Πώς να ταΐσετε νεογέννητα κουτάβια;

Για να ταΐσετε ένα νεογέννητο κουτάβι με ένα μπουκάλι, ξεκινήστε παίρνοντας ένα μπουκάλι σχεδιασμένο για ένα πρόωρο μωρό ή μια μικρή σύριγγα και κάποιο εμπορικό αντικαταστάτη γάλακτος σκύλου. Προετοιμάστε τη φόρμουλα αναμειγνύοντας 1 μέρος αντικαταστάτη γάλα σε σκόνη με 2 μέρη ζεστό νερό. Όταν ταΐζετε το κουτάβι σας, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται επίπεδη στο στομάχι του για να αποφύγετε το πνιγμό και εισάγετε τη θηλή απαλά στο στόμα του. Τροφοδοτείτε το κουτάβι σας μικρές ποσότητες κάθε 2-3 ώρες. Μόλις το κουτάβι είναι 3-4 εβδομάδων, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μετάβαση σε ξηρά τροφή. Για περισσότερες συμβουλές από τον κτηνιατρικό μας κριτικό, συμπεριλαμβανομένου του πώς να βοηθήσετε ένα νεογέννητο κουτάβι νοσοκόμα, συνεχίστε να διαβάζετε!

Είναι επίσης επικίνδυνο να ταΐζετε σε ένα νεογέννητο κουτάβι οτιδήποτε ψύχεται ή ψύχεται επειδή τα κουτάβια
Είναι επίσης επικίνδυνο να ταΐζετε σε ένα νεογέννητο κουτάβι οτιδήποτε ψύχεται ή ψύχεται επειδή τα κουτάβια δυσκολεύονται να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Τα νεογέννητα κουτάβια είναι απίστευτα αξιολάτρευτα, αλλά απαιτούν πολλή προσοχή και φροντίδα - ειδικά εάν η μητέρα τους είναι εκτός εικόνας. Η διατροφή της μητέρας των κουταβιών είναι ιδανική, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι θα λάβουν τη διατροφή που χρειάζονται. Τα νέα κουτάβια πρέπει να διατηρούνται ζεστά και να τρέφονται με μπουκάλι για τις πρώτες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες της ζωής. Πρέπει να παρακολουθούνται στενά κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων εβδομάδων για να βεβαιωθούν ότι έχουν αρκετό φαγητό και διατηρούν αρκετά υψηλή θερμοκρασία σώματος. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ταΐζετε νεογέννητα κουτάβια, αλλά με λίγη έρευνα μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε σωστά.

Μέρος 1 από 3: σίτιση ενός νεογέννητου κουταβιού με ένα μπουκάλι

 1. 1
  Αγοράστε τα απαραίτητα αναλώσιμα. Για να ταΐσετε ένα νεογέννητο κουτάβι, θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι και κάποιο εμπορικό αντικαταστάτη γάλακτος σκύλου. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε και τα δύο αντικείμενα σε οποιοδήποτε κατάστημα κατοικίδιων ζώων στην περιοχή σας, αν και ο κτηνίατρός σας θα μπορεί επίσης να σας παράσχει κάποια (όχι δωρεάν, φυσικά) εάν έχετε οποιαδήποτε δυσκολία να τα βρείτε μόνοι σας.
  • Μην ταΐζετε το αγελαδινό γάλα του κουταβιού σας από το μανάβικο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει διάρροια ή / και προβλήματα κόλπων.
  • Είναι επίσης επικίνδυνο να ταΐζετε σε ένα νεογέννητο κουτάβι οτιδήποτε ψύχεται ή ψύχεται επειδή τα κουτάβια δυσκολεύονται να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να τρέφονται γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ορισμένες υψηλής ποιότητας μάρκες αντικατάστασης γάλακτος σκύλου περιλαμβάνουν Pet-Lac, Farnam, GNC Pets Ultra Mega Premium Milk Replacer και All Star.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σχεδιασμένο για πρόωρα μωρά. Αυτά λειτουργούν για τα περισσότερα νεογέννητα κουτάβια.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σύριγγα (3 ml) για μικρά νεογέννητα κουτάβια που φαίνεται να αγωνίζονται με το μπουκάλι.
 2. 2
  Προετοιμάστε τον τύπο. Εάν χρησιμοποιείτε φόρμουλα αντικατάστασης γάλακτος σκύλου, θα πρέπει να συνδυάσετε ένα μέρος αντικαταστάτη γάλακτος σε σκόνη με δύο μέρη ζεστό νερό. Ανακατέψτε το μείγμα μαζί (ή ανακινήστε το στη φιάλη) μέχρι να διαλυθεί πλήρως το υποκατάστατο του γάλακτος.
  • Προσέξτε να μην αναμίξετε περισσότερη φόρμουλα από ό, τι το κουτάβι σας μπορεί να καταναλώσει σε μια περίοδο 24 ωρών.
  • Ψύξτε οποιαδήποτε υπολειπόμενη φόρμουλα για την επόμενη σίτιση. Αλλά θυμηθείτε να το θερμάνετε λίγο πριν από την επόμενη σίτιση. Μην δίνετε στο κουτάβι σας κρύα φόρμουλα.
  Για νεογέννητα κουτάβια
  Για νεογέννητα κουτάβια, πρέπει να προσπαθείτε να τα ταΐζετε μία φορά κάθε 2-3 ώρες.
 3. 3
  Τροφοδοτήστε το κουτάβι. Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας βρίσκεται στο στομάχι του όταν το ταΐζετε. Τοποθετήστε απαλά τη θηλή του μπουκαλιού στο στόμα του κουταβιού. Εάν δεν θέλουν να πάρουν τη θηλή στην αρχή, δοκιμάστε να ασκήσετε λίγη πίεση στο πλάι του στόματος του και απελευθερώστε μια σταγόνα ή δύο γάλα για να δοκιμάσουν.
  • Ποτέ μην ταΐζετε ένα κουτάβι όταν είναι όρθιο ή ανάποδα στην πλάτη του, όπως θα μπορούσατε με ένα ανθρώπινο μωρό.
 4. 4
  Συνεχίστε τη σίτιση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το κουτάβι σας έχει μια μικρή κοιλιά, οπότε θα πρέπει να τρώει μικρές ποσότητες σε τακτικά, συχνά διαστήματα. Για νεογέννητα κουτάβια, πρέπει να προσπαθείτε να τα ταΐζετε μία φορά κάθε 2-3 ώρες.
  • Το πόσο πρέπει να τρώει ένα κουτάβι εξαρτάται προφανώς από το βάρος, το μέγεθος και τη φυλή του σκύλου σας. Αλλά ένας καλός κανόνας είναι ότι το κουτάβι σας πρέπει να τρώει περίπου 25-35 χιλιοστόλιτρα φόρμουλας για κάθε 3,5 γραμμάρια σωματικού βάρους κάθε μέρα. Διαιρέστε αυτόν τον αριθμό με τον αριθμό των ζωοτροφών ανά ημέρα και αυτό θα σας δώσει τη σωστή ποσότητα φόρμουλας για κάθε σίτιση.
  • Μετά από κάθε σίτιση, σκουπίστε τον πρωκτό κάθε κουταβιού με υγρό βαμβάκι για να τους ενθαρρύνετε να ανακουφιστούν.

Μέρος 2 από 3: μετάβαση σε ξηρά τροφή

 1. 1
  Προσδιορίστε τον σωστό χρόνο μετάβασης. Τα περισσότερα κουτάβια πρέπει να συνεχίσουν να θηλάζουν από τις μητέρες τους ή να αντικαθίστανται από θηλαστικό γάλα για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της ζωής τους. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μετάβασή τους σε ξηρά τροφή. Η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει 3-4 εβδομάδες.
  • Μέχρι τη στιγμή που το κουτάβι σας είναι 7-8 εβδομάδων, θα πρέπει να είναι σε θέση να τρώει μια δίαιτα που αποτελείται πλήρως από στερεά, ξηρά κουτάβια.
  Για να ταΐσετε ένα νεογέννητο κουτάβι
  Για να ταΐσετε ένα νεογέννητο κουτάβι, θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι και κάποιο εμπορικό αντικαταστάτη γάλακτος σκύλου.
 2. 2
  Προετοιμάστε το φαγητό. Φτιάξτε ένα μείγμα ξηρού φαγητού με νερό. Μπορείτε να αλέσετε μερικά από τα κροκέτα εάν το κουτάβι σας είναι ακόμα σχετικά μικρό. Αλλά διαφορετικά το νερό θα πρέπει να μαλακώσει την ξηρά τροφή αρκετά για να το φάει το κουτάβι σας.
  • Για την πρώτη εβδομάδα περίπου της διαδικασίας μετάβασης, μη διστάσετε να συμπληρώσετε τις τροφοδοσίες μπουκαλιών. Δοκιμάστε να δώσετε στο κουτάβι ένα μπουκάλι για κάθε άλλο γεύμα, με πολύ υγρό, μαλακό ξηρό φαγητό κατά τη διάρκεια των άλλων τροφών. Αφού τελειώσει η εβδομάδα, σταματήστε να δίνετε στο κουτάβι το μπουκάλι και απλώς δώστε το το ξηρό μείγμα τροφής.
  • Όταν ένα κουτάβι είναι 4-6 εβδομάδων, θα πρέπει να μπορεί να τρώει μόλις τέσσερις φορές την ημέρα.
 3. 3
  Εισαγάγετε το κουτάβι στο νέο φαγητό. Βάλτε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο όπως ένα ταψί και φέρετε στο κουτάβι σας. Βάλτε το πηγούνι του κουταβιού σας στο φαγητό, ώστε να το μυρίζει. Θα γλείψει αυτόματα το πηγούνι του εάν το κολλήσετε στο πιάτο φαγητού. Αυτό θα το ενθαρρύνει να τρώει το μείγμα.
  • Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσετε να εισάγετε το κουτάβι σας σε ένα πιάτο νερού, ώστε να μαθαίνει να πίνει το νερό σε νεαρή ηλικία. Κάντε το ίδιο πράγμα με το μπολ με νερό - βάλτε το σε ένα ρηχό πιάτο και κολλήστε απαλά το πηγούνι του κουταβιού σας σε αυτό.
 4. 4
  Μετάβαση σε στερεά τρόφιμα. Η διαδικασία μετάβασης θα διαρκέσει περίπου 3-4 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, αρχίστε να προσθέτετε όλο και λιγότερο νερό στο μείγμα τροφίμων. Αυτό θα επιτρέψει στο κουτάβι σας να συνηθίσει σταδιακά να τρώει πιο στερεά τρόφιμα.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την ανάμιξη σε λίγο βρεγμένο κουτάβι, έτσι ώστε το κουτάβι σας να μπορεί να συνηθίσει και σε αυτόν τον τύπο τροφής.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σύριγγα (3ml) για μικρά νεογέννητα κουτάβια που φαίνεται
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σύριγγα (3ml) για μικρά νεογέννητα κουτάβια που φαίνεται να αγωνίζονται με το μπουκάλι.

Μέρος 3 από 3: βοηθώντας ένα νεογέννητο κουτάβι νοσοκόμα

 1. 1
  Αφήστε τη μητέρα να κάνει τη δουλειά της. Τα περισσότερα σκυλιά έχουν έντονα μητρικά ένστικτα που κλωτσούν αμέσως μετά τη γέννηση. Αυτό σημαίνει ότι η μητέρα συνήθως θα θέλει να μείνει με τα κουτάβια της για να τα παρακολουθήσει, να τα κρατήσει ζεστά και να τα βοηθήσει να νοσηλευτούν όποτε πεινούν. Αυτό είναι συνήθως αρκετή φροντίδα για τα περισσότερα κουτάβια.
  • Μπορεί ακόμη και να έχετε κάποια δυσκολία να ενθαρρύνετε τη μητέρα να αφήσει τα κουτάβια της για λίγο για να πάει στο μπάνιο έξω. Ωστόσο, είναι ακόμα σημαντικό να το κάνει.
 2. 2
  Παρακολουθήστε τα κουτάβια. Μερικές φορές τα μητρικά σκυλιά δεν είναι σε θέση να παρέχουν αρκετό γάλα για τα σκουπίδια τους. Ίσως έχει εξαιρετικά μεγάλα απορρίμματα και το σώμα της δεν μπορεί να συμβαδίσει με την απαραίτητη παραγωγή γάλακτος. Ή μήπως τα μητρικά της ένστικτα δεν κλωτσούν και δεν ενδιαφέρεται πολύ για τα κουτάβια της. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κουτάβια έχουν αρκετό φαγητό έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται. Ένα σημαντικό σημάδι ότι το κουτάβι σας δεν παίρνει αρκετό φαγητό ενώ θηλάζετε είναι το μέγεθος της κοιλιάς του - εάν το στομάχι του κουταβιού σας δεν είναι παχύ και γεμάτο γάλα, μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε με κάποια σίτιση με μπουκάλι.
  • Ένα άλλο σημάδι ότι το κουτάβι σας μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματική σίτιση είναι εάν κλαίει και ανήσυχος συνέχεια. Τα νεογέννητα κουτάβια πρέπει γενικά να είναι ικανοποιημένα και ήσυχα. Εάν κάνουν πολύ θόρυβο, είναι καλό σημάδι ότι δεν έχουν αρκετό φαγητό.
 3. 3
  Παρέχετε συμπληρωματική σίτιση. Εάν πιστεύετε ότι το κουτάβι σας δεν παίρνει αρκετό γάλα από τη μητέρα του, ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε τη θηλασμό του με κάποια φόρμουλα αντικατάστασης γάλακτος σκύλου αρκετές φορές την ημέρα. Συνδυάστε ένα μέρος σκόνης με δύο μέρη ζεστό νερό για να φτιάξετε τη φόρμουλα και τροφοδοτήστε το στο κουτάβι σε ένα μπουκάλι σχεδιασμένο για πρόωρα ανθρώπινα μωρά.
  • Φροντίστε να ταΐσετε τον τύπο κουταβιού που είναι θερμοκρασία δωματίου. Η κρύα φόρμουλα μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη θερμοκρασία του σώματος ενός κουταβιού.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τα κουτάβια μου είναι 13 ημερών και δεν παίρνουν αρκετό γάλα. Πώς τα τρώω;
  Θα πρέπει να τα ταΐσετε με το χέρι. Πάρτε ένα μικρό μπουκάλι και γεμίστε το με γάλα (ζητήστε βοήθεια από τον κτηνίατρό σας για τον τύπο γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε). Στη συνέχεια, βάλτε μερικές σταγόνες στο δάχτυλό σας, καθοδηγήστε το δάχτυλό σας μέχρι το μπουκάλι για να δείξετε σε ένα κουτάβι ένα προς ένα, ώστε να ξέρουν πού να πάρουν περισσότερα. Προσπαθήστε να πάρετε περισσότερα από ένα μπουκάλι εάν ταΐσετε πολλά κουτάβια με το χέρι.
 • Ζεσταίνω το κουτάβι γάλα;
  Ναι, αναμίξτε τη συνιστώμενη ποσότητα αντικαταστάτη γάλακτος κουταβιού και θερμάνετε τη σε θερμοκρασία σώματος Ρίξτε το γάλα σε ένα μικρό μπουκάλι και κρατήστε το μπουκάλι σε μια κατσαρόλα με σιγοβράσιμο νερό.
 • Μπορώ να ταΐσω τη φόρμουλα για τα κουτάβια μου;
  Όχι, πρέπει να τους δώσετε φόρμουλα για κουτάβια. Δεν μπορούν να αφομοιώσουν σωστά ουσίες σχεδιασμένες για ανθρώπινη κατανάλωση.
 • Πώς ξέρω ότι όλα τα κουτάβια είναι έξω;
  Ψάξτε για σημάδια ότι ο σκύλος ηρεμεί. Εάν ο σκύλος δεν είναι πλέον ψιθυριστός, γκρίνια ή λαχάνιασμα, μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχει τελειώσει. Μετρήστε τα κουτάβια για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον σωστό αριθμό. Επιτηρήστε το σκυλί σας για τουλάχιστον δύο ώρες.

Σχόλια (2)

 • barrowsrosamond
  Αυτό με βοήθησε να μάθω περισσότερα για το πώς να φροντίζω τα κουτάβια μου. Είμαι γιαγιά για πρώτη φορά!
 • buck26
  Πολλά άρθρα οδηγού με βοηθούν στην καθημερινή μου ζωή. Έκανα την παράδοση του σκύλου μου στο σπίτι πρόσφατα μόνη βοήθεια του οδηγού και χωρίς επιπλοκές, ευχαριστώ!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail