνηστική περισσότερο από ένα χρόνο (αλλά λιγότερο από τρία χρόνια) πριν.
 • Μπορεί ένα κουτάβι ηλικίας σχεδόν δύο μηνών να λάβει αντικατάσταση γάλακτος κατά τη θεραπεία του Parvo;
  Εάν είχαν απογαλακτιστεί πριν από τη σύναψη parvo και την κατανάλωση τροφής για σκύλους, δεν συνιστάται η αντικατάσταση του γάλακτος. Όταν ένα κουτάβι απογαλακτίζεται, το σώμα του σταματά να παράγει ένζυμα για να διασπάσει την αντικατάσταση γάλακτος / γάλακτος, οπότε αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πρόσθετη δυσφορία στο ΓΕ. Εάν το κουτάβι δεν είχε απογαλακτιστεί ακόμα όταν αρρώστησε (αυτό είναι απίθανο επειδή ένα εμβολιασμένο θηλυκό σκυλί θα περάσει ανοσία στα κουτάβια μέσω του γάλακτός του), τότε η αντικατάσταση γάλακτος είναι μια αξιοπρεπής επιλογή και θα βοηθήσει στην αύξηση της πρόσληψης υγρών.
 • Τι συμβαίνει εάν δεν χρησιμοποιείτε νέα βελόνα κάθε φορά που χορηγείτε υποδόρια υγρά;
  Θαμπώνει, οπότε στη συνέχεια είναι πιο οδυνηρό όταν κάνετε την ένεση και διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης του dof επειδή δεν είναι αρκετά καθαρό.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Μπορεί ένα κουτάβι να βρίσκεται στον ήλιο εάν είναι αδύναμο και πρέπει να ενυδατωθεί;

Σχόλια (1)

 • ullrichbarbara
  Το κουτάβι μου αναρρώνει από το parvo. Δυστυχώς, ο σύντροφός του πέθανε μόλις δύο ημέρες πριν αρχίσουμε να θεραπεύουμε αυτό το κουτάβι για parvo. Ευτυχώς, ξέραμε τι να αναζητήσουμε. Γίνεται όλο και πιο δυνατός το λεπτό.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail