Πώς να προετοιμαστείτε για την άφιξη των κουταβιών;

Για να είστε προετοιμασμένοι για την άφιξη ενός κουταβιού, πρέπει πρώτα να στεγάζετε από το κουτάβι το σπίτι σας. Για να το κάνετε αυτό, κλειδώστε τυχόν επικίνδυνα υλικά, όπως καθαριστικά και αφαιρέστε οτιδήποτε μπορεί να σπάσει ή να μασήσει από το κουτάβι. Όταν φέρετε το κουτάβι σας στο σπίτι, δώστε του έναν μικρό χώρο διαβίωσης όπου θα διατηρήσετε το κρεβάτι, το φαγητό και τα παιχνίδια του, ώστε να μην κατακλύζεται. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να αγοράσετε ένα κιβώτιο, το οποίο μπορεί να γίνει ένα ασφαλές και χαλαρωτικό μέρος για το κουτάβι σας. Για να μάθετε πώς να σχεδιάζετε τη γέννηση ενός σκουπιδιού, διαβάστε περισσότερα από τον κτηνίατρο συν-συγγραφέα μας.

Για να είστε προετοιμασμένοι για την άφιξη ενός κουταβιού
Για να είστε προετοιμασμένοι για την άφιξη ενός κουταβιού, πρέπει πρώτα να στεγάζετε από το κουτάβι το σπίτι σας.

Είτε φροντίζετε για σκουπίδια κουταβιών είτε φέρνετε σπίτι ένα νέο κουτάβι, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον πριν φτάσουν τα νέα σκυλιά. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει να κάνετε κουτάβι από το σπίτι σας το συντομότερο δυνατό. Εάν υιοθετείτε ένα νέο κουτάβι, θα πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε για να κάνετε το νεαρό σκυλί να αισθάνεται ασφαλές και άνετο στο σπίτι σας. Τέλος, εάν έχετε ένα σκυλί που περιμένει σκουπίδια, θα πρέπει να προγραμματίσετε την παράδοση και να κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τη διανομή των κουταβιών.

Μέθοδος 1 από 3: καθιστώντας το σπίτι σας αδιάβροχο

 1. 1
  Κλειδώστε τυχόν επικίνδυνα υλικά. Πριν φτάσετε το κουτάβι ή τα κουτάβια σας, περάστε ολόκληρο το σπίτι σας και αφαιρέστε τυχόν επικίνδυνες χημικές ουσίες. Αυτό περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού, διαλύτες ή λάδια και λιπαντικά αυτοκινήτων. Θα πρέπει επίσης να φυλάσσετε φάρμακα σε μέρος που δεν μπορεί να φτάσει το κουτάβι.
 2. 2
  Ασφαλίστε τυχόν εύθραυστα ή ευαίσθητα αντικείμενα. Επειδή τα κουτάβια είναι αδίστακτα ζώα, είναι πιθανό να προσκρούσουν σε πράγματα και να προκαλέσουν ατυχήματα. Εάν έχετε εύθραυστα αντικείμενα στην περιοχή όπου θα ζει το κουτάβι σας, θα πρέπει να μετακινήσετε ή να βρείτε έναν τρόπο για να ασφαλίσετε αυτά τα αντικείμενα. Δεν θέλετε αυτά τα πράγματα να σπάσουν ή να πέσουν στο κουτάβι και να το βλάψουν.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να ανοίξετε πύλες για να κρατήσετε το κουτάβι ή τα κουτάβια σας σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού και να μετακινήσετε τα ευαίσθητα αντικείμενα σας κάπου αλλού.
 3. 3
  Καλύψτε ή κρύψτε τα ηλεκτρικά καλώδια. Τα κουτάβια λατρεύουν να μασούν πράγματα, και ένα επικίνδυνο αντικείμενο που μερικές φορές μασούν είναι ηλεκτρικά καλώδια. Αυτά τα κορδόνια μπορούν να σοκάρουν, να κάψουν και ακόμη και να σκοτώσουν κουτάβια που τους δαγκώνουν. Βεβαιωθείτε ότι κρύβετε ή καλύπτετε σωστά τυχόν καλώδια στην περιοχή όπου θα ζει το κουτάβι σας.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να καλύψετε τα κορδόνια με κολλητική ταινία ή να τα καλύψετε με εμπορικά προστατευτικά καλωδίων.
  • Μπορεί επίσης να θέλετε να καλύψετε τυχόν ηλεκτρικές πρίζες για να αποτρέψετε το ηλεκτρισμό του κουταβιού σας.
  Να είστε προετοιμασμένοι να φροντίζετε τα κουτάβια μέχρι να βρουν σπίτια
  Να είστε προετοιμασμένοι να φροντίζετε τα κουτάβια μέχρι να βρουν σπίτια.
 4. 4
  Βάλτε τα πράγματα σας μακριά. Γενικά, προσπαθήστε να κρατήσετε τα πράγματα μακριά από το πάτωμα ή οποιεσδήποτε άλλες επιφάνειες μπορεί να φτάσει το κουτάβι. Τα κουτάβια μασούν σχεδόν οτιδήποτε και μερικές φορές μπορούν να πνιγούν ή να στραγγαλιστούν σε χαλαρά αντικείμενα γύρω από το σπίτι. Προσπαθήστε να καθαρίσετε το σπίτι σας έτσι ώστε να είναι ακατάστατο μόλις φτάσει το κουτάβι.
  • Απορρίψτε τα δοχεία απορριμμάτων και βεβαιωθείτε ότι έχουν καπάκια.
  • Βάλτε τα ρούχα σας σε κουβέρτες και κρατήστε όλα τα παπούτσια σε ράφια ή σε ντουλάπες.
  • Μπείτε στο επίπεδο του εδάφους και ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά. Ελέγξτε κάτω από τα έπιπλα για να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε μικρότερα, κρυμμένα αντικείμενα που μπορεί να παραβλέψετε.
 5. 5
  Περιφράξτε την αυλή σας. Εάν έχετε πίσω αυλή, θα θελήσετε να το φράξετε. Αυτό θα αποτρέψει το κουτάβι σας να φύγει και, όταν το κουτάβι σας γερνάει λίγο, καταστρέφοντας την περιουσία άλλων ανθρώπων. Θα αποτρέψει επίσης τυχόν αδέσποτα ή άγρια ζώα να εισέλθουν στην αυλή σας και να βλάψουν το κουτάβι σας. Η τοποθέτηση ενός φράχτη θα δώσει στο κουτάβι σας έναν ασφαλή χώρο για να παίξετε έξω.

Μέθοδος 2 από 3: φέρνοντας στο σπίτι ένα νέο κουτάβι

 1. 1
  Δημιουργήστε ένα καθιστικό. Εάν προετοιμάζεστε για ένα κουτάβι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα χώρο διαβίωσης για το νέο κουτάβι σας. Αυτή είναι η περιοχή όπου διατηρείτε τα κουτάβια κλινοσκεπάσματα, φαγητό και παιχνίδια. Επειδή τα κουτάβια μπορεί να συγκλονιστούν εάν τους δοθεί πολύς χώρος, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να περιορίσετε το κουτάβι σας σε λίγα μόνο δωμάτια
  • Σκεφτείτε να κρατήσετε το κουτάβι σας σε δωμάτιο, όπως κουζίνα ή μπάνιο, όπου θα είναι εύκολο να καθαρίσετε τυχόν βρωμιά.
 2. 2
  Αγοράστε τα απαραίτητα αναλώσιμα. Πριν το κουτάβι σας επιστρέψει στο σπίτι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα θα χρειαστούν. Εάν δεν είστε βέβαιοι, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας ή επισκεφθείτε ένα κατάστημα ειδών για κατοικίδια. Το κουτάβι σας πιθανότατα θα χρειαστεί:
  • Παιχνίδια
  • Λιχουδιές
  • Σκυλοτροφή
  • Κλινοσκεπάσματα.
  • Προϊόντα περιποίησης σκύλου όπως πινέλα και σαμπουάν.
  • Λουριά και κολάρα.
  • Είδη καθαρισμού για το σπίτι σας. Τα κουτάβια είναι ακατάστατα.
 3. 3
  Πάρτε ένα κιβώτιο. Η εκπαίδευση στο καφάσι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά ένστικτα ενός σκύλου για να δημιουργήσετε ένα μέρος για τον ύπνο του σκύλου σας. Εάν γίνει σωστά, η εκπαίδευση σε κιβώτια θα βοηθήσει το σκυλί σας να αισθανθεί πιο χαλαρό και να κάνει την εκπαίδευση στο σπίτι πολύ πιο εύκολη. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια δημιουργία στο διαδίκτυο ή στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
  • Πιθανότατα θα θελήσετε να αγοράσετε δύο κιβώτια: ένα όταν το σκυλί σας είναι κουτάβι και ένα άλλο όταν είναι ενήλικας.
  • Μην χρησιμοποιείτε το κιβώτιο ως τιμωρία. Ο σκύλος σας θα καταλήξει να έχει αρνητική σχέση με το κιβώτιο, κάτι που θα υπονομεύσει εντελώς τις προσπάθειές σας στην εκπαίδευση του κιβωτίου.
  Αφαιρέστε τυχόν επικίνδυνες χημικές ουσίες
  Πριν φτάσετε το κουτάβι ή τα κουτάβια σας, περάστε ολόκληρο το σπίτι σας και αφαιρέστε τυχόν επικίνδυνες χημικές ουσίες.
 4. 4
  Κάντε ένα σχέδιο παιχνιδιού για εκπαίδευση σκύλου. Πριν το κουτάβι σας επιστρέψει στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να κάνετε κάποια έρευνα για το πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας. Αγοράστε μερικά βιβλία εκπαίδευσης σκύλων ή διαβάστε μερικά ιστολόγια από επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τι πρέπει να κάνετε μόλις φτάσει το κουτάβι σας.
  • Ερευνήστε συγκεκριμένες πρακτικές κατάρτισης για τη φυλή κουταβιού που υιοθετείτε. Διάφορες φυλές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις.
  • Τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρετε πώς να εκπαιδεύετε το σκυλί σας στο σπίτι. Θα πρέπει επίσης να το διδάξετε πώς να περπατάτε με λουρί.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας για να καθίσετε, να μείνετε και να κάνετε ανατροπή.
 5. 5
  Αφήστε το κουτάβι να ανακουφιστεί αμέσως μόλις το φέρετε σπίτι. Τα κουτάβια έχουν μικρό έλεγχο στην ικανότητά τους να ανακουφίζονται. Όταν φέρετε το κουτάβι σας στο σπίτι, τοποθετήστε το αμέσως στο καθορισμένο γιογιό, ώστε να έχει την ευκαιρία να ανακουφιστεί μετά το ταξίδι. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει το κουτάβι να αρχίσει να μαθαίνει πού βρίσκεται το γιογιό.
 6. 6
  Δώστε λίγο χρόνο στο κουτάβι να προσαρμοστεί. Προσέξτε να μην κατακλύσετε το κουτάβι αφού το φέρετε για πρώτη φορά στο σπίτι. Μην προσκαλείτε φίλους και γείτονες αμέσως να δουν το κουτάβι, αλλιώς μπορεί να δυσκολευτεί να προσαρμοστεί και ακόμη και να γίνει άγχος. Αντ 'αυτού, δώστε στο κουτάβι σας λίγο χρόνο για να εγκατασταθεί και να εξοικειωθεί πρώτα με το νέο του σπίτι.

Μέθοδος 3 από 3: σχεδιασμός για τη γέννηση απορριμμάτων

 1. 1
  Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας. Εάν ο σκύλος σας είναι έγκυος και περιμένει σκουπίδια κουταβιών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος θα σας ενημερώσει για τυχόν συγγενείς καταστάσεις που μπορεί να έχει ο σκύλος σας λόγω της φυλής του. Θα δοκιμάσουν επίσης τι να περιμένουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα σας πουν πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Αργότερα κατά την εγκυμοσύνη, ίσως θελήσετε να ζητήσετε από τον κτηνίατρο να κάνει υπερηχογράφημα για να ελέγξει τα κουτάβια. Αυτό θα σας δώσει επίσης μια ιδέα για το πόσα να περιμένετε.
  • Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για τον αριθμό τηλεφώνου και την τοποθεσία μιας κτηνιατρικής κλινικής έκτακτης ανάγκης που προτείνουν. Διατηρήστε το σε περίπτωση που το μητρικό σκυλί έχει δυσκολίες κατά τον τοκετό.
  • Μην εμβολιάζετε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τα αγέννητα κουτάβια.
 2. 2
  Φτιάξτε ένα κουτί για ξεφλούδισμα. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο για να γεννηθεί το σκυλί σας. Ένα κουτί whelping θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα σαν κρησφύγετο που θα βοηθήσει το σκυλί σας να αισθάνεται πιο ασφαλές και άνετο. Μπορείτε να κατασκευάσετε το κουτί από τα περισσότερα υλικά, αρκεί να είναι εύκολη η πρόσβαση του σκύλου σας, αρκετά μεγάλο για το σκυλί σας και σε μια ήσυχη τοποθεσία.
  • Μπορεί να θέλετε να καλύψετε το κουτί με μια κουβέρτα μόλις το σκυλί σας αποκτήσει τα κουτάβια της. Αυτό μπορεί να κάνει το κουτί να μοιάζει περισσότερο σαν κρησφύγετο.
  • Επειδή η γέννηση μπορεί να είναι βρώμικη, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε το κουτί απογύμνωσης σε ένα γκαράζ ή σε άλλο μέρος που είναι εύκολο να καθαριστεί.
  Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το σκυλί σας έχει κουτάβια
  Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το σκυλί σας έχει κουτάβια και ξέρετε πόσα να περιμένετε, κανονίστε να τα δώσετε.
 3. 3
  Έχετε εφεδρικό γάλα. Συνήθως, ο σκύλος σας θα πρέπει να μπορεί να θηλάζει τα κουτάβια μόλις γεννηθούν. Ωστόσο, μπορεί να έχει προβλήματα παροχής αρκετού γάλακτος. Αυτό θα απαιτήσει να ταΐσετε με το χέρι τα κουτάβια. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχετε μια σύριγγα και κάποια εναλλακτική φόρμουλα εύχρηστη. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πλήρες κιτ περιποίησης που περιλαμβάνει υποκατάστατο γάλα σκύλου, σύριγγες και άλλο νεογέννητο εξοπλισμό σίτισης πριν η μητέρα γεννήσει, ώστε να είστε προετοιμασμένοι.
 4. 4
  Βρείτε ένα σπίτι για τα κουτάβια. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το σκυλί σας έχει κουτάβια και ξέρετε πόσα να περιμένετε, κανονίστε να τα δώσετε. Τοποθετήστε διαφημίσεις στο διαδίκτυο ή μιλήστε με τους φίλους και την οικογένειά σας σχετικά με την υιοθέτηση των κουταβιών σας. Να είστε προετοιμασμένοι να φροντίζετε τα κουτάβια μέχρι να βρουν σπίτια. Πιθανότατα θα πρέπει να ζήσετε με τα κουτάβια για τουλάχιστον 8 εβδομάδες, κάτι που θα σας δώσει λίγο χρόνο για να βρείτε υιοθετητές.
  • Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κουτάβια έχουν ένα καλό σπίτι, χρεώνουν ένα τέλος και έχουν μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Ρωτήστε υποψήφιους υιοθέτες ερωτήσεις σχετικά με τα σπίτια τους, το εισόδημα και την εμπειρία φροντίδας των σκύλων
  • Είναι παράνομο σε ορισμένες πολιτείες να υιοθετούν σκύλους ηλικίας κάτω των 8 εβδομάδων. Φροντίστε να ελέγξετε τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς σας πριν δώσετε τα κουτάβια σας.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail