Πώς να εκπαιδεύσετε ένα άχρηστο σκυλί;

Για να διδάξετε ένα σκυλί να έρθει
Για να διδάξετε ένα σκυλί να έρθει, πείτε "rover, έλα" και προσφέρετε στον σκύλο μια απόλαυση.

Πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο που δεν είχε κάνει εκπαίδευση υπακοής στο παρελθόν.

Βήματα

 1. 1
  Πρώτα, ονομάστε το σκυλί. Το όνομα πρέπει να είναι κάτι σύντομο και εύκολο να πούμε, αλλά μην επιλέγετε μια λέξη που χρησιμοποιείτε πολύ στην καθημερινή συνομιλία.
 2. 2
  Όταν έχετε ονομάσει το ζώο, πείτε το όνομα δυνατά κάθε φορά που αλληλεπιδράτε με το σκυλί. Εάν ο σκύλος δεν είναι καλός να προσέξει, δοκιμάστε να πείτε το όνομα του σκύλου και στη συνέχεια να του δώσετε μια απόλαυση. Πολύ σύντομα ο σκύλος θα μάθει να εστιάζει σε εσάς όταν ακούει το όνομά του.
 3. 3
  Μόλις ο σκύλος ξέρει ποιο είναι το όνομά του, είστε έτοιμοι να του διδάξετε τις βασικές εντολές του dog dom. Κάθε πολιτισμένος σκύλος πρέπει να γνωρίζει το όνομά του, να είναι οικιακός, να ξέρει να έρχεται όταν καλείται, να καθίσει και να ξαπλώσει στην εντολή και να περπατήσει με λουρί. Τα περισσότερα σκυλιά θα πρέπει επίσης να διδαχθούν να αφήσουν κάτι που μασούν (χρησιμοποιήστε τις εντολές "give" ή "drop"), "τακούνι" στο πλευρό του ιδιοκτήτη και να σταματήσετε κάθε δραστηριότητα όταν ακούνε "όχι".
 4. 4
  Για να διδάξετε ένα σκυλί να έρθει, πείτε "rover, έλα" και προσφέρετε στον σκύλο μια απόλαυση. Εάν είναι απαραίτητο, βάλτε ένα λουρί στο σκύλο και τραβήξτε απαλά το λουρί για να τραβήξετε την προσοχή του σκύλου. ΜΗΝ τραβάτε δυνατά το λουρί για να σύρετε το σκυλί προς εσάς! Όταν έρθει, δώστε την απόλαυση και επαινέστε την. Επαναλάβετε όπως απαιτείται έως ότου ο σκύλος έρθει όταν καλείται. Σταδιακά προσθέστε περισπασμούς στην προπόνησή σας, έως ότου ο σκύλος θα έρθει όταν καλείται ακόμα κι αν είναι απασχολημένος να κάνει κάτι άλλο.
  Πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο που δεν είχε κάνει εκπαίδευση υπακοής στο παρελθόν
  Πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο που δεν είχε κάνει εκπαίδευση υπακοής στο παρελθόν.
 5. 5
  Για να διδάξετε ένα σκυλί να καθίσει, ξεκινήστε με το σκυλί μπροστά σας. Κρατήστε μια απόλαυση στο χέρι σας, πείτε "Rover, καθίστε" (ή ό, τι και αν είναι το όνομα του σκύλου) και μετακινήστε αργά τη λιχουδιά πάνω και ελαφρώς πίσω από το κεφάλι του σκύλου. Μην το κρατάτε ψηλά, διαφορετικά ο σκύλος μπορεί να πηδήξει για να σας πιάσει τη λιχουδιά. Αν συμβεί αυτό, πάρτε το χέρι σας με τη λιχουδιά και δοκιμάστε ξανά. (Ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα παιχνίδι που του αρέσει ο σκύλος, αντί για κάτι βρώσιμο.)
 6. 6
  Ο σκύλος πρέπει να προσέχει καθώς η λιχουδιά ανεβαίνει και πάνω από το κεφάλι του, και πρέπει φυσικά να καθίσει. Μόλις το άκρο του χτυπήσει στο πάτωμα, επαινέστε το σκυλί (θυμόμαστε να πείτε το όνομά του καθώς μιλάτε σε αυτό), το κατοικίδιο ζώο και να του δώσετε την απόλαυση. Μετά από λίγα λεπτά, επαναλάβετε τη διαδικασία. Κάνετε αυτό αρκετές φορές, έως ότου ο σκύλος μπορεί να παραμείνει σε εντολή ακόμη και όταν δεν σας βλέπει να σηματοδοτείτε με τη λιχουδιά. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες για να καθοριστεί σταθερά η εντολή, οπότε μετά από επτά έως δέκα επαναλήψεις, κάντε ένα διάλειμμα και δοκιμάστε ξανά αργότερα.
 7. 7
  Μόλις ο σκύλος μάθει να κάθεται και να διατάζει, διδάξτε το να ξαπλώσει. Ζητήστε από τον σκύλο να κάθεται μπροστά σας, να κρατάτε μια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι, να δώσετε τη σειρά "Ξαπλώστε" και χαμηλώστε τη λιχουδιά προς το πάτωμα. Στην ιδανική περίπτωση, ο σκύλος πρέπει να ξαπλώνει για να παρακολουθεί άνετα τη θεραπεία. Εάν ο σκύλος ξαπλώσει, επαινέστε το και δώστε την απόλαυση. Εάν ο σκύλος προσπαθεί απλώς να σας πάρει τη λιχουδιά, παραγγείλτε το ξανά σε καθιστή θέση και δοκιμάστε ξανά. Επαναλάβετε έως ότου ο σκύλος μάθει να ξαπλώνει όταν του το πει.
 8. 8
  Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε σπασμένο σκύλο. Εάν δεν το έχετε κάνει, ανατρέξτε στο άρθρο σχετικά με αυτό.
 9. 9
  Για να διδάξετε σε ένα σκυλί να ρίξει κάτι που μεταφέρει, ξεκινήστε με το σκυλί όταν έχει ένα παιχνίδι που του αρέσει στο στόμα του. Κρατήστε μια πολύ ειδική απόλαυση στο ένα χέρι και φτάστε αργά για το παιχνίδι του σκύλου με το άλλο. Πείτε "Rover, ρίξτε το." Εάν ο σκύλος αφήσει το παιχνίδι του και προσπαθήσει να πάρει την απόλαυση, πάρτε το παιχνίδι μακριά και δώστε στον σκύλο τη θεραπεία (με πολλούς επαίνους). Στη συνέχεια, αφήστε το σκυλί να επιστρέψει το παιχνίδι του. Επαναλάβετε έως ότου ο σκύλος εγκαταλείψει το παιχνίδι του κατόπιν εντολής.

Συμβουλές

 • Ποτέ μην φωνάζετε σε ένα σκυλί, μην πετάτε τα πράγματα ή μην το χτυπάτε για οποιονδήποτε λόγο. Θα αναστατώσετε μόνο το σκυλί και δεν θα τείνετε να σας υπακούσετε. Άλλωστε, αυτή είναι η σκληρότητα των ζώων και είναι κακό για εσάς και για τον σκύλο.
  Είστε έτοιμοι να του διδάξετε τις βασικές εντολές του dog dom
  Μόλις ο σκύλος ξέρει ποιο είναι το όνομά του, είστε έτοιμοι να του διδάξετε τις βασικές εντολές του dog dom.
 • Δώστε προσοχή στον ήχο της φωνής σας. Μιλήστε σταθερά και καθαρά. Εάν είστε θυμωμένοι, χαρούμενοι ή φοβισμένοι, ο σκύλος θα ξέρει.
 • Η αγάπη, η χάιδεμα και η προσοχή σας είναι τόσο πολύτιμα για τον σκύλο όσο και οι τροφές. Μην παρακάνετε τις λιχουδιές των τροφίμων, αλλά χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο έπαινο όταν εργάζεστε με ένα σκυλί.
 • Να είστε πάντα ήρεμοι όταν εργάζεστε με σκύλο. Εάν είστε ενθουσιασμένοι ή φοβισμένοι, ο σκύλος θα το πάρει και θα αντιδράσει ανάλογα. Θέλετε το σκυλί να είναι ήρεμο και επικεντρωμένο σε εσάς.
 • Να γνωρίζετε τη γλώσσα του σώματός σας όταν εκπαιδεύετε το σκυλί. Εάν σκοντάψετε, κοιτάξετε το ζώο στα μάτια και κινηθείτε με μια στάση προς τα εμπρός, ενεργείτε επιθετικά και κυρίαρχα. Ο σκύλος πρέπει να γνωρίζει ότι είστε ο κύριος του, αλλά μην το παρακάνετε. Ομοίως, μην φοβάστε να κοιτάξετε τον σκύλο στα μάτια και μην κοιμάστε ή ξαπλώνετε στο πάτωμα, επειδή αυτό υποδηλώνει υποταγή, υποδεικνύοντας ότι ο σκύλος σας ξεπερνά.
 • Εάν ο σκύλος με τον οποίο εργάζεστε είναι πολύ ντροπαλός ή επιθετικός, θα πρέπει να σας εμπιστευτεί αρκετά ώστε να σας επιτρέψει να το πλησιάσετε και να το αγγίξετε. Εάν ο σκύλος σκύβει ή προσπαθεί να δαγκώσει όταν πλησιάσετε και ενεργείτε με τρόπο που δεν απειλεί, ο σκύλος έχει πρόβλημα ιδιοσυγκρασίας και θα χρειαστεί πολλή υπομονετική εργασία για να εκπαιδεύσει.
  Εάν ο σκύλος δεν είναι καλός να προσέξει
  Εάν ο σκύλος δεν είναι καλός να προσέξει, δοκιμάστε να πείτε το όνομα του σκύλου και στη συνέχεια να του δώσετε μια απόλαυση.
 • Ελαχιστοποιήστε τη χρήση της φυσικής διόρθωσης. Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να αναγκάσετε το σκυλί σε μια θέση που δεν θέλει να είναι. δωρίστε απαλά τον σκύλο.
 • Πριν ξεκινήσετε την εκπαίδευση υπακοής, πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά της « γλώσσας του σώματος » ενός σκύλου και να είστε σε θέση να ανταποκριθείτε με τον σωστό τρόπο. Μην προσπαθήσετε να εκπαιδεύσετε ένα σκυλί εάν δεν μπορείτε να πείτε πότε σηματοδοτεί επιθετικότητα, φόβο, υποτακτικότητα, ανάγκη, ευτυχία ή πόνο.
 • Να είναι συνεπής. Τα σκυλιά αγαπούν τη συνέπεια. Χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο όνομα για να μιλήσετε με τον σκύλο και χρησιμοποιήστε την ίδια φράση εντολής όταν διδάσκετε στον σκύλο μια νέα ικανότητα. Μην πείτε "ξαπλώστε" ένα λεπτό και "στο πάτωμα" το επόμενο λεπτό αν εννοείτε το ίδιο πράγμα. Διαλέξτε μια φράση και κολλήστε με αυτήν.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ο σκύλος μου είναι ένα μείγμα βοοειδών / εργαστηρίων. Πώς τον εμποδίζουμε από το να τρυπήσει;
  Αγνόησέ τον. Απομακρύνετε το χέρι σας, αλλά αγνοήστε τον. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς τα σκυλιά είναι αξιολάτρευτα, αλλά μερικές φορές τσιμπάνε για να τραβήξουν την προσοχή σας. Ακόμα κι αν του πεις "όχι", αυτό είναι ακόμα προσοχή. Αν σταματήσει και δεν τσιμπήσει, τότε ανταμείψτε τον. Για περισσότερα δείτε τα βίντεο εκπαίδευσης σκύλων του Zak George στο YouTube.
 • Πώς μπορώ να σταματήσω τη μαμά μου να φωνάζει στο σκυλί μας και να το χτυπήσει;
  Μιλήστε με τη μαμά σας και προσπαθήστε να εξηγήσετε ήρεμα γιατί ανησυχείτε για το πώς μεταχειρίζεται το σκυλί. Εάν μπορείτε να ζητήσετε από κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να σας υποστηρίξει, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει. Πες της ότι η αρνητική ενίσχυση δεν λειτουργεί με σκύλους, χρειάζονται θετική ενίσχυση. Προσφέρετε να βοηθήσετε την εκπαίδευση του σκύλου για τη βελτίωση της συμπεριφοράς του. Δείξτε της αυτό το άρθρο, ώστε να μπορεί να δει τι έχετε κατά νου.
 • Ο σκύλος μου είναι ένας σταυρός Poodle-Bichon Frise, και είναι ακατάλληλος. Κανένα από αυτά τα βήματα που προσπάθησα να κάνω μαζί της δεν λειτουργεί καθόλου, ειδικά το καθορισμένο. Τι πρέπει να κάνω?
  Η εκπαίδευση απαιτεί χρόνο, υπομονή, συνέπεια και ηρεμία. Χρησιμοποιείτε πάντα θετικές ανταμοιβές, όπως έπαινο, περιποιήσεις, περιπάτους και στοργή. μάθετε τι την παρακινεί περισσότερο και χρησιμοποιήστε την προς όφελός σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αρνητική ενίσχυση όπως φωνάζοντας, καθώς αυτό θα μειώσει την εμπιστοσύνη της σε εσάς και θα έχετε μια πιο δύσκολη στιγμή να την εκπαιδεύσετε. Συντομεύστε τις προπονήσεις σε 5 - 10 λεπτά κάθε φορά. Όταν χρησιμοποιείτε λιχουδιές, έχετε πάντα μια ποικιλία από λιχουδιές στο χέρι. Μικρότερες απολαύσεις για μικρότερα κόλπα (όπως συνεδρίαση, εάν είναι ήδη γνωστές) και μεγαλύτερες απολαύσεις για την εκμάθηση νέων κόλπων Για να ξαπλώσετε, κρατήστε την απόλαυση μεταξύ του αντίχειρα, του μεσαίου και του δείκτη, ώστε να είναι πιο δύσκολο να φτάσετε. Τοποθετήστε τη λιχουδιά κάτω από το κεφάλι του σκύλου και ανάμεσα στα πόδια. Όταν ξαπλώνει, χρησιμοποιήστε θετικές ανταμοιβές. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν,σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail