Πώς να κάνετε τη γάτα σας να σας αρέσει;

Αν θέλετε να σας αρέσει η γάτα σας, δώστε της έναν άνετο χώρο διαβίωσης όπου αισθάνεται ασφαλής. Δημιουργήστε ένα αίσθημα ασφάλειας στη γάτα σας, τρέφοντάς την περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα και παρέχοντάς της γλυκό νερό. Οι γάτες λατρεύουν να είναι καθαροί, άρα αδειάστε το κουτί απορριμμάτων καθημερινά. Μην κυνηγάτε τη γάτα και μην την αναγκάζετε να αλληλεπιδράσει μαζί σας, ειδικά όταν τρώει, κοιμάται ή καθαρίζεται. Αντ 'αυτού, περιμένετε έως ότου η γάτα δείξει ενδιαφέρον για εσάς, και στη συνέχεια χτυπήστε απαλά στα μάγουλά της, κάτω από το πηγούνι της και κατά μήκος της πλάτης της. Δώστε στη γάτα μια ποικιλία παιχνιδιών και μιλήστε συχνά ώστε να συνηθίσει στον ήχο της φωνής σας. Για συμβουλές από τον κτηνιατρικό μας αξιολογητή σχετικά με τη βοήθεια της γάτας σας να μάθει το όνομά της, διαβάστε!

Εάν η γάτα σας διστάζει να πλησιάσει κοντά σας
Εάν η γάτα σας διστάζει να πλησιάσει κοντά σας, τοποθετήστε μια γάτα στο χέρι σας, καλέστε το όνομά της και αφήστε τη γάτα να την φάει.

Οι γάτες είναι δημοφιλή κατοικίδια σε όλο τον κόσμο. Αλλά μπορεί να είναι πολύ υδραργύρια πλάσματα, δείχνοντας αγάπη μια στιγμή και αποφεύγοντας ή ξύνοντας την επόμενη. Με τη δημιουργία θετικής σχέσης με τη γάτα σας και την κατανόηση της συμπεριφοράς του, μπορεί να είστε σε θέση να κάνετε τη γάτα σας να σας αρέσει - και ακόμη και να σας αγαπάει.

Μέρος 1 από 2: φροντίδα της γάτας σας

 1. 1
  Προετοιμάστε τους χώρους της γάτας σας. Οι γάτες λατρεύουν τον ύπνο, τον χρόνο τους, το παιχνίδι και την καθαριότητα. Η προετοιμασία άνετων και καθαρών χώρων για τη γάτα σας μπορεί να την βοηθήσει να χαλαρώσει και να σας δεχτεί πιο εύκολα ως φροντιστής και «γονέας» της.
  • Μπορεί να θέλετε να ετοιμάσετε ένα άνετο κρεβάτι για τη γάτα σας. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα άνετο κρεβάτι κατοικίδιων ζώων ή ακόμα και να φτιάξετε ένα μόνοι σας. Οι γάτες αγαπούν τα κουτιά και κάνουν ένα κρεβάτι από ένα κουτί με μερικές κουβέρτες ή πετσέτες σε αυτό μπορεί να είναι ακριβώς το τέχνασμα. Σκεφτείτε να βάλετε κάτι που φοράτε στο κρεβάτι για να την βοηθήσετε να συνηθίσει το άρωμά σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το γατάκι σας έχει ένα καθαρό και νέο κουτί απορριμάτων.
  • Ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε ένα χώρο όπου το γατάκι σας μπορεί να παίξει. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα ξύσιμο ή να έχετε ένα κουτί με παιχνίδια που μπορεί να μασήσει και να πάρει που βάζετε σε μια εύκολα προσβάσιμη περιοχή του καθιστικού σας.
  • Έχετε έναν άλλο χώρο για τα φαγητά της. Αυτό μπορεί να την ενθαρρύνει να τρώει σε ένα μέρος και της ενημερώνει ότι τα γεύματά της θα είναι πάντα στο ίδιο μέρος.
 2. 2
  Ταΐζετε τακτικά τη γάτα σας. Η υγεία της γάτας σας βασίζεται εν μέρει στην τακτική και υγιεινή τροφή. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις τροφές της για να βοηθήσετε στη δημιουργία του δεσμού σας και να την βοηθήσετε να σας αγαπήσει.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να ταΐζετε το γατάκι σας την ίδια ώρα κάθε μέρα, ώστε να μπαίνει σε μια ρουτίνα και να μπορεί να σας πλησιάσει όταν έρθει η ώρα.
  • Τροφοδοτήστε τη γάτα σας με ένα μείγμα κονσερβοποιημένων υγρών τροφών, από το οποίο μπορεί επίσης να πάρει λίγο υγρασία και ξηρό φαγητό. Μπορείτε είτε να τα αναμίξετε είτε να τα βάλετε στα διαφορετικά πιάτα.
  • Δώστε επίσης στο γατάκι σας ένα μπολ με νερό. Φροντίστε να γεμίζετε το πιάτο με φρέσκο και καθαρό νερό κάθε μέρα.
  • Πολλοί επαγγελματίες υγείας συνιστούν τη σίτιση της γάτας σας σε συγκεκριμένα γεύματα σε αντίθεση με τη δωρεάν σίτιση, η οποία μπορεί να την κάνει να αυξήσει το βάρος της.
  • Είναι καλύτερο να μην ταΐζετε τα απορρίμματα τραπεζιού της γάτας σας, τα οποία μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι της.
 3. 3
  Επιβραβεύστε τη γάτα σας με λιχουδιές. Εάν η γάτα σας διστάζει να πλησιάσει κοντά σας, τοποθετήστε μια γάτα στο χέρι σας, καλέστε το όνομά της και αφήστε τη γάτα να την φάει. Αυτό μπορεί να της δείξει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί και να απολαύσετε την παρέα σας.
  • Προσέξτε να τρώτε τη γάτα σας πάρα πολλές λιχουδιές, οι οποίες συχνά γεμίζουν με ζάχαρη και μπορούν να συμβάλουν στην ανθυγιεινή αύξηση βάρους. Εάν ανησυχείτε για αυτό, σκεφτείτε να της δώσετε μια γεύση κονσερβοποιημένων τροφίμων.
 4. 4
  Καθαρίζετε καθημερινά το κουτί απορριμμάτων. Οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητες στην καθαριότητα, ειδικά εκείνες του κουτιού απορριμμάτων τους. Καθαρίζετε το κουτί απορριμμάτων της γάτας σας καθημερινά, ή περισσότερα αν χρειάζεται, για να τη διατηρήσετε ευτυχισμένη και υγιή.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα νέο κουτί απορριμμάτων όποτε παίρνετε μια νέα γάτα και βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για τη γάτα μεγέθους που έχετε. Αυτό μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο που μυρίζει μια άλλη γάτα και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το κουτί.
  • Τα κουτιά απορριμμάτων που δεν είναι καθαρά μπορεί να είναι τρομακτικά για τις γάτες, υπονομεύοντας τις προσπάθειές σας να την κάνει να σας αρέσει.
  • Οι γάτες δεν αποφεύγουν το κουτί απορριμμάτων παρά την παράδοση. Αντ 'αυτού, είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Προσδιορίστε ποιο είναι το πρόβλημα και διορθώστε το το συντομότερο δυνατό.
  • Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι γάτες δεν χρησιμοποιούν κουτί απορριμμάτων είναι: η γάτα δεν έχει στειρωθεί. είναι δυσαρεστημένη με κάτι για το κουτί απορριμμάτων, όπως το μέγεθος ή το είδος των απορριμμάτων. είναι άρρωστη; αισθάνεται ανασφαλής γύρω από άλλες γάτες. Τονίζεται από κάτι και σηματοδοτεί το έδαφος της.
  • Εάν δεν μπορείτε να καθαρίζετε τακτικά τα κουτιά απορριμμάτων, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε ένα ηλεκτρονικό κουτί απορριμμάτων, το οποίο θα καθαρίσει αυτόματα τα απορρίμματα μόλις τελειώσει η χρήση της γάτας σας. Μπορείτε να τα αγοράσετε στα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.
  Μια υγιής γάτα είναι μια ευτυχισμένη γάτα
  Μια υγιής γάτα είναι μια ευτυχισμένη γάτα, η οποία θα την κάνει λιγότερο πιθανό να σπάσει ή να σας αντιπαθεί.
 5. 5
  Προωθήστε την υγεία της γάτας σας. Μια υγιής γάτα είναι μια ευτυχισμένη γάτα, η οποία θα την κάνει λιγότερο πιθανό να σας σπάσει ή να σας αρέσει. Εκτός από την τακτική τροφοδοσία και τον καθαρισμό των απορριμμάτων της, προσέξτε για σημάδια ασθένειας ή ασθένειας και επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας εάν κάτι σας αφορά.
  • Η μη χρήση του κουτιού απορριμμάτων μπορεί να αποτελεί ένδειξη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, η οποία θα απαιτήσει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο.
  • Όπως και οι άνθρωποι, τα οδοντικά προβλήματα μπορεί να είναι σοβαρά και επώδυνα για τις γάτες. Προσέξτε για σημάδια ότι το φαγητό είναι δύσκολο για αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης λιγότερο, απώλειας βάρους ή της κατανάλωσης μόνο από τη μία πλευρά του στόματος της.
  • Οι γάτες χρειάζονται επίσης τακτικούς εμβολιασμούς κατά της λύσσας και της εξάπλωσης. Προγραμματίστε μια ετήσια επίσκεψη με τον κτηνίατρό σας για να κάνετε αυτούς τους εμβολιασμούς και να ελέγξετε τη γενική υγεία της γάτας σας.

Μέρος 2 από 2: απόλαυση ποιοτικού χρόνου με γατάκι

 1. 1
  Αλληλεπιδράστε στις κατάλληλες στιγμές. Όπως και οι άνθρωποι, υπάρχουν στιγμές που είναι καλύτερο να δώσετε στη γάτα σας χώρο. Αποφύγετε τη μετακίνηση, το χάιδεμα ή το παιχνίδι με τη γάτα σας όταν πλένεται, τρώει, πίνει ή κοιμάται. Κάτι τέτοιο μπορεί να τον τρομάξει, να τονίσει ή να τον ενοχλήσει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δυσάρεστη αντίδραση.
  • Επιτρέποντας στη γάτα σας να καθαρίσει ή να κοιμηθεί ειρηνικά μπορεί να τον βοηθήσει να εμπιστευτεί και να σας αρέσει και να δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό.
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΟΥ

  Ο Pippa elliott, ένας αδειοδοτημένος κτηνίατρος, εξηγεί: «Το λιγότερο είναι περισσότερο με τις γάτες. Είναι καλύτερο να περιμένεις και να αφήσεις τη γάτα να σε έρθει παρά να κατακλύσεις τη γάτα με προσοχή.

 2. 2
  Να είστε ευγενικοί και στοργικοί. Να είστε πάντα ευγενικοί και στοργικοί με τη γάτα σας. Αυτό του αποδεικνύει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί και μπορεί να τον κάνει πιο πιθανό να πλησιάσει και να αναζητήσει ποιοτικό χρόνο μαζί σας.
  • Πάντα να τον κατοικείτε και να τον μαζέψετε απαλά, έχοντας κατά νου ότι είναι πολύ μικρότερος από εσάς.
  • Μην πιέζετε ποτέ τη γάτα σας και μην τραβάτε την ουρά του.
 3. 3
  Αφήστε τη γάτα σας να σας πλησιάσει. Παρόλο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να δείξετε την αγάπη του γατάκι σας ακολουθώντας τον και να τον πάρετε, αυτό συχνά έρχεται σε αντίθεση με τη συμπεριφορά της γάτας. Αφήστε τη γάτα σας να σας προσεγγίσει όποτε θέλει να τον βοηθήσει να χαλαρώσει και να νιώσετε άνετα να τραβήξετε την προσοχή σας.
  • Μπορείτε να διδάξετε τη γάτα σας να έρχεται όταν τον καλείτε - για φαγητό ή με άλλο τρόπο - με απλές μεθόδους εκπαίδευσης.
  • Ποτέ μην κυνηγάτε τη γάτα σας και μην χρησιμοποιείτε δυνατή φωνή μαζί του. Αυτό μπορεί να τον τρομάξει όχι μόνο τη στιγμή, αλλά και στο μέλλον.
  • Εάν η γάτα σας δεν φαίνεται να θέλει να έρθει σε εσάς, δοκιμάστε να τον δελεάσετε με μια λιχουδιά ή κάποια γάτα.
 4. 4
  Τοποθετήστε τον εαυτό σας στο ύψος της γάτας σας. Εάν καταλήξετε, ψέματα ή γονατίσετε στο ίδιο επίπεδο με τη γάτα σας, μπορεί να φαίνεται λιγότερο απειλητικό. Αυτό μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται πιο χαλαρός στην παρουσία σας και πιο πιθανό να δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση μαζί σας.
  • Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το ξαπλωμένο στο πάτωμα τον βοηθά να σας προσελκύσει.
  • Το να καθίσετε στον καναπέ ή σε μια καρέκλα μπορεί επίσης να είναι ένας άλλος τρόπος για να κάνετε τη γάτα σας να σας πλησιάσει άνετα.
  • Δεδομένου ότι οι γάτες θέλουν να παρακολουθούν άλλα μικρά ζώα, σκεφτείτε να ξαπλώσετε ή να καθίσετε κοντά σε ένα παράθυρο, το οποίο μπορεί να του προσφέρει ψυχαγωγία και να σας δώσει τη δυνατότητα να τον χαϊδεύετε ενώ περνάει.
 5. 5
  Χτυπήστε τη γάτα σας. Οι γάτες είναι πολύ προσεκτικοί και προσεκτικοί, γεγονός που απαιτεί από αυτούς να κρατούν συχνά το κεφάλι τους. Κατοικώστε και χτυπήστε τη γάτα σας καθώς του αρέσει να την χαλαρώνει και να τη βοηθά να σας αρέσει περισσότερο.
  • Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο λαιμό της γάτας σας ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή που μπορεί να του αρέσει, όπως η πλάτη του, κάτω από το πηγούνι του, ή ακόμη και η κοιλιά του.
  • Με την πάροδο του χρόνου, θα αναγνωρίσετε τα σημεία στα οποία η γάτα σας αρέσει να χαϊδεύεται και να χαϊδεύεται και μπορεί να διαπιστώσετε ότι σας αναζητά γι 'αυτό.
  • Φροντίστε να είστε πάντα ευγενικοί όταν χαϊδεύετε τη γάτα σας.
  • Καλύψτε τη γάτα σας ως ανταμοιβή για το να κάνετε κάτι καλό, όπως να χρησιμοποιήσετε το κουτί απορριμάτων του Μπορεί ακόμη και να θέλετε να προσφέρετε περιστασιακά χτυπήματα καθώς τοποθετείτε το πρόσφατα γεμισμένο πιάτο φαγητού του στο πάτωμα.
  • Εάν θέλετε να κατοικείτε τη γάτα σας και είναι απρόθυμος, απλώς κρατήστε το χέρι σας και αφήστε τον να το μυρίσει. Μπορεί να τρίβει το μάγουλό του στα χέρια σας και να νιώθει πιο άνετα μαζί σας όταν τον χάιδετε εκείνη τη στιγμή.
  • Εάν η γάτα σας αρέσει, αφήστε τον να κοιμηθεί πάνω σας καθώς τον κατοικείτε.
  Δημιουργήστε ένα "δέντρο γάτας" κοντά σε ένα παράθυρο που επιτρέπει στη γάτα σας να παρακολουθεί πουλιά
  Δημιουργήστε ένα "δέντρο γάτας" κοντά σε ένα παράθυρο που επιτρέπει στη γάτα σας να παρακολουθεί πουλιά, σκίουρους και άλλα μικρά ζώα.
 6. 6
  Επαναλάβετε την αγάπη της γάτας σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σας αρέσει η γάτα σας είναι να δείχνετε στοργή πέρα από τη βασική φροντίδα. Το χάιδεμα, το χαϊδεύοντας και το παιχνίδι μαζί του βοηθά στη δημιουργία ενός δεσμού εμπιστοσύνης και αγάπης μεταξύ εσάς και της γάτας σας Μερικοί τυπικοί τρόποι με τους οποίους η γάτα σας θα δείξει στοργή που μπορείτε να ανταλλάξετε είναι:
  • Χτύπημα κεφαλών. Αυτός είναι ο τρόπος που μια γάτα λέει γεια. Διεγείρει τους αδένες πετρελαίου στο μπροστινό μέρος των αυτιών του, αφήνοντας το άρωμά του πάνω σας. Αν χτυπήσει το κεφάλι σας, χτυπήστε τον απαλά πίσω.
  • Παρουσιάζοντας την άκρη του. Η γάτα σας μπορεί να στηρίξει το πρόσωπό σας και να σηκώσει την ουρά του Αυτό σημαίνει ότι θέλει εσείς, ο γονέας του, να τον καθαρίσετε. Μπορείτε να ανταποκριθείτε φυσώντας απαλά στην αγκαλιά του, την οποία θα συνδέσει μαζί σας και το στυλ καθαρισμού σας.
  • Σας ζυμώνω. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η γάτα σας είναι ευτυχισμένη και σας συνδέει με τη μητέρα του. Αφήστε τον να ζυμώσει όσο θέλει να τον βοηθήσει να χαλαρώσει και να σφυρηλατήσει το δεσμό σας.
  • Σε γλείφω. Ο καλλωπισμός είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι γάτες δημιουργούν ένα κοινό άρωμα μεταξύ της φυλής τους. Το γλείψιμο του επιτρέπει να σας διεκδικήσει ως δική του και μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω προώθηση της σχέσης σας.
 7. 7
  Μιλήστε με τη γάτα σας. Είναι σημαντικό η γάτα σας να γνωρίζει το όνομά του, οπότε μιλάτε συχνά μαζί του και αναφέρετέ το με το όνομά του. Αν μειώνει, μιλήστε μαζί της. Αυτό μπορεί να κάνει τη γάτα σας ευτυχισμένη και πιο πιθανό να σας αναζητήσει όταν θέλει προσοχή.
  • Για παράδειγμα, αν είναι κοντά στο γεύμα της γάτας σας και αρχίσει να ψαρεύει, μπορείτε να πείτε "Είστε πεινασμένοι, Σαμ;" και συνεχίστε τη συνομιλία αρκεί να συνεχίζει να χαζεύει.
 8. 8
  Παίξτε με τη γάτα σας. Οι γάτες είναι φυσικά ενεργητικές και απαιτούν εμπλουτισμό μέσω του παιχνιδιού για να παραμείνουν ευτυχισμένοι και υγιείς. Το να παίζετε με τη γάτα σας και να του παρέχετε παιχνίδια για να τον τονώσετε μπορεί να τον βοηθήσει να παραμείνει ευτυχισμένος και να τον κάνει να σας αρέσει περισσότερο.
  • Δώστε στη γάτα σας μια ποικιλία παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να ρίξει τον εαυτό του, εκείνων που απαιτούν την αλληλεπίδρασή σας και άλλων που του δίνουν την ευκαιρία να «κυνηγήσει». Τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων θα προσφέρουν διαφορετικά είδη παιχνιδιών για να τονώσουν τη γάτα σας.
  • Όταν χρησιμοποιείτε παιχνίδια που απαιτούν αλληλεπίδραση μαζί σας, όπως κουνιέρες ή επιλογές κουνάμε, μιλήστε με τη γάτα σας και προσφέρετέ του πατήματα για να παίζει καλά.
  • Δώστε επίσης στη γάτα σας άλλες ευκαιρίες να παίξετε. Τοποθετήστε χάρτινες σακούλες χωρίς τις λαβές ή τα κουτιά γύρω από το σπίτι, τα οποία θα του επιτρέψουν να εξερευνήσει και να διερευνήσει.
  • Δημιουργήστε ένα "δέντρο γάτας" κοντά σε ένα παράθυρο που επιτρέπει στη γάτα σας να παρακολουθεί πουλιά, σκίουρους και άλλα μικρά ζώα.

Συμβουλές

 • Δοκιμάστε να την χαϊδέψετε κάτω από το πηγούνι. Πολλές γάτες το λατρεύουν αυτό!
 • Εάν η γάτα σας σφυρίζει, αφήστε το δωμάτιο μέχρι να ηρεμήσει. Εάν πρέπει να μείνετε σε αυτό το δωμάτιο, αποφύγετε να την κοιτάξετε ή να την αγγίξετε και να διατηρήσετε μια υγιή απόσταση για να την βοηθήσετε να χαλαρώσει.
 • Προσπαθήστε να μην την πάρετε αν δεν της αρέσει. Αυτό μπορεί να τονίσει πολύ μια γάτα!
 • Εάν μια γάτα σας γρατσουνίσει, φροντίστε να την πλύνετε καλά με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι.
 • Μην παίζετε σκληρά με τη γάτα σας, μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους ή άγχους με αποτέλεσμα τυχαίες επιθέσεις.
 • Εάν η γάτα σας αρχίσει να σας τρίβει με το σώμα της ενώ γουργουρίζει, αυτό είναι ένα σημάδι που η γάτα σας σας αρέσει και θέλει την προσοχή σας.
 • Μην ξυπνάτε το γατάκι σας όταν κοιμάται.
 • Μπορεί να χρειαστούν έως και μερικές ημέρες για να πλησιάσει μια γάτα. μην αποθαρρύνεστε αν δεν συμβεί γρήγορα.
 • Μην κοιτάτε το μάτι, η γάτα θα σκεφτεί ότι είστε επιθετικοί και θα επιτεθείτε. Εάν κοιτάξετε τη γάτα σας, αναβοσβήνετε αργά και συχνά θα ηρεμήσει.
  Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για τη γάτα μεγέθους που έχετε
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα νέο κουτί απορριμμάτων όποτε παίρνετε μια νέα γάτα και βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για τη γάτα μεγέθους που έχετε.
 • Εάν σηκώνετε ή κρατάτε τη γάτα σας, αφήστε την να φύγει όταν το θέλει. Κρατώντας τη γάτα σας ενάντια στις επιθυμίες της μπορεί να την τραυματίσει. Εάν μια γάτα ξέρει ότι θα την βάλεις κάτω αν σκουριάσει, θα μεγαλώσει για να σε εμπιστευτεί πολύ περισσότερο.
 • Εάν έχετε σκύλους, η προστασία είναι το κλειδί. Αυτό θα την κάνει να νιώθει ασφαλής και θα σας αρέσουν περισσότερο.
 • Δώστε στη γάτα σας λιχουδιές εάν συμπεριφέρεται καλά.

Προειδοποιήσεις

 • Τα παιχνίδια με χορδές και φτερά μπορεί να είναι επικίνδυνα ή θανατηφόρα για μια γάτα σε περίπτωση κατάποσης. Χρησιμοποιήστε αυτά τα παιχνίδια μόνο όταν επιβλέπετε τη γάτα και τα αφήνετε μακριά από τη γάτα όταν τελειώσετε το παιχνίδι.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Αγαπημένο παιχνίδι ή απόλαυση
 • Γατοτροφή
 • Σκουπίδια γάτας & κουτί απορριμμάτων
 • Ενα κρεβάτι

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Η γάτα μου κάθεται στο κρεβάτι μου και μου σφυρίζει κάθε φορά που μπαίνω στο δωμάτιο. Τι πρέπει να κάνω?
  Φαίνεται ότι η γάτα είναι απρόθυμη να μοιραστεί έναν άνετο χώρο ύπνου. Αν της φώναξες να σηκωθεί από το κρεβάτι στο παρελθόν, τότε μπορεί να φοβάται όταν σε βλέπει. Προσπαθήστε να μπείτε στο δωμάτιο, αλλά αγνοώντας εντελώς, ανεξάρτητα από το τι κάνει. Πηγαίνετε για την επιχείρησή σας και όταν ήρθε η ώρα να πάτε για ύπνο, δελεάστε την με μια εξαιρετικά νόστιμη απόλαυση ή με το δείπνο της.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν;
  Οι γάτες είναι φυσικά ανεξάρτητα πλάσματα και μερικές φορές το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να μας αγνοήσει η γάτα. Ενώ ορισμένες ενέργειες είναι εγγυημένες για να φοβίσουν ή να ανησυχήσουν μια γάτα, ώστε να γίνουν επιθετικές ή να φύγουν, δεν υπάρχει ποτέ εγγύηση ότι θα συμβεί το αντίθετο. Μην αφήσετε αυτό να σας εμποδίσει να δοκιμάσετε. Για μερικές γάτες είναι καιρός να κάνει τη διαφορά, οπότε συνεχίστε και δείτε τι συμβαίνει.
 • Μία από τις γάτες μου συνεχίζει να μου φωνάζει και την αφήνει να με κατοικεί μόνο μια φορά. Τι πρέπει να κάνω?
  Να είστε υπομονετικοί και ακολουθήστε τα βήματα στο άρθρο. Έχει περάσει πολλές αλλαγές και αβεβαιότητα πρόσφατα και είναι φυσικό να φοβάται νέους ανθρώπους. Προσέξτε να μην την συσσωρεύσετε και να μην κάνετε άμεση επαφή με τα μάτια, παρόλο που είστε απελπισμένοι να δείξετε την αγάπη της. Τροφοδοτώντας την και δίνοντάς της χώρο, τελικά θα μάθει ότι δεν είστε απειλή και θα αρχίσει να σας πλησιάζει για φασαρία.
 • Τι γίνεται αν η γάτα σας μισεί ήδη;
  Δώστε στη γάτα το χώρο της, αλλά όταν σας πλησιάσει, δώστε της λιχουδιές. Να είστε απαλοί, μην κάνετε ξαφνικές κινήσεις και δώστε στη γάτα άφθονο χώρο. Μάθετε επίσης να διαβάζετε και να αποκρίνεστε στη γλώσσα του σώματος της γάτας, γνωρίζοντας πότε να την αφήσετε μόνη.
 • Τι να κάνω αν η γάτα μου έχει κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι όλη του τη ζωή;
  Αυτό ακούγεται σαν μια φοβισμένη, ανήσυχη γάτα που αισθάνεται ασφαλής μόνο κάτω από το κρεβάτι. Το κλειδί για την επίλυση της κατάστασης είναι η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της εμπιστοσύνης του σε εσάς. Αποφύγετε να τον κοιτάτε κάτω από το κρεβάτι, καθώς αυτό απειλεί τη γάτα. Δοκιμάστε να ξαπλώσετε στο πάτωμα και να στρέψετε το κεφάλι σας μακριά. Έχετε λιχουδιές στο χέρι σας και ρίξτε τις στο πάτωμα κοντά σας. Να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε πολύ καιρό, οπότε κάντε αυτό ενώ ακούτε μουσική ή το ραδιόφωνο ήσυχα στο παρασκήνιο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να βάλετε ένα ρούχο με τη μυρωδιά σας κάτω από το κρεβάτι για να τον συνηθίσετε στο άρωμα σας. Κάνετε αυτό μερικές φορές την ημέρα για όσο διάστημα χρειάζεται.
 • Η γάτα μου με μισεί ακόμα και έχω κάνει όλα αυτά τα βήματα και της έδωσα χώρο. Τι πρέπει να κάνω?
  Κάνε υπομονή. Ένα από τα υπέροχα πράγματα για τις γάτες είναι να γνωρίζουν ότι έχουν δικό τους μυαλό. Έτσι, όταν αποφασίζει να γίνει φίλη, αυτό είναι ένα τεράστιο κομπλιμέντο. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε μια γάτα να σας αρέσει, γι 'αυτό επιμείνετε να κάνετε όλα τα σωστά πράγματα. Σε εβδομάδες, μήνες ή χρόνια που ακολουθούν, δεν θα είναι σε θέση να σας αρέσει.
 • Γιατί δεν αρέσουν οι γάτες το νερό;
  Οι γάτες προέρχονταν από περιοχές της ερήμου και άλλα πολύ ξηρά, ξηρά μέρη. Οι νεφροί των γατών είναι πολύ αποτελεσματικοί στην ανακύκλωση νερού για αυτόν τον λόγο. Ως είδος, δεν εξελίχθηκαν για να αντιμετωπίσουν καλά τις λίμνες και τα ποτάμια, οπότε είναι φυσικό να είναι προσεκτικοί.
 • Σας αρέσουν οι γάτες;
  Εξαρτάται από τη γάτα και πώς μεταφέρεται. Εάν κρατάτε τη γάτα σας σωστά και εξακολουθεί να σφίγγει και σφυρίζει, πιθανότατα δεν του αρέσει να μεταφέρεται.
 • Μου αρέσει να φοράω χνουδωτά άλματα αλλά τα πόδια της γάτας μου κολλάνε πάνω τους. Τι μπορώ να κάνω?
  Είναι πιθανότατα τα νύχια της να πιάνουν τους άλτες σας. Ζητήστε από την τεχνική ή τον κτηνίατρό σας να σας δείξει πώς να κόψετε τα σημεία των νυχιών της γάτας σας. Εναλλακτικά, μάθετε πώς να εφαρμόζετε μαλακές ασπίδες νυχιών στα νύχια της γάτας για να σταματήσετε την εμπλοκή. Μην αφήσετε τη γάτα να αποσαφηνιστεί: αυτό είναι οδυνηρό και απάνθρωπο.
 • Η γάτα μου φοβάται τα παιχνίδια και είναι δύσκολο να την κάνει να παίξει. Έχετε κάποιες προτάσεις;
  Οι γάτες δεν κατανοούν πάντα την έννοια του παιχνιδιού, οπότε μερικές φορές πρέπει να διδαχθούν. Δείτε αν μπορείτε να καταλάβετε τι την τρομάζει. Μήπως το παιχνίδι κινείται γρήγορα, κουδουνίζει ή χτυπάει; Δοκιμάστε διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών. Η προσθήκη catnip μπορεί επίσης να βοηθήσει. Αφήστε την να συνηθίσει το παιχνίδι πρώτα αφήνοντάς την στο κρεβάτι της ή κάπου που της αρέσει να κοιμάται. Μόλις δεχτεί το "ακίνητο" παιχνίδι, μετακινήστε το απαλά και επαινέστε το όταν δεν ενεργεί φοβισμένος. Σταδιακά δημιουργήστε το πόσο γρήγορα κινείται το παιχνίδι και, στη συνέχεια, θα πρέπει να προκαλέσει το ένστικτό του να κτυπήσει και να κυνηγήσει.

Σχόλια (13)

 • helen09
  Το άρθρο με βοήθησε πραγματικά. Παρόλο που έχω ήδη έναν ισχυρό δεσμό, θέλω έναν ακόμη ισχυρότερο δεσμό.
 • elenaskiles
  Αυτό ήταν πολύ χρήσιμο. Με βοήθησε να αναζητήσω σημάδια ότι η γάτα μου θα μπορούσε να είναι άρρωστη, αλλά δεν μπορώ να βρω ένα άρθρο που μου λέει πώς να κάνω τη γάτα μου να ζεσταθεί σε άλλους. Η γάτα μου έρχεται μόνο σε μένα και τη μαμά μου, αλλά μένει μακριά από όλους τους άλλους που έρχονται στο σπίτι μου.
 • usmith
  Αυτό είναι καταπληκτικό; κάντε ένα άλλο παρακαλώ!
 • brownsally
  Η γάτα μου με αγαπά. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Καταλαβαίνω τη γάτα μου με τη βοήθειά σας.
 • mertzrenee
  Η γάτα μου με αγαπάει τώρα, σας ευχαριστώ πολύ.
 • schultznelda
  Το χρησιμοποίησα για τον Tik Tok και μου άρεσε πολύ, οπότε υποθέτω ότι είναι αρκετά καλό.
 • hdibbert
  Με βοήθησε λέγοντας πώς να πλησιάσω και να φροντίσω τη γάτα μου.
 • josephevans
  Πολύ ενδιαφέρον. Έχω μερικές καλές ιδέες που θέλω να δοκιμάσω στη γάτα μου.
 • caleighbaumbach
  Σας ευχαριστώ. Ελπίζω τώρα να καταλάβω για τον αρχάριο μου.
 • nelson67
  Μου άρεσε το μέρος όπου αναφέρατε για να δώσετε στη γάτα σας προσωπικό χώρο, να είμαι πολύ ήπια και να αφήσω τη γάτα να σας πλησιάσει. Το τελευταίο μέρος για να μην πάει σε υψηλό σημείο όπου η γάτα σας πιστεύει ότι σας βοήθησε ένας αρπακτικός.
 • noeliafriesen
  Τέλεια, η γάτα μου τώρα μου αρέσει πολύ!
 • bryon32
  Ναι, αυτές είναι πραγματικά καλές συμβουλές!
 • vanagnostou
  Αυτό το άρθρο ήταν πολύ χρήσιμο!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail