Πώς να εφαρμόσετε ένα ρύγχος γάζας σε ένα σκυλί;

Για να εφαρμόσετε ένα ρύγχος γάζας σε ένα σκυλί, ξεκινήστε κόβοντας μια λωρίδα γάζας που είναι αρκετά μεγάλη για να τυλίξετε το κεφάλι του σκύλου σας 3 φορές. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα μεγάλο βρόχο στο κέντρο της λωρίδας γάζας και δέστε το βρόχο χρησιμοποιώντας ένα κουπόνι έτσι ώστε να μπορείτε να το σφίξετε ή να το χαλαρώσετε όπως απαιτείται. Στη συνέχεια, σύρετε το βρόχο πάνω από τη μύτη του σκύλου σας και επαναφέρετε το μέχρι το σημείο που το ρύγχος του σκύλου σας συναντά το πρόσωπό του. Τέλος, σφίξτε σταθερά το βρόχο έτσι ώστε το σκυλί σας να μην μπορεί να ανοίξει το στόμα του και δέστε τα άκρα πίσω από το λαιμό του σκύλου σας και ένα τόξο που θα είναι εύκολο να αφαιρεθεί αργότερα. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να κάνετε ένα ρύγχος σε ένα επιθετικό ή φοβισμένο σκυλί, συνεχίστε να διαβάζετε.

Για να εφαρμόσετε ένα ρύγχος γάζας σε ένα σκυλί
Για να εφαρμόσετε ένα ρύγχος γάζας σε ένα σκυλί, ξεκινήστε κόβοντας μια λωρίδα γάζας που είναι αρκετά μεγάλη για να τυλίξετε το κεφάλι του σκύλου σας 3 φορές.

Τα μπεκ γάζας ταξινομούνται ως σπιτικά ρύγχη και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, η σωστή τεχνική κατά το δέσιμο ενός ρύγχους γάζας μπορεί να παρέχει μια ασφαλή προσωρινή λύση, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε ένα τραυματισμένο ή φοβισμένο ζώο. Τα ρύγχια γάζας είναι επίσης χρήσιμα εάν δεν έχετε εύχρηστο ρύγχος και χρειάζεστε ένα αμέσως. Λάβετε υπόψη ότι είναι πάντα καλύτερο να έχετε ένα ανθεκτικό αγορασμένο ρύγχος στο χέρι.

Μέθοδος 1 από 3: κατακλυσμός σκύλου

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ένα στόμιο γάζας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι γάζες δεν είναι ιδανικές για σκύλους. Προορίζονται καλύτερα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε προσωρινά μόνο ένα σπιτικό ρύγχος, όπως ένα ρύγχος γάζας.
  • Άλλα υλικά που μπορούν να γίνουν μάσκες έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν λουριά, σχοινιά, καλσόν και ούτω καθεξής.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό ρύγχος διατηρώντας ένα πραγματικό ρύγχος στο κιτ βοήθειας του σκύλου σας.
  • Μπορείτε να αγοράσετε έναν επίδεσμο γάζας σε οποιοδήποτε φαρμακείο (όπως Walgreens), φαρμακείο, μεγάλο κουτί (όπως το Walmart) ή στα περισσότερα μανάβικα.
  • Ελέγξτε το κιτ πρώτων βοηθειών σας. Πολλοί έρχονται με ένα ρολό γάζας.
 2. 2
  Κόψτε μια μακριά λωρίδα επιδέσμου γάζας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θέλετε να δημιουργήσετε γρήγορα ένα στόμιο γάζας. Λάβετε μια ιδέα για το πόσο γάζα θα χρειαστείτε τραβώντας έξω και κόβοντας μια λωρίδα αρκετά μακριά για να τυλίξετε αρκετές φορές γύρω από το κεφάλι του σκύλου σας. Πριν κόψετε τη γάζα, τυλίξτε την γύρω από το κεφάλι του σκύλου σας από κάτω από το πηγούνι τους μέχρι πίσω από τα αυτιά τους. Στη συνέχεια τριπλασιάστε αυτό το μήκος πριν το κόψετε.
  • Το μήκος που κόβετε εξαρτάται από το μέγεθος του κεφαλιού του σκύλου σας. Προφανώς θα χρειαστείτε μια μεγαλύτερη ταινία για ένα μεγαλύτερο σκυλί.
  • Η αποκοπή τόσο μεγάλου μήκους σας επιτρέπει επιπλέον εάν υπολογίσετε λάθος το μέγεθος του κεφαλιού του σκύλου σας.
 3. 3
  Αποσυνδέστε έναν μεγάλο βρόχο στη μέση. Τραβήξτε τη λωρίδα γάζας προς τα έξω σε όλο το μήκος. Σχηματίστε έναν βρόχο στη μέση της ταινίας γάζας. Δέστε έναν κόμπο όπου κλείνει αυτός ο βρόχος. Θα πρέπει τώρα να έχετε έναν βρόχο γάζας με μακριά, χαλαρά άκρα και στις δύο πλευρές του κόμβου.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο κόμβος είναι ένα κουπόνι, έτσι ώστε να μπορείτε να σφίξετε τον βρόχο μόλις βρεθεί γύρω από τη μύτη του σκύλου.
  • Δέστε ένα κουπόνι δημιουργώντας ένα βρόχο και πιέζοντας έναν δεύτερο βρόχο μέσα από αυτό.
 4. 4
  Προχωρήστε προς το σκυλί, ώστε να μην μπορούν να σας δουν. Θέλετε να πλησιάσετε το σκυλί με το βρόχο ανοιχτό στα χέρια σας. Για να τοποθετήσετε τον βρόχο με ασφάλεια πάνω στο ρύγχος του σκύλου σας, βεβαιωθείτε ότι πλησιάζετε από την πλάτη ή από την πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να σας δουν να έρχονται και θα είναι λιγότερο τρομακτικό.
  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ρύγχος γάζας για να καλλωπίσετε γρήγορα ένα σκυλί
  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ρύγχος γάζας για να καλλωπίσετε γρήγορα ένα σκυλί.
 5. 5
  Σκεφτείτε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να φορέσει ένα ρύγχος. Παρόλο που θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση ενός ρύγχους γάζας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ίσως θελήσετε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να χρησιμοποιεί ένα ρύγχος. Εάν ένας σκύλος έχει εκπαιδευτεί, θα είναι λιγότερο πιθανό να γίνει επιθετικός όταν εφαρμόζετε ένα ρύγχος γάζας.
  • Χρησιμοποιήστε λιχουδιές και τεχνικές βαθμιαίας έκθεσης για να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο να πάρει ένα ρύγχος.
  • Για παράδειγμα, μπορείτε να λερώσετε το εσωτερικό ενός ρύγχους με μια λιχουδιά όπως φυστικοβούτυρο ή βρεγμένη τροφή για σκύλους.
  • Παίξτε με το σκύλο ενώ φορούν το ρύγχος έτσι ώστε να συσχετίσουν το ρύγχος με θετικά πράγματα.
  • Κάντε σύντομες βόλτες με το ρύγχος.
  • Κάντε αυτήν την προπόνηση στο ρύγχος όποτε κανονικά περπατάτε το σκυλί σας, όπως κάθε απόγευμα.
 6. 6
  Σύρετε το βρόχο πάνω από τη μύτη. Προτού το σκυλί σας έχει την ευκαιρία να δει τι κρατάτε, σύρετε το βρόχο πάνω από τη μύτη του. Κρατήστε το κέντρο του βρόχου πάνω από το άκρο της μύτης του σκύλου για καλύτερη εφαρμογή.
  • Σύρετε το βρόχο μέχρι τη γραμμή της γνάθου, όπου το ρύγχος συναντά το πρόσωπο.
 7. 7
  Σφίξτε το βρόχο. Μόλις ο βρόχος είναι γύρω από τη μύτη του σκύλου, σφίξτε τον βρόχο σταθερά έτσι ώστε ο σκύλος σας να μην μπορεί να ανοίξει το στόμα του. Φέρτε τα χαλαρά κομμάτια υφάσματος γύρω από το ρύγχος και δέστε έναν άλλο χαλαρό κόμπο στο κάτω μέρος του ρύγχους.
 8. 8
  Δέστε το επίδεσμο πίσω από το λαιμό. Μόλις ο βρόχος είναι στη θέση του, τραβήξτε τα χαλαρά άκρα της γάζας πίσω από το κεφάλι του σκύλου. Διασχίστε το ένα άκρο πάνω από το άλλο. Στη συνέχεια, δέστε τα δύο άκρα σε ένα τόξο που είναι εύκολο να αναιρέσετε.
  • Δεδομένου ότι τα στόμια γάζας χρησιμοποιούνται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, είναι σημαντικό να μπορείτε να τα αφαιρέσετε γρήγορα.

Μέθοδος 2 από 3: μούδιασμα ενός σκύλου με μύτη

 1. 1
  Δέστε το βρόχο σε ένα μακρύ κομμάτι γάζας. Όπως θα κάνατε για ένα σκυλί με μακρύ ρύγχος, κόψτε μια μακριά λωρίδα από επίδεσμο γάζας. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για να τυλίγετε αρκετές φορές γύρω από το κεφάλι του σκύλου σας. Στη συνέχεια, σχηματίστε ένα βρόχο στη μέση και δέστε ένα κουπόνι για αυτό.
 2. 2
  Τοποθετήστε τον κόμπο κάτω από το πηγούνι. Για σκύλους με μύτη, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι τοποθετείτε το κουπόνι του βρόχου κάτω από το πηγούνι τους. Ελάτε στο σκύλο από πίσω ή από την πλευρά, και μετά γλιστρήστε το κάτω από τη μύτη τους. Κρατήστε τον κόμπο στραμμένο προς το πάτωμα έτσι ώστε να γλιστρά εύκολα κάτω από το πηγούνι του σκύλου.
  • Για μεγαλύτερα ρύγχη, ο κόμπος πηγαίνει πίσω από τα αυτιά.
  Θα είναι λιγότερο πιθανό να γίνει επιθετικός όταν εφαρμόζετε ένα ρύγχος γάζας
  Εάν ένας σκύλος έχει εκπαιδευτεί, θα είναι λιγότερο πιθανό να γίνει επιθετικός όταν εφαρμόζετε ένα ρύγχος γάζας.
 3. 3
  Δέστε τα χαλαρά άκρα πίσω από τα αυτιά. Μόλις ο βρόχος είναι στη μύτη του σκύλου, σύρετέ τον προς τα πίσω προς τη σιαγόνα. Στη συνέχεια, τραβήξτε το κουπόνι αρκετά σφιχτό για να κρατήσετε το στόμα του σκύλου κλειστό. Τραβήξτε γρήγορα τα χαλαρά άκρα πίσω και δέστε τα πίσω από τα αυτιά.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κουπόνι ή τόξο έτσι ώστε το ρύγχος να μπορεί να αφαιρεθεί γρήγορα.
 4. 4
  Τραβήξτε ένα χαλαρό άκρο πίσω μέσω του βρόχου της μύτης. Για σκύλους με μύτη, είναι σημαντικό να πάρετε ένα χαλαρό άκρο και να το ταΐσετε πίσω από τη γάζα που είναι δεμένη γύρω από το ρύγχος του σκύλου. Τραβήξτε αυτό το χαλαρό άκρο στο μέτωπο του σκύλου σας. Στη συνέχεια, σύρετέ το κάτω από το σφιχτό βρόχο στην κορυφή, δεξιά από τη μύτη.
  • Η τροφοδοσία ενός άκρου πίσω από το βρόχο κρατά το ρύγχος να μην γλιστρήσει.
  • Η διατήρηση του ρύγχους μπορεί να είναι δύσκολη για σκύλους με μύτες πατημασιά και η διατήρησή του είναι σημαντική.

Μέθοδος 3 από 3: αντιμετώπιση ενός ανθεκτικού σκύλου

 1. 1
  Προστατέψτε τον εαυτό σας από ένα βίαιο σκυλί. Εάν χρειάζεστε ένα ρύγχος ένας σκύλος που είναι βίαιος, όπως επειδή φοβάται ή πονάει, πλησιάστε με μια πολύ ήρεμη συμπεριφορά. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια με τον σκύλο. Επίσης, κάντε τον εαυτό σας να φαίνεται μεγαλύτερο, όπως κρατώντας μια ομπρέλα ή πουλόβερ μπροστά από το σώμα σας. Μόλις ο σκύλος αισθανθεί ότι δεν φοβάστε και δεν είστε απειλή, μπορεί να υποχωρήσει.
  • Μόλις ο σκύλος υποχωρήσει από την επιθετική του στάση, γλιστρήστε το ρύγχος και σφίξτε το.
 2. 2
  Να είστε δυνατοί αν ένας σκύλος αντιστέκεται. Ο σκύλος σας μπορεί να αντισταθεί ή να υποβιβαστεί ενώ βάζετε το ρύγχος, κάτι που είναι πιθανό εάν ο σκύλος είναι τραυματισμένος ή φοβισμένος. Φέρτε κάποιον για να σας βοηθήσει να κρατήσετε το σκυλί ακίνητο ενώ βάζετε το ρύγχος. Σκεφτείτε επίσης να φοράτε παχιά γάντια και ρούχα για να αποτρέψετε το σκυλί να μπορεί να σας δαγκώσει. Παρόλο που μπορείτε να συγκρατήσετε τον σκύλο φυσικά, προσπαθήστε να το ηρεμήσετε έτσι ώστε να μπορείτε να βάλετε το ρύγχος χωρίς πρόβλημα.
 3. 3
  Δέστε σε ένα ρύγχος όταν ένα σκυλί είναι πιθανό να δαγκώσει. Ένα ρύγχος γάζας είναι χρήσιμο όταν το σκυλί σας γίνεται απροσδόκητα επιθετικό. Εάν δείτε ενδείξεις ότι το σκυλί σας θέλει να δαγκώσει ένα άλλο ζώο, συγκρατήστε το γρήγορα δένοντας ένα ρύγχος γάζας.
  • Τα σημάδια που πρόκειται να δαγκώσει το σκυλί σας περιλαμβάνουν τεταμένη στάση, γλώσσα που τρεμοπαίζει, ορατά λευκά στα μάτια και ούτω καθεξής.
  Ίσως θελήσετε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να χρησιμοποιεί ένα ρύγχος
  Παρόλο που πρέπει να περιορίσετε τη χρήση ενός ρύγχους γάζας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ίσως θελήσετε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να χρησιμοποιεί ένα ρύγχος.
 4. 4
  Ρίξτε ένα φοβισμένο ή τραυματισμένο σκυλί. Όταν ένας σκύλος φοβίζεται ή τραυματίζεται, η ταχεία απόσβεσή τους αποτελεί προτεραιότητα. Τα σκυλιά τείνουν να δαγκώνουν όταν βρίσκονται σε υπερβολικό φόβο ή πόνο. Ένα γρήγορα δεμένο ρύγχος γάζας θα αποτρέψει τον τραυματισμό ενώ προσπαθείτε να βοηθήσετε τον σκύλο.
  • Ένα ρύγχος γάζας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μια κατάσταση διάσωσης.
 5. 5
  Περιέχετε ένα σκυλί για εξετάσεις. Εάν το σκυλί σας πρέπει να εξεταστεί γρήγορα, όπως μετά από διάσωση, ένα ρύγχος γάζας παρέχει έναν γρήγορο τρόπο για να προστατευτείτε από το δάγκωμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ρύγχος γάζας για να καλλωπίσετε γρήγορα ένα σκυλί.
  • Ίσως θέλετε να καλλωπίσετε ένα σκυλί αμέσως μετά τη διάσωσή του. Ένα σκυλί μπορεί να είναι καλυμμένο με λάσπη, μπράμπες ή άλλα συντρίμμια από το ταξίδι.

Συμβουλές

 • Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ευκολότερο να φορέσετε ένα ρύγχος γάζας εάν ένα μεγάλο σκυλί βρίσκεται στο πάτωμα.
 • Εάν έχετε ένα μικρό σκυλί, ίσως θελήσετε να το βάλετε σε ένα τραπέζι. Αυτό μπορεί να διευκολύνει το δέσιμο σε ένα ρύγχος γάζας.

Προειδοποιήσεις

 • Ποτέ μην βάζετε το πρόσωπό σας κοντά σε σκύλο.
 • Ο πόνος και ο τρόμος μπορεί να κάνουν οποιοδήποτε ζώο επικίνδυνο, γι 'αυτό να είστε προσεκτικοί.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Ένα μήκος γάζας που μπορείτε να δέσετε γύρω από το κεφάλι του σκύλου σας
 • Ψαλίδια

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Υπάρχει κάπου που θα μπορούσα να πάρω το σκύλο μου όπου μπορούν να με βοηθήσουν να βάλω το ρύγχος και να κάνω τις σταγόνες του αυτιού του;
  Ναί. Μπορείτε να πάτε στον κτηνίατρό σας. Οι κτηνίατροι χρησιμοποιούν ρύγχους σχεδόν όλη την ώρα.

Σχόλια (1)

 • piper69
  Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο λόγω των διαγραμμάτων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail