Πώς να εκπαιδεύσετε έναν Σιβηρικό γεροδεμένο;

Για να εκπαιδεύσετε έναν Σιβηρικό γεροδεμένο, ξεκινήστε διδάσκοντας στον σκύλο να υπακούει σε απλές φράσεις όπως «καθίστε» και «μείνετε». Να είστε συνεπείς με τις εντολές που χρησιμοποιείτε και να ανταμείψετε το σκυλί σας με λιχουδιές όποτε κατανοεί και υπακούει σωστά. Δημιουργήστε έως πιο περίπλοκες εντολές, φροντίζοντας να ανταμείψετε το σκυλί σας για κάθε νέα ικανότητα που μαθαίνει. Δέσμευση σε μια καθημερινή ρουτίνα άσκησης, παιχνιδιού και προπόνησης για τα καλύτερα αποτελέσματα! Για να μάθετε πώς να εκπαιδεύετε το Husky να χρησιμοποιεί το κιβώτιο του, διαβάστε!

Πώς να εκπαιδεύσετε το σιβηρικό μεγαλόσωμο κουτάβι σας
Θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ασήμαντη εκπαίδευση του Σιβηρικού Husky σε αυτόν τον οδηγό: Πώς να εκπαιδεύσετε το σιβηρικό μεγαλόσωμο κουτάβι σας.

Μια όμορφη φυλή σκύλου, το Siberian Huskies είναι ανεξάρτητο, αθλητικό και έξυπνο. Παρά τη σχετικά ήπια συμπεριφορά και τη στοργική συμπεριφορά τους, δεν εκπαιδεύονται εύκολα. Επειδή το Siberian Huskies είναι σκύλοι πακέτο, θα αμφισβητήσουν τα όρια της ηγεσίας και των δοκιμών σας. Θα καταστραφούν εάν δεν ασκηθούν. Προκειμένου να αποφευχθεί μια δυστυχισμένη εμπειρία με έναν Σιβηρικό γεροδεμένο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την ιδιοσυγκρασία τους για να τους εκπαιδεύσουμε σωστά για όλες τις εμπειρίες και καταστάσεις.

Μέθοδος 1 από 3: εκπαίδευση του σιβηρικού μεγαλόσωμου σας

 1. 1
  Καθορίστε τον εαυτό σας ως τον ισχυρό ηγέτη. Οι Σιβηριανοί Huskies είναι γνωστοί για το ότι είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν. Είναι πακέτο σκύλου με ιεραρχική τάξη ηγεσίας και, ως εκ τούτου, είναι πεισματάρης, ισχυρή θέληση και ανεξάρτητη. Επειδή τα huskies έχουν φυσικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς που μπορεί να είναι καταστροφικά, εάν δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε νωρίς για την ελαχιστοποίηση της κακής συμπεριφοράς για να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο για ένα καλά συμπεριφερόμενο σκυλί.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιδιοσυγκρασία του Σιβηρικού Χάσκυ. Η εμπιστοσύνη και η ισχυρή βούληση είναι σημαντικές ιδιότητες που πρέπει να έχετε ως ιδιοκτήτης για να αποδείξετε την υπακοή στο σκυλί σας. Οι Huskies θα σεβαστούν ή θα ακούσουν μόνο εντολές που προέρχονται από έναν ισχυρό ηγέτη.
  • Το να αντιμετωπίζετε το γεροδεμένο σας ως ισότιμο δεν είναι καλή ιδέα, επειδή τα huskies είναι ιεραρχικά σκυλιά πακέτων και ακολουθούν μόνο τους ηγέτες. Πρέπει να δείχνετε τον εαυτό σας ως ηγέτη ανά πάσα στιγμή, είτε αυτό τρώει πρώτα, εισέρχεται στην πόρτα πριν από το σκυλί σας, είτε κάνετε το γεροδεμένο σας να ξεφύγει από το δρόμο σας, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αυτήν την κλιμακωτή σχέση.
  • Μερικές φορές οι huskies γίνονται επιθετικοί σε μια προσπάθεια να καθιερώσουν μια σειρά ηγεσίας με δαγκώματα, στάση ή εμπλοκή σε άλλες βίαιες συμπεριφορές. Σε αυτήν την περίπτωση, η απόδειξη της κυριαρχίας σας ως ηγέτη είναι επιτακτική ανάγκη για τον περιορισμό αυτής της συμπεριφοράς. Το να επιτρέψετε στο γεροδεμένο σας να συνεχίσει αυτήν τη συμπεριφορά ή να μην αντιμετωπίζει θα ενθαρρύνει μόνο την ισχυρότερη επιθετικότητα απέναντι σε άλλους ανθρώπους και σκύλους.
  • Οι Σιβηριανοί Huskies εμπλέκονται μερικές φορές σε μια συμπεριφορά που είναι πολύ φυσική για αυτούς αλλά ανεπιθύμητη από τους ανθρώπους. Η ηγετική θέση θα σας δώσει επίσης την εξουσία να εκπαιδεύσετε το γεροδεμένο σας ώστε να μην συμπεριφέρεται σε κακή συμπεριφορά, όπως άλμα, σκάψιμο, δάγκωμα και μάσημα. Ένας γεροδεμένος θα υπακούει μόνο στον αρχηγό.
 2. 2
  Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά. Οι καλοί τρόποι είναι το θεμέλιο για ένα καλά συμπεριφερόμενο σκυλί. Η παροχή νόστιμων λιχουδιών και η χρήση μιας ενθαρρυντικής φωνής είναι ένας αποτελεσματικός συνδυασμός για τη γεροδεμένη σας επανάληψη καλής συμπεριφοράς. Αυτό ονομάζεται «θετική ενίσχυση» ή «σεβασμός στην εκπαίδευση».
  • Φροντίστε να ξεδιπλώσετε γρήγορα ανταμοιβές, έτσι ώστε ο γεροδεμένος σας να καταλάβει ποια συμπεριφορά πρέπει να αντιγράψετε. Η πολύ μεγάλη αναμονή θα προκαλέσει σύγχυση στο μεγαλόσωμο σας. Μόλις ο γεροδεμένος κύριος σας μια εντολή, η απόλαυση δεν θα είναι πλέον απαραίτητη.
  • Ανακατευθύνετε την κακή συμπεριφορά σε καλή συμπεριφορά. Εστιάστε την προσοχή του σκύλου μακριά από το να είστε άτακτοι προς μια καλή συμπεριφορική πράξη. Αυτό δείχνει σε ένα σκυλί τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει χωρίς πειθαρχία.
  • Το σύστημα δελεασμού και ανταμοιβής είναι ασφαλές επειδή οι χάσκι δεν θα γίνουν φοβισμένοι, επιθετικοί ή αγχωμένοι από κακοποίηση. Αντί να εκτελέσετε βία στο μεγαλόσωμο σας, απλώς αποκλείετε τις μεταχειρίσεις που ο χάσκι σας δεν κατάφερε να κερδίσει.
  • Κρατήστε την εκπαίδευση απλή και θέστε στόχους. Ο γεροδεμένος σας, όπως και κάθε άλλο ζώο, έχει μια καμπύλη μάθησης. Ξεκινήστε εύκολα με ελάχιστες εντολές και δημιουργήστε πιο περίπλοκες και ανταμείψτε σε όλα τα στάδια.
 3. 3
  Πειθαρχήστε το γεροδεμένο σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε βία. Μαζί με τον έπαινο και τις ανταμοιβές, οι huskies πρέπει επίσης να έχουν πειθαρχία για κακή συμπεριφορά. Όπως με τον έπαινο, τα διορθωτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν αμέσως, να είναι συνεπή και να ανακατευθύνονται προς την καλή συμπεριφορά. Για να αποφύγετε τη ναυσιπλοΐα με φυσική ή καταχρηστική πειθαρχία και να χάσετε την προθυμία του μεγαλόσωμου σας να υπακούσετε, ελέγξτε τους πόρους του γεροδεμένου σας, όπως απολαύσεις, παιχνίδια, παιχνίδι και στοργή έως ότου ο σκύλος απαντήσει με διορθωτική συμπεριφορά.
  • Να είστε σταθεροί στην πειθαρχία σας. Χρησιμοποιήστε λέξεις όπως "όχι" ή "σταματήστε" με ισχυρό ισχυρισμό, αλλά χωρίς θυμό στη φωνή σας.
  • Πάντα, βεβαιωθείτε ότι επιδεικνύετε ισχυρή ηγεσία ελέγχοντας σταθερά την εκπαίδευση και δίνοντας εντολές έγκυρα.
  • Μια δεδομένη εντολή πρέπει να τηρείται. Εάν ο γεροδεμένος σας αρνείται, τότε φύγετε και αγνοήστε τον χωρίς να του δώσετε αυτό που θέλει. Μετά από λίγα λεπτά, δώστε ξανά την εντολή - να είστε επίμονοι και υπομονετικοί μέχρι να υπακούσει.
  • Εάν ο γεροδεμένος σας εξακολουθεί να είναι πεισματάρης και αρνείται να υπακούσει μετά από αρκετές προσπάθειες, μετακινήστε τον σε μια καθορισμένη περιοχή "χρονικού ορίου" όπου δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους ανθρώπους έως ότου εγκατασταθεί.
  Απλώς αποκλείετε τις μεταχειρίσεις που ο χάσκι σας δεν κατάφερε να κερδίσει
  Αντί να εκτελέσετε βία στο μεγαλόσωμο σας, απλώς αποκλείετε τις μεταχειρίσεις που ο χάσκι σας δεν κατάφερε να κερδίσει.
 4. 4
  Δημιουργήστε ένα χρήσιμο λεξιλόγιο με το γεροδεμένο σας. Ακριβώς όπως η επικοινωνία με έναν άλλο άνθρωπο, το χρήσιμο λεξιλόγιο είναι η βάση για κατανόηση και μια καλή σχέση με το γεροδεμένο σας. Ένα ισχυρό λεξιλόγιο θα κάνει το γεροδεμένο σας έξυπνο, ευγενικό, και το πιο σημαντικό, θα κάνει το γεροδεμένο σας να καταλάβει τι θέλετε να κάνετε.
  • Απλές λέξεις όπως ναι, όχι, καθίστε, μείνετε, ελάτε ή σύντομες φράσεις είναι οι καλύτερες όταν προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με το γεροδεμένο σας.
  • Οι γνωστές λέξεις και φράσεις χτίζουν εμπιστοσύνη - ένας γεροδεμένος χτίζει εμπιστοσύνη γνωρίζοντας ποιος είναι ο ηγέτης τους και τι αναμένεται από αυτούς.
  • Ένα καλό λεξιλόγιο παρέχει στους γεροδεμένους σας γνώσεις και, τελικά, τη δυνατότητα να συνδυάσετε λέξεις και φράσεις για να ολοκληρώσετε σύνθετες εργασίες.
 5. 5
  Να είστε συνεπείς και ισορροπημένοι στην εκπαίδευσή σας. Αν και είναι γνωστό ότι οι χάσκι είναι έξυπνοι, η καλή συμπεριφορά είναι μια απάντηση στην επαναλαμβανόμενη ρύθμιση σε ένα συνεπές περιβάλλον. Ο καθορισμός μιας ρουτίνας είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί συνέπεια. Οι ρουτίνες είναι καλές τόσο για σκύλους όσο και για ιδιοκτήτες, επειδή ένα τακτικό πρόγραμμα προπόνησης, παιχνιδιού, γιογιό και άσκησης μεγιστοποιεί το χρόνο μαζί και χαλαρώνει τις προσδοκίες.
  • Η δέσμευση για μια καθημερινή ρουτίνα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αποτελεσματική εκπαίδευση του μεγαλόσωμου σας. Λάβετε υπόψη ότι οι ξαφνικές αλλαγές σε ένα πρόγραμμα μπορεί να ερεθίσουν και να μπερδέψουν ένα σκυλί, καθιστώντας τον πιο ευάλωτο στην παραβίαση των κανόνων που θεσπίσατε κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα αναλώσιμα, όπως φαγητό, παιχνίδια, περιλαίμιο, λουρί, λιχουδιές και υλικά καθαρισμού είναι άμεσα διαθέσιμα, έτσι ώστε το καθημερινό πρόγραμμα να μην διακοπεί ή να ασκηθεί πίεση στον ιδιοκτήτη ή στον σκύλο.
  • Πάντα να είστε ήρεμοι και να σχεδιάζετε για επιτυχία. Το Siberian Huskies πρέπει να συνειδητοποιήσει ποιος είναι υπεύθυνος και ότι οι εντολές πρέπει να ακολουθούνται και δεν είναι απλώς προτάσεις. Βεβαιωθείτε ότι οι ανταμοιβές και η πειθαρχία είναι ίσες με το επίτευγμα ή την παράβαση. Η αγάπη και η τρυφερότητα είναι πάντα καλές ιδιότητες για κοινή χρήση με τον καλύτερο φίλο σας.
 6. 6
  Δημιουργήστε κάποιους κανόνες και προσπαθήστε να τηρήσετε αυτούς. Αν και είναι γνωστό ότι οι χάσκι είναι έξυπνοι, η καλή συμπεριφορά είναι μια απάντηση στην επαναλαμβανόμενη ρύθμιση σε ένα συνεπές περιβάλλον. Επομένως, είναι σημαντικό να δημιουργείτε κανόνες και να τηρείτε τους και να κοινοποιείτε αυτούς τους κανόνες σε όλα τα μέλη της οικογένειας που έρχονται σε επαφή με το γεροδεμένο σας. Πιθανότατα, ένας γεροδεμένος δεν θα ακολουθήσει εντολές που δεν είναι συνεπείς ή προκαλούν σύγχυση.
  • Αποφασίστε σε ποια δωμάτια μπορεί να έχει πρόσβαση ο σκύλος, σε ποια έπιπλα θα είναι ή δεν θα είναι διαθέσιμα για να χαλαρώσετε ο σκύλος σας, και πού θα βρίσκονται οι ύπνοι.
  • Θα υπάρξουν στιγμές που πρέπει να αφήσετε το μεγαλόσωμο σας μόνο. Σε αυτήν την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι έχουν καθοριστεί όρια για την προστασία της περιουσίας σας από υπερβολικό ενθουσιασμό ή βαρετό γεροδεμένο. Σκεφτείτε ένα μέρος όπως η κουζίνα όπου θα είναι εύκολο να καθαρίσετε ατυχήματα, χαμηλού κινδύνου για καταστροφική συμπεριφορά και κοντά στην οικογενειακή δραστηριότητα για να αποφύγετε τη μοναξιά.
 7. 7
  Ασκήστε τουλάχιστον τριάντα λεπτά την ημέρα για να εξοικονομήσετε επιπλέον ενέργεια εκτός από τον χρόνο παιχνιδιού. Θυμηθείτε ότι τα Σιβηρικά Huskies έχουν εκπαιδευτεί εδώ και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια, για να είναι σκυλιά έλκηθρο, κάτι που έχει αυξήσει το επίπεδο αντοχής τους. Η έλλειψη άσκησης θα κάνει περισσότερα από ό, τι θα κάνει το γεροδεμένο λίπος και τεμπέλη, θα παρέχει κίνητρο για άτακτη συμπεριφορά όπως διαφυγή, ουρλιαχτό, μάσημα, κλάμα και σκάψιμο.
  • Το "περπάτημα του σκύλου σας" δεν είναι αρκετά καλό για έναν Σιβηρικό γεροδεμένο. Εκτράφηκαν για να τρέχουν για αρκετά μίλια την ημέρα και, ως εκ τούτου, απαιτούν μεγάλες ποσότητες άσκησης. Στο ελάχιστο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ένα καλό τρέξιμο κάθε μέρα ή τουλάχιστον μια γρήγορη βόλτα για να κουράσετε το γεροδεμένο σας.
  • Οι Σιβηριανοί Χάσκυι προτιμούν να ουρλιάζουν παρά να γαβγίζουν. Το υπερβολικό ουρλιαχτό ενοχλεί τους γείτονες και φέρνει παράπονα. Η άσκηση θα απελευθερώσει την αναστατωμένη ενέργειά τους και θα ελαχιστοποιήσει το υπερβολικό ουρλιαχτό.
  • Το Siberian Huskies έχει τη φήμη ως «καλλιτέχνες διαφυγής». Οι Huskies είναι δημιουργικοί όταν πρόκειται να βρουν έναν τρόπο να φύγουν από την αυλή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο γεροδεμένος σας θα προσπαθήσει να "ξεφύγει" μόνο εάν δεν ασκείται ή βαριέται.
  • Άλλες υπαίθριες δραστηριότητες όπως ποδηλασία, πεζοπορία, ή ακόμα και ένα παιχνίδι φετ, μύγας, ή Frisbee θα σας βοηθήσουν να κουράσετε το γεροδεμένο σας και να παρέχει σταθερές εναλλακτικές λύσεις για το τρέξιμο.
  • Τα Huskies έχουν συνηθίσει να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε μεγαλύτερες βόλτες από ό, τι θα κάνατε αν είχατε κάτι σαν Τσιουάουα.
Ένα ισχυρό λεξιλόγιο θα κάνει το γεροδεμένο σας έξυπνο
Ένα ισχυρό λεξιλόγιο θα κάνει το γεροδεμένο σας έξυπνο, ευγενικό, και το πιο σημαντικό, θα κάνει το γεροδεμένο σας να καταλάβει τι θέλετε να κάνετε.

Μέθοδος 2 από 3: κιβώτιο

 1. 1
  Πάρτε το γεροδεμένο σας άνετο με το κιβώτιο. Το κιβώτιο δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως τιμωρία όπως σε ένα κλουβί, φυλακή ή χρονικό όριο. Αντ 'αυτού, αφήστε το γεροδεμένο σας να νιώσει άνετα με το κιβώτιο κρατώντας την πόρτα ανοιχτή. Χρησιμοποιείτε πάντα μια απαλή φωνή και δώστε επαίνους όταν ο γεροδεμένος σας βρίσκεται μέσα ή κοντά στο κιβώτιο, έτσι ώστε ο φόβος να μην σέρνεται.
  • Εάν ο γεροδεμένος αρνείται ή φοβάται να μπει στο κιβώτιο, τοποθετήστε μια νόστιμη περιποίηση στο εσωτερικό ως δέλεαρ. Αφήστε τον να ανακαλύψει τη θεραπεία από μόνη της. Κάντε αυτό αρκετές φορές την ημέρα, όπως απαιτείται.
  • Οι συσχετίσεις λέξεων είναι σημαντικές. Όταν ο γεροδεμένος σας μπαίνει στο κιβώτιο χρησιμοποιήστε την ίδια λέξη για να κάνετε μια θετική σχέση με την είσοδο στο κιβώτιο. Η καλύτερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τη λέξη-κλειδί ή τη φράση καθώς η λιχουδιά και ο γεροδεμένος μπαίνουν στο κιβώτιο.
  • Ειδικά την πρώτη ημέρα, επαναλάβετε αυτές τις διαδικασίες συχνά, έτσι ώστε ο γεροδεμένος σας να αναγνωρίζει και να αισθάνεται άνετα γύρω από το κιβώτιο.
 2. 2
  Ετοιμαστείτε να κλείσετε την πόρτα του κιβωτίου. Στο τέλος της ημέρας, τοποθετήστε τη γνωστή λιχουδιά μέσα στο κιβώτιο, αφού μπείτε στο γεροδεμένο σας, κλείστε την πόρτα. Για να διευκολύνετε το άγχος, τοποθετήστε ένα ενδιαφέρον νέο παιχνίδι μέσα για να εστιάσετε την προσοχή μακριά από την κλειστή πόρτα. Συνεχίστε να παρέχετε παρέα εκτός του κιβωτίου μέχρι να υποχωρήσει κάθε κλάμα ή κλαψούρισμα. Κρατήστε το γεροδεμένο σας στο κιβώτιο μέχρι να υπάρξει τουλάχιστον 30 έως 60 δευτερόλεπτα σιωπής. Αντισταθείτε στην επιθυμία να αφήσετε το γεροδεμένο σας έξω από το κιβώτιο πριν φτάσετε στον ελάχιστο χρόνο σιωπής ή χρησιμοποιώντας διορθωτική γλώσσα για να μείνετε ήσυχοι.
  • Έχετε πάντα ένα επιπλέον παιχνίδι διαθέσιμο εάν η θεραπεία και το αρχικό παιχνίδι αποτύχουν να μην κρατήσουν το γεροδεμένο σας από το κλάμα ή το κλάμα. Είναι σημαντικό να κρατήσετε την εστίαση μακριά από την κλειστή πόρτα.
  • Μια καλή στρατηγική θα ήταν να ασκείστε ή να παίζετε με το γεροδεμένο σας μέχρι να κουραστούν και στη συνέχεια να τα τοποθετήσετε μέσα στο κιβώτιο όταν είναι υπνηλία. Εάν ο γεροδεμένος σας αποκοιμηθεί μέσα στο κιβώτιο, αφήστε τους να κοιμηθούν εκεί όλη τη νύχτα.
  • Να είστε προσεκτικοί για να μην επαινείτε το μεγαλόσωμο σας το πρωί που μένετε ήσυχα μέσα στο κιβώτιο. Αυτό δίνει στον σκύλο την ψευδαίσθηση ότι είναι καλύτερο να είναι έξω παρά στο κλουβί. Πράγματι, δώστε λίγη προσοχή στο γεροδεμένο σας για τις πρώτες στιγμές μετά την έξοδο από το κιβώτιο για να μειώσετε αυτήν την ψευδαίσθηση.
 3. 3
  Τοποθετήστε το κιβώτιο στην κρεβατοκάμαρά σας εάν ο γεροδεμένος σας φοβάται να είναι μόνος. Τα Siberian Huskies είναι σκύλοι πακέτο και θέλουν να είναι κοντά στον ηγέτη τους, κάτι που τους δίνει διαβεβαίωση ότι δεν θα εγκαταλειφθούν. Χρησιμοποιήστε τη φωνή σας ή τοποθετήστε τα δάχτυλά σας μέσα στο κιβώτιο για να ανακουφίσετε τους φόβους του σκύλου. Εκτός εάν ο γεροδεμένος σας έχει γιογιό, κρατήστε την πόρτα του κιβωτίου κλειστή για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Η άνεση είναι το κλειδί. Επομένως, εάν τα γεροδεμένα εδάφη σας το κιβώτιο δεν επιπλήττει ή πειθαρχείτε.
  • Κρατήστε το κιβώτιο στην κρεβατοκάμαρα για λίγες νύχτες έως ότου η ρουτίνα εξοικειωθεί. Μόλις ο γεροδεμένος σας δεν πνίγει πλέον ή λερώνει το κιβώτιο, μπορείτε να τον τοποθετήσετε κάπου αλλού στο σπίτι.
 4. 4
  Αφήστε το σπίτι χωρίς το μεγαλόσωμο σας. Αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάποιο ειδικό γεγονός. Αντίθετα, είναι καλύτερο να φύγετε χωρίς να τραβήξετε την προσοχή στην αναχώρησή σας, ώστε ο γεροδεμένος σας να μην ανησυχεί.
  • Εξασκηθείτε πρώτα μέχρι να γίνει ρουτίνα. Αυξήστε τις προσαυξήσεις που προσποιείτε να εγκαταλείψετε το σπίτι κατά τη διάρκεια της προπόνησης έως ότου επιτύχετε 2 ώρες. Θυμηθείτε, εάν έχετε ένα κουτάβι, πρέπει να γιορτάζουν κάθε 4 ώρες. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, κάντε ρυθμίσεις για να επιστρέψετε στο σπίτι ή να ζητήσετε από έναν γείτονα να αφήσει το κουτάβι έξω από το κιβώτιο για γιογιό.
  • Είναι μια σοφή ιδέα να ενημερώνετε τους γείτονες ότι κάνετε το γεροδεμένο σας, καθώς το εκτεταμένο "ουρλιαχτό" είναι φυσικό όταν αισθάνεστε μοναξιά.
  • Οι Σιβηριανοί Huskies είναι αφεντικό της διαφυγής. Όταν φεύγετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι όλα τα μη ασφαλή παιχνίδια, κολάρα και κορδόνια έχουν αφαιρεθεί από ή κοντά στο κιβώτιο, έτσι ώστε ο γεροδεμένος να μην τραυματιστεί.
Τα παιδιά πρέπει να βοηθήσουν στην εκπαίδευση του μεγαλόσωμου σας υπό την επίβλεψη ενηλίκων
Τα παιδιά πρέπει να βοηθήσουν στην εκπαίδευση του μεγαλόσωμου σας υπό την επίβλεψη ενηλίκων, έτσι ώστε ο μεγαλόσωμος να γίνει άνετος και εξοικειωμένος με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Μέθοδος 3 από 3: εισαγωγή παιδιών

 1. 1
  Δημιουργήστε αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ του σκύλου και των παιδιών. Ο Σιβηριανός γεροδεμένος, αν και γενικά φιλικός προς τα παιδιά, πρέπει να έχει κοινωνικά όρια - χωρίς άλμα, αρπαγή, κυνηγώντας, μπουλόνια ή τράβηγμα - καθιερωμένο. Τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν παρόμοια όρια - χωρίς πειράγματα. τραχύτητα κυνηγώντας; τραβώντας τα μαλλιά, την ουρά ή τα αυτιά. ή διελκυστίνδα.
  • Τα παιδιά πρέπει να βοηθήσουν στην εκπαίδευση του μεγαλόσωμου σας υπό την επίβλεψη ενηλίκων, έτσι ώστε ο μεγαλόσωμος να γίνει άνετος και εξοικειωμένος με όλα τα μέλη της οικογένειας.
  • Η διδασκαλία των παιδιών να μαζεύουν απαλά και να αγγίζουν ένα μεγαλόσωμο, αντί να τραβούν ή να χτυπούν, βοηθούν στην οικοδόμηση μιας εμπιστοσύνης φιλίας και στοργής μεταξύ τους.
 2. 2
  Προσδιορίστε πιθανούς παράγοντες κινδύνου. Εκτός από το να φέρετε στο σπίτι ένα κουτάβι, το άγνωστο υπόβαθρο του μεγαλόσωμου θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη γύρω από τα παιδιά. Μάθετε αν ο μεγαλόσωμος μεγάλωσε ή κοινωνικοποιήθηκε με παιδιά στο παρελθόν για να τα φέρει σπίτι. Ελέγξτε αν ο γεροδεμένος έλαβε ποτέ εκπαίδευση για επαφή με παιδιά. Παρακολουθήστε οπτικά το γεροδεμένο σας γύρω από τα παιδιά για να εντοπίσετε ευερεθιστότητα, νευρικότητα ή γρύλισμα
  • Φυσικά, τα Σιβηρικά Huskies έχουν το ένστικτο να κυνηγούν μικρά ζώα και μερικές φορές παιδιά. Επειδή τα huskies βλέπουν μικρά ζώα, όπως οι γάτες, ως φαγητό, μπορεί να κάνουν λάθος μωρά ή νήπια ως μέρος της συσκευασίας (οικογένεια) και να τους επιτεθούν κατά λάθος.
  • Πάντα να έχετε ένα νέο σκυλί με λουρί γύρω από τα παιδιά, ώστε να παραμείνετε σε έλεγχο και να αποτρέψετε τυχόν τραυματισμό.
 3. 3
  Κατανοήστε τη γλώσσα του σώματος του μεγαλόσωμου σας. Λίγα παιδιά θα καταλάβουν την έννοια της γλώσσας του σώματος ενός σκύλου, εκτός εάν διδαχθούν να αναγνωρίσουν επιθετική συμπεριφορά. Τα θυμωμένα σκυλιά συνήθως γαβγίζουν, γρυλίζουν, δείχνουν τα δόντια τους και κοιτάζουν τον στόχο τους. Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να πλησιάζουν ένα σκυλί υπό αυτές τις συνθήκες. Αντ 'αυτού, το παιδί θα πρέπει να σταματήσει αμέσως να κινείται, να στέκεται όρθια με τα χέρια στο πλάι και τα πόδια να κλείνουν μεταξύ τους και να κοιτάζει μακριά από το σκυλί για να αποφευχθεί η επαφή με τα μάτια. Εάν ο σκύλος επιτίθεται ούτως ή άλλως, το παιδί πρέπει να πέσει στο έδαφος, να κυρτώσει με τα γόνατα στο στήθος και τα χέρια που καλύπτουν το πρόσωπο με γροθιές πάνω από τα αυτιά. Αποσυνδεθείτε από το να είστε ήσυχοι
 4. 4
  Ετοιμάστε το γεροδεμένο σας για την άφιξη ενός νεογέννητου. Η προπόνηση πρέπει να ξεκινήσει αρκετές εβδομάδες ή μήνες πριν από την άφιξη ενός νεογέννητου. Η εκπαίδευση υπακοής - πώς να καθίσετε, να μείνετε, να ξαπλώσετε ή να προσεγγίσετε - πρέπει να ξεκινήσει αμέσως και να συνεχιστεί έως ότου το γεροδεμένο σας γίνει αξιόπιστο.
  • Εξασκηθείτε στο σπίτι με μια κούκλα μωρού για να προσομοιώσετε καταστάσεις, μυρωδιές και νέους ήχους όπου είναι απαραίτητο για το γεροδεμένο σας να υπακούει σε μια εντολή. Φροντίστε να μην γοητευτείτε σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Εάν ο γεροδεμένος σας δεν υπακούει εντελώς και τακτικά στις εντολές, ίσως είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα καλό σχολείο ή εκπαιδευτή υπακοής.
  • Για να αποτρέψει το σκύλο από το άλμα, το άγριο ρουθούνισμα ή την κακή συμπεριφορά γενικά, η μητέρα θα πρέπει να χαιρετήσει το μεγαλόσωμο κατά την άφιξή του χωρίς το μωρό για λίγα λεπτά έως ότου ο ενθουσιασμός τελειώσει. Αυτό παρουσιάζει επίσης μια ευκαιρία για το γεροδεμένο σας να μυρίζει τα ρούχα της μαμάς για νέες μυρωδιές. Μόλις χαλαρώσετε το γεροδεμένο σας, το μωρό μπορεί να εισαχθεί.
  • Είναι φυσικό να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο νεογέννητο μωρό σας παρά στο σκυλί σας. Ωστόσο, μην παραμελείτε το σκυλί σας και μην τον ζηλεύετε. Προετοιμαστείτε εκ των προτέρων μειώνοντας σταδιακά την προσοχή που ο σκύλος λαμβάνει συνήθως μερικές εβδομάδες πριν από την άφιξη του μωρού.
  • Τα βρέφη είναι διαφορετικά από τα παιδιά. Τα σκυλιά συνήθως αναγνωρίζουν τα παιδιά ως άτομα, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα για τα βρέφη. Εξοικειωθείτε με τη «τυπική» συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του σκύλου σας γύρω από τα παιδιά. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος μιμείται αυτήν τη συμπεριφορά γύρω από το μωρό.
Για να εκπαιδεύσετε έναν Σιβηρικό γεροδεμένο
Για να εκπαιδεύσετε έναν Σιβηρικό γεροδεμένο, ξεκινήστε διδάσκοντας στον σκύλο να υπακούει σε απλές φράσεις όπως «καθίστε» και «μείνετε».

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Λιχουδιές
 • Σακαράκα
 • Κρεβάτι σκύλου
 • Παιχνίδια
 • Περιλαίμιο κατάρτισης
 • 2 λουριά, ένα κοντό για περπάτημα και ένα μακρύ αναδιπλούμενο λουρί για τη διδασκαλία εντολών όπως έρχονται.
 • Υλικά καθαρισμού
 • Πύλες μωρών
 • Κουτί πρώτων βοηθειών

Συμβουλές

 • Κάθε Σιβηρίας Husky είναι ένας εξειδικευμένος καλλιτέχνης διαφυγής. Εκτός αν είστε πολύ προσεκτικοί για το πού βρίσκεται το σκυλί σας, ίσως θελήσετε να χτίσετε έναν φράκτη οκτώ ποδιών γύρω από την ιδιοκτησία σας. Εάν όχι, ο Σιβηρικός γεροδεμένος σας θα διασκεδάσει και θα γελάσει μόνο αν μπορούσε.
 • Διατηρήστε το σκυλί σας προσεκτικό και ενεργό συμμετέχοντας σε πολλές σύντομες προπονήσεις όλη την ημέρα αντί για 1 μακρά συνεδρία. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να ελέγξετε τη συμπεριφορά του σκύλου σας, διατηρώντας την εστιασμένη προσοχή μακριά από τις αταξίες.
 • Το Siberian Huskies μπορεί να είναι καλός φύλακες. Ενθουσιάζονται όταν εμφανίζονται φίλοι και μπορεί να σας ειδοποιήσουν για την παρουσία τους. μπορεί να είναι λιγότερο ανταποκρινόμενοι σε ξένους που δεν είναι στο "πακέτο τους".

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Είναι οι Huskies καλός σκύλος;
  Όχι. Ένα από τα υπέροχα πράγματα για τους Huskies είναι η φιλικότητά τους με τους ξένους. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να υποδεχτούν έναν κακοποιό με βαγόνια, αντί να φλοιώσουν άγρια και να τον κυνηγήσουν από τις εγκαταστάσεις.
 • Είναι οι Huskies τόσο πεισματάρης;
  Ναί. Ο γεροδεμένος χαρακτήρας είναι ένα μείγμα ανεξαρτησίας και νοημοσύνης, αναμεμιγμένο με μια δυνατή περιπλάνηση. Έτσι, αυτά τα σκυλιά θέλουν να αποφασίσουν τι κάνουν και πότε. Είναι αρκετά έξυπνοι για να παίζουν μαζί και να συμπεριφέρονται όταν στο μάθημα υπακοής, αλλά καταλαβαίνουν τη διαφορά όταν επιστρέφουν στο σπίτι και δεν σκέφτονται τίποτα να παίζουν.
 • Έχω τρεις γάτες και θέλω να αποκτήσω ένα κουτάβι Husky. Θα ταιριάζουν και πώς θα το κάνω να λειτουργεί;
  Είναι καλό ότι οι γάτες είναι ήδη εγκατεστημένες στο σπίτι, οπότε πιστεύουν ότι είναι το έδαφός τους και μπορεί να είναι πιο πιθανό να το υπερασπιστούν και να μην ανέχονται παρεμβατική συμπεριφορά από το Husky. Αυτό θα βοηθήσει τις γάτες να σταθούν μόνες τους, τις οποίες πρέπει να κάνουν γύρω από ένα Husky, ακόμη και ένα κουτάβι. Το Husky πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένο και κάθε μορφή κυνηγιού ή ψαλιδίσματος στις γάτες πρέπει να σταματήσει αμέσως και να μην ανταμείβεται ποτέ. Είναι επίσης καλύτερο αν αποκτήσετε το κουτάβι Husky από κάπου που έχει ήδη κοινωνικοποιήσει το Husky με γάτες. Υπό την προϋπόθεση ότι παρακολουθείτε όλες τις αλληλεπιδράσεις και καθιστά σαφές στο κουτάβι ότι οι γάτες δεν πρέπει να κυνηγούν, μπορεί να είναι δυνατόν να ζουν όλοι αρμονικά. Ωστόσο, να θυμάστε ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά των γατών που τις κάνει να μοιάζουν με λεία μπορεί να προκαλέσει τα ένστικτα κυνηγιού στο Husky,Γι 'αυτό φροντίστε να παρεμβαίνετε ή να διατηρείτε τις γάτες ασφαλείς είτε δημιουργώντας γρήγορες διαδρομές διαφυγής ψηλά για αυτές είτε διατηρώντας τις χωριστές.
 • Φεύγουν όλοι οι Huskies;
  Οι Huskies δεν «τρέχουν», αλλά «τρέχουν» για να αναζητήσουν περιπέτεια και να εξερευνήσουν γιατί είναι πολύ ανεξάρτητα πνεύματα. Αν βαρεθούν, εντοπίσουν κάτι ενδιαφέρον ή απλά θέλουν να κοιτάξουν γύρω, θα πάνε για ένα τρέξιμο για να ελέγξουν τα πράγματα. Είναι επίσης εξαιρετικοί άλτες και εκσκαφείς, έτσι οι φράκτες συχνά παραβιάζονται εύκολα από αυτήν τη φυλή σκύλου. Υπό την προϋπόθεση ότι ο Husky σας είναι καλά εκπαιδευμένος και έχετε έναν καλό δεσμό, το σκυλί σας θα πρέπει να επιστρέψει από μόνο του, καθώς είναι πιστά σκυλιά. Τώρα και τότε ναι, είναι πιθανό ένας Husky να φύγει για το καλό, αλλά θα μπορούσε και κάθε σκυλί να έχει τις σωστές συνθήκες.
 • Τα Huskies κάνουν καλά κατοικίδια;
  Ένας γεροδεμένος θα κάνει ένα καλό κατοικίδιο με την προϋπόθεση ότι είστε διατεθειμένοι να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να τους ασκείτε καθημερινά, καθώς έχουν υψηλή οδήγηση με θηράματα, είναι πολύ ανεξάρτητοι και πρέπει να κάνουν κάτι τις περισσότερες φορές. Χρειάζονται επίσης πολλή προσοχή, διαφορετικά θα περιπλανηθούν για να το βρουν αλλού. Είναι επίσης καλύτερο να τα διατηρείτε σε δροσερό κλίμα και όπου αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις όταν είναι ζεστό. Και για όσους βρίσκουν δυσάρεστη οσμή σκύλου, το Husky είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή δεν έχουν πολύ μυρωδιά, είναι καθαρά σκυλιά και τρέφονται επίσης καθαρά. Όσο είστε διατεθειμένοι να περάσετε πολύ χρόνο με το Husky σας και να το εκπαιδεύσετε καλά, θα κάνει ένα υπέροχο κατοικίδιο.
 • Πώς εκπαιδεύετε το σπίτι σας σε έναν Σιβηρικό γεροδεμένο;
  Θα πρέπει να παρακολουθήσετε το κουτάβι Husky για να το εμποδίσετε να κάνει την τουαλέτα του σε λάθος μέρος. Λοιπόν, πάρτε το έξω συχνά για να επιτρέψετε στο κουτάβι να πάει στο σωστό μέρος. Πάντα ανταμείβετε τη σωστή συμπεριφορά όταν πηγαίνει στο σωστό σημείο. Θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ασήμαντη εκπαίδευση του Σιβηρικού Husky σε αυτόν τον οδηγό: Πώς να εκπαιδεύσετε το σιβηρικό μεγαλόσωμο κουτάβι σας.
 • Ποια ηλικία πρέπει να είσαι για να αποκτήσεις ένα Husky;
  Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για εσάς ως ιδιοκτήτη, αλλά θα ήταν καλύτερο για τον ιδιοκτήτη να είναι τουλάχιστον 16 ετών ή περισσότερο, επειδή το Husky είναι ένας σκόπιμος, ισχυρός και ανεξάρτητος σκύλος που χρειάζεται καλή, ισχυρή ηγεσία από τον ιδιοκτήτη του. Εάν τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς σας είναι πρόθυμα να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο, τότε θα μπορούσατε να είστε νεότεροι από 16 ετών και να έχετε ένα Husky, καθώς τότε θα υπάρχει διαβεβαίωση ότι ο σκύλος θα χειριστεί σωστά έως ότου είστε αρκετά μεγάλοι για να το κάνετε μόνοι σας. Ωστόσο, εάν πρόκειται να είστε ο «σκύλος σας», περιμένετε μέχρι να είστε αρκετά μεγάλος για να χειριστείτε τον σκύλο με υπευθυνότητα.
 • Πώς εκπαιδεύετε ένα Husky;
  Ο Σιβηρικός γεροδεμένος πρέπει να εκπαιδευτεί με την ίδρυση της ηγετικής σας αρχής από την αρχή, γιατί αυτός είναι ένας δυνατός και ανεξάρτητος σκύλος που θα προκαλεί συχνά την ηγεσία σας. Ως εκ τούτου, ο Husky είναι ένας σκληρός σκύλος για εκπαίδευση, αν και δεν είναι αδύνατο, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνετε στην ηγετική θέση και θα ανταμείψετε τη θετική συμπεριφορά, να επιμείνετε σε απλούς στόχους και να ανακατευθύνετε την κακή συμπεριφορά. Τα παραπάνω βήματα παρέχουν μια πολύ λεπτομερή προσέγγιση για να ακολουθήσετε στην εκπαίδευση ενός Husky.
 • Κρυώνουν τα Σιβηρικά Huskies;
  Πολύ σπάνια. Τα Huskies εκτρέφονται για να ευδοκιμήσουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Έχουν υπέροχα, παχιά, διπλά παλτά που είναι εξαιρετικά στη συγκράτηση της θερμότητας για να τους εμποδίσουν να κρυώσουν. Επιπλέον, έχουν παχιά γούνα μεταξύ των ποδιών για να τα μονώσουν από το κρύο έδαφος.
 • Πώς μπορώ να διδάξω στο μεγαλόσωμο το όνομά της;
  Θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη διδασκαλία του Husky στο όνομά της σε αυτόν τον οδηγό: Πώς να διδάξετε σε ένα κουτάβι το όνομά του.

Σχόλια (16)

 • maurikioslaskar
  Μου δόθηκε το νέο μου Σιβηρικό Χάσκυ χθες το βράδυ. Είναι 9 εβδομάδων και είμαι 66 ετών. Εκπαιδεύτηκα τελευταία ένα μαύρο εργαστήριο πριν από 9 χρόνια. Αυτό είναι ένα νέο παιχνίδι με μπάλα. το άρθρο σας με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα το κουτάβι μου.
 • kyraschultz
  Με βοήθησε να πειθαρχήσω ένα Husky, ακόμη και θα το έχω τον επόμενο χρόνο, οπότε ευχαριστώ! ^ _ ^
 • hugh67
  Έχω έναν 2χρονο γεροδεμένο. Τον πήραμε πέρυσι και δουλεύαμε μαζί του πολύ σκληρά. Ήταν καλό να το διαβάσω μόνο για να ενισχύσουμε αυτό που κάνουμε. αν και χρειάζεται χρόνος, είναι ο καλύτερος τρόπος να τον διδάξετε. Έχει διανύσει πολύ δρόμο.
 • joelcarter
  Καταλαβαίνω τις ανάγκες της Σιβηρίας μεγαλόσωμος.
 • antonettestokes
  Δεν θα δεχτούμε το κουτάβι μας για τρεις εβδομάδες, απλά προσπαθώντας να ξεκινήσουμε.
 • akribos32
  Δεν ήμουν πολύ σίγουρος πώς να σταματήσω να κλαίω το σκυλί μου τη νύχτα. Αυτό το άρθρο μου δείχνει διαφορετικούς τρόπους και μεθόδους για να δείξω στο σκυλί μου ότι είμαι ο άλφα.
 • jeremyjames
  Πολύ καλό και χρήσιμο άρθρο.
 • georgiouartemis
  Μου αρέσει η μέθοδος για να πεις στο σκυλί σου "όχι" χωρίς θυμό. Είναι ένα από τα πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να αναφέρουμε γιατί βοηθά το σκυλί σας να μην σας φοβάται.
 • noah53
  Αναπτύσσω ένα χακίκι διάσωσης που κυριαρχούσε στο προηγούμενο σπίτι του. Πρέπει να τον εκπαιδεύσετε εκ νέου, έτσι αυτές οι συμβουλές είναι χρήσιμες!
 • mollyharrison
  Αυτό που με βοήθησε περισσότερο ήταν να του δείξω ότι είστε ο ηγέτης του σκύλου.
 • nausika24
  Πρόκειται να λάβω ένα γεροδεμένο κουτάβι από κάποιον και αυτό ήταν πολύ χρήσιμο. Σας ευχαριστώ!
 • daughertyshayle
  Βοήθησε πολύ, ευχαριστώ.
 • botsfordkailey
  Έχουμε ένα 6 μηνών Σιβηρικό Χάσκυ που δεν είχε εκπαίδευση και δεν συμπεριφέρεται σωστά. Ποτέ δεν εκπαιδεύτηκα ένα σκυλί πριν, αυτό το άρθρο περιείχε ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για να ξεκινήσω να εκπαιδεύω τη γεροδεμένη μας, Καραμέλα! Εύκολο στην ανάγνωση και πολύ προσεκτικό!
 • ltriantaphyllid
  Υπέροχες συμβουλές, συμβουλές και εργαλεία κατάρτισης και πολλές πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
 • fanny08
  Οι κατευθύνσεις ήταν ξεκάθαρες, παρέχονται εικόνες και οι λεπτομέρειες προσανατολίζονται στη συγκεκριμένη φυλή. Σας ευχαριστώ.
 • ooikonomides
  Ήταν πολύ χρήσιμο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail