Πώς να εντοπίσετε τις πέτρες της ουροδόχου κύστης;

Για να εντοπίσετε τις πέτρες της ουροδόχου κύστης, ξεκινήστε παρακολουθώντας τα ούρα που έχουν λερωθεί με αίμα, συχνή ούρηση, επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις ούρων και σημάδια πόνου ή πίεσης κατά την ούρηση. Μερικά σκυλιά μπορεί να έχουν μια κοιλιακή κοιλότητα, γι 'αυτό αισθανθείτε γύρω από την κοιλιά του για να δείτε αν είναι πρησμένο ή σκληρό. Το σκυλί σας μπορεί επίσης να γλείψει υπερβολικά την άκρη του πέους, τον κόλπο ή την κοιλιά τους σε μια προσπάθεια να βρει ανακούφιση από τη φλεγμονή και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι καλύτερο να πάρετε το σκυλί σας σε κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό για αξιολόγηση. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε εάν πρέπει να φέρετε δείγμα ούρων για ανάλυση! Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να πάρετε σωστά ένα δείγμα ούρων, διαβάστε!

Για να εντοπίσετε τις πέτρες της ουροδόχου κύστης
Για να εντοπίσετε τις πέτρες της ουροδόχου κύστης, ξεκινήστε παρακολουθώντας τα ούρα με αίμα, συχνή ούρηση, υποτροπιάζουσες ουρολογικές λοιμώξεις και σημάδια πόνου ή πίεσης κατά την ούρηση.

Τα σκυλιά είναι επιρρεπή σε πέτρες της ουροδόχου κύστης όπως οι άνθρωποι. Οι πέτρες της ουροδόχου κύστης σχηματίζονται φυσικά στα περισσότερα σκυλιά και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Οι παράγοντες που προκαλούν τη δημιουργία μιας πέτρας περιλαμβάνουν το γενετικό μακιγιάζ του σκύλου, τη διατροφή τους, πόση ποσότητα νερού πίνουν και προβλήματα υγείας. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να εντοπίσετε τα συμπτώματα της πέτρας της ουροδόχου κύστης τόσο πιο γρήγορα θα μπορείτε να παρέχετε στο σκυλί σας τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται.

Μέρος 1 από 3: αναζήτηση συμπτωμάτων ερεθισμού της ουροδόχου κύστης

 1. 1
  Προσέξτε για λεκιασμένα ούρα. Οι πέτρες της ουροδόχου κύστης που τρίβουν την ευαίσθητη βλεννογόνο μεμβράνη που καλύπτει την ουροδόχο κύστη μπορεί να την προκαλέσουν φλεγμονή. Όταν η επένδυση της ουροδόχου κύστης φλεγμονή είναι επιρρεπής σε αιμορραγία. Αυτό το αίμα συλλέγεται στην ουροδόχο κύστη και απελευθερώνεται όταν ο σκύλος ουρήσει.
  • Οι πέτρες που είναι μικρότερες από τη διάμετρο της ουρήθρας θα πρέπει να ξεπεράσουν χωρίς προβλήματα. Ομοίως, οι πέτρες που είναι μεγαλύτερες από τη διάμετρο της ουρήθρας είναι πολύ μεγάλες για να εισέλθουν και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κολλήσουν.
 2. 2
  Παρακολουθήστε τυχόν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις των ούρων. Μια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης έχει μια εξασθενημένη επένδυση που είναι πιο ευάλωτη σε μολύνσεις. Πολλά σκυλιά με πέτρες στην ουροδόχο κύστη επανέρχονται ουρολοίμωξεις.
  • Αν και τα αντιβιοτικά καθαρίζουν τη λοίμωξη, εάν η υποκείμενη αιτία - το τραύμα στην επένδυση της ουροδόχου κύστης - εξακολουθεί να υπάρχει, τότε η λοίμωξη είναι πιθανό να επαναληφθεί.
 3. 3
  Σκεφτείτε εάν το σκυλί σας ούρηση πιο συχνά. Η φλεγμονή επηρεάζει όχι μόνο τη μεμβράνη της βλέννας που καλύπτει την ουροδόχο κύστη, αλλά και τα νεύρα στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης. Τα φλεγμονώδη νεύρα στέλνουν ένα λανθασμένο μήνυμα στον εγκέφαλο ότι η κύστη είναι γεμάτη και χρειάζεται άδειασμα. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος να προσπαθεί επανειλημμένα να περάσει νερό ακόμα κι αν η κύστη του είναι άδεια.
 4. 4
  Δείτε εάν ο σκύλος σας εμφανίζει σημάδια δυσφορίας κατά την ούρηση. Ένας σκύλος με επώδυνη ουροδόχο κύστη ως αποτέλεσμα της πέτρας της ουροδόχου κύστης θα έχει δυσφορία κατά την ούρηση. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως ο σκύλος που φαίνεται επιφυλακτικός καθώς περνούν νερό, ή νευρικός, σταματά τη μεσαία ροή και αναζητά ένα νέο σημείο για να σηκώσει το πόδι του, σαν η τοποθεσία να προκαλεί το πρόβλημα.
  • Δυστυχώς, υπάρχει ένα κρίσιμο μέγεθος όταν η πέτρα ταιριάζει στην ουρήθρα. Εν συνεχεία μπορεί να παγιδευτεί σε ανατομική στένωση όπου η ουρήθρα παίρνει μια στροφή γύρω από το χείλος της λεκάνης ή στην άκρη του πέους. Και οι δύο τοποθεσίες έχουν ελαφρώς μειωμένη διάμετρο και είναι ένα κλασικό μέρος για την εμφάνιση αποκλεισμών.
Οι πέτρες στα νεφρά ή οι πέτρες της ουροδόχου κύστης είναι πιο συχνές στα Mini Schnauzers;
Οι πέτρες στα νεφρά ή οι πέτρες της ουροδόχου κύστης είναι πιο συχνές στα Mini Schnauzers;

Μέρος 2 από 3: αναζήτηση συμπτωμάτων φραγμένης ουρήθρας

 1. 1
  Παρακολουθήστε το σκυλί σας ενώ προσπαθούν να ουρήσουν. Ψάξτε για μη παραγωγική ούρηση και επαναλαμβανόμενη στραγγιστική ούρηση. Σαν να βάζετε ένα βύσμα σε έναν νεροχύτη, μια παγιδευμένη πέτρα της ουροδόχου κύστης εμποδίζει την εκκένωση της κύστης. Το σκυλί, γνωρίζοντας ότι η κύστη τους είναι γεμάτη, προσπαθεί να ουρήσει, αλλά τίποτα δεν βγαίνει. Καθώς η ουροδόχος κύστη γεμίζει, η αποφασιστικότητά τους για ούρηση αυξάνεται, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
  • Το ισοδύναμο με το σκύλο είναι τα νεφρά να παράγουν ούρα που γεμίζουν την ουροδόχο κύστη. Ωστόσο, η κύστη δεν μπορεί να ξεχειλίσει και έτσι γίνεται όλο και μεγαλύτερο.
  • Είναι απελπισμένοι να ουρήσουν και είτε καταλήγουν, είτε σηκώνουν το πόδι τους, αλλά όταν εξετάζετε το έδαφος είναι στεγνό.
  • Ο σκύλος γίνεται εμμονή προσπαθώντας να ουρήσει, μετακινώντας επανειλημμένα από σημείο σε σημείο και σηκώνοντας το πόδι του.
 2. 2
  Σημειώστε εάν ο σκύλος γλείφει υπερβολικά το άκρο του πέους, τον κόλπο ή την κοιλιά. Η φλεγμονή από την επένδυση της ουροδόχου κύστης μπορεί να εξαπλωθεί μέχρι το ουροποιητικό σύστημα και μερικά σκυλιά γλείφουν τα εξωτερικά γεννητικά τους όργανα σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν την ταλαιπωρία τους.
  • Εάν η κύστη είναι σκληρή και γεμάτη, αυτό είναι πολύ άβολο και ο σκύλος μερικές φορές θα γλείφει την κοιλιά του πάνω από την ουροδόχο κύστη σε μια προσπάθεια να βρει ανακούφιση.
 3. 3
  Εξετάστε το σκυλί σας για κοιλιακή διάσταση. Μια μεγάλη, σκληρή ουροδόχος κύστη προκαλεί διάσπαση της κοιλιάς του σκύλου. Η ουροδόχος κύστη ενός γερμανικού σκύλου μεγέθους Ποιμενικού μπορεί να γίνει μέγεθος ποδοσφαίρου πριν εκραγεί, αρκετά ώστε να κάνει την κοιλιά τους φουσκωμένη.
 4. 4
  Ζητήστε άμεση κτηνιατρική φροντίδα εάν ο σκύλος σας καταρρεύσει. Εάν ο σκύλος δεν μπορεί να ακυρώσει τα ούρα, τα απορρίμματα του μεταβολισμού συσσωρεύονται στην ουροδόχο κύστη και επαναρροή στους νεφρούς. Πολλά από αυτά τα απόβλητα είναι τοξίνες - το κάλιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
  • Στις μπλοκαρισμένες κύστεις, τα αντανακλαστικά καλίου στην κυκλοφορία του αίματος και τα υψηλά επίπεδα καλίου μπορούν να ερεθίσουν τον καρδιακό μυ και να προκαλέσουν καρδιακές προσβολές, συχνά με θανατηφόρες συνέπειες.
  • Επομένως, εάν ο σκύλος σας καταρρεύσει ή υποψιάζεστε ότι έχει εκραγεί η ουροδόχος κύστη, είναι σημαντικό να τον σπεύσετε στους κτηνιάτρους το συντομότερο δυνατό.
Ένας σκύλος με επώδυνη ουροδόχο κύστη ως αποτέλεσμα της πέτρας της ουροδόχου κύστης θα έχει δυσφορία κατά
Ένας σκύλος με επώδυνη ουροδόχο κύστη ως αποτέλεσμα της πέτρας της ουροδόχου κύστης θα έχει δυσφορία κατά την ούρηση.

Μέρος 3 από 3: διάγνωση και θεραπεία της πέτρας της ουροδόχου κύστης

 1. 1
  Φέρτε το σκυλί σας στον κτηνίατρο για δοκιμή. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω σημάδια, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας. Για να αποφασίσουν ποιο είναι το πρόβλημα μπορούν να ζητήσουν δείγμα ούρων για ανάλυση.
  • Οι συνηθισμένες δοκιμές που γίνονται στα ούρα είναι η μέτρηση συγκεκριμένης βαρύτητας (πόσο ασθενής ή ισχυρή είναι τα ούρα), μια δοκιμή ράβδου (που δείχνει εάν υπάρχει αίμα, έλεγχος για γλυκόζη και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες) και εξέταση ιζημάτων
  • Η πιο χρήσιμη εξέταση για τον προσδιορισμό της παρουσίας των λίθων της ουροδόχου κύστης είναι η εξέταση ιζημάτων.
 2. 2
  Κατανοήστε πώς λειτουργεί μια εξέταση ιζημάτων ούρων. Για την προετοιμασία του δείγματος, περίπου 1 ml ούρων τοποθετείται σε μίνι δοκιμαστικό σωλήνα και περιστρέφεται σε φυγόκεντρο. Τα βαριά κύτταρα και τα ιζήματα βυθίζονται στον πυθμένα κάτω από τη βαρύτητα.
  • Το υγρό πάνω από το ίζημα αφαιρείται και τα συντρίμμια στο κάτω μέρος του σωλήνα τρυπιούνται πάνω σε μια πλάκα μικροσκοπίου. Μια σταγόνα αλατούχου διαλύματος προστίθεται στο ίζημα για να το αιωρήσει ξανά και να το βοηθήσει να εξαπλωθεί σε ένα στρώμα πάχους ενός κελιού πάνω από τη διαφάνεια. Αυτό εξετάζεται κάτω από το μικροσκόπιο.
  • Τα ούρα εξετάζονται για την παρουσία βακτηρίων, ερυθρών αιμοσφαιρίων, νεφρικών εκμαγείων ή κρυστάλλων. Οι κρύσταλλοι είναι οι πρόδρομοι των λίθων της ουροδόχου κύστης. Είναι ασυνήθιστο (αλλά όχι αδύνατο) να σχηματίζεται μια πέτρα της ουροδόχου κύστης χωρίς να είναι εμφανείς κρύσταλλοι στα ούρα, και έτσι η παρουσία τους μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι από πέτρες.
  • Εάν η εξέταση ιζημάτων αποκαλύψει την παρουσία κρυστάλλων, και ο σκύλος έχει αντίστοιχο ιστορικό που υποδηλώνει πέτρες της ουροδόχου κύστης, (βλ. Πινακίδες παραπάνω), απαιτείται περαιτέρω απεικόνιση για τον έλεγχο για πέτρες.
 3. 3
  Αποκτήστε μια εικόνα στην πέτρα της ουροδόχου κύστης χρησιμοποιώντας ένα υπερηχογράφημα. Οι δύο επιλογές που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση των λίθων της ουροδόχου κύστης είναι η ακτινογραφία ή / και η υπερηχογραφία. Ωστόσο, δεν εμφανίζονται όλοι οι τύποι λίθων σε ακτίνες Χ, καθώς ορισμένες πέτρες φαίνεται να έχουν την ίδια πυκνότητα με τα ούρα. Έτσι, ο υπέρηχος είναι αναμφισβήτητα το πιο αξιόπιστο διαγνωστικό τεστ.
  • Ο υπέρηχος είναι μια μη επώδυνη διαδικασία που μπορεί να εκτελεστεί ενώ ο σκύλος έχει επίγνωση (σε σκύλους με καλή περιποίηση). Μία περιοχή γούνας κόβεται από την περιοχή της κοιλιάς πάνω από την τοποθεσία της ουροδόχου κύστης.
  • Το δέρμα καθαρίζεται και μετά εφαρμόζεται μια γέλη στο δέρμα. Ο ανιχνευτής υπερήχων τοποθετείται πάνω στο δέρμα, η κοιλία σαρώνεται και αναγνωρίζεται η ουροδόχος κύστη.
  • Το υγρό παρέχει μια σαφή εικόνα για υπερήχους, οπότε όταν οι πέτρες της ουροδόχου κύστης εμποδίζουν τη διέλευση των υπερήχων, δημιουργούν μια «ακουστική σκιά». Σε πραγματικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σκοτεινή σκιά στην άκρη της πέτρας, η οποία μπορεί να φανεί ανεξάρτητα από τη σύνθεση της πέτρας.
 4. 4
  Κατανοήστε τα προβλήματα με την ακτινογραφία. Το μειονέκτημα της ακτινογραφίας είναι ότι δεν εμφανίζονται όλες οι πέτρες. Εάν η σύνθεση των ορυκτών έχει παρόμοια πυκνότητα με τα ούρα, τότε η πέτρα θα είναι αόρατη σε μια απλή ακτινογραφία (μία όπου δεν εγχέεται παράγοντας αντίθεσης στην ουροδόχο κύστη) Αυτό μπορεί να δώσει ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.
  • Για να αποφευχθεί αυτό, μπορεί να γίνει μια μελέτη διπλής αντίθεσης. Αυτό είναι όπου ένας άλλος παράγοντας, όπως ο αέρας, ή μια μορφή υγρού βαρίου, εισάγεται στην κύστη. Ο στόχος είναι να παρέχεται υλικό διαφορετικής ραδιο πυκνότητας στα ούρα, με την ελπίδα να εμφανιστεί μια πέτρα.
  • Δυστυχώς, ακόμη και με μελέτες διπλής αντίθεσης περιστασιακά οι πέτρες μπορούν να κρύψουν και να αποφύγουν την ανίχνευση, έτσι όλο και περισσότεροι υπέρηχοι αντικαθιστούν την ακτινογραφία για την ανίχνευση πετρών.
 5. 5
  Να είστε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης. Μόλις βρεθεί μια πέτρα, ο κλινικός γιατρός πρέπει να αξιολογήσει εάν πρέπει να ληφθεί επείγουσα δράση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος απόφραξης της ουρήθρας. Εάν αυτό είναι πιθανό, ενδείκνυται χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της πέτρας με κολοστομία (είσοδος στην κοιλιά και κοπή της ουροδόχου κύστης), προκειμένου να αποκτήσετε φυσική πρόσβαση στην πέτρα και να την αφαιρέσετε.
 6. 6
  Αλλάξτε τη διατροφή του σκύλου σας για να αποτρέψετε το σχηματισμό νέων λίθων. Μόλις αφαιρεθεί, η πέτρα αποστέλλεται σε εργαστήριο για ανάλυση. Αυτό δίνει την ακριβή χημική σύνθεση της πέτρας, η οποία βοηθά στην επιλογή μιας διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας στα συστατικά μέρη, και έτσι μειώνει τον κίνδυνο σκύλου να αναπτύξει περισσότερες πέτρες στο μέλλον.
Και ο σκύλος έχει αντίστοιχο ιστορικό που υποδηλώνει πέτρες της ουροδόχου κύστης
Εάν η εξέταση ιζημάτων αποκαλύψει την παρουσία κρυστάλλων, και ο σκύλος έχει αντίστοιχο ιστορικό που υποδηλώνει πέτρες της ουροδόχου κύστης, (βλ. Πινακίδες παραπάνω), απαιτείται περαιτέρω απεικόνιση για τον έλεγχο για πέτρες.

Συμβουλές

 • Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κρυστάλλων ούρων, ο καθένας με διαφορετική ανόργανη σύνθεση και χαρακτηριστική φυσική εμφάνιση. Ένα από τα πιο συνηθισμένα ονομάζεται στρουβίτη, το οποίο αποτελείται από μαγνήσιο και φωσφορικό άλας, με τυπική εμφάνιση "καπάκι φέρετρου".

Προειδοποιήσεις

 • Ορυκτά αποθέματα σχηματίζουν τα ούρα επειδή το σώμα είναι ένα μεγάλο σύνολο χημείας. Ένας συνδυασμός της σύνθεσης των τροφίμων και των ανόργανων συστατικών που περιέχει, μαζί με τη βιοχημεία του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό κρυστάλλων στα ούρα.
 • Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου είναι εάν ο σκύλος δεν πίνει πολύ, τα ούρα του είναι πιο συγκεντρωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέταλλα βρίσκονται σε στενότερη επαφή και είναι πιο πιθανό να συσσωρεύονται μαζί.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Οι πέτρες στα νεφρά ή οι πέτρες της ουροδόχου κύστης είναι πιο συχνές στα Mini Schnauzers;
  Και τα δύο είναι πιθανά, αλλά οι πέτρες της ουροδόχου κύστης είναι πιο πιθανές.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail