Πώς να προσθέσετε ένα κουτάβι στην οικογένεια ενώ ο σκύλος σας είναι έγκυος;

Για να προσθέσετε ένα κουτάβι στην οικογένεια ενώ ο σκύλος σας είναι έγκυος, θα πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε το κουτάβι όσο το δυνατόν νωρίτερα στην εγκυμοσύνη της μητέρας για να διευκολύνετε τη διαδικασία. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι είναι υγιές για να μειώσετε τον κίνδυνο έκθεσης της μητέρας σε μικρόβια. Όταν φέρετε το κουτάβι σας στο σπίτι, εισαγάγετέ το στο μητρικό σκυλί σε μια σύντομη βόλτα, το οποίο θα τους επιτρέψει να γνωριστούν μεταξύ τους σε ουδέτερο χώρο. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε διαφορετικές περιοχές για τα σκυλιά στο σπίτι σας για να τους δώσετε χώρο ο ένας από τον άλλο. Είναι επίσης σημαντικό να απομονωθεί η μητέρα 3 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία λήξης της για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ασθένειας. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου επιλογής της καλύτερης φυλής για το κουτάβι σας, διαβάστε!

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς θα έχετε αρκετό χρόνο για να φροντίσετε το κουτάβι
Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς θα έχετε αρκετό χρόνο για να φροντίσετε το κουτάβι, το έγκυο σκυλί και τα σκουπίδια των κουταβιών, μόλις γεννηθούν.

Αν και ο σκύλος σας μπορεί να είναι ήδη έγκυος, μπορείτε να αποφασίσετε ότι πρέπει να προσθέσετε ένα νέο κουτάβι στο σπίτι σας πριν φτάσει τα σκουπίδια. Η προσθήκη ενός νέου κουταβιού στο νοικοκυριό σας μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική χωρίς ένα έγκυο σκυλί στο μείγμα. Πριν αποκτήσετε ένα νέο κουτάβι, θα πρέπει να αναγνωρίσετε τις απαιτήσεις και τις ευθύνες για τη δημιουργία ενός νέου κουταβιού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα κουτάβι που θα ταιριάζει καλά με τον έγκυο σκύλο σας και να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας και ο έγκυος σκύλος σας θα ταιριάζουν.

Μέρος 1 από 3: στάθμιση των απαιτήσεων ενός νέου κουταβιού

 1. 1
  Σκεφτείτε τη φροντίδα που απαιτείται για ένα νέο κουτάβι. Πριν βυθιστείτε να αποκτήσετε ένα νέο κουτάβι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη φροντίδα που απαιτείται για ένα νέο κουτάβι. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν θα έχετε αρκετό χρόνο και ενέργεια για να φροντίσετε ένα νέο κουτάβι και να φροντίσετε το έγκυο σκυλί σας. Πρέπει να είστε αρκετά υπεύθυνοι για να φροντίσετε το κουτάβι και επίσης να εκπληρώσετε τις απαιτήσεις φροντίδας του εγκύου σκύλου σας.
  • Ένα νέο κουτάβι απαιτεί επίσκεψη στον κτηνίατρο καθώς και σίτιση δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα, ανάλογα με το πόσο νεαρό είναι το κουτάβι. Θα πρέπει επίσης να δεσμευτείτε να βγείτε το κουτάβι σας για να πάτε στο μπάνιο και να ασκήσετε ασήμαντη εκπαίδευση στο κουτάβι σας.
  • Θα πρέπει να κάνετε εκπαίδευση υπακοής με το νέο σας κουτάβι για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά εκπαιδευμένο και να αφιερώσετε πολύ χρόνο παίζοντας με το κουτάβι, ώστε να μάθει πώς να είναι κοινωνικός. Θα πρέπει επίσης να παρατηρήσετε το κουτάβι για τυχόν σημάδια ασθένειας ή τραυματισμού, καθώς τα κουτάβια μπορεί να είναι εύθραυστα και ευπαθή να αρρωστήσουν.
 2. 2
  Αποφασίστε πώς θα φροντίσετε το κουτάβι και το έγκυο σκυλί σας. Μόλις σκεφτείτε περισσότερα για τη φροντίδα που απαιτείται για το νέο κουτάβι, θα πρέπει να αποφασίσετε πώς θα είστε σε θέση να καλύψετε την ευθύνη της φροντίδας του κουταβιού και της φροντίδας του εγκύου σκύλου σας. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς θα έχετε αρκετό χρόνο για να φροντίσετε το κουτάβι, το έγκυο σκυλί και τα σκουπίδια των κουταβιών, μόλις γεννηθούν.
  • Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια των μελών της οικογένειας στο σπίτι σας ή τους συγκατοίκους σας που μπορούν να σας βοηθήσουν στη φροντίδα του κουταβιού και του εγκύου σκύλου. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε άτομα που είναι πρόθυμα να δεσμευτούν να σας βοηθήσουν να φροντίσετε το κουτάβι ενώ εστιάζετε στο έγκυο σκυλί.
  • Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο στην ημέρα σας για να εκπληρώσετε τα καθήκοντα της φροντίδας για ένα νέο κουτάβι και για το έγκυο σκυλί. Μπορείτε να δείτε το τρέχον πρόγραμμά σας και τη λίστα των αρμοδιοτήτων για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετό χρόνο για να φροντίσετε και τα δύο ζώα.
 3. 3
  Σκεφτείτε εάν το σκυλί σας θα ταιριάξει με ένα νέο κουτάβι. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ιδιοσυγκρασία του έγκυου σκύλου σας και εάν θα ανταποκριθεί καλά σε ένα νέο κουτάβι στο σπίτι της. Τα έγκυα σκυλιά μπορεί να κουραστούν υπερβολικά και δεν είναι τόσο ενεργά όσο άλλα σκυλιά. Η κατοχή ενός νέου κουταβιού θα μπορούσε να είναι υπερβολική διέγερση για τον έγκυο σκύλο σας, ειδικά αν ήταν αρκετά υπάκουος για να ξεκινήσει.
  • Ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να καλλιεργήσετε ένα κουτάβι, αντί να το βγάλετε σωστά, για να δείτε εάν το έγκυο σκυλί σας μπορεί να χειριστεί ένα νέο κουτάβι στο χώρο του. Η ανάπτυξη ενός κουταβιού θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε να έχετε ένα κουτάβι γύρω από τον έγκυο σκύλο σας και σας δίνει την ευελιξία να μην διατηρείτε το κουτάβι εάν ο έγκυος σκύλος σας δεν αντιδρά καλά σε αυτό.
Ενέργεια για να φροντίσετε ένα νέο κουτάβι
Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν θα έχετε αρκετό χρόνο και ενέργεια για να φροντίσετε ένα νέο κουτάβι και να φροντίσετε το έγκυο σκυλί σας.

Μέρος 2 από 3: λήψη του νέου κουταβιού

 1. 1
  Αναζητήστε ένα κουτάβι που είναι συμβατό με το σκυλί σας. Θα πρέπει να σκεφτείτε πώς το κουτάβι σας θα ταιριάζει με το έγκυο σκυλί σας, καθώς αυτό θα κάνει την προσθήκη πολύ πιο εύκολη. Σκεφτείτε την ιδιοσυγκρασία του έγκυου σκύλου σας. Είναι το έγκυο σκυλί σας υψηλής ενέργειας ή αρκετά υπάκουο; Μήπως ο έγκυος σκύλος σας κοιμάται και ξεκουράζεται; Εάν το έγκυο σκυλί σας είναι αρκετά υπάκουο και χαλαρό, ίσως να μην θέλετε να φέρετε ένα κουτάβι που είναι φυλής υψηλής ενέργειας. Αντ 'αυτού, μπορείτε να επιλέξετε ένα κουτάβι που προέρχεται από μια πιο υπάκουη φυλή.
  • Πρέπει να σκεφτείτε εάν το έγκυο σκυλί σας είναι κυρίαρχο ή κατηγορηματικό. Το σκυλί σας μπορεί να φαίνεται πιο κυρίαρχο λόγω της εγκυμοσύνης της, οπότε ίσως θελήσετε να θεωρήσετε ένα κουτάβι που είναι πιο υποτακτικό. Η απόκτηση κυρίαρχου κουταβιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένταση και προβλήματα μεταξύ των δύο κατοικίδιων ζώων σας.
  • Μπορείτε επίσης να εξετάσετε εάν ο έγκυος σκύλος σας προτιμά να παίζει με αρσενικά ή θηλυκά σκυλιά. Εάν φαίνεται να προτιμά να παίζει με αρσενικά σκυλιά, μπορείτε να επιλέξετε ένα αρσενικό κουτάβι. Ωστόσο, με τη σωστή εκπαίδευση, ο έγκυος σκύλος σας μπορεί να είναι καλός με το να συνυπάρχει με ένα αρσενικό ή θηλυκό κουτάβι.
  • Το μέγεθος πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη, ειδικά επειδή το έγκυο σκυλί σας μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο στο να βρίσκεστε κοντά σε άλλα σκυλιά. Εάν ο έγκυος σκύλος σας είναι μικρότερη φυλή, μπορείτε να επιλέξετε ένα κουτάβι που είναι επίσης μια μικρότερη φυλή, αντί για μια φυλή που θα μεγαλώσει ώστε να είναι πολύ μεγαλύτερο από το έγκυο σκυλί σας. Μπορεί επίσης να πάρετε ένα κουτάβι που είναι λίγο μεγαλύτερο στην ηλικία, ώστε να μην είναι τόσο μικρό και εύθραυστο.
 2. 2
  Προσπαθήστε να πάρετε το κουτάβι νωρίς στην εγκυμοσύνη του σκύλου σας. Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε το νέο κουτάβι νωρίς στην εγκυμοσύνη του σκύλου σας για να δώσετε και στα δύο ζώα χρόνο να συνηθίσουν το ένα το άλλο. Όσο περισσότερο χρόνο τα δύο κατοικίδια ζώα πρέπει να γνωριστούν, τόσο το καλύτερο.
  • Το να έχετε περισσότερο χρόνο εκ των προτέρων θα διασφαλίσει ότι και τα δύο ζώα θα συνυπάρχουν πριν το έγκυο σκυλί σας έχει τα σκουπίδια της. Αυτό θα κάνει τη φροντίδα του κουταβιού, του σκύλου και των απορριμμάτων πολύ πιο εύκολη.
  • Αποφύγετε να αποκτήσετε ένα κουτάβι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από την εγκυμοσύνη του σκύλου σας. Το έγκυο σκυλί σας θα πρέπει να απομονωθεί από όλα τα άλλα σκυλιά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και η εισαγωγή ενός νέου κουταβιού στο νοικοκυριό μπορεί να δυσκολεύσει και τα δύο σκυλιά να συνδεθούν και να κοινωνικοποιηθούν.
 3. 3
  Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι έχει καθαρό λογαριασμό υγείας. Μόλις πάρετε το κουτάβι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι έχει έναν πλήρη έλεγχο στον κτηνίατρο πριν το εισαγάγετε στο σκυλί σας. Πάρτε το κουτάβι σας στον κτηνίατρο μόλις το πάρετε, ώστε να είστε σίγουροι ότι το κουτάβι είναι υγιές και ικανό να βρίσκεται κοντά στο έγκυο σκυλί σας.
  • Ο κτηνίατρός σας θα πρέπει να μπορεί να απαντά σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με το φαγητό για το κουτάβι σας, τους χρόνους σίτισης και τα μεγέθη μερίδας για τα γεύματα του κουταβιού σας. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον κτηνίατρο για την εισαγωγή του κουταβιού σας στον έγκυο σκύλο σας και πώς να το κάνετε καλά.
  • Ο κτηνίατρός σας θα πρέπει επίσης να εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού για το κουτάβι σας και να συζητήσει για τυχόν ασθένειες ή τραυματισμούς που πρέπει να προσέχετε. Θα πρέπει επίσης να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας σχετικά με το σπάσιμο ή τη στείρωση του νέου σας κουταβιού.

Μέρος 3 από 3: εξασφάλιση του κουταβιού και του σκύλου σας

 1. 1
  Εισαγάγετε τα σκυλιά με μια βόλτα. Η βόλτα και των δύο σκύλων σε μικρή απόσταση με τα πόδια θα τους επιτρέψει να είναι ενεργά και να γνωριστούν μεταξύ τους σε ένα ουδέτερο χώρο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και τα δύο σκυλιά είναι λουριά και ότι υπάρχει ένα άτομο ανά σκύλο, ώστε να μην προσπαθείτε να περπατήσετε και τα δύο σκυλιά ταυτόχρονα.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε τα λουριά χαλαρά και να αφήσετε και τα δύο σκυλιά να γνωρίσουν το ένα το άλλο. Μπορεί να μυρίζουν ο ένας τον άλλο για λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της βόλτας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε και τα δύο σκυλιά κινούμενα και να επαινέσετε και τα δύο σκυλιά με έναν ελαφρύ τόνο.
  • Θα πρέπει επίσης να φέρετε λιχουδιές και να ανταμείψετε και τα δύο σκυλιά εάν παραμείνουν ήρεμα και δεσμευμένα μεταξύ τους. Εάν ο περίπατος πάνε καλά, μπορείτε να πάρετε τα σκυλιά σε μια περιφραγμένη περιοχή, όπως η αυλή σας, και να τους επιτρέψετε να αλληλεπιδράσουν περισσότερο.
  • Να επιβλέπετε πάντα τα δύο σκυλιά όταν είναι μαζί για τις πρώτες εβδομάδες. Μην αφήνετε τα σκυλιά μόνα τους στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στην αυλή, καθώς θα πρέπει να είστε εκεί για να παρέμβετε εάν κάποιος σκύλος στρες ή επιθετικός.
  Πρέπει να αναζητήσετε ένα κουτάβι που θα ταιριάζει καλά με τον έγκυο σκύλο σας
  Στη συνέχεια, πρέπει να αναζητήσετε ένα κουτάβι που θα ταιριάζει καλά με τον έγκυο σκύλο σας και να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας και ο έγκυος σκύλος σας θα ταιριάζουν.
 2. 2
  Δημιουργήστε ξεχωριστές περιοχές για τα σκυλιά. Μπορείτε να αποτρέψετε τις συγκρούσεις μεταξύ του κουταβιού σας και του εγκύου σκύλου σας ρυθμίζοντας ξεχωριστές περιοχές σίτισης και παιχνιδιού για κάθε ζώο. Κάτι τέτοιο θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν πόλεμοι σε χλοοτάπητα μεταξύ του κουταβιού σας και του ενήλικου σκύλου σας. Θα διευκολύνει επίσης και τα δύο σκυλιά να συναντηθούν.
  • Πρέπει να δώσετε σε κάθε σκύλο το δικό του μπολ φαγητού και ένα μπολ με νερό. Μπορείτε να ταΐσετε κάθε σκύλο σε ξεχωριστό κιβώτιο για να αποφύγετε συγκρούσεις κατά το χρόνο σίτισης. Βεβαιωθείτε ότι δίνετε σε κάθε σκυλί τις δικές του λιχουδιές και χωρίζει τα κόκαλα.
  • Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε ξεχωριστό χώρο ύπνου για κάθε σκύλο, με το δικό τους κρεβάτι.
 3. 3
  Προσέξτε για σημάδια άγχους και στους δύο σκύλους. Τα περισσότερα κουτάβια θα είναι περίεργα για ενήλικα σκυλιά. Το κουτάβι σας μπορεί να ενοχλήσει τον ενήλικο σκύλο σας και ο ενήλικος σκύλος σας μπορεί να αντιδράσει με κάποιο παιχνιδιάρικο γρύλισμα ή βροντή στην αρχή. Αυτό είναι αναμενόμενο και με την πάροδο του χρόνου και τα δύο σκυλιά θα πρέπει να αρχίσουν να συνδέονται και να ταιριάζουν. Ωστόσο, θα πρέπει να παρακολουθείτε και τα δύο σκυλιά για σημάδια άγχους, όπως να κοιτάζετε, να γρυλίζετε, να σηκώνετε τις ουρές, τα μπροστινά αυτιά και την ακαμψία του σώματος.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι το κουτάβι ή ο έγκυος σκύλος σας ενεργούν άγχος, θα πρέπει να τους ξεχωρίσετε και να τους πείτε να καθίσουν και να μείνουν σε ξεχωριστές περιοχές του χώρου. Ίσως χρειαστεί επίσης να τα τοποθετήσετε ξανά σε ξεχωριστά λουριά.
 4. 4
  Κοινωνικοποιήστε τα σκυλιά μαζί. Αν και τα σκυλιά πρέπει να έχουν ξεχωριστές περιοχές σίτισης και ύπνου, θα πρέπει να κοινωνικοποιούνται μαζί. Θα πρέπει να τους περπατήσετε μαζί και να προσπαθήσετε να τους κάνετε να παίζουν μαζί σε καθημερινή βάση. Κάνοντας διασκεδαστικά πράγματα και με τα δύο σκυλιά μαζί θα τους βοηθήσουν να μεγαλώσουν να αρέσουν ο ένας στον άλλο και να δουν τη συντροφιά του άλλου με θετικό τρόπο.
  • Θα πρέπει επίσης να είστε βέβαιοι να δώσετε και στα δύο σκυλιά ξεχωριστή προσοχή, ώστε να αισθάνονται αναγνωρισμένοι και αγαπημένοι χωριστοί. Μπορείτε εναλλακτικά να κάνετε προπόνηση με το κουτάβι σας και, στη συνέχεια, να κάνετε μια συνεδρία καλλωπισμού με το έγκυο σκυλί σας, για παράδειγμα, ή να ανταμείψετε κάθε σκυλί ξεχωριστά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Προσπαθήστε να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ της ατομικής προσοχής και των δραστηριοτήτων ως τρίο.
  Σας δίνει την ευελιξία να μην διατηρείτε το κουτάβι εάν ο έγκυος σκύλος σας δεν αντιδρά καλά σε αυτό
  Η ανάπτυξη ενός κουταβιού θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε να έχετε ένα κουτάβι γύρω από τον έγκυο σκύλο σας και σας δίνει την ευελιξία να μην διατηρείτε το κουτάβι εάν ο έγκυος σκύλος σας δεν αντιδρά καλά σε αυτό.
 5. 5
  Απομονώστε το κουτάβι σας από το σκυλί σας. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της εγκυμοσύνης του σκύλου σας, θα πρέπει να την απομονώσετε από άλλα σκυλιά, συμπεριλαμβανομένου του νέου κουταβιού σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν διατρέχει κίνδυνο ασθένειας ή ιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αποβολή. Προετοιμαστείτε για την παράδοση των απορριμμάτων και κρατήστε το νέο κουτάβι σας σε αποκλεισμένη περιοχή, ώστε να μην πλησιάσει πολύ κατά τη γέννηση.
  • Τα περισσότερα θηλυκά σκυλιά γεννούν 64 ημέρες μετά τη σύλληψη και συχνά το μητρικό σκυλί ξέρει τι να κάνει με το ένστικτο. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια της εργασίας στον ενήλικο σκύλο σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι.
  • Ο έγκυος σκύλος σας μπορεί να σταματήσει να τρώει 24 ώρες πριν από τον τοκετό και μπορεί να γίνει ανήσυχος μέχρι τη γέννηση. Μπορεί επίσης να πέσει στο κρεβάτι της και να αρχίσει να γλείφει τον αιδοίο της. Μπορεί να εκκρίνει βλέννα ή έμετο που οδηγεί σε τοκετό.
 6. 6
  Κρατήστε το κουτάβι μακριά από τα σκουπίδια. Μόλις το έγκυο σκυλί σας έχει τα σκουπίδια της, θα πρέπει να το καθαρίσετε και να το τοποθετήσετε σε κουτί με κουλούρια. Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε το κουτάβι μακριά από τα σκουπίδια έως ότου μεταφέρετε τα σκουπίδια στον κτηνίατρο. Θα πρέπει να κάνετε έναν κτηνίατρο να εξετάσει τα σκουπίδια τουλάχιστον 48 ώρες μετά τη γέννηση.
  • Μόλις ο κτηνίατρος δώσει στα κουτάβια καθαρό λογαριασμό υγείας, μπορείτε να επιτρέψετε στο κουτάβι κοντά στα απορρίμματα. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε το κουτάβι μόνο του με τη μητέρα και τα σκουπίδια.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail