Πώς να επιλέξετε έναν φράκτη σκύλου για την αυλή σας;

Για να επιλέξετε έναν φράκτη σκύλου για την αυλή σας, ελέγξτε πρώτα τους τοπικούς κανονισμούς περίφραξης στην κοινότητά σας, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν νόμοι σχετικά με το είδος των υλικών και των μεγεθών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εάν έχετε ένα ήπιο σκυλί που δεν σκάβει, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να πάρετε έναν ξύλινο φράχτη δεδομένου ότι είναι λογικά προσιτές. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε για έναν φθηνότερο, αλυσίδα φράχτη, αρκεί να είστε σίγουροι ότι το σκυλί σας δεν θα θέλει να το ξεπεράσει. Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε έναν ηλεκτρικό φράχτη, αλλά εάν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε προσεκτικά το σκυλί σας έτσι ώστε να μάθει πώς να παραμείνει μέσα στα όρια με θετική ενίσχυση, αντί να αναπτύξει άγχος από να σοκαριστεί. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του πώς να αποφασίσετε μεταξύ ενός αόρατου και ενός θαμμένου ηλεκτρικού φράχτη, διαβάστε!

Ένας ηλεκτρικός φράκτης δεν εμποδίζει φυσικά ένα σκυλί να φύγει από την αυλή σας
Ωστόσο, ένας ηλεκτρικός φράκτης δεν εμποδίζει φυσικά ένα σκυλί να φύγει από την αυλή σας.

Εάν έχετε σκύλο, είναι σημαντικό να έχετε επίσης ένα φράχτη γύρω από την αυλή σας. Το πιο σημαντικό, ένας φράκτης μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το σκυλί σας με ασφάλεια μέσα στην αυλή σας, επιτρέποντάς τους να τρέχουν τριγύρω χωρίς να δένονται. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι περιφράξεων για να διαλέξετε. Για έναν παραδοσιακό φράκτη, πρέπει να λάβετε υπόψη το υλικό και το μέγεθος. Οι κρυμμένοι ηλεκτρικοί φράκτες είναι επίσης μια επιλογή, από τους οποίους υπάρχουν επίσης πολλοί τύποι.

Μέθοδος 1 από 3: εξέταση ενός παραδοσιακού φράχτη

 1. 1
  Ελέγξτε τους τοπικούς κανονισμούς περίφραξης. Η κοινότητά σας ενδέχεται να έχει νόμους σχετικά με τα υλικά και τα μεγέθη που επιτρέπονται για περιφράξεις κατοικιών. Μην βασίζεστε σε μια εταιρεία περίφραξης για να γνωρίζετε τους κανονισμούς. Επικοινωνήστε με το δημαρχείο σας για συγκεκριμένους κανονισμούς και κανονισμούς για την περιοχή σας. Το σπάσιμο τους μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα και στην απαίτηση αφαίρεσης του φράχτη σας.
 2. 2
  Ζυγίστε τα οφέλη ενός απτού φράχτη. Ένας απτός φράκτης είναι γενικά πιο προστατευτικός του σκύλου σας, εάν έχει εγκατασταθεί και συντηρηθεί σωστά. Είναι επίσης πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσει άγχος στο σκυλί σας, καθώς δεν υπάρχει φυσική πειθαρχία που να σχετίζεται με αυτό. Παρομοίως, μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό οπτικών ερεθισμάτων, όπως άνθρωποι και άλλα σκυλιά που περπατούν, που μπορεί να διεγείρουν το σκυλί σας και να τους προκαλέσουν να φλοιώσουν ή να δαγκώσουν. Ωστόσο, αυτοί οι φράκτες είναι επίσης γενικά πιο ακριβοί και πρέπει να συντηρούνται με επισκευές με την πάροδο του χρόνου.
  • Εάν ελπίζετε να φτιάξετε περίπου 0,5 στρέμμα, θα ξοδέψετε οπουδήποτε από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως μερικές χιλιάδες, ανάλογα με τα υλικά.
  • Λάβετε υπόψη το πλήρες μέγεθος του σκύλου σας. Το φράχτη σας μπορεί να χρειαστεί να είναι ψηλότερο από το αναμενόμενο. Εάν έχετε μια φυλή σκύλου που θα παραμείνει μικρή, πιθανότατα θα είναι αρκετά τέσσερα ή πέντε πόδια. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά για μεγαλύτερα σκυλιά, ειδικά για ευκίνητες φυλές.
  • Εάν έχετε ένα γεροδεμένο, χρυσό retriever ή άλλη μεγάλη φυλή σκύλου, πηγαίνετε με ένα φράχτη ύψους περίπου έξι ποδιών.
 3. 3
  Εξοικονομήστε χρήματα με έναν φράκτη αλυσίδας. Οι φράκτες συνδέσμων αλυσίδων είναι ιδιαίτερα συνηθισμένοι για καλό λόγο. Είναι φθηνά και εξαιρετικά ανθεκτικά. Ωστόσο, επιτρέπουν στο σκυλί σας να βλέπει έξω (και άλλα σκυλιά να βλέπουν), γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην περιστασιακή αποφλοίωση. Οι φράκτες αλυσίδων συνδέονται επίσης ο καθένας σχετικά με το άλμα, εάν ο σκύλος σας είναι λίγο ακροβατικός.
 4. 4
  Επιλέξτε έναν ξύλινο φράχτη προστασίας της ιδιωτικής ζωής με ένα ήπιο σκυλί. Η ξιφασκία είναι σε λογικές τιμές, διαρκεί πάνω από δώδεκα χρόνια και μπορεί να προσφέρει οπτική προστασία της ιδιωτικής ζωής για εσάς και το σκυλί σας. Ωστόσο, πολλά σκυλιά είναι σε θέση να σπρώχνουν ξύλινους στύλους από ξύλινους φράκτες και οι ξύλινες περιφράξεις τείνουν να είναι οι πιο εύκολες να σκάβουν.
  • Εάν πηγαίνετε με ξύλο, βεβαιωθείτε ότι οριζόντια δοκάρια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μαξιλάρια εκτόξευσης από τα οποία ο σκύλος σας θα μπορούσε να πηδήξει το φράχτη.
  • Οι φράκτες βινυλίου μπορούν να προσφέρουν παρόμοια πλεονεκτήματα, αλλά τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από τους ξύλινους φράκτες.
  Είναι σημαντικό να έχετε επίσης ένα φράχτη γύρω από την αυλή σας
  Εάν έχετε σκύλο, είναι σημαντικό να έχετε επίσης ένα φράχτη γύρω από την αυλή σας.
 5. 5
  Φτιάξτε έναν συμπαγή, μόνιμο φράχτη. Σκυρόδεμα, τούβλο ή άλλα μόνιμα τοιχώματα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία του σκύλου σας και στη διατήρησή τους. Ωστόσο, αυτά είναι επίσης τα πιο ακριβά για εγκατάσταση και συντήρηση. Ενώ τα τσιμεντόλιθους είναι σχετικά φθηνά, είναι επίσης σχετικά αντιαισθητικά και ενδέχεται να απαγορεύονται στην περιοχή σας.

Μέθοδος 2 από 3: χρήση ενός κρυφού συστήματος περίφραξης

 1. 1
  Αξιολογήστε τους κινδύνους που σχετίζονται με έναν κρυφό φράκτη. Ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος είναι απίθανο να σπάσει την περίμετρο που έχει θέσει ένας ηλεκτρικός φράκτης. Ωστόσο, ένας ηλεκτρικός φράκτης δεν εμποδίζει φυσικά ένα σκυλί να φύγει από την αυλή σας. Επιπλέον, οι ηλεκτρικοί φράκτες δεν είναι κατάλληλοι για όλα τα σκυλιά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν άγχος σε μερικούς.
  • Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας εξοργίζεται από ένα άλλο σκυλί που περπατάει και αποφασίσει να τον ακολουθήσει, μπορεί να αγνοήσει τη σύντομη δόνηση που τους δίνει το περιλαίμιο όταν διασχίζουν τον ηλεκτρικό φράχτη.
  • Εάν ένας φράκτης δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή χρησιμοποιείται σε ένα ζώο με χαμηλή ανοχή στον πόνο ή που είναι επιρρεπές σε άγχος, το σοκ που αντιμετωπίζει κατά τη διέλευση των ορίων του φράχτη μπορεί να προκαλέσει έναν γενικό φόβο του φράκτη στο σκυλί.
  • Επιπλέον, οι ηλεκτρικοί φράκτες δεν εμποδίζουν τίποτα να εισέλθει στην αυλή σας. Αυτό θα μπορούσε να αφήσει το σκυλί σας ευάλωτο σε επίθεση από άλλο ζώο και μπορεί να δημιουργήσει ευθύνη εάν κάποιος εισέλθει στην ιδιοκτησία σας και δαγκωθεί από το σκυλί σας.
 2. 2
  Επιλέξτε έναν κρυφό ηλεκτρικό φράκτη. Χρησιμοποιήστε έναν αόρατο ηλεκτρικό φράχτη για να δημιουργήσετε μια ζώνη στην οποία ο σκύλος σας είναι ελεύθερος να κινείται ούτε με τα έξοδα ούτε με την οπτική συνέπεια ενός παραδοσιακού φράχτη. Ο σκύλος σας θα πρέπει επίσης να φορά ένα ηλεκτρονικό κολάρο που εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Πρώτον, το κολάρο παίζει έναν προειδοποιητικό τόνο που ο σκύλος σας θα ακούει όποτε πλησιάζουν την περίμετρο. Δεύτερον, το κολάρο θα τους σοκάρει με ένα αβλαβές αλλά ενοχλητικό ηλεκτρικό ρεύμα εάν επιχειρήσουν να διασχίσουν το αόρατο φράχτη. Υπάρχουν πολλά οφέλη σε ένα τέτοιο σύστημα.
  • Είναι αρκετά προσιτές και σχεδόν πάντα κοστίζουν λιγότερο από έναν παραδοσιακό, απτό φράχτη.
  • Εγκαθίστανται γρήγορα και εύκολα σε λίγες ώρες.
  • Η προπόνηση για το σκυλί σας θα είναι πιθανότατα γρήγορη και αποτελεσματική επίσης.
  • Έχετε πολλούς διαφορετικούς τύπους για να διαλέξετε, με την κύρια διαφορά να είναι η χρήση ενός θαμμένου σύρματος ή ενός ασύρματου συστήματος.
 3. 3
  Πηγαίνετε με ένα θαμμένο σύρμα περίφραξης. Ένας ηλεκτρικός φράκτης που βασίζεται σε ένα θαμμένο καλώδιο για να καθορίσει τα όρια της ασφαλούς ζώνης του σκύλου σας είναι ιδιαίτερα εύκολο να προσαρμοστεί. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθορίσετε ακριβείς, συγκεκριμένες περιοχές εντός της αυλής σας που είναι εκτός ορίων, όπως πισίνα ή παρτέρια.
  • Αυτά τα συστήματα έχουν επίσης μεγαλύτερη εμβέλεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης μεγέθους έως 100 στρεμμάτων.
  • Το κόστος κυμαίνεται από 120€ έως 240€
  • Η ρύθμιση είναι αρκετά απλή. Περιλαμβάνει την ταφή ενός συνεχούς κυκλώματος σύρματος γύρω από την περίμετρο της αυλής σας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια επίπεδη φτυάρι για να σκάψετε μια τάφρο 3in (8cm) όπου θέλετε να τοποθετήσετε το καλώδιο. Αυτό συνήθως μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία ή δύο ημέρες.
  • Ο πομπός σας (ο οποίος παρακολουθεί πού είναι ο σκύλος σας σε σχέση με το φράχτη) συνήθως αποθηκεύεται μέσα, κοντά σε μια πηγή τροφοδοσίας.
 4. 4
  Επιλέξτε έναν ασύρματο ηλεκτρικό φράκτη. Ένας άλλος τύπος ηλεκτρικού φράκτη δεν απαιτεί να θάβετε ένα καλώδιο γύρω από την ασφαλή ζώνη που θέλετε να δημιουργήσετε για το σκυλί σας. Ωστόσο, το εύρος αυτών των συστημάτων είναι πιο περιορισμένο και βασίζεται σε ένα ραδιοφωνικό σήμα που φτάνει σε μια ορισμένη απόσταση από έναν πομπό κεντρικά τοποθετημένο για να προσδιορίσει την περίμετρο.
  • Τα πλεονεκτήματα που συνδέονται με αυτόν τον τύπο ηλεκτρικού φράκτη περιλαμβάνουν μια εξαιρετικά εύκολη εγκατάσταση και τη δυνατότητα μετακίνησης του συστήματος με ευκολία - ακόμη και για διακοπές.
  • Ωστόσο, αυτός ο τύπος συστήματος περιορίζεται σε μια κυκλική ασφαλή ζώνη, που συνήθως εκτείνεται περίπου 90 πόδια από τον πομπό σε όλες τις κατευθύνσεις. Ως τέτοια, αυτά τα συστήματα είναι τα πιο κατάλληλα για μικρότερες αυλές.
  • Το κόστος κυμαίνεται από 160€ έως 260€
 5. 5
  Εκπαιδεύστε προσεκτικά το σκυλί σας. Οι ηλεκτρικοί φράκτες λειτουργούν για σκύλους πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, η προπόνηση είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσει ο φράκτης σας. Για να βοηθήσετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, χρησιμοποιήστε σημαίες αυλής ή άλλη σαφή ένδειξη για να δώσετε οπτικές πληροφορίες στο σκυλί σας σχετικά με την τοποθεσία του φράχτη. Το συγκεκριμένο σύστημα που αγοράζετε θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση, καθώς και εκπαίδευση.
  • Επιπλέον, αναγνωρίστε ότι ο σκύλος σας μαθαίνει τελικά να παραμένει εντός της περιμέτρου μέσω αρνητικής ενίσχυσης, ακόμα κι αν τους εκπαιδεύετε με θετική ενίσχυση για να σέβεστε την περίμετρο κατά την προπόνηση. Ως εκ τούτου, η χρήση ηλεκτρικού φράχτη σημαίνει ότι το σκυλί σας θα καταλήξει να σοκαριστεί σε ένα σημείο ή άλλο, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Ένας φράκτης μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το σκυλί σας με ασφάλεια μέσα στην αυλή σας
Το πιο σημαντικό, ένας φράκτης μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το σκυλί σας με ασφάλεια μέσα στην αυλή σας, επιτρέποντάς τους να τρέχουν χωρίς να δένονται.

Μέθοδος 3 από 3: αποτροπή άλματος και σκάψιμο

 1. 1
  Προσδιορίστε πού βγαίνει το σκυλί σας. Οι δύο κύριοι τρόποι με τους οποίους τα σκυλιά μπορούν να ξεφύγουν από έναν παραδοσιακό φράκτη είναι το σκάψιμο και το άλμα. Για να ελέγξετε αν υπάρχουν στοιχεία για σκάψιμο, περπατήστε την εσωτερική και εξωτερική περίμετρο του φράχτη σας. Λάβετε υπόψη ότι η τρύπα που συμπιέζουν μπορεί να είναι μικρότερη από την αναμενόμενη.
  • Οποιοδήποτε σημάδι σκάψιμο υποδηλώνει ότι μπορεί να έχετε βρει καταπακτή διαφυγής. Εάν είστε βέβαιοι ότι δεν σκάβουν και συνεχίζουν να βγαίνουν, πιθανότατα έχουν βρει έναν τρόπο να θωρακίσουν το φράχτη.
 2. 2
  Κάντε λίγο σκάψιμο. Ένας τρόπος για να αποτρέψετε έναν ανασκαφέα είναι να σκάβετε κάτω από το φράχτη σας και να προσθέτετε ένα πόδι περίπου από σύρμα κοτόπουλου που πηγαίνει κατευθείαν προς τα κάτω και έπειτα να θάβετε αυτό το προστιθέμενο μέρος του φράχτη. Το σκυλί σας πιθανότατα θα προσπαθήσει ξανά, αλλά μπορεί να σταματήσει όταν συναντήσει αυτό το νέο εμπόδιο.
  • Για ιδιαίτερα σοβαρούς εκσκαφείς, μπορείτε να προσθέσετε ένα υποσέλιδο L στο κάτω μέρος του φράχτη σας. Αυτό εκτείνεται κάτω από το φράχτη σας, γυρίζει 90 μοίρες στο επίπεδο του εδάφους και εκτείνεται προς τα μέσα στην αυλή σας για περίπου ένα πόδι. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την ικανότητα ενός σκύλου να επιλέξει.
 3. 3
  Περιέχετε πηδαλιές με σύρμα κοτόπουλου. Εάν πιστεύετε ότι ο σκύλος σας ξεπερνά το φράχτη σας, μια επιλογή είναι να προσθέσετε κάτι στην κορυφή του φράχτη σας για να τους αποτρέψετε να το κάνουν. Το σύρμα κοτόπουλου μπορεί να κάνει το κόλπο. Είναι φθηνό και εύκολο, αν είναι λίγο αντιαισθητικό. Απλώς συρραφή, καρφί ή δέστε το σύρμα κοτόπουλου στην κορυφή του τρέχοντος φράχτη σας και λυγίστε το προς τα μέσα για να σχηματίσετε έναν κύκλο 0,25 περίπου.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρά καβούρια από σύρμα κοτόπουλου στα οποία ο σκύλος σας θα μπορούσε να πηδήξει και να χαράξει.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε κυλίνδρους κογιότ για επίμονα άλματα. Οι κυλίνδροι κογιότ έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τα άγρια κογιότ από περιφραγμένες περιοχές, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν να κρατήσετε το σκυλί σας μέσα στο φράχτη σας. Συνήθως, οι κυλίνδροι κογιότ είναι μακρύι μεταλλικοί σωλήνες τοποθετημένοι σε ένα πλαίσιο στην κορυφή του φράχτη που επιτρέπει στο σωλήνα να περιστρέφεται.
  • Οι κυλίνδροι κογιότ μπορούν να αγοραστούν από πολλές διαφορετικές διαδικτυακές εταιρείες, αλλά δεν είναι φθηνές. Μπορείτε να φτιάξετε μια πιο προσιτή έκδοση μόνοι σας χρησιμοποιώντας σωληνώσεις PVC και άλλο υλικό από το τοπικό κατάστημα οικιακής βελτίωσης.
 5. 5
  Φυτέψτε τη βλάστηση στο εσωτερικό του φράχτη. Οι επίμονοι άλτες φρακτών ή τα σκυλιά που έχουν φορέσει ένα μονοπάτι που περιπολούν το εσωτερικό της περίφραξης σας μπορεί να αποτραπούν από το να το πράξουν με τον εξωραϊσμό. Οι πυκνοί θάμνοι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο να κρατούν τα σκυλιά πίσω από το φράχτη. Στην πραγματικότητα, η αποτροπή που προσφέρει ο εξωραϊσμός μέσα στο φράχτη σας μπορεί να αποτρέψει τις απόπειρες διαφυγής γενικά.
  Για να επιλέξετε ένα φράχτη για σκύλους για την αυλή σας
  Για να επιλέξετε ένα φράχτη για σκύλους για την αυλή σας, ελέγξτε πρώτα τους τοπικούς κανονισμούς περίφραξης στην κοινότητά σας, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν νόμοι για το είδος των υλικών και των μεγεθών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
 6. 6
  Προσθήκη σε έναν φράκτη αλυσίδας. Αν ακολουθήσετε τη διαδρομή φράχτη με αλυσίδα, αλλά διαπιστώσετε ότι εσείς και οι άλλοι σκύλοι της γειτονιάς είναι επιρρεπείς να τραγουδούν ο ένας στον άλλο, ίσως θελήσετε να προσθέσετε κάτι για να τους εμποδίσετε να μην βλέπουν ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Μια εύκολη, όμορφη επιλογή είναι να συνδέσετε με φερμουάρ κάποια περίφραξη καλάμου στο εσωτερικό του αλυσίδας σας. Μπορείτε επίσης να δέσετε σε μπαστούνια μπαμπού ή πλαστικά πηνία αέρα από το ίδιο το φράχτη. Αν και κανένα από αυτά δεν είναι τέλειο, θα μειώσει τη χορωδία των κυνικών χαιρετισμών.
 7. 7
  Παρέχετε δραστηριότητα πίσω αυλή. Πολλά σκυλιά που προσπαθούν να ξεφύγουν χρειάζονται απλώς περισσότερη διέγερση για να είναι χαρούμενα στην αυλή σας. Εάν τους αρέσει να σκάβουν, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα κουτί άμμου όπου επιτρέπεται να το κάνουν. Επιπλέον, παίξτε με το σκυλί σας λίγο κάθε φορά που πηγαίνετε στην αυλή σας μαζί. Παίξτε fetch ή απλά τρέξτε μαζί.
 8. 8
  Μην αφήνετε το σκυλί σας έξω. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να αφήσετε το σκυλί σας μόνο του για να φροντίσει την επιχείρηση ή να πιάσει μερικές ακτίνες, δεν συνιστάται. Ακόμα και με την ασφάλεια ενός φράχτη, ο σκύλος σας μπορεί να καταλήξει να μπελάσει τρώγοντας κάτι που δεν θα έπρεπε ή να πληγωθεί σε κάτι που ξεχάσατε να το αφήσετε.
  • Μην βασίζεστε στο να τρέχετε χαλαρά στην αυλή ως η μόνη μορφή άσκησης και ψυχικής διέγερσης του σκύλου σας. Η λήψη του σκύλου σας για τακτικές βόλτες ή τρέξιμο, συμμετοχή στο παιχνίδι στο σπίτι και παροχή κατάλληλης σωματικής άσκησης και διανοητικής διέγερσης για τη φυλή, το μέγεθος και την ηλικία τους, θα βοηθήσει στον περιορισμό των προσπαθειών να ξεφύγουν από την αυλή και άλλων άτακτων συμπεριφορών.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσο ψηλός πρέπει να είναι ένας φράκτης για να κρατήσει ένα σκυλί;
  Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος και τον αθλητισμό του σκύλου. Κατά μέσο όρο, απαιτείται φράκτης 6 μέτρων. Αλλά αν έχετε έναν κύριο καλλιτέχνη διαφυγής, τότε μια προεξοχή που βλέπει στην αυλή (όπως έχουν σε περίβλημα ζωολογικού κήπου) θα βοηθήσει.
 • Πόσο ψηλά μπορεί να πηδήξει ένας σκύλος;
  Αυτό εξαρτάται πάρα πολύ από τη φυλή. Φυλές όπως το Mountain Cur αναπτύχθηκαν για να κυνηγήσουν σκίουρους και ζώα που κατοικούν σε δέντρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μια εντυπωσιακή ικανότητα να πηδούν και μπορούν να κλιμακώσουν έναν φράκτη 10 μέτρων χωρίς μεγάλη δυσκολία.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail