Πώς να θεραπεύσετε την κακή αναπνοή ενός σκύλου;

Μπορείτε να φρεσκάρετε την κακή αναπνοή του σκύλου σας στο σπίτι προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού βότανα όπως το μέντα, το μαϊντανό ή το σιτάρι στο φαγητό του. Ενώ η χλωροφύλλη που κάνει τα βότανα πράσινα μπορεί να βοηθήσει στη φρεσκάδα της αναπνοής του σκύλου σας, δεν θα θεραπεύσει τα υποκείμενα προβλήματα στοματικής υγείας. Για να διατηρήσετε το στόμα του σκύλου σας υγιές και καθαρό, βουρτσίστε τα δόντια του κάθε μέρα χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα σκυλάκι. Εάν το σκυλί σας είναι ανθεκτικό ή προσπαθεί να δαγκώσει ενώ βουρτσίζετε, μην το πιέζετε. Αντ 'αυτού, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας. Εκτός από το βούρτσισμα, φροντίστε να δώσετε στο κουτάβι σας άφθονα παιχνίδια μασήματος κατάλληλου μεγέθους, καθώς βοηθούν στην απομάκρυνση της συσσώρευσης πέτρας που μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή. Για περισσότερη βοήθεια από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να ελέγξετε την αναπνοή του σκύλου σας για λοιμώξεις, διαβάστε παρακάτω.

Πεπτικά βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή
Τα στοματικά και πεπτικά βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή, επομένως η καθημερινή χρήση προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αναπνοής του σκύλου σας.

Ενώ είναι ιδανικό να αποτρέψετε το σκύλο σας από την κακή αναπνοή, κάνοντας πράγματα όπως το βούρτσισμα των δοντιών του σωστά, εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα εάν ο σκύλος σας έχει ήδη δυσάρεστη αναπνοή. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες θεραπείες για να καλύψετε την κακή του αναπνοή και να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής με την ελπίδα να βελτιώσετε την κατάσταση. Ωστόσο, η κακή αναπνοή μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη μεγαλύτερων προβλημάτων υγείας, επομένως συνιστάται πάντα να μεταφέρετε το σκυλί σας για τακτικούς ελέγχους κτηνιάτρων. Ή, εάν η αναπνοή του σκύλου σας αποκρουστεί ξαφνικά, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

Μέθοδος 1 από 3: να δοκιμάσετε θεραπείες στο σπίτι για κακή αναπνοή

 1. 1
  Προσθέστε κομμάτια μέντας, μαϊντανού ή σιταριού στο φαγητό τους. Η χλωροφύλλη που κάνει αυτά τα βότανα πράσινα έχει επίσης πιθανά οφέλη που αναζωογονούν την αναπνοή. Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι ή τα δάχτυλά σας για να ψιλοκόψετε ή να σκιστείτε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) ενός ή περισσοτέρων από τα βότανα και στη συνέχεια να το πασπαλίζετε πάνω από το φαγητό του σκύλου σας κάθε μέρα.
  • Αυτά τα βότανα, όπως οι περισσότερες θεραπείες για την κακή αναπνοή, καλύπτουν μόνο το άρωμα. Δεν αντιμετωπίζουν υποκείμενες αιτίες όπως περιοδοντική νόσο ή άλλες ασθένειες. Συνιστάται πάντοτε να πραγματοποιείτε τακτικές κτηνιατρικές εξετάσεις που περιλαμβάνουν αξιολογήσεις της στοματικής υγείας.
 2. 2
  Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού (4,9 ml) λάδι καρύδας πάνω από το φαγητό τους. Το λάδι καρύδας έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια (για ανθρώπους και κουτάβια) λόγω μιας σειράς πιθανών οφελών για την υγεία που συνδέονται με αυτό. Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι βοηθά στην αναζωογόνηση της κακής αναπνοής. Χρησιμοποιήστε έως 1 κουταλάκι του γλυκού (4,9 ml) στο φαγητό τους κάθε γεύμα και δείτε εάν παρατηρείτε βελτίωση στην αναπνοή του σκύλου σας.
  • Τα σκυλιά συνήθως αρέσουν στη μυρωδιά και τη γεύση του λάδι καρύδας, οπότε πιθανότατα δεν θα έχετε πρόβλημα να τους τρώτε με το φαγητό τους.
  • Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το λάδι καρύδας είναι πολύ υψηλό σε θερμίδες. Μην το ταΐζετε πολύ συχνά στο σκύλο σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείτε εάν το σκυλί αυξάνει το βάρος. Επιπλέον, το λάδι καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, οπότε δεν είναι σωστό για κάθε σκύλο, ειδικά εκείνα που είναι επιρρεπή σε παγκρεατίτιδα.
  • Εάν δεν νοιάζονται για λάδι καρύδας, δοκιμάστε μαϊντανό, κανέλα, μαστίγιο ή άλλη επιλογή.
 3. 3
  Βάλτε μια πρέζα κανέλα στην τροφή για σκύλους. Η κανέλα, όπως το λάδι καρύδας, έχει πολλά υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, χρησιμοποιείται ως μέσο κάλυψης για να καλύψει την κακή αναπνοή.
  • Μην προσθέτετε κάτι περισσότερο από μια πρέζα κανέλας στο φαγητό του σκύλου σας σε κάθε γεύμα, διαφορετικά η γεύση και το άρωμα μπορεί να είναι πολύ έντονα για να τους αρέσουν.
  Εάν ο σκύλος σας έχει επίμονη κακή αναπνοή ή αν παρατηρήσετε ότι η αναπνοή του γίνεται ιδιαίτερα άσχημη
  Εάν ο σκύλος σας έχει επίμονη κακή αναπνοή ή αν παρατηρήσετε ότι η αναπνοή του γίνεται ιδιαίτερα άσχημη, καλέστε τον κτηνίατρό σας για ραντεβού.
 4. 4
  Δοκιμάστε τα σκυλάκια για μασάζ με χλωροφύλλη. Τα μασώμενα οδοντικά μασήματα διατίθενται ευρέως σε καταστήματα εφοδιασμού κατοικίδιων ζώων, σε μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης και στο διαδίκτυο. Αναζητήστε μάσημα που περιλαμβάνουν χλωροφύλλη καθώς και κανέλα και γαρίφαλο για την καλύτερη πιθανότητα να έχετε φρέσκα αποτελέσματα αναπνοής.
  • Οδοντικός μασώνας διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και μπορεί να ταΐσει ως λιχουδιές ή μασά σνακ. Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου ή συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με το πόσο συχνά δίνετε στον σκύλο σας οδοντικά μασήματα.
 5. 5
  Βελτιώστε το κανονικό τους νερό με σκουλαρίκια με οδοντιατρικά νερά. Υπάρχουν πολλά πρόσθετα για το οδοντικό νερό για να διαλέξετε και τα περισσότερα περιλαμβάνουν ανάμιξη σε μικρή ποσότητα με την κανονική παροχή νερού του σκύλου σας. Με απλά λόγια, αυτό το οδοντικό νερό προορίζεται να λειτουργήσει ως πόσιμο στοματικό διάλυμα.
  • Ελέγξτε το οδοντικό πακέτο νερού για οδηγίες σχετικά με τη χρήση του.

Μέθοδος 2 από 3: αλλαγή της φροντίδας του στόματος και των διατροφικών συνηθειών

 1. 1
  Βουρτσίστε τα δόντια τους τακτικά με οδοντόκρεμα σκυλάκι. Τα περισσότερα σκυλιά θα δέχονται καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών ως μέρος της ρουτίνας τους εάν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία και τους ενθαρρύνετε θετικά καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν το σκυλί σας είναι πολύ ανθεκτικό ή φοβάστε ότι θα σας δαγκώσει, μιλήστε στον κτηνίατρό σας για συμβουλές.
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ανθρώπινη οδοντόκρεμα σε σκύλους. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα σχεδιασμένη για σκύλους.
  • Είναι καλύτερο να τους συνηθίσετε σε νεαρή ηλικία - μπορείτε να αρχίσετε να βουρτσίζετε τα δόντια τους σε περίπου 8 εβδομάδες.
 2. 2
  Δώστε τους τα μάσημα παιχνίδια που είναι κατάλληλα για τη φυλή και την ηλικία. Τα μάσημα των παιχνιδιών όχι μόνο κρατούν τα σκυλιά απασχολημένα, αλλά βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση της συσσώρευσης πέτρας που μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή. Διαλέξτε τα μάσημα παιχνίδια που είναι το σωστό μέγεθος για τα σκυλιά σας, τα μεγάλα σκυλιά δεν πρέπει να πάρουν μικροσκοπικά παιχνίδια μασήματος που μπορεί να πνιγούν και τα μικρά σκυλιά δεν πρέπει να πάρουν τεράστια παιχνίδια μασήματος που είναι πολύ μεγάλα για το στόμα τους.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το καλύτερο είδος μασήματος παιχνιδιών για το σκυλί σας. Εκτός αν συνιστάται διαφορετικά, αποφύγετε τη χρήση οστών ή κέρατων, τα οποία μπορούν να σπάσουν τα δόντια.
  • Μπορείτε επίσης να βρείτε οδοντικά παιχνίδια μασήματος που είναι είτε επικαλυμμένα είτε γεμάτα με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σκυλάκι.
  Ενώ η χλωροφύλλη που κάνει τα βότανα πράσινα μπορεί να βοηθήσει στη φρεσκάδα της αναπνοής του σκύλου σας
  Ενώ η χλωροφύλλη που κάνει τα βότανα πράσινα μπορεί να βοηθήσει στη φρεσκάδα της αναπνοής του σκύλου σας, δεν θα θεραπεύσει τα υποκείμενα προβλήματα στοματικής υγείας.
 3. 3
  Τρέψτε στον σκύλο μια ισορροπημένη διατροφή. Μια υψηλής ποιότητας, συνιστώμενη από κτηνίατρο τροφή για σκύλους που είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο σκυλί σας, είναι καλή για τη γενική υγεία τους. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσει τερηδόνα, διαβήτη ή άλλες αιτίες κακής αναπνοής.
  • Μειώστε τα απορρίμματα τραπεζιού και τις λιχουδιές των σκύλων. Επικεντρωθείτε στην παροχή μιας θρεπτικής διατροφής.
  • Ελέγξτε τα συστατικά της τροφής του σκύλου σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει φθηνά υλικά πληρώσεως ή ιχθυάλευρα. Αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη αναπνοή στο σκυλί σας.
  • Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να δίνετε στο σκυλί σας ένα σνακ κομμένων μήλων ή / και καρότων κάθε μέρα. Αυτές οι τραγανές λιχουδιές μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βρωμικών ταρτάρ από τα δόντια τους.
 4. 4
  Περιορίστε την πρόσβασή τους σε σκουπίδια, νεκρά ζώα ή / και επίστεγο. Σε πολλές περιπτώσεις, τα σκυλιά έχουν κακή αναπνοή επειδή τρώνε πολύ δύσοσμα πράγματα. Εάν το σκυλί σας μπει στα σκουπίδια, σνακ στο roadkill ή τρώει γάτα (ή το δικό του επίστεγο), δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε εάν η αναπνοή τους είναι κακή.
  • Αφαιρείτε τακτικά τα απορρίμματα κουζίνας από το σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι το δοχείο απορριμμάτων έχει ασφαλές καπάκι. Παρομοίως, βεβαιωθείτε ότι τα εξωτερικά δοχεία απορριμμάτων σας έχουν ασφαλή καπάκια.
  • Χρησιμοποιήστε ένα λουρί για να κρατήσετε το σκύλο σας μακριά από νεκρά ζώα και να τον εμποδίσετε να πιάσει ζώα.
  • Τα σκυλιά που τρώνε τα κόπρανα των γατών ή άλλων ζώων, ή ακόμα και το δικό τους επίστεγο, έχουν μια κατάσταση γνωστή ως κοπροφαγία. Ενώ υπάρχει η πιθανότητα να πάρουν ασθένειες με αυτόν τον τρόπο, το κύριο πρόβλημα είναι συνήθως η κακή αναπνοή που προκαλεί.
 5. 5
  Δώστε στο σκυλί σας καθημερινά προβιοτικά σκύλου. Σε σκύλους όπως και στους ανθρώπους, τα προβιοτικά προορίζονται να αποκαταστήσουν τη σωστή ισορροπία των υγιών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα. Τα στοματικά και πεπτικά βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή, επομένως η καθημερινή χρήση προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αναπνοής του σκύλου σας.
  • Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας εάν τα προβιοτικά είναι σωστά για το σκυλί σας.
  • Χρησιμοποιήστε προβιοτικά που διατίθενται στο εμπόριο για σκύλους και όχι για ανθρώπους.
  • Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα που αναζωογονούν την αναπνοή με προβιοτικά - δώστε τα καθημερινά για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες.

Μέθοδος 3 από 3: έλεγχος για λοιμώξεις ή ασθένειες

 1. 1
  Προγραμματίστε έναν έλεγχο κτηνιάτρου και ρωτήστε για οδοντιατρική καθαριότητα. Εάν ο σκύλος σας έχει επίμονη κακή αναπνοή ή αν παρατηρήσετε ότι η αναπνοή του γίνεται ιδιαίτερα άσχημη, καλέστε τον κτηνίατρό σας για ραντεβού. Πιθανότατα θα ελέγξουν το σκυλί σας για οδοντικά προβλήματα ή λοιμώξεις του στόματος, που είναι και οι δύο πιθανές αιτίες κακής αναπνοής και μπορεί να κάνουν περαιτέρω δοκιμές, όπως απαιτείται.
  • Εάν ο σκύλος σας έχει βαριά συσσώρευση πέτρας στα δόντια του ή σημάδια περιοδοντικής νόσου, ο κτηνίατρός σας μπορεί να κάνει οδοντικό καθαρισμό. Ο σκύλος σας θα πρέπει να ηρεμήσει για αυτήν τη διαδικασία και μπορεί να χρειαστεί να εξαχθούν σοβαρά αποσυντεθειμένα δόντια.
  Μπορείτε να φρεσκάρετε την κακή αναπνοή του σκύλου σας στο σπίτι προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού
  Μπορείτε να φρεσκάρετε την κακή αναπνοή του σκύλου σας στο σπίτι προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού βότανα όπως το μέντα, το μαϊντανό ή το σιτάρι στο φαγητό του.
 2. 2
  Αναγνωρίστε τη γλυκιά, φρουτώδη αναπνοή ως πιθανό σημάδι του διαβήτη. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν μια ευχάριστη αλλαγή από την πραγματικά δυσάρεστη αναπνοή του σκύλου, η υπερβολικά γλυκιά μυρωδιά του σκύλου μπορεί να υποδηλώνει διαβήτη. Ο κτηνίατρός σας ενδέχεται να κάνει εξετάσεις αίματος και άλλες διαγνωστικές εξετάσεις για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση του διαβήτη.
  • Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή κατάσταση, αλλά συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί σε σκύλους.
 3. 3
  Αντιμετωπίστε την αναπνοή με άρωμα ούρων ως πιθανό σήμα νεφρικών προβλημάτων. Μερικά σκυλιά τρώνε περιττώματα, αλλά δεν πίνουν ούρα. Έτσι, εάν ο σκύλος σας έχει αναπνοή που μυρίζει σαν ούρα, πάρτε τον στον κτηνίατρο για να ελέγξετε για πιθανά προβλήματα στα νεφρά.
  • Η αναπνοή με άρωμα ούρων μπορεί να υποδηλώνει ένα ευρύ φάσμα νεφρικών προβλημάτων. Μερικά μπορεί να είναι πολύ θεραπεύσιμα, ενώ άλλα μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρά. Είναι σημαντικό να κάνετε διάγνωση κτηνιάτρου.
 4. 4
  Υποψιάζεστε ηπατικά προβλήματα εάν η κακή αναπνοή συνδυάζεται με άλλα συγκεκριμένα συμπτώματα. Εάν ο σκύλος σας πάσχει από ηπατική διαταραχή, πιθανότατα θα έχει πραγματικά δυσάρεστη κακή αναπνοή σε συνδυασμό με ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: έμετος. απώλεια όρεξης ή κιτρινωπά ούλα. Κάντε αμέσως ραντεβού κτηνιάτρου εάν αναγνωρίσετε αυτά τα συμπτώματα.
  • Πολλές, αλλά όχι όλες, ηπατικές διαταραχές μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή, οπότε μην καθυστερείτε να λάβετε μια σωστή διάγνωση και θεραπεία για τον σκύλο σας.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail