Πώς να ξέρετε εάν ο ανώτερος σκύλος σας πρέπει να κάνει δίαιτα;

Εάν θέλετε να μάθετε εάν ο ανώτερος σκύλος σας πρέπει να κάνει δίαιτα, αγγίξτε τις πλευρές του για να δείτε αν μπορείτε να αισθανθείτε εύκολα τα πλευρά του. Εάν δεν μπορείτε, μπορεί να είναι ένδειξη ότι το σκυλί σας είναι υπέρβαρο και πρέπει να κάνει δίαιτα. Επίσης, ελέγξτε εάν η κοιλιά του σκύλου σας είναι κρυμμένη πίσω από τα πλευρά του ή αν κρέμεται προς τα κάτω, κάτι που είναι άλλο σημάδι ότι είναι υπέρβαρο. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, μπορείτε να πάτε στον κτηνίατρό σας και να ρωτήσετε ποιο είναι το βέλτιστο βάρος του σκύλου σας και αν πρέπει να το κάνετε σε δίαιτα. Για περισσότερη βοήθεια από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ελέγχου των μερίδων τροφίμων του σκύλου σας, διαβάστε!

Εάν ο έλεγχος ή η μείωση των μερίδων του σκύλου σας δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους μετά από έξι έως οκτώ
Εάν ο έλεγχος ή η μείωση των μερίδων του σκύλου σας δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους μετά από έξι έως οκτώ εβδομάδες, σκεφτείτε να του ταΐσετε μια διατροφή για σκύλους.

Οι διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας θα αλλάξουν καθώς μεγαλώνουν. Τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή να έχουν προβλήματα υγείας, και τα δύο απαιτούν αλλαγή στη διατροφή. Κλείστε ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για να διαπιστώσετε εάν ο ηλικιωμένος σκύλος σας είναι υπέρβαρος ή έχει προβλήματα υγείας. Μόλις ο κτηνίατρός σας κάνει αυτούς τους προσδιορισμούς, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές απλές διατροφικές παρεμβάσεις για να βοηθήσετε την ηλικιωμένη ηλικία του σκύλου σας με υγιή τρόπο.

Μέθοδος 1 από 3: σίτιση ηλικιωμένων σκύλων που είναι υπέρβαρα

 1. 1
  Αναγνωρίστε τα σημάδια ενός υπέρβαρου σκύλου. Σταθείτε πάνω από το κατοικίδιο ζώο σας και κοιτάξτε προς τα κάτω. Ο σκύλος σας πρέπει να έχει κωνικότητα στη μέση πίσω από τα πλευρά. Κοιτάξτε το σκυλί σας από το πλάι. Θα πρέπει να υπάρχει ένα "κοιλιακό πιέτα" πίσω από τα πλευρά, που σημαίνει ότι η κοιλιά του σκύλου σας δεν πρέπει να είναι τόσο χαμηλή όσο το κάτω μέρος των πλευρών τους, αλλά να πιέζει κάπως. Νιώστε την πλευρά του σκύλου σας - θα πρέπει να μπορείτε να αισθάνεστε εύκολα τα πλευρά του σκύλου σας, αλλά να μην τα βλέπετε. Αυτά είναι σημάδια ενός σκύλου εντός ενός υγιούς εύρους βάρους. Ένας υπέρβαρος σκύλος δεν θα έχει διακριτή μέση, εκκρεμή κοιλιά και εμφανές λίπος στους γοφούς και το λαιμό και μπορεί να είναι ληθαργικός.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό οδηγό για να ελέγξετε την κατάσταση του σώματος του σκύλου σας (εξασθενημένη, λεπτή, φυσιολογική, υπέρβαρη, παχύσαρκη), όπως αυτή εδώ: http://wsava.org/sites/default/files/Body%20condition%20score% 20chart% 20dogs.pdf
 2. 2
  Μιλήστε στον κτηνίατρό σας. Ένας κτηνίατρος θα σας βοηθήσει να βρείτε μια δίαιτα που είναι κατάλληλη για το κατοικίδιο ζώο σας. Αντί να πάτε μόνοι σας, προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο του σκύλου σας. Φροντίστε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας ποιο είναι το βέλτιστο βάρος του σκύλου σας. Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε λεπτομέρειες σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας, όπως ποιες μάρκες τροφίμων σκυλιών είναι μια καλή επιλογή και ποιοι τύποι σνακ είναι κατάλληλοι.
  • Ο κτηνίατρός σας μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση του σώματος του σκύλου σας και να καθορίσει εάν το βάρος τους είναι κάτω από ιδανικό, ιδανικό ή υπερβολικό.
 3. 3
  Αξιολογήστε τη διατροφή του σκύλου σας. Μόλις ο κτηνίατρός σας επαληθεύσει ότι το σκυλί σας πρέπει να αδυνατίσει, θα πρέπει να κάνετε μια αξιολόγηση για το τι τρώει το σκυλί σας κάθε μέρα. Δημιουργήστε ένα διατροφικό περιοδικό για το σκυλί σας και φροντίστε να συμπεριλάβετε γεύματα, σνακ και λιχουδιές. Είναι πιθανό να χρειαστεί να εξαλείψετε τα περισσότερα σνακ και λιχουδιές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε για να διαχειριστείτε το βάρος του σκύλου σας.
  Εάν ο ηλικιωμένος σκύλος σας έχει καρδιακή νόσο
  Εάν ο ηλικιωμένος σκύλος σας έχει καρδιακή νόσο, είναι καλύτερο να τους ταΐσετε μια δίαιτα χαμηλότερη σε θερμίδες και νάτριο.
 4. 4
  Ελέγξτε τις μερίδες του σκύλου σας. Ένα κλειδί για την απώλεια βάρους και τη διαχείριση είναι ο έλεγχος της ποσότητας τροφής που καταναλώνει ο σκύλος σας. Βεβαιωθείτε ότι δίνετε το σκυλί σας το σωστό μέγεθος της μερίδας του φαγητού, το οποίο μπορεί να βρεθεί στο φαγητό του σκύλου ετικέτες ή στην ιστοσελίδα της εταιρείας τροφίμων σκυλιών. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για περαιτέρω συμβουλές σχετικά με τον έλεγχο της μερίδας.
  • Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να μειώσετε τις μερίδες του σκύλου σας κατά 10 - 15% για μια περίοδο έξι έως οκτώ εβδομάδων.
  • Εάν παρακολουθείτε τα τμήματα του σκύλου σας ή απλά χρησιμοποιείτε ένα φλιτζάνι από το ντουλάπι σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό κύπελλο μέτρησης για να μετρήσετε το σωστό μέρος για το σκυλί σας. Μπορεί να τρέφετε υπερβολικά το σκυλί σας χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.
 5. 5
  Σκεφτείτε μια διατροφή για σκύλους. Εάν ο έλεγχος ή η μείωση των μερίδων του σκύλου σας δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους μετά από έξι έως οκτώ εβδομάδες, σκεφτείτε να του ταΐσετε μια διατροφή για σκύλους. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με συγκεκριμένες μάρκες που ταιριάζουν στην ηλικία, το βάρος και τη φυλή του ηλικιωμένου σκύλου σας.
 6. 6
  Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας ασκεί αρκετή άσκηση. Ο ανώτερος σκύλος σας θα πρέπει να βγαίνει σε τακτικούς περιπάτους τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τον ηλικιωμένο σκύλο σας να διαχειριστεί το βάρος του με άλλους τύπους άσκησης, όπως κολύμπι. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για ένα πρόγραμμα άσκησης που είναι κατάλληλο για το σκυλί σας.

Μέθοδος 2 από 3: σίτιση ηλικιωμένων σκύλων με προβλήματα υγείας

 1. 1
  Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για διατροφικές συμβουλές. Εάν ο ηλικιωμένος σκύλος σας έχει μια κατάσταση υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή ηπατική νόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο ή έναν κτηνίατρο διατροφολόγο για να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε μια δίαιτα. Ένας επαγγελματίας μπορεί να κάνει διατροφικές συστάσεις ειδικά για το μεμονωμένο σκυλί σας.
  Εάν ο ηλικιωμένος σκύλος σας έχει διαβήτη
  Εάν ο ηλικιωμένος σκύλος σας έχει διαβήτη, είναι σημαντικό να τρώνε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
 2. 2
  Διατροφή ηλικιωμένων σκύλων με καρδιακή νόσο με δίαιτα χαμηλότερης θερμιδικής αξίας και χαμηλότερου νατρίου. Εάν ο ηλικιωμένος σκύλος σας έχει καρδιακή νόσο, είναι καλύτερο να τους ταΐσετε μια δίαιτα χαμηλότερη σε θερμίδες και νάτριο. Ο περιορισμός του νατρίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς τα σκυλιά με καρδιακές παθήσεις μπορούν να χάσουν την ικανότητα να εκκρίνουν αλάτι από το σώμα.
 3. 3
  Τροφοδοτήστε ηλικιωμένους σκύλους με διαβήτη μια δίαιτα χαμηλότερων λιπαρών και υψηλότερης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Εάν ο ηλικιωμένος σκύλος σας έχει διαβήτη, είναι σημαντικό να τρώνε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ο στόχος αυτής της διατροφής είναι ότι θα καθυστερήσει την απορρόφηση της τροφής, η οποία βοηθά την αύξηση του σακχάρου στο αίμα με βραδύτερο ρυθμό. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τον τύπο τροφής που πρέπει να αγοράσετε για το σκυλί σας.
  • Μια δίαιτα με υψηλότερες φυτικές ίνες μπορεί επίσης να είναι επωφελής για τους ηλικιωμένους σκύλους που παλεύουν με τη δυσκοιλιότητα.
 4. 4
  Τροφοδοτήστε ηλικιωμένους σκύλους με τροφή για σκύλους αρθρίτιδας που περιέχει γλυκοζαμίνη και θειική χονδροϊτίνη. Εάν ο σκύλος σας αγωνίζεται με πόνο στις αρθρώσεις και / ή αρθρίτιδα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τους ταΐσετε με τροφή για σκύλους που περιέχει αυτά τα συμπληρώματα. Μπορείτε επίσης να δώσετε στο σκυλί σας ένα συμπλήρωμα γλυκοζαμίνης και θειικής χονδροϊτίνης, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι σχεδιασμένο για σκύλους και όχι για ανθρώπους.
  • Ενώ τα συμπληρώματα είναι χρήσιμα, τα σκυλιά με αρθρίτιδα και / ή πόνο στις αρθρώσεις θα ωφεληθούν περισσότερο από τη διαχείριση του βάρους.

Μέθοδος 3 από 3: κατανόηση των διατροφικών αναγκών των ηλικιωμένων σκύλων

 1. 1
  Μάθετε αν έχετε ένα ανώτερο σκυλί. Το αν ο σκύλος σας είναι ηλικιωμένος εξαρτάται από τη φυλή και το σωματικό τους βάρος. Οι μεγαλύτερες φυλές τείνουν να γερνούν γρηγορότερα από τις μικρότερες φυλές, και τα περισσότερα σκυλιά θεωρούνται ηλικιωμένα όταν είναι μεταξύ των ηλικιών πέντε και 10 ετών. Τα υπέρβαρα σκυλιά συχνά γερνούν γρηγορότερα από τα σκυλιά των οποίων το βάρος βρίσκεται σε φυσιολογικό εύρος.
  Εάν θέλετε να μάθετε εάν ο ανώτερος σκύλος σας πρέπει να κάνει δίαιτα
  Εάν θέλετε να μάθετε εάν ο ανώτερος σκύλος σας πρέπει να κάνει δίαιτα, αγγίξτε τις πλευρές του για να δείτε αν μπορείτε να αισθανθείτε εύκολα τα πλευρά του.
 2. 2
  Κατανοήστε ότι οι διατροφικές συνήθειες και οι διατροφικές ανάγκες αλλάζουν καθώς ο σκύλος σας γερνά. Καθώς το σκυλί σας μεγαλώνει, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τον τύπο και την ποσότητα των τροφίμων που τρώει. Η περιορισμένη κινητικότητα μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους και ένας γηράσκων σκύλος είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας από ένα νεότερο σκυλί.
 3. 3
  Προσδιορίστε εάν το σκυλί σας είναι υπέρβαρο. Τα σκυλιά που είναι υπέρβαρα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα υγείας. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνετε μια διατροφή υπέρβαρου σκύλου σας. Πάρτε το σκυλί σας σε έναν κτηνίατρο για να διαπιστώσετε εάν είναι υπέρβαρα, καθώς ο κτηνίατρος είναι κατάλληλος για να κάνει έναν τέτοιο προσδιορισμό.
 4. 4
  Μάθετε αν το σκυλί σας έχει πρόβλημα υγείας. Εάν το σκυλί σας έχει πρόβλημα υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή ηπατική νόσο, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια ειδική δίαιτα. Κλείστε ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για έλεγχο. Ο κτηνίατρος θα είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν ο σκύλος σας έχει μια κατάσταση υγείας που απαιτεί διατροφική παρέμβαση.
  • Οι καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν στο σκύλο σας να είναι υπέρβαρο περιλαμβάνουν αρθρίτιδα, υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργικός θυρεοειδής), νόσο του Cushing (υπερδραστήρια επινεφρίδια), μη ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, ασθένειες της υπόφυσης και ινσουλινώματα (όγκος στο πάγκρεας) Ενημερώστε τον κτηνίατρό σας για οποιαδήποτε νέα ή ασυνήθιστη συμπεριφορά στο σκύλο σας (όπως πόσιμο ή / και ούρηση πιο συχνά, αυξημένη ή μειωμένη ενέργεια, αλλαγή όρεξης κ.λπ.).
  • Οι εξετάσεις αίματος, οι ακτινογραφίες και οι υπέρηχοι μπορεί να είναι απαραίτητοι για να ελέγξετε το σκυλί σας για μια υποκείμενη κατάσταση.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail