Πώς να κάτσετε μια υπερ γάτα;

Για να κάτσετε μια υπερ-γάτα, ξεκινήστε παίζοντας με αυτό για 10 έως 15 λεπτά για να την βοηθήσετε να κάψει την υπερβολική ενέργεια. Στη συνέχεια, καθίστε μπροστά από τη γάτα σας με μια λιχουδιά, όπως ένας κύβος κοτόπουλου και μετακινήστε την ακριβώς πάνω από το κεφάλι της για να αναγκάσετε τη γάτα να καθίσει. Καθώς η γάτα σας κάθεται, πείτε "Καθίστε" και δώστε την απόλαυση. Επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές σε λίγες ημέρες, καθώς μπορεί να χρειαστούν 7 έως 14 προσπάθειες για να ανταποκριθεί η γάτα σας στην εντολή σας. Για συμβουλές από τον συνιδρυτή της Κτηνιατρικής μας σχετικά με το πώς να κάνετε κλικ στην εκπαίδευση της γάτας σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Καθίστε μπροστά από τη γάτα σας με μια λιχουδιά
Στη συνέχεια, καθίστε μπροστά από τη γάτα σας με μια λιχουδιά, όπως ένας κύβος κοτόπουλου και μετακινήστε την ακριβώς πάνω από το κεφάλι της για να αναγκάσετε τη γάτα να καθίσει.

Είναι μια δημοφιλής πεποίθηση ότι οι γάτες δεν μπορούν να μάθουν να κάνουν απλά κόλπα υπακοής, όπως καθίστε ή φέρετε. Αντίθετα, οι γάτες μπορούν να διδαχθούν μερικά απλά κόλπα. Απλώς δεν ανταποκρίνονται στις ίδιες τεχνικές εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται με σκύλους, οι οποίες είναι οι μέθοδοι που κατανοούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Ιστορικά, τα σκυλιά εκτράφηκαν να είναι κοινωνικά με τους ανθρώπους, ενώ η σχέση μιας γάτας με τους ανθρώπους προοριζόταν να είναι ανεξάρτητη, επειδή κρατήθηκαν για να σκοτώσουν τα παράσιτα. Παρά αυτό το ιστορικό, οι γάτες μπορούν να διδαχθούν να υπακούουν σε μερικές απλές εντολές, όπως η καθίσματα, αν ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

Μέρος 1 από 2: προετοιμασία της γάτας σας

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε τις σωστές λιχουδιές. Το κλειδί για να εκπαιδεύσετε μια γάτα για να καθίσετε είναι να βρείτε τη λιχουδιά που βρίσκει το πιο νόστιμο. Αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με τη γάτα. Μπορεί να κυμαίνεται από μικρούς κύβους κοτόπουλου έως μικρές νιφάδες κονσερβοποιημένου τόνου έως εμπορικά εδέσματα. Σε γενικές γραμμές, οι γάτες αγαπούν τα ανθρώπινα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε γαρίδες, μπριζόλα και τυρί όσο το δυνατόν περισσότερες λιχουδιές για τη γάτα σας. Αυτές είναι επίσης δημοφιλείς λιχουδιές.
 2. 2
  Ηρεμήστε τη γάτα σας. Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε μια προπόνηση, θα πρέπει να καταναλώσετε λίγο από την υπερβολική ενέργεια της υπερ γάτας σας. Προγραμματίστε να περάσετε 15 λεπτά παίζοντας ασταμάτητα παιχνίδια μαζί του για να τον βοηθήσετε να χάσει μέρος της ενέργειας. Δοκιμάστε παιχνίδια όπως το κυνήγι, το οποίο μπορεί να γίνει με δείκτη λέιζερ, ή κρατήστε το με ένα φτερό παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ανεβείτε ή να κατεβείτε τις σκάλες μέσα στο σπίτι σας σύροντας το αγαπημένο παιχνίδι της γάτας σας πίσω σας. Θα καταδιώξει και θα τον κυνηγήσει και θα σας κυνηγήσει.
  • Αφού η γάτα σας αρχίσει να επιβραδύνεται, θα πρέπει να μπορεί να επικεντρωθεί σε μια προπόνηση.
  Προτού μπορέσετε να μάθετε τη γάτα σας να κάθεται
  Προτού μπορέσετε να μάθετε τη γάτα σας να κάθεται, η γάτα σας πρέπει να γνωρίζει το όνομά του.
 3. 3
  Διδάξτε του το όνομά του. Προτού μπορέσετε να μάθετε τη γάτα σας να κάθεται, η γάτα σας πρέπει να γνωρίζει το όνομά του. Για να τον διδάξετε να έρθει όταν καλείτε το όνομά του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τεχνική προπόνησης με λιχουδιές. Φροντίστε να διατηρείτε τις λιχουδιές σας, είτε σε ένα μικρό πλαστικό δοχείο είτε σε μια τσάντα με φερμουάρ. Όταν η γάτα σας βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με εσάς, τραβήξτε την προσοχή του με μια μικρή απόλαυση στο χέρι σας. Όταν βλέπει την απόλαυση, πείτε το όνομά του καθώς έρχεται. Όταν φτάσει σε σας, ανταμείψτε τον με την απόλαυση.
  • Κάνετε αυτό μέχρι να έρχεται συνεχώς σε εσάς όταν λέτε το όνομά του.
  • Σταδιακά σταδιακά καταργήστε τις λιχουδιές. Αντικαταστήστε το με έπαινο και προσοχή όταν έρχεται στο όνομά του.

Μέρος 2 από 2: εκπαίδευση της γάτας σας

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε εκπαίδευση για θεραπεία. Μόλις κουράσετε τη γάτα σας και βρείτε τις σωστές λιχουδιές, μπορείτε να τον διδάξετε να κάθεται με λιχουδιές. Ξεκινήστε καθισμένος μπροστά από τη γάτα σας με μια λιχουδιά στο χέρι σας. Θα πρέπει να στέκεται στα τέσσερα για να τον διδάξει καλύτερα να κάθεται, οπότε προσπαθήστε να τον πάρετε σε αυτήν τη θέση εάν δεν το κάνει φυσικά. Αφήστε τον να δει τη λιχουδιά στο χέρι σας και μετά κρατήστε τη θεραπεία δύο ή τρεις ίντσες πάνω από το κεφάλι του. Μετακινήστε το αργά πίσω ανάμεσα στα αυτιά του, τρίβοντάς το ελαφρώς στο κεφάλι του. Για να ακολουθήσει την απόλαυση, θα ακολουθήσει το χέρι σας και θα αρχίσει να κάθεται.
  • Όπως κάνει, πείτε του "καθίστε [το όνομά του]." Αμέσως μετά το κάνει, πείτε "καλό, καθίστε" και δώστε του τη λιχουδιά.
  • Αυτό μπορεί να χρειαστεί μερικές προσπάθειες για να γίνει σωστό. Βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε την απόλαυση πολύ πάνω από το κεφάλι του. Αυτό θα τον αναγκάσει να πηδήξει αντί να κλίνει πίσω, κάτι που μπορεί να του διδάξει το λάθος.
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΟΥ

  Ο Pippa elliott, ένας αδειοδοτημένος κτηνίατρος, εξηγεί: "Το κόλπο για την εκπαίδευση των γατών είναι να βρεις τη θεραπεία που θα δουλέψουν. Όλες οι γάτες έχουν ένα φαγητό που θα τους παρακινήσει. Ως ιδιοκτήτης, συνεχίστε να προσφέρετε διαφορετικά μεζούρα μέχρι να βρείτε αυτό που είναι η γάτα αγαπάει πραγματικά.

 2. 2
  Κάνε υπομονή. Η γάτα σας δεν θα το μάθει αυτό εν μία νυκτί ή μετά από μία προσπάθεια. Θα χρειαστεί πιθανώς οπουδήποτε από επτά έως 14 προπονήσεις έως ότου η γάτα σας καταλάβει ότι η κίνηση πάνω από το κεφάλι του και η λέξη "καθίστε" σημαίνει να καθίσετε. Με υπομονή, επιμονή και συνέπεια στην προπόνηση, η γάτα σας σύντομα θα κάθεται σαν επαγγελματίας.
  Το κλειδί για να εκπαιδεύσετε μια γάτα για να καθίσετε είναι να βρείτε τη λιχουδιά που βρίσκει το πιο
  Το κλειδί για να εκπαιδεύσετε μια γάτα για να καθίσετε είναι να βρείτε τη λιχουδιά που βρίσκει το πιο νόστιμο.
 3. 3
  Κρατήστε το σύντομο. Η γάτα σας θα αποσπάται την προσοχή εάν προπονείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά αν είναι από τη φύση της υπερ. Για το σκοπό αυτό, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τις προπονήσεις σύντομες. Πέντε έως 10 λεπτά είναι αρκετά μεγάλο για γατάκια ή υπερ γάτες.
  • Η άσκηση για πολύ καιρό μπορεί να κάνει την γάτα σας να επιδεινωθεί, κάτι που μπορεί να τον προκαλέσει να σας δαγκώσει ή να σας γρατσουνίσει.
  • Όταν ταΐζετε τις λιχουδιές της γάτας σας, του ταΐζετε μόνο πολύ μικρές ποσότητες ως λιχουδιές. Μια μικρή σχισμή στο μισό μέγεθος της μικρογραφίας του δακτύλου σας είναι αρκετή για να του δοθεί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα γεμίσει κατά τη διάρκεια των σύντομων προπονήσεων και δεν θα φάει υπερβολικά.
 4. 4
  Δοκιμάστε την εκπαίδευση κλικ. Εκτός από τη θεραπεία εκπαίδευσης, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη μέθοδο εκπαίδευσης με κλικ. Για αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να αγοράσετε ένα μικρό clicker χειρός, το οποίο μπορείτε να πάρετε σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων ή στο διαδίκτυο. Για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση με κλικ, μπορείτε να κάνετε τη γάτα σας να συσχετίσει τα κλικ με λιχουδιές. Για να ξεκινήσετε αυτό, δημιουργήστε ένα κλικ και τυχαία και στη συνέχεια δώστε στη γάτα σας μια απόλαυση. Θα αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι ο ήχος κλικ σημαίνει μια απόλαυση.
  • Συνεχίστε το μέχρι να καταλάβει. Θα ξέρετε ότι καταλαβαίνει όταν κάνετε κλικ και αρχίζει να σας κοιτάζει ή να τρέχει σε σας για μια απόλαυση. Μόλις συμβεί αυτό, ξεκινήστε τη ρουτίνα προπόνησης θεραπείας, η οποία θα είναι ευκολότερη με τη βοήθεια του κλικ.
  • Οι Clickers γίνονται ένα ισχυρό εργαλείο για την εκπαίδευση των κατοικίδιων. Η γάτα σας θα ξέρει ότι μόλις ακούσει ένα κλικ, κάνει κάτι σωστό. Έτσι, όταν μεταχειρίζεστε το τρένο, κάντε κλικ στο clicker τη στιγμή που κάθεται η γάτα σας και, στη συνέχεια, δώστε του μια απόλαυση. Στη συνέχεια συσχετίζει το κλικ με τη σωστή συμπεριφορά, η οποία θα μεταφραστεί σε καθήκον για εσάς χωρίς τη βοήθεια του κλικ.
 5. 5
  Δοκιμάστε πιο προηγμένα κόλπα. Πολλές υπερ γάτες είναι απλώς βαριεστημένες γάτες. Αφού τον διδάξετε να καθίσει, μπορείτε να συνεχίσετε με άλλα κόλπα. Κάντε το κάνοντας την εκπαίδευση του clicker σε υψηλότερο επίπεδο με την εκπαίδευση. Μπορείτε να κάνετε πιο περίπλοκα πράγματα, όπως να διδάξετε τη γάτα σας να ακολουθήσει έναν στόχο, όπως ένα παιχνίδι.
  • Μπορείτε επίσης να τον διδάξετε να ακολουθήσει τον στόχο μέσω μιας πορείας εμποδίων όπως σήραγγες γάτας και να ξεπεράσει τα εμπόδια που βρίσκονται χαμηλά.
Για να κάτσετε μια υπερ-γάτα
Για να κάτσετε μια υπερ-γάτα, ξεκινήστε παίζοντας με αυτό για 10 έως 15 λεπτά για να την βοηθήσετε να κάψει την υπερβολική ενέργεια.

Συμβουλές

 • Μην χαλάσετε τη γάτα σας δίνοντάς της πάρα πολλές λιχουδιές.
 • Μην ανταμείβετε τη γάτα σας κάθε φορά που κάθεται με μια απόλαυση. Σταματήστε να το κάνετε κάθε φορά αφού το καταλάβει
 • Ποτέ μην καλείτε μια γάτα για να τον τιμωρήσετε. Αυτό θα τον κάνει να αποφύγει να σας έρθει μόνο όταν λέτε το όνομά του. Αυτό θα τον κάνει επίσης δύσκολο να προπονηθεί γιατί θα έχετε χάσει την εμπιστοσύνη του.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail