Πώς να ελέγξετε την απόρριψη (σκύλοι);

Για να ελέγξετε την απόρριψη του σκύλου σας, βουρτσίστε το για λίγα λεπτά κάθε μέρα για να απαλλαγείτε από τα υπερβολικά μαλλιά. Επιπλέον, μειώστε τα επίπεδα άγχους του σκύλου σας κάνοντας το για περισσότερες βόλτες ή παίζοντας παιχνίδια μαζί του, καθώς το άγχος μπορεί να το κάνει να ρίξει. Θα πρέπει επίσης να τροφοδοτείτε το σκυλί σας με βάση το κρέας τροφή με άφθονη υγρασία, η οποία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του παλτού του. Φροντίστε να αποφύγετε τυχόν υποτιθέμενες "γρήγορες επιδιορθώσεις" που βρίσκετε στο διαδίκτυο, όπως η χρήση ενός φύλλου μαλακού υφάσματος ως πινέλου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα και το παλτό του σκύλου σας. Για συμβουλές από τον συνιδρυτή της Κτηνιατρικής μας σχετικά με το πώς να αφαιρέσετε τα μαλλιά των σκύλων από το σπίτι σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Για να ελέγξετε την απόρριψη του σκύλου σας
Για να ελέγξετε την απόρριψη του σκύλου σας, βουρτσίστε το για λίγα λεπτά κάθε μέρα για να απαλλαγείτε από τα υπερβολικά μαλλιά.

Σχεδόν κάθε φυλή σκύλου ρίχνει σε έναν βαθμό ή άλλο. Αυτή η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι εποχιακή ή μπορεί να διαρκέσει όλο το χρόνο. Για τους ιδιοκτήτες σκύλων, η διαχείριση της απόρριψης είναι ένα κρίσιμο μέρος της συνύπαρξης ευτυχώς με το κατοικίδιο ζώο σας. Για τον έλεγχο της απόρριψης, ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια τακτική ρουτίνα κολύμβησης και βουρτσίσματος. Πειραματιστείτε με νέες δίαιτες και συμπληρώματα πλούσια σε πρωτεΐνες. Και, για να αφαιρέσετε τα μαλλιά από το σπίτι σας, κάντε συχνά ηλεκτρική σκούπα και επενδύστε σε φιλικά προς τα κατοικίδια έπιπλα.

Μέθοδος 1 από 3: έλεγχος της απόρριψης με βασική φροντίδα

 1. 1
  Βουρτσίστε το σκυλί σας κάθε μέρα. Αφαιρέστε τα υπερβολικά μαλλιά του σκύλου σας με ελεγχόμενο τρόπο βουρτσίζοντας τακτικά, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Αυτές οι συνεδρίες βουρτσίσματος δεν πρέπει να διαρκούν πολύ, μόνο λίγα λεπτά, αλλά θα πρέπει να γίνονται μέρος της τακτικής ρουτίνας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα σε γκανιότα για να μειώσετε ένα παχύ υπόστρωμα ή ακόμα και ένα γάντι με πινέλο για να μιμηθείτε τη δράση της χάιδεμα και να μειώσετε το άγχος του σκύλου σας.
  • Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να βουρτσίζουν το σκυλί τους σε εξωτερικούς χώρους για να μειώσουν τη διασπορά της γούνας στο σπίτι. Εάν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι ο καιρός είναι κατάλληλος, όχι πολύ κρύος ή υγρός.
  • Εάν ο σκύλος σας είναι οικογενειακό κατοικίδιο, ζητήστε από όλους να κάνουν το βούρτσισμα σε σειρά, αναθέτοντάς τους «καθήκον βουρτσίσματος» σε συγκεκριμένες ημέρες.
  • Εάν μεταφέρετε το σκυλί σας σε έναν groomer σε μηνιαία βάση, ρωτήστε τους τι εργαλεία θα πρότειναν για την καθημερινή περιποίηση. Μπορεί να προτείνουν ένα πινέλο για δύσκολες περιοχές ή ακόμη και μια χτένα σε στιλ λεπίδας.
 2. 2
  Κάντε το σκύλο σας ένα εβδομαδιαίο μπάνιο. Το μπάνιο του σκύλου σας σε τακτική βάση θα ξεπλύνει τα υπερβολικά μαλλιά διατηρώντας τα καθαρά επίσης. Επιλέξτε μια θερμοκρασία ζεστού νερού και λούστε το σκυλί σας σε μια μπανιέρα για την πιο γρήγορη και ευκολότερη διαδικασία. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε ένα σαμπουάν κατά του υπόστεγου, όπως το σαμπουάν Groomers Blend Shed Defense ή το Shed-X Shed Control Shampoo.
  • Παρακολουθήστε προσεκτικά το δέρμα του σκύλου σας και εάν παρατηρήσετε σημάδια ξηρότητας, όπως νιφάδες ή φαγούρα, προχωρήστε και απλώστε τα λουτρά κάθε δεύτερη εβδομάδα ή περισσότερο ανάλογα με τον τύπο δέρματος του σκύλου σας. Εάν το δέρμα του σκύλου σας είναι ξηρό, τότε αυτό μπορεί να κάνει την απόρριψη ακόμη χειρότερη.
 3. 3
  Μειώστε τα επίπεδα άγχους του σκύλου σας. Η έντονη απόρριψη μπορεί να είναι ένα σημάδι άγχους σε ορισμένα σκυλιά. Εάν έχετε κάνει μια πρόσφατη αλλαγή στη ζωή, όπως η μετακίνηση, που θα μπορούσε να τονίσει το σκυλί σας, φροντίστε να περάσετε λίγο χρόνο ποιότητας μαζί τους. Η άσκηση ή το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους είναι συχνά ένας καλός τρόπος για να μειώσετε το άγχος και να ενισχύσετε τον δεσμό σας με το σκυλί σας.
  Εάν ο σκύλος σας ρίχνει μαλλιά
  Εάν ο σκύλος σας ρίχνει μαλλιά, πιθανότατα πέφτει και πιο νεκρά και νεκρά κύτταρα του δέρματος.
 4. 4
  Αγοράστε ένα σκύλο σκυλάκι. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά υπάρχουν διάφορα ρούχα σε ολόκληρο το σώμα και πουκάμισο που μπορούν να φορέσουν τα σκυλιά για να ελαχιστοποιηθεί η απόρριψη στο σπίτι. Τα μαλλιά πέφτουν στο ρούχο, το οποίο στη συνέχεια πλένεται συχνά. Ορισμένοι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν επίσης αυτά τα αντικείμενα, όπως το Shed Defender, ως έναν τρόπο για να μειώσουν το άγχος του σκύλου τους κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ή των καταιγίδων.
  • Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι χρήσιμη για βραχυπρόθεσμη χρήση, όπως όταν πρέπει να μεταφέρετε το σκυλί σας στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι ενός φίλου. Ωστόσο, μην προσπαθήσετε να κρατήσετε το σκυλί σας σε κορμάκι για μεγάλες περιόδους ή ανά πάσα στιγμή.
 5. 5
  Μιλήστε στον κτηνίατρό σας. Μπορείτε είτε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας σχετικά με την απόρριψη κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας επίσκεψης ή μπορείτε να κλείσετε ένα συγκεκριμένο ραντεβού για να συζητήσετε αυτό το ζήτημα. Περιμένετε τον κτηνίατρό σας να κοιτάξει πάνω από το σκυλί σας και στη συνέχεια να σας παρουσιάσει μια ποικιλία επιλογών. Εάν το σκυλί σας ρίχνει υπερβολικά, είναι πιθανό ότι χρειάζονται φάρμακα αλλεργίας ή ακόμη και θεραπεία για τον κνησμό που έρχεται με ψύλλους ή άλλα παράσιτα.
  • Κάντε ραντεβού αμέσως εάν δείτε ανοιχτές πληγές ή εξάνθημα στο δέρμα του σκύλου σας, καθώς μπορεί να είναι ένδειξη μιας πιο σοβαρής κατάστασης, όπως η ψώρα.
 6. 6
  Να είστε προσεκτικοί για υποτιθέμενες γρήγορες διορθώσεις. Αν κοιτάξετε γύρω στο διαδίκτυο, υπάρχει μια ποικιλία από ιστότοπους και ιστολόγια που προσφέρουν κρέμες ή περίεργες προτάσεις για τη μείωση του σκύλου σας. Εφαρμόστε κοινή λογική σε αυτές τις λύσεις προτού τις δοκιμάσετε στο κατοικίδιό σας. Η χρήση ενός φύλλου μαλακτικού υφάσματος ως βούρτσα (μια ψηφιακή πρόταση), για παράδειγμα, μπορεί να αφήσει το σκυλί σας με χημικά εγκαύματα.

Μέθοδος 2 από 3: μείωση της απόρριψης με διατροφικές αλλαγές

 1. 1
  Επιλέξτε τη σωστή τροφή για σκύλους. Μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο υγιές παλτό για το σκυλί σας και μπορεί να μειώσει την απόρριψη. Εάν χρησιμοποιείτε ξηρά τροφή για σκύλους, αναζητήστε μάρκες που κατατάσσουν το κρέας (συνήθως κοτόπουλο ή βόειο κρέας) ως το κύριο συστατικό. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η τροφή έχει σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης, η οποία προάγει την υγεία των μαλλιών. Εάν χρησιμοποιείτε βρεγμένη τροφή για σκύλους, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα ωφελήσει το παλτό του σκύλου σας διατηρώντας ενυδατωμένα τα θυλάκια των μαλλιών τους.
  • Ορισμένες τροφές για σκύλους κατά του υπόστεγου προσθέτουν επίσης διάφορους τύπους λιπαρών οξέων ωμέγα-3 ως τρόπο εμπλουτισμού του παλτού του σκύλου σας και μείωσης της απόρριψης. Αυτές οι μάρκες σκύλων συχνά κατηγοριοποιούνται ως "premium" από τους κτηνιάτρους και ενδέχεται να κοστίζουν λίγο περισσότερο.
 2. 2
  Δοκιμάστε μια τροφή για σκύλους με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η προσθήκη λαδιού στην τροφή του σκύλου σας είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε λιπαρά στη διατροφή, αλλά τα περισσότερα μαγειρικά έλαια δεν έχουν τη σωστή ισορροπία λιπαρών οξέων για να βελτιώσουν το παλτό του σκύλου σας. Αντ 'αυτού, επιλέξτε μια τροφή για σκύλους που έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αυτό θα διευκολύνει να πει εάν το λίπος βελτιώνει την υγεία του παλτού του σκύλου σας, διατηρώντας παράλληλα μια καλή ισορροπία με τα άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σκυλί σας.
  • Οι δίαιτες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά περιέχουν επίσης περισσότερες θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αλλάξετε την ποσότητα τροφής που τροφοδοτείτε το σκυλί σας, έτσι ώστε να μην τον ταΐσετε υπερβολικά και να τον αναγκάσετε να πάρει βάρος.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας όταν αλλάζετε τη διατροφή του σκύλου σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε μια καλή διατροφή για το σκυλί σας και να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία αλλαγής της τροφής του σκύλου σας, ώστε το σκυλί σας να μην αναστατωθεί στομάχι.
  Εάν ο κτηνίατρός σας αποφασίσει ότι η απόρριψη του σκύλου σας δεν είναι σοβαρή
  Εάν ο κτηνίατρός σας αποφασίσει ότι η απόρριψη του σκύλου σας δεν είναι σοβαρή, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί, ρωτήστε τους για τη χορήγηση συμπληρωμάτων για σκύλους.
 3. 3
  Προσθέστε ένα συμπλήρωμα στη διατροφή του σκύλου σας. Εάν ο κτηνίατρός σας αποφασίσει ότι η απόρριψη του σκύλου σας δεν είναι σοβαρή, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί, ρωτήστε τους για τη χορήγηση συμπληρωμάτων για σκύλους. Ορισμένα συμπληρώματα στην αγορά περιέχουν βιταμίνες (D-3) ή έλαια (λιναρόσπορος). Μερικά είναι αρωματισμένα ή μασώμενα για να γοητεύσουν τα εκλεκτά σκυλιά.
  • Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας σχετικά με τη χρήση συμπληρωμάτων. Πάρα πολλά συμπληρώματα μπορούν πραγματικά να βλάψουν την υγεία του σκύλου σας αντί να το βοηθήσουν.

Μέθοδος 3 από 3: αφαίρεση τρίχας σκύλου από το σπίτι σας

 1. 1
  Απαλλαγείτε από τα μαλλιά το συντομότερο δυνατόν. Όσο περισσότερο μένουν τα μαλλιά στο σπίτι σας, τόσο πιο πιθανό είναι να μαζέψετε και να κολλήσετε σε δύσκολα αφαιρούμενα μέρη. Μόλις δείτε μια μάζα μαλλιών, πιάστε το χέρι σας και σηκώστε το. Εναλλακτικά, σκουπίστε την περιοχή με μια βρεγμένη πετσέτα για να αφαιρέσετε επίσης την πιτυρίδα. Αυτή η συνεχής ανανέωση μπορεί να φαίνεται κουραστική, αλλά σας βοηθά να ελέγχετε τα μαλλιά των σκύλων στο σπίτι σας μακροπρόθεσμα.
 2. 2
  Ηλεκτρική σκούπα τακτικά. Τα μαλλιά των σκύλων έχουν την τάση να κολλάνε στα δάπεδα με μοκέτα, γεγονός που μειώνει τη διασπορά, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μια άσχημη συσσώρευση γούνας. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκουπίσετε τα δάπεδα και τις σανίδες σας. Για να αφαιρέσετε τα μαλλιά του σκύλου σε δάπεδα από σκληρό ξύλο, χρησιμοποιήστε ένα υγρό σκουπίσιο ή σφουγγαρίστρα.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε καλύμματα καναπέ και καθίσματος. Ακόμα κι αν το σκυλί σας δεν επιτρέπεται στα έπιπλα, τα μαλλιά του θα βρουν το δρόμο τους ούτως ή άλλως. Αποφύγετε να καταστρέψετε τα έπιπλά σας επενδύοντας σε ποιοτικά παντόφλες ή απλά πετώντας σεντόνια ή πετσέτες πάνω από τον καναπέ ή τις καρέκλες σας. Πλύνετε αυτά τα καλύμματα σε τακτική βάση και βγάλτε τα όταν περιμένετε συντροφιά.
  • Ορισμένοι ιδιοκτήτες σκύλων θεωρούν επίσης χρήσιμο να αγοράζουν έπιπλα με ολισθηρά υφάσματα, όπως το δέρμα, το οποίο καθιστά δυνατή την εξάλειψη τυχόν συσσωρεύσεων μαλλιών.
  • Εάν επιλέξετε να παραλείψετε τα παντελόνια, αφαιρέστε τα μαλλιά των σκύλων από τα έπιπλα υφάσματος φορώντας ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και στη συνέχεια σκουπίζετε τα χέρια σας στην επιφάνεια του αντικειμένου. Οι βούρτσες με χνούδι λειτουργούν επίσης καλά για την αφαίρεση των μαλλιών κατοικίδιων ζώων από τα έπιπλα.
  • Μην ξεχάσετε επίσης να καθαρίσετε τα καλύμματα των παραθύρων σας, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από υφάσματα υφής. Θα συσσωρεύουν τα μαλλιά του σκύλου με την πάροδο του χρόνου, συχνά συγκεντρωμένα στα μέρη που βρίσκονται πιο κοντά στο πάτωμα.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε έναν κολλώδη κύλινδρο. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για γρήγορες αφαιρέσεις μαλλιών στο σπίτι και για την αφαίρεση των μαλλιών από τα ρούχα. Απλά ρίξτε έναν κολλώδη κύλινδρο πάνω από το αντικείμενο και τα μαλλιά μαζεύονται. Η καλύτερη επένδυση είναι να αγοράσετε έναν κύλινδρο που πλένεται και μπορείτε να ρίξετε στο πλυντήριο μεταξύ των χρήσεων.
  Πουκάμισο που μπορούν να φορέσουν τα σκυλιά για να ελαχιστοποιηθεί η απόρριψη στο σπίτι
  Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά υπάρχουν διάφορα ρούχα σε ολόκληρο το σώμα και πουκάμισο που μπορούν να φορέσουν τα σκυλιά για να ελαχιστοποιηθεί η απόρριψη στο σπίτι.
 5. 5
  Χρησιμοποιήστε έναν καθαριστή αέρα. Εάν ο σκύλος σας ρίχνει μαλλιά, πιθανότατα πέφτει και πιο νεκρά και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Για την απομάκρυνση αυτών των πιθανών αλλεργιογόνων, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε έναν πρόσθετο καθαριστή αέρα. Μπορείτε να αγοράσετε έναν μικρό καθαριστή σε κεντρική τοποθεσία στο σπίτι σας αρκετά φθηνό.
 6. 6
  Ελέγξτε τις αλλεργίες του σκύλου σας. Η υπερβολική απόρριψη μπορεί να σχετίζεται με την ταλαιπωρία του σκύλου σας λόγω των δικών του αλλεργιών. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι αλλεργίες που επηρεάζουν τα σκυλιά τείνουν να εκδηλώνονται στο δέρμα τους. Εάν διαπιστώσετε ότι το σκυλί σας είναι πολύ φαγούρα, συχνά γλείφει τα πόδια του, είναι επιρρεπές σε λοιμώξεις του αυτιού και έχει ερυθρό δέρμα και μάτια, τότε ίσως θέλετε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Είναι πιθανό ο κτηνίατρός σας να μιλήσει μαζί σας για ιατρική θεραπεία για αλλεργίες.

Συμβουλές

 • Εάν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα σκυλί, φροντίστε να σκεφτείτε να ρίξετε καθώς κάνετε την επιλογή σας. Μερικά σκυλιά, όπως οι Γερμανικοί Ποιμενικοί, είναι γνωστοί για βαριά ρίψη. Ενώ άλλες φυλές, όπως τεριέ, αφήνουν λιγότερα μαλλιά πίσω, αλλά μπορεί να απαιτούν επαγγελματική περιποίηση.
 • Φροντίστε να αλλάζετε τα φίλτρα αέρα πιο συχνά εάν το σκυλί σας ρίχνει έντονα.

Προειδοποιήσεις

 • Εάν πιστεύετε ότι ο σκύλος σας πονάει όταν χάνει τα μαλλιά, έχει φαλακρά μπαλώματα ή εάν βλέπετε πληγές, φροντίστε να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail