Πώς να φτιάξετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το μικρό σας σκυλί;

Για να φτιάξετε ένα παιχνίδι για το μικρό σας σκυλί, αποφύγετε να συμπεριλάβετε αντικείμενα σε αυτό που θα μπορούσε να καταπιεί το σκυλί σας, όπως κορδόνια ή λαστιχένιες ταινίες. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα γεμισμένο παιχνίδι τοποθετώντας ένα γέμισμα από ένα παλιό γεμισμένο ζώο σε μια κάλτσα. Εναλλακτικά, φτιάξτε ένα μάσημα παιχνιδιού κόβοντας ένα κομμάτι ορθογώνιου τζιν από ένα ζευγάρι παλιά τζιν. Στη συνέχεια, διπλώστε το τζιν σε μια μακριά λωρίδα, δέστε το σε έναν κόμπο στη μέση και δώστε το στο σκυλί σας. Εάν ο σκύλος σας αρέσει να παίζει ρυμουλκό, δοκιμάστε ταινίες πλεξίματος κομμένες από μια παλιά πετσέτα ή κουβέρτα για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές σχοινί. Ωστόσο, φροντίστε να δέσετε κόμπους σε κάθε άκρο του σχοινιού για να το αποφύγετε. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας σχετικά με το πώς να διατηρήσετε το σκυλί σας ενδιαφέρον για τα παιχνίδια του, διαβάστε!

Για να φτιάξετε ένα παιχνίδι για το μικρό σας σκυλί
Για να φτιάξετε ένα παιχνίδι για το μικρό σας σκυλί, αποφύγετε να συμπεριλάβετε αντικείμενα σε αυτό που θα μπορούσε να καταπιεί το σκυλί σας, όπως κορδόνια ή λαστιχένιες ταινίες.

Τα σκυλιά, είτε μεγάλα είτε μικρά, λατρεύουν να παίζουν με παιχνίδια. Ευτυχώς, τα περισσότερα σκυλιά δεν είναι πολύ επιλεκτικοί για τα παιχνίδια και πιθανότατα θα θέλουν να παίξουν με σχεδόν οτιδήποτε. Για να κρατήσετε το μικρό σας σκυλί ευτυχισμένο (και να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια), μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να φτιάξετε σπιτικά παιχνίδια για αυτόν.

Μέρος 1 από 2: κάνοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το μικρό σας σκυλί

 1. 1
  Κάντε τα παιχνίδια όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Ένα πλεονέκτημα να φτιάξετε τα δικά σας παιχνίδια σκύλου είναι ότι μπορείτε να ελέγξετε πόσο ασφαλή είναι. Όποια παιχνίδια κι αν επιλέξετε να φτιάξετε, μην συμπεριλάβετε τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα (κορδέλες, κορδόνια, λαστιχένιες ταινίες, μικρά πλαστικά κομμάτια) στο σχεδιασμό του παιχνιδιού.
  • Σε περίπτωση κατάποσης, αυτά τα είδη θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά πεπτικά προβλήματα στον σκύλο σας που θα μπορούσαν να απαιτούν κτηνιατρική φροντίδα.
  • Ο σκύλος σας θα μπορούσε επίσης να πνιγεί σε αυτά τα αντικείμενα.
 2. 2
  Φτιάξτε ένα γεμιστό ζώο. Τα μικρά σκυλιά λατρεύουν να παίζουν με γεμιστά ζώα. Ένας τρόπος για να φτιάξετε ένα γεμισμένο ζώο είναι να τοποθετήσετε γέμιση από ένα παλιό γεμισμένο ζώο σε μια παλιά κάλτσα και να ράψετε το άκρο της κάλτσας. Εάν δεν έχετε παλιό γεμιστό ζώο, θα μπορούσατε να γεμίσετε μια παλιά κάλτσα με άλλες παλιές κάλτσες.
  • Εάν είστε καλοί στο ράψιμο, μπορείτε να αγοράσετε ύφασμα στο τοπικό κατάστημα υφασμάτων (ή να χρησιμοποιήσετε ύφασμα που έχετε ήδη στο σπίτι) και να ράψετε μαζί το δικό σας γεμιστό ζώο.
  • Όταν φτιάχνετε το γεμισμένο ζώο, μην συμπεριλάβετε μικρά κομμάτια (π.χ. κουμπιά, πλαστικά μάτια, πλαστική μύτη, αποσπώμενα κομμάτια) που μπορεί να καταπιεί το μικρό σας σκυλί.
  • Παρακολουθήστε προσεκτικά το σκύλο σας εάν τοποθετήσετε ένα τσίμπημα στο σπιτικό γεμιστό ζώο σας. Εάν ο σκύλος σας βρει το τσίμπημα, θα μπορούσε να το καταπιεί κατά λάθος.
 3. 3
  Δημιουργήστε μια κούπα κάλτσα μπουκαλιού νερό. Αυτό είναι ένα άλλο καλό παιχνίδι για ένα μικρό σκυλί. Για να φτιάξετε αυτό το παιχνίδι, θα χρειαστείτε μια παλιά κάλτσα, ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερό χωρίς το καπάκι και μερικές νόστιμες λιχουδιές. Γεμίστε το μπουκάλι νερό με λιχουδιές και, στη συνέχεια, βάλτε το μπουκάλι μέσα στην κάλτσα. Δέστε το πάνω μέρος της κάλτσας σε έναν ασφαλή κόμπο.
  • Λόγω του μικρού μεγέθους του σκύλου σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι νερό οκτώ γραμμαρίων.
  • Θα μπορούσατε επίσης να κόψετε την κορυφή του μπουκαλιού νερού για να δημιουργήσετε ένα ευρύτερο άνοιγμα για το σκυλί σας να έχει πρόσβαση στις λιχουδιές. Εάν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα άκρα της φιάλης είναι λεία πριν τοποθετήσετε το μπουκάλι στην κάλτσα.
  • Περιοδικά αντικαθιστάτε τις λιχουδιές, ώστε να μην μπαίνουν.
  Κάνοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το μικρό σας σκυλί
  Μέρος 1 από 2: κάνοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το μικρό σας σκυλί.
 4. 4
  Φτιάξτε ένα πλεκτό παιχνίδι ρυμούλκησης. Εάν το σκυλί σας απολαμβάνει να παίζει διελκυστίνδα μαζί σας, τότε ένα πλεγμένο παιχνίδι ρυμούλκησης θα ήταν ένα υπέροχο σπιτικό παιχνίδι. Για να φτιάξετε αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές κάλτσες, παλιές πετσέτες ή μια παλιά κουβέρτα από fleece. Κόψτε την πετσέτα, την κουβέρτα ή τις κάλτσες σε λωρίδες και πλέξτε τις λωρίδες μαζί.
  • Φτιάξτε έναν ασφαλή κόμπο σε κάθε άκρο για να αποφύγετε το ξετύλιγμα της πλεξούδας.
  • Κάντε τις ταινίες πλάτους περίπου δύο έως τρεις ίντσες. Μπορείτε να φτιάξετε τις λωρίδες όσο το δυνατόν περισσότερο ή όσο πιο σύντομα θέλετε, ανάλογα με το πόσο μεγάλο μπορεί να χειριστεί το παιχνίδι ρυμούλκησης.
  • Το Fleece είναι πολύ ανθεκτικό, καθιστώντας το ένα καλό υλικό για ένα παιχνίδι ρυμούλκησης.
 5. 5
  Γεμίστε μια κάλτσα με μπάλες. Αυτό είναι ένα πολύ απλό παιχνίδι που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι και μπορεί να κρατήσει το μικρό σας σκυλί εύκολα διασκεδαστικό. Επειδή οι μπάλες του τένις θα ήταν πολύ μεγάλες για το μικρό σκυλί σας, γεμίστε την κάλτσα με μπάλες πινγκ πονγκ. Κάντε έναν ασφαλή κόμπο στο άνοιγμα της κάλτσας.
  • Ανάλογα με το πόσο το μικρό σκυλί σας αρέσει να μασάει, μπορεί να μασήσει την κάλτσα αρκετά για να σπάσει τις μπάλες του πινγκ πονγκ μέσα.
  • Σκεφτείτε να πάτε στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας για να βρείτε μικρές μπάλες με τις οποίες θα μπορούσατε να γεμίσετε την κάλτσα.
  • Θα μπορούσατε επίσης να τοποθετήσετε λιχουδιές μέσα σε μια κάλτσα για να φτιάξετε ένα σπιτικό παιχνίδι τροφοδοσίας παζλ.
 6. 6
  Φτιάξτε ένα παιχνίδι σκύλου τζιν. Ένα παιχνίδι σκύλου τζιν είναι ανθεκτικό, το οποίο είναι καλό εάν το σκυλί σας αρέσει να μασάει και να διαλύει τα πράγματα. Για να φτιάξετε αυτό το παιχνίδι, κάντε μια οριζόντια τομή σε ένα πόδι ενός παλιού τζιν. Το ύψος του ποδιού που κάνετε το κόψιμο εξαρτάται από εσάς.
  • Αφού κάνετε την οριζόντια κοπή, κάντε μια κάθετη τομή κατά μήκος της ραφής για να απλώσετε το τμήμα σε επίπεδη επιφάνεια.
  • Διπλώστε, όχι ρολό, το τμήμα τζιν κατά μήκος.
  • Δημιουργήστε έναν βρόχο με το διπλωμένο τμήμα τζιν και, στη συνέχεια, κάντε έναν ασφαλή κόμπο. Ο κόμβος πρέπει να είναι στη μέση.
 7. 7
  Φτιάξτε ένα παιχνίδι φούστας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά κουβέρτα από fleece για να φτιάξετε αυτό το παιχνίδι. Εάν δεν έχετε δέμα στο σπίτι, μπορείτε να αγοράσετε μερικά από το τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας. Κόψτε το δέρας σε λωρίδες - το μήκος και το πλάτος εξαρτώνται από εσάς. Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός λωρίδων για κοπή, ένας μεγαλύτερος αριθμός ταινιών θα κάνει το παιχνίδι πιο παχύ και πρησμένο.
  • Στερεώστε τις λωρίδες στην πλευρά τους και ευθυγραμμίστε τις στη σειρά.
  • Εκτελέστε ένα μακρύ κομμάτι από βαριά χορδή (διατίθεται επίσης στο τοπικό κατάστημα χειροτεχνίας) διαγώνια κατά μήκος και πλήρως γύρω από τις λωρίδες. Κάντε έναν κόμπο στο κέντρο των λωρίδων.
  • Επαναλάβετε την ίδια κίνηση για να δημιουργήσετε πολλούς κόμβους στο κέντρο των λωρίδων.
  • Περικοπή της περίσσειας χορδής και χνουδάστε τις λωρίδες.
  • Αυτό το παιχνίδι είναι καλό εάν το μικρό σκυλί σας δεν έχει έντονη τάση μάσησης.
Τότε ένα πλεγμένο παιχνίδι ρυμούλκησης θα ήταν ένα υπέροχο σπιτικό παιχνίδι
Εάν το σκυλί σας αρέσει να παίζει διελκυστίνδα μαζί σας, τότε ένα πλεγμένο παιχνίδι ρυμούλκησης θα ήταν ένα υπέροχο σπιτικό παιχνίδι.

Μέρος 2 από 2: αφήνοντας το μικρό σκυλί σας να παίζει με τα παιχνίδια

 1. 1
  Περιστρέψτε τα παιχνίδια του σκύλου σας τακτικά. Το μικρό σας σκυλί θα χρειαστεί μια ποικιλία παιχνιδιών για να τον αποτρέψει να βαρεθεί. Δώστε του δύο έως τρία παιχνίδια κάθε φορά και μετά τα βγάζετε μία φορά την εβδομάδα. Εάν δεν έχετε αρκετά σπιτικά παιχνίδια για να το περιστρέφετε συχνά, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε σε ορισμένα παιχνίδια που αγοράζονται από το κατάστημα.
  • Εάν το μικρό σκυλί σας τείνει να καταστρέψει τα παιχνίδια του, ίσως χρειαστεί να τα περιστρέψετε πιο συχνά.
 2. 2
  Σημειώστε ποια παιχνίδια προτιμά το μικρό σκυλί σας. Αν και τα σκυλιά γενικά δεν είναι επιλεκτικά όταν πρόκειται για παιχνίδια, μην εκπλαγείτε εάν το μικρό σας σκυλί προτιμά κάποια παιχνίδια από άλλα. Για παράδειγμα, μπορεί πραγματικά να του αρέσει να παίζει με το σπιτικό γεμιστό ζώο, αλλά δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι ρυμούλκησης.
  • Αν τον βλέπετε να έλκει ορισμένα σπιτικά παιχνίδια, κάντε περισσότερα παιχνίδια αυτού του τύπου.
  • Η παρακολούθηση του σκύλου σας θα σας επιτρέψει να παρατηρήσετε εάν (ή πότε) το σκυλί σας καταστραφεί με τα παιχνίδια του.
 3. 3
  Αλληλεπιδράστε με το σκυλί σας όταν παίζει. Το μικρό σας σκυλί θα λατρεύει να παίζει με τα παιχνίδια του, αλλά ο χρόνος παιχνιδιού του θα είναι ακόμα πιο ευχάριστος εάν παίζετε μαζί του - το διαδραστικό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για το σκυλί σας. Το σπιτικό παιχνίδι ρυμούλκησης είναι ιδανικό για να συμμετάσχετε σε ένα φιλικό παιχνίδι σύγκρουσης με το σκυλί σας.
  • Τα άλλα παιχνίδια που φτιάχνετε μπορεί να είναι καλά για να παίζετε με το σκυλί σας.
  • Η αλληλεπίδραση με το μικρό σας σκυλί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα του επιτρέψει να απελευθερώσει σωματική και διανοητική ενέργεια, κάτι που θα τον αποτρέψει από το να αισθάνεται βαριεστημένος ή απομονωμένος.

Συμβουλές

 • Η δημιουργία παιχνιδιών για το σκυλί σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Ωστόσο, ανάλογα με το επίπεδο δημιουργικότητάς σας, μπορεί να καταλήξετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο για να φτιάξετε σπιτικά παιχνίδια.
  Για να κρατήσετε το μικρό σας σκυλί ευτυχισμένο (και να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια)
  Για να κρατήσετε το μικρό σας σκυλί ευτυχισμένο (και να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια), μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να φτιάξετε σπιτικά παιχνίδια για αυτόν.
 • Επιτρέψτε τη δοκιμή και το σφάλμα κατά την κατασκευή παιχνιδιών για το μικρό σκυλί σας.
 • Τα παλιά μπλουζάκια και οι μαξιλαροθήκες μπορούν επίσης να διαμορφωθούν σε παιχνίδια για το μικρό σας σκυλί.

Προειδοποιήσεις

 • Χορδές, κορδέλες, λαστιχένιες ταινίες και μικρά πλαστικά εξαρτήματα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για το σκυλί σας εάν τα καταπιεί κατά λάθος. Αποφύγετε να τοποθετείτε αυτά τα αντικείμενα μέσα ή στα σπιτικά σας παιχνίδια.
 • Μερικά σκυλιά μπορεί να είναι πολύ καταστροφικά με τα παιχνίδια τους. Αφαιρέστε και πετάξτε τα σπιτικά παιχνίδια που καταστρέφει το σκυλί σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ο σκύλος μου κατουρεί πάντα τα παιχνίδια του. Γιατί;
  Ο σκύλος σας σημειώνει τα παιχνίδια του για να δείξει ότι είναι δικά του. Είναι φυσική συμπεριφορά για τα σκυλιά και δεν υπάρχουν πάντα πολλά που μπορούν να γίνουν γι 'αυτό.
 • Πώς μπορώ να φτιάξω ένα παιχνίδι χωρίς ύφασμα, συμβουλές;
  Χρησιμοποιήστε ένα παλιό μπλουζάκι ή κόψτε παλιά ρούχα. Γεμίστε τα με άλλα παλιά ρούχα ή περίεργες κάλτσες.
 • Έφτιαξα μερικά παιχνίδια από παλιά ρούχα και τώρα το σκυλί μου δαγκώνει τα ρούχα μου. Τι να κάνω?
  Είναι επειδή ο σκύλος σας δεν μπορεί να αποφασίσει τη διαφορά. Κάθε φορά που το σκυλί σας δαγκώνει τα ρούχα σας, δώστε μια εταιρεία, αλλά δεν σημαίνει, "ΟΧΙ". Τότε δώστε της αμέσως το παιχνίδι ρούχων.
 • Μπορώ να φτιάξω ένα παιχνίδι σκύλου από χαρτί;
  Θα μπορούσατε, αλλά δεν είναι καλή ιδέα. Εάν ο σκύλος σας παίζει με χάρτινα παιχνίδια σκύλου, πιθανότατα θα καταλήξει να καταναλώνει το χαρτί, το οποίο δεν θα ήταν ασφαλές.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν ο σκύλος μου συνεχίσει να θάβει τα παιχνίδια του υπόγεια;
  Αυτή είναι μια πολύ φυσιολογική συμπεριφορά για τα σκυλιά, οπότε δεν θα ανησυχώ για αυτό. Εάν θέλετε να σταματήσετε αυτήν τη συμπεριφορά, θα συνιστούσα να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του οδηγού σχετικά με τη διακοπή της εκσκαφής των κουταβιών, κάτι που μπορεί να βοηθήσει.
 • Δεν παίρνω το μπουκάλι νερό της κάλτσας.
  Το κουτάβι θα απολαύσει το μάσημα στο μπουκάλι νερό λόγω της υφής του και των θορύβων που κάνει. Οι λιχουδιές μέσα απλώς ενθαρρύνουν το κουτάβι σας να παίξει μαζί του.
 • Ο σκύλος μου δεν θέλει να παίξει με το παιχνίδι, καμία συμβουλή;
  Παρακολουθήστε προσεκτικά το σκυλί σας και μάθετε τι του ενδιαφέρει. Εάν ο σκύλος σας αρέσει λιχουδιές, βάλτε μερικά από αυτά μέσα στο παιχνίδι και σύντομα ο σκύλος σας θα είναι παντού.

Σχόλια (1)

 • kyle57
  Έχω ένα κουτάβι της Μάλτας και αυτό το άρθρο ήταν πολύ χρήσιμο, σας ευχαριστώ! Αγαπά πολύ τα παιχνίδια, ήθελα να φτιάξω κάτι που ήταν ασφαλές για να το παίξει. Αυτό το άρθρο μου έδωσε τόσες πολλές ιδέες!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail