Πώς να κάνετε ένα κουτάβι να σταματήσει να σκάβει;

Για να σταματήσετε να σκάβετε ένα κουτάβι, περπατήστε το τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, καθώς τα σκυλιά που αισθάνονται περιορισμένοι είναι πιο πιθανό να σκάψουν. Επιπλέον, παίξτε παιχνίδια μαζί του, όπως να φέρετε, για να δώσετε στην ενέργεια του σκύλου μια έξοδο εκτός από το σκάψιμο. Μπορείτε επίσης να δώσετε στο κουτάβι σας πολλά παιχνίδια για να παίξετε έξω, ώστε να μπορεί να εστιάσει την ενέργειά του σε κάτι διαφορετικό από το σκάψιμο. Εάν το κουτάβι σας είναι ακόμα έτοιμο να σκάψει, δοκιμάστε να το τοποθετήσετε στην αυλή σας για να σκάψετε ή να σκάψετε ένα σκυλί. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εγκατάστασης περίφραξης για σκύλους για να σας κρατήσει το κουτάβι από το σκάψιμο, συνεχίστε να διαβάζετε!

Δοκιμάστε να το τοποθετήσετε στην αυλή σας για να σκάψετε ή να σκάψετε ένα σκυλί
Εάν το κουτάβι σας είναι ακόμα έτοιμο να σκάψει, δοκιμάστε να το τοποθετήσετε στην αυλή σας για να σκάψετε ή να σκάψετε ένα σκυλί.

Όταν τα κουτάβια σκάβουν, μπορεί να είναι ενοχλητικό και ακόμη και καταστροφικό. Μόλις βρεθεί η αιτία της συμπεριφοράς, ωστόσο, συνήθως μπορούν να εκπαιδευτούν για να σταματήσουν τη συνήθεια. Δεδομένου ότι τα κουτάβια είναι μικρά, μπορεί να είναι ευκολότερο να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά τους. Με τον σωστό συνδυασμό προληπτικών μέτρων και περιποίησης, θα είστε σε θέση να βοηθήσετε το κουτάβι σας να ελέγξει τη συνήθη σκάψιμο.

Μέθοδος 1 από 3: αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπεριφορών εκσκαφής

 1. 1
  Προσανατολίστε το σκυλί σας όταν σκάει για διασκέδαση. Τα σκυλιά μπορούν να σκάψουν καθαρά για διασκέδαση. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το κουτάβι σας σκάβει μαζί με άλλες συμπεριφορές παιχνιδιού, όπως το τρέξιμο και το άλμα. Αυτός μπορεί να είναι ο πιο δύσκολος τύπος συμπεριφοράς εκσκαφής που μπορεί να αποφευχθεί, καθώς είναι τόσο ευχάριστο για το κουτάβι σας. Ωστόσο, μπορείτε:
  • Προσφέρετε στο κουτάβι σας μια ειδική περιοχή σκάψιμο.
  • Σωστή περίφραξη για να αποτρέψετε τις συνήθειες σκάβοντας του κουταβιού σας.
 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας είναι άνετο. Τα σκυλιά μπορεί να σκάψουν για να βρουν πιο δροσερά (ή πιο ζεστά) και πιο άνετα μέρη για να ξαπλώσετε. Σε ζεστό καιρό, η βρωμιά κάτω από την επιφάνεια θα είναι πιο δροσερή από ό, τι στην επιφάνεια (αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σκιασμένες περιοχές όπως κάτω από δέντρα), ενώ σε δροσερό καιρό θα είναι πιο ζεστή. Για να μειώσετε αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς εκσκαφής:
  • Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας έχει πρόσβαση σε μια σκιασμένη ή σκεπαστή περιοχή, όπως ένα σπίτι σκύλων.
  • Μπορείτε επίσης να προσφέρετε στο κουτάβι σας μια ρηχή πισίνα για να διατηρείται δροσερή.
  • Όταν είναι ιδιαίτερα ζεστό, ίσως θελήσετε να επιτρέψετε στο κουτάβι σας να έχει πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους και στον κλιματισμό.
  • Εάν το κουτάβι σας είναι κρύο, προσφέρετέ του μια κουβέρτα, μονωμένο σπίτι σκύλου ή κάποια στιγμή σε εσωτερικούς χώρους.
  • Εάν το κουτάβι σας σκάβει για να βρει ένα πιο άνετο μέρος για να ξαπλώσετε, προσφέρετέ το κρεβάτι σκύλου ή άλλη μαλακή επιφάνεια.
 3. 3
  Μειώστε το άγχος του κουταβιού σας. Τα σκυλιά μπορούν να σκάψουν για να εκφράσουν το άγχος, όπως όταν διαχωρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους. Μπορείτε να βοηθήσετε το κουτάβι σας να ξεπεράσει το άγχος του χωρισμού, προκειμένου να σταματήσει τη σκάψιμο και να μειώσει το άγχος του.
  Αυτό το στρώμα σύρματος κοτόπουλου θα το καταστήσει ελκυστικό ως περιοχή εκσκαφής στο κουτάβι σας
  Αυτό το στρώμα σύρματος κοτόπουλου θα το καταστήσει ελκυστικό ως περιοχή εκσκαφής στο κουτάβι σας.
 4. 4
  Αποτρέψτε το κουτάβι σας να θάβει λιχουδιές και παιχνίδια. Τα σκυλιά μπορούν να σκάψουν για να θάψουν "τιμαλφή". Οι άγριοι πρόγονοι των σκύλων θα έθαβαν φαγητό για να μπορούν να επιστρέψουν σε αυτό αργότερα. Το κουτάβι σας μπορεί να εκφράσει αυτό το ένστικτο θάβοντας τρόφιμα, παιχνίδια, λιχουδιές και άλλα αντικείμενα. Για να αποθαρρύνετε το σκυλί σας από το σκάψιμο για αυτόν τον λόγο:
  • Μην δίνετε στο κουτάβι σας λιχουδιές που δεν θα τελειώσει αμέσως.
  • Αφαιρέστε τις λιχουδιές και αποθηκεύστε τις ή πετάξτε τις εάν το κουτάβι σας δεν τα τελειώσει αμέσως. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν τη χρειάζεστε.
  • Εάν δώσετε στο κουτάβι σας ένα σκάψιμο σκάψιμο, μπορεί να μάθει να θάβει ευτυχώς παιχνίδια και άλλα αντικείμενα χωρίς να καταστρέφει την αυλή σας.
 5. 5
  Μειώστε την πλήξη του κουταβιού σας. Το κουτάβι σας μπορεί να σκάψει αν βαρεθεί. Εάν το κουτάβι σας μείνει μόνο του έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ή δεν έχει παιχνίδια ή άλλα πράγματα για να παίξει έξω, μπορεί να μετατραπεί σε σκάψιμο για διασκέδαση. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί συνήθως να διορθωθεί εύκολα, δίνοντας στο κουτάβι σας πολλά περισσότερα.
  • Φροντίστε να περπατάτε το κουτάβι σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. χρειάζεται πολλή άσκηση και διέγερση. Εάν το κουτάβι σας αισθάνεται περιορισμένο σε στυλό, αυλή ή άλλη περιοχή, μπορεί να σκάψει για να προσπαθήσει να δραπετεύσει.
  • Παίξτε παιχνίδια με το κουτάβι σας συχνά, όπως ρίχνοντας μια μπάλα ή frisbee για να το πάρει.
  • Δώστε στο κουτάβι σας άφθονα παιχνίδια για να παίξετε έξω, και αλλάξτε τα συχνά για να το κρατήσετε ενδιαφέρον.
  • Η διδασκαλία στο κουτάβι σας νέα κόλπα μπορεί επίσης να το διατηρήσει ενεργό. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη μαθήματα εκπαίδευσης σκύλων στην περιοχή σας για να απολαύσετε και οι δύο.
 6. 6
  Ελέγξτε τα θηράματα. Τα σκυλιά μπορούν να σκάψουν για να βρουν λεία, όπως κρεατοελιές, κουνέλια και ασβούς. Η καλύτερη λύση είναι να παγιδεύετε και να απομακρύνετε ανθρώπινα αυτά τα ζώα. Επικοινωνήστε με μια υπηρεσία ανθρώπινου ελέγχου ζώων για βοήθεια.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε την αυλή σας ελκυστική σε αυτά τα ζώα. Για παράδειγμα, εάν έχετε σκουπίδια τρέχουν αχαλίνωτα στην αυλή σας, περιβάλτε το με χαλίκι χωρίς φυτά και αφαιρέστε ξύλο ή πέτρες. Επικοινωνήστε με την επαγγελματική βοήθεια εάν τη χρειάζεστε.
  • Αποφύγετε τη χρήση δηλητηρίων ή άλλων επικίνδυνων μεθόδων για τον έλεγχο ανεπιθύμητων κατοίκων ζώων στην αυλή σας, καθώς μπορεί να βλάψουν και το κουτάβι σας.

Μέθοδος 2 από 3: οικοδόμηση ενός σκύλου που σκάβει λάκκο

 1. 1
  Αφήστε ένα ειδικό χώρο για σκάψιμο για το κουτάβι σας. Εάν το κουτάβι σας έχει τη δική του περιοχή παιχνιδιού ή sandbox, μπορεί να εξασκήσει τα ένστικτά του χωρίς να καταστρέψει την αυλή σας. Δοκιμάστε να χωρίσετε την αυλή σας σε περιποιημένες περιοχές (γκαζόν, κήπους κ.λπ.) και σε ένα μέρος όπου το κουτάβι σας είναι ελεύθερο να σκάψει.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εμπορικό sandbox ή απλά να καλύψετε την καθορισμένη περιοχή με χαλαρό χώμα ή άμμο.
  • Χρησιμοποιήστε τούβλα, πέτρες, μπαστούνια ή περίφραξη για να βοηθήσετε το κουτάβι σας να αναγνωρίσει την περιοχή σκάψιμο και να το αποτρέψει από το να κάνει τρύπες σε άλλα μέρη.
  • Εάν το κουτάβι σας σκάβει συγκεκριμένες περιοχές της αυλής σας, τοποθετήστε βράχια ή σύρμα κοτόπουλου πάνω τους ενώ συνηθίζει στο σκάψιμο. Αυτά τα αποτρεπτικά θα αποθαρρύνουν το κουτάβι σας από το σκάψιμο σε αυτά τα σημεία.
  • Μερικοί ειδικοί προτείνουν να θάβονται τα κόπρανα του σκύλου σε μια περιοχή όπου το σκύλο σκάβει. Η θεωρία τους δείχνει ότι τα σκυλιά δεν τους αρέσει να σκάβουν παρουσία περιττωμάτων. Ωστόσο, αυτό θα αποθαρρύνει μόνο το κουτάβι σας από το σκάψιμο σε μια συγκεκριμένη περιοχή και δεν θα σταματήσει τη γενική συμπεριφορά.
 2. 2
  Ενθαρρύνετε το κουτάβι σας να σκάψει στο λάκκο του. Πάρτε μερικές από τις αγαπημένες λιχουδιές ή τα παιχνίδια του κουταβιού σας και θάβετε τα στην καθορισμένη περιοχή ανασκαφής. Το κουτάβι σας θα απολαύσει την αποκάλυψη αυτών των θησαυρών και θα αρχίσει να συσχετίζει αυτήν την περιοχή (αντί για το γκαζόν, το παρτέρι κ.λπ.) με το σκάψιμο.
  • Εάν το κουτάβι σας δυσκολεύεται να καταλάβει, βεβαιωθείτε ότι σας βλέπει να θάβετε πρώτα τη θεραπεία ή το παιχνίδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να θάβετε ένα και στη συνέχεια να το αποκαλύψετε μόνοι σας ενώ το κουτάβι σας παρακολουθεί.
  • Μόλις το κουτάβι σας αρχίσει να συνηθίζει στην περιοχή σκάψιμο, δοκιμάστε να βάλετε νέες λιχουδιές σε αυτό ή να τα θάψετε βαθύτερα. Αυτό θα κρατήσει το κουτάβι σας ενδιαφέρον.
  • Όποτε το κουτάβι σας σκάβει στην περιοχή του όπως έπρεπε, δώστε του μια απόλαυση. Η θετική ενίσχυση θα ενθαρρύνει τη συμπεριφορά που θέλετε.
  Αυτό θα αποθαρρύνει μόνο το κουτάβι σας από το σκάψιμο σε μια συγκεκριμένη περιοχή
  Ωστόσο, αυτό θα αποθαρρύνει μόνο το κουτάβι σας από το σκάψιμο σε μια συγκεκριμένη περιοχή και δεν θα σταματήσει τη γενική συμπεριφορά.
 3. 3
  Αντιμετώπιση προβλημάτων εάν το κουτάβι σας δεν θα σκάψει όπως θα έπρεπε. Εάν το κουτάβι σας εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με το σκάψιμο σε περιοχές που δεν το θέλετε, ακόμα και αφού προσπαθήσετε να το εκπαιδεύσετε για να χρησιμοποιήσει μια καθορισμένη περιοχή σκάψιμο, τότε θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο πρόβλημα. Παρακολουθήστε το κουτάβι σας καθώς παίζει έξω. Όταν το βλέπετε αρχίζει να σκάβει σε μια περιοχή που δεν θέλετε, χτυπήστε τα χέρια σας απότομα για να τραβήξετε την προσοχή του. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε αμέσως στην περιοχή ανασκαφής και ενθαρρύνετε να σκάψει εκεί.
  • Να είσαι επίμονος. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά του κουταβιού σας.

Μέθοδος 3 από 3: εγκατάσταση περίφραξης για σκύλους

 1. 1
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε περίφραξη για να αποτρέψετε το σκάψιμο του κουταβιού σας. Ένα φυσικό εμπόδιο μπορεί είτε να αποτρέψει το κουτάβι σας από το σκάψιμο σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ή να το κάνει αρκετά δύσκολο ώστε το κουτάβι σας να χάσει ενδιαφέρον. Μπορείτε είτε απλά να εγκαταστήσετε περίφραξη κήπου σε τμήματα της αυλής σας που δεν θέλετε να εισέλθει το κουτάβι σας (και ενδεχομένως να σκάψει), ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ανθεκτικό στο σκυλί σύστημα περίφραξης.
  • Οι γραμμές περίφραξης που ενεργοποιούνται με κίνηση που κάνουν θόρυβο ή ψεκάζουν νερό όταν κάτι διασχίζει είναι μια άλλη επιλογή για να κρατήσετε το κουτάβι σας έξω από μια συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο, αυτά μπορεί να είναι δαπανηρά και ενδέχεται να μην εμποδίζουν το κουτάβι σας να σκάβει στο έδαφος γύρω από αυτά.
 2. 2
  Συγκεντρώστε τα αναλώσιμα που θα χρειαστείτε. Οι φράκτες μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά. Για να δημιουργήσετε ένα σύστημα περίφραξης που να είναι αρκετά ασφαλές για να μην βλάψει το κουτάβι σας, ενώ παράλληλα αποθαρρύνει τη συνήθη σκάψιμο, ωστόσο, θα πρέπει να συλλέξετε συγκεκριμένα υλικά από ένα κατάστημα υλικού, κήπου ή οικιακών ειδών:
  • Συρματοπλεγμα
  • Φράχτη αλυσίδας
  • Μεγάλα βράχια
 3. 3
  Βάλτε το θεμέλιο του φράχτη. Ξεκινήστε θάβοντας σύρμα κοτόπουλου κατά μήκος της γραμμής όπου θέλετε να είναι ο φράκτης. Αυτό θα είναι το πραγματικό υλικό για να σταματήσει το κουτάβι σας από το σκάψιμο στο έδαφος. είναι αρκετά ισχυρό ώστε το κουτάβι σας να μην μπορεί να το σκάψει, αλλά αρκετά μαλακό ώστε το κουτάβι σας να μην τραυματιστεί εάν προσπαθήσει. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι κάμπτετε τα άκρα του σύρματος κοτόπουλου.
 4. 4
  Τοποθετήστε μεγάλα βράχια πάνω από το σύρμα κοτόπουλου. Αυτοί οι βράχοι θα ζυγίσουν το σύρμα κοτόπουλου προς τα κάτω, έτσι ώστε το κουτάβι σας να μην μπορεί να το σκάψει εύκολα. Θάψτε τα βράχια μερικώς στη βρωμιά, έτσι ώστε να ξέρετε πού βρίσκεται το σύρμα κοτόπουλου.
  Εάν το κουτάβι σας σκάβει συγκεκριμένες περιοχές της αυλής σας
  Εάν το κουτάβι σας σκάβει συγκεκριμένες περιοχές της αυλής σας, τοποθετήστε βράχια ή σύρμα κοτόπουλου πάνω τους ενώ συνηθίζει στο σκάψιμο.
 5. 5
  Εγκαταστήστε το φράκτη σύνδεσης αλυσίδας. Βεβαιωθείτε ότι ο πυθμένας του φράχτη αλυσίδας είναι θαμμένος ένα ή δύο πόδια κάτω από την επιφάνεια. Η εγκατάσταση του φράχτη σε αυτό το βάθος θα διασφαλίσει ότι το κουτάβι σας δεν μπορεί να σκάψει εύκολα.
 6. 6
  Τοποθετήστε περισσότερο σύρμα κοτόπουλου στο έδαφος. Ξεδιπλώστε περισσότερο σύρμα κοτόπουλου στο έδαφος κατά μήκος της γραμμής φράχτη. το αγκυρώνετε στο κάτω μέρος του φράχτη αλυσίδας. Αυτό το στρώμα σύρματος κοτόπουλου θα το καταστήσει ελκυστικό ως περιοχή εκσκαφής στο κουτάβι σας.

Συμβουλές

 • Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε το σκάψιμο του κουταβιού σας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να ελέγξει την περίπτωση του κουταβιού σας και να προσδιορίσει εάν υπάρχει αιτία που σχετίζεται με την υγεία ή το άγχος στο σκάψιμο του κουταβιού σας και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς σταματάτε ένα σκυλί να σκάβει τρύπες στο γκαζόν;
  Εάν η συνήθεια είναι νέα, τότε αποσπάστε το σκυλί με ένα τσίμπημα παιχνίδι και περιορίστε την ευκαιρία να σκάψουν, ώστε να μην γίνει συνήθεια. Εάν το πρόβλημα είναι καλά εδραιωμένο, η καλύτερη τακτική είναι να παρέχετε ένα καθορισμένο μέρος σκάψιμο.
 • Πώς σταματάτε ένα σκυλί να σκάβει τρύπες στο γρασίδι;
  Μπορείτε να δοκιμάσετε να σκάψετε αποτρεπτικά ή ένα μέρος στην άκρη για να σκάψει ο σκύλος. Επίσης, δίνοντας στο σκυλί περισσότερη προσοχή και ο χρόνος παιχνιδιού μπορεί να συμβάλει στη μείωση του σκάφους. Αν σκάβει για να παραμείνει δροσερός ή ζεστός, δώστε του ένα δροσερό ή ζεστό μέρος για να βγείτε έξω.
 • Γιατί το σκυλί μου αρέσει να σκάβει;
  Πολλές φυλές, όπως τεριέ και κυνηγόσκυλα, προέρχονται από το απόθεμα εργασίας όπου το σκάψιμο ήταν μέρος της δουλειάς τους. Εκτός από το σκάψιμο για άνεση (για να βρείτε δροσερή γη), αυτές οι φυλές σκάβουν επειδή είναι ενσύρματα στον χαρακτήρα τους.
 • Γιατί το σκυλί μου αρέσει να σκάβει;
  Τα σκυλιά σκάβουν για διάφορους λόγους: αναζητώντας ένα ζεστό ή δροσερό μέρος για ψέματα, για διασκέδαση, για να κυνηγούν ζώα που ζουν στο έδαφος ή για να θάβουν πολύτιμα αντικείμενα όπως οστά ή τρόφιμα.
 • Πώς εμποδίζετε ένα σκυλί να σκάβει;
  Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος ασκεί πολλή άσκηση και ψυχική διέγερση, καθώς ορισμένα σκυλιά σκάβουν από την πλήξη Για έναν σκύλο που είναι εθισμένος στο σκάψιμο, δώστε μια συγκεκριμένη περιοχή για να σκάψουν (με ένα αναγνωρίσιμο περίγραμμα γύρω του) και επαινέστε τον σκύλο για το σκάψιμο εκεί.
 • Γιατί σκάβουν τα κουτάβια;
  Τα κουτάβια σκάβουν από έναν συνδυασμό ενστίκτου, έρευνας και παιχνιδιού. Είναι απλώς ένα διασκεδαστικό πράγμα και πολλά σκυλιά έχουν την επιθυμία να σκάψουν ως μέρος του μακιγιάζ τους.

Σχόλια (3)

 • iokaste93
  Τα σημάδια με το δάχτυλο και το χέρι βοήθησαν πολύ, εξακολουθώντας να δουλεύουν με όλα.
 • gaspareeudoxios
  Έχουμε ένα κουτάβι Golden Retriever και αρχίζει να σκάβει άσχημα. Έχει ένα παλιότερο Golden για να παίξει και μια τεράστια αυλή. Θα δοκιμάσουμε αυτά τα βήματα και θα δούμε αν μπορούμε να τον κάνουμε να σταματήσει να σκάβει. Αυτό το άρθρο ήταν υπέροχο για έλεγχο. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
 • darecorene
  Πώς να κρατήσω το σκυλί μου από το να βαρεθεί.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail