Πώς να απαλλαγείτε από ψύλλους σε ένα γατάκι πολύ νεαρό για τοπικές αλοιφές;

Εάν πρέπει να απαλλαγείτε από τους ψύλλους σε ένα γατάκι που είναι πολύ νεαρό για τοπικές αλοιφές, θα πρέπει να χτενίζετε τους ψύλλους από τη γούνα του με μια χτένα ψύλλων. Πλύνετε το γατάκι με ήπιο σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό, αλλά αποφύγετε να βραχεί το κεφάλι του. Βουρτσίστε τη γάτα με τη χτένα ψύλλων και, στη συνέχεια, βυθίστε τη χτένα σε ένα φλιτζάνι ζεστό θαλασσινό νερό μετά από κάθε πάσο. Αυτό θα πνίξει τους ψύλλους, οπότε δεν μπορούν να επιστρέψουν στο γατάκι. Εάν χρειαστεί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκια για να αφαιρέσετε τυχόν ψύλλους που δεν πήρατε με τη χτένα ψύλλων. Στη συνέχεια, στεγνώστε το γατάκι σας με μια μαλακή πετσέτα και απορρίψτε το θαλασσινό νερό ξεπλύνοντάς το κάτω από την τουαλέτα. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας σχετικά με την αποτροπή της επιστροφής των ψύλλων, όπως η θεραπεία μεγαλύτερης ηλικίας γάτας με φάρμακα, διαβάστε!

Εάν πρέπει να απαλλαγείτε από τους ψύλλους σε ένα γατάκι που είναι πολύ νεαρό για τοπικές αλοιφές
Εάν πρέπει να απαλλαγείτε από τους ψύλλους σε ένα γατάκι που είναι πολύ νεαρό για τοπικές αλοιφές, θα πρέπει να χτενίσετε τους ψύλλους από τη γούνα του με μια χτένα ψύλλων.

Μόλις γεννηθεί το γατάκι σας, είναι πιθανό να πάρει ψύλλους. Δυστυχώς, σε πολύ νεαρά γατάκια, τα συνηθισμένα φάρμακα ψύλλων είναι πολύ ισχυρά για χρήση και θα προκαλέσουν βλάβη στο γατάκι σας. Η παράβλεψη των ψύλλων δεν είναι επιλογή, καθώς μπορούν να αυξηθούν σε αριθμό και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας για το γατάκι σας. Θα χρειαστεί να αναλάβετε δράση, λούζοντας σωστά τη γάτα σας και εξαλείφοντας τους ψύλλους με το χέρι για να βοηθήσετε τον μικρό φίλο σας να ανακάμψει.

Μέρος 1 από 2: λούσιμο του γατακιού σας

 1. 1
  Προετοιμάστε το χώρο σας. Προτού αρχίσετε να αφαιρείτε τους ψύλλους από το γατάκι σας, θα θελήσετε να προετοιμάσετε το χώρο που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα διευκολύνει την εργασία, όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για το γατάκι σας.
  • Ίσως θέλετε να πλένετε το γατάκι σας στο νεροχύτη, καθώς μπορεί να είναι ευκολότερο να ελέγχετε το γατάκι σας.
  • Θα χρειαστείτε μια βολική χτένα ψύλλων.
  • Έχετε το σαπούνι σας κοντά. Το σαπούνι πιάτων είναι καλό για χρήση, ωστόσο, αποφύγετε τυχόν έντονα αρωματικά σαπούνια. Τα σαπούνια ψύλλων και κροτώνων πιθανότατα θα είναι πολύ ισχυρά για χρήση στο γατάκι σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πετσέτα για να στεγνώσετε το γατάκι σας.
  • Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι ζεστό θαλασσινό νερό για να πνίξετε τους ψύλλους που αφαιρείτε.
  • Γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό.
  • Πιάσε μερικά τσιμπιδάκια για να βγάλεις τους ψύλλους από το γατάκι σου.
 2. 2
  Τοποθετήστε το γατάκι σας στο νερό. Μόλις ετοιμάσετε το χώρο σας και συλλέξετε όλα τα είδη που θα χρειαστείτε, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε μπάνιο στη γάτα σας. Το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσετε απλά το γατάκι σας στο ζεστό νερό που έχετε προετοιμάσει. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι μια ασφαλής και άνετη θερμοκρασία για το γατάκι σας πριν το βάλετε.
  • Κρατήστε το κεφάλι του γατάκι σας στεγνό.
  • Βεβαιωθείτε ότι το υπόλοιπο της γούνας έχει μουλιάσει εντελώς.
  Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τους ψύλλους όταν το γατάκι μου είναι περίπου 2 εβδομάδων;
  Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τους ψύλλους όταν το γατάκι μου είναι περίπου 2 εβδομάδων;
 3. 3
  Απλώστε σαπούνι και ξεπλύνετε τη γάτα. Αφού τοποθετήσετε αρχικά τη γάτα σας στο μπάνιο, αφαιρέστε την και αρχίστε να εφαρμόζετε το σαπούνι. Τρίψτε απαλά το σαπούνι στη γούνα του και βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε όλες τις περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλιού. Μόλις εφαρμόσετε καλά το σαπούνι, ξεπλύνετε εντελώς το γατάκι σας, περιμένετε για το κεφάλι του.
  • Προσέξτε να μην πάρετε σαπούνι στα μάτια του γατακιού σας.
  • Οι ψύλλοι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το νερό και μπορεί να συρρέουν το κεφάλι του γατάκι σας, καθώς είναι ακόμα στεγνό. Αυτό είναι φυσιολογικό και θα σας βοηθήσει να βρείτε τους ψύλλους όταν αρχίσετε να τους αφαιρείτε.
 4. 4
  Αφαιρέστε τους ψύλλους. Τώρα που το γατάκι σας έχει κάνει το μπάνιο του, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε και να αφαιρείτε ψύλλους από αυτό. Χρησιμοποιήστε τη χτένα ψύλλων και τα τσιμπιδάκια για να βρείτε και να εξαλείψετε τους ψύλλους από τη γούνα του γατάκι σας. Να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την αναζήτηση και να προσπαθείτε να καταργήσετε κάθε ένα από αυτά.
  • Βουρτσίστε τη γάτα σας με τη χτένα ψύλλων για να αφαιρέσετε εύκολα έναν μεγάλο αριθμό ψύλλων.
  • Αποσυνδέστε τους ψύλλους με τα τσιμπιδάκια σας εάν χάσετε τη χτένα ψύλλων.
  • Βάλτε τυχόν ψύλλους που βρίσκετε στο φλιτζάνι σας ζεστό θαλασσινό νερό, κάτι που θα τους προκαλέσει πνιγμό.
 5. 5
  Στεγνώστε το γατάκι σας και πετάξτε τους ψύλλους. Οι πιθανότητες είναι ότι το γατάκι σας θα αναστατωθεί από αυτό το σημείο, οπότε στεγνώστε το και αφήστε το να επιστρέψει στο παιχνίδι. Βεβαιωθείτε ότι το γατάκι σας είναι επίσης μακριά από οποιοδήποτε από τα παλιά κρεβάτια του ή από άλλες περιοχές, όπως τα δωμάτια με μοκέτα, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ψύλλους.
  • Βεβαιωθείτε ότι το γατάκι σας είναι αρκετά ζεστό μετά το μπάνιο. Στεγνώστε τελείως και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό δωμάτιο.
  • Πάρτε το φλιτζάνι των νεκρών ψύλλων και ξεπλύνετε τους στην τουαλέτα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν φύγει.
  • Εάν πιστεύετε ότι άλλες γάτες ενδέχεται να έχουν ψύλλους, κρατήστε τις μακριά από το πρόσφατα καθαρισμένο γατάκι σας.
Καθώς μπορεί να είναι ευκολότερο να ελέγχετε το γατάκι σας
Ίσως θέλετε να πλένετε το γατάκι σας στο νεροχύτη, καθώς μπορεί να είναι ευκολότερο να ελέγχετε το γατάκι σας.

Μέρος 2 από 2: πρόληψη περαιτέρω προσβολών από ψύλλους

 1. 1
  Εφαρμόστε θεραπείες ψύλλων σε μεγαλύτερες γάτες. Εάν έχετε γάτες στο σπίτι σας που είναι αρκετά μεγάλες για ιατρικές θεραπείες ψύλλων, εφαρμόστε τις για να βοηθήσετε στην προστασία του γατακιού σας. Καθιστώντας αδύνατο για τους ψύλλους να μολύνουν τις μεγαλύτερες γάτες σας, το γατάκι σας θα είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρει ξανά από ψύλλους.
  • Οι γάτες κάτω των 6 εβδομάδων δεν μπορούν να λάβουν χημικές θεραπείες για τους ψύλλους.
  • Οι γάτες ηλικίας 14 εβδομάδων και άνω, ή βάρους 2 κιλών, μπορεί να πάρουν το Comfortis για ψύλλους.
  • Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για να μάθετε ποια φάρμακα ψύλλων μπορεί να είναι κατάλληλα για τη γάτα σας.
 2. 2
  Πλύνετε οτιδήποτε χρησιμοποιεί το γατάκι. Οι ψύλλοι μπορούν να περιμένουν και να κρύβονται σε οποιοδήποτε αντικείμενο που χρησιμοποιείται το γατάκι σας, όπως το κρεβάτι ή το ύφασμα, και θα επιστρέψουν στο γατάκι σας εάν είναι σε θέση. Καταργήστε αυτήν τη δυνατότητα καθαρίζοντας σχολαστικά αυτά τα αντικείμενα και σκοτώνοντας τυχόν ψύλλους που απομένουν.
  • Πλύνετε το κρεβάτι του γατάκι σας σε υψηλή φωτιά για να σκοτώσετε τυχόν ψύλλους που μπορεί να κρύβονται.
  • Μπορεί να θέλετε απλώς να απορρίψετε οποιαδήποτε παλιά παιχνίδια κλινοσκεπασμάτων ή υφασμάτων.
 3. 3
  Καθαρίστε το περιβάλλον σας. Επειδή οι ψύλλοι είναι τόσο μικροί, μπορούν εύκολα να κρυφτούν σε πολλά μέρη στο σπίτι σας. Τα αυγά ψύλλων μπορούν επίσης να παραμείνουν αδρανή για λίγο και αργότερα να εκκολαφθούν, προκαλώντας δυνητικά έναν άλλο γύρο κολύμβησης και αφαίρεσης ψύλλων για το γατάκι σας. Θα πρέπει να καθαρίσετε επιμελώς αυτές τις περιοχές για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ψύλλοι που κρύβονται στο σπίτι σας.
  • Σκουπίστε όλες τις κουβέρτες και τα χαλιά στο σπίτι σας. Ίσως θελήσετε να τους πασπαλίσετε βόρακα πριν κάνετε ηλεκτρική σκούπα.
  • Πλύνετε όλα τα δικά σας σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλάρια. Οι ψύλλοι μπορούν να κρυφτούν στο ύφασμα και πρέπει να αφαιρεθούν.
  • Εάν το περιβάλλον δεν καθαριστεί σωστά, η γάτα σας πιθανότατα θα μολυνθεί ξανά.
  Αφού αφαιρέσετε τους ψύλλους από το γατάκι σας
  Αφού αφαιρέσετε τους ψύλλους από το γατάκι σας και διατηρήσετε το περιβάλλον απαλλαγμένο από ψύλλους, θα χρειαστεί να παρακολουθείτε το γατάκι σας για τυχόν νέες προσβολές.
 4. 4
  Παρακολουθήστε το γατάκι σας για σημάδια ψύλλων. Αφού αφαιρέσετε τους ψύλλους από το γατάκι σας και διατηρήσετε το περιβάλλον απαλλαγμένο από ψύλλους, θα χρειαστεί να παρακολουθείτε το γατάκι σας για τυχόν νέες προσβολές. Καθώς παίζετε με το γατάκι σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε γύρω από τη γούνα του για τυχόν ψύλλους που επιστρέφουν ή σημάδια δαγκωμάτων τους.
  • Το συνεχές ξύσιμο μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το γατάκι σας έχει ψύλλους.
  • Η υπερβολική περιποίηση μπορεί να είναι μια άλλη ένδειξη ότι το γατάκι σας πάσχει από ψύλλους.
  • Περάστε περιστασιακά τη χτένα ψύλλων μέσω της γούνας του γατάκι σας. Ρίξτε οτιδήποτε συλλέχθηκε σε λευκό χαρτί. Εάν παρατηρήσετε μικρά, μαύρα στίγματα, αυτό μπορεί να δείξει την παρουσία ψύλλων.
 5. 5
  Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα ελέγχου παρασίτων. Εάν η προσβολή των ψύλλων σας είναι ιδιαίτερα κακή ή αποδειχθεί δύσκολη στη διαχείριση, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα στο σπίτι σας. Αυτά σκοτώνουν τους ψύλλους και τις προνύμφες τους, αποτρέποντας περαιτέρω προβλήματα από αυτά που ζουν σήμερα στο σπίτι σας. Ορισμένες μέθοδοι ελέγχου παρασίτων μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικές, όπως το "fogger", οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι απαραίτητο προτού χρησιμοποιήσετε αυτό.
  • Φέρτε έξω κάθε άτομο και όλα τα κατοικίδια ζώα εάν χρησιμοποιείτε τον έλεγχο παρασίτων τύπου "fogger" ή "bomb". Αυτά τα προϊόντα είναι τοξικά και μπορούν να σκοτώσουν τα κατοικίδια ζώα σας εάν εκτεθούν απευθείας σε αυτά.
  • Όταν ψάχνετε για οποιοδήποτε προϊόν ελέγχου επιβλαβών οργανισμών, βρείτε αυτό που φέρει την ένδειξη "IGR". Αυτό σημαίνει ρυθμιστή ανάπτυξης εντόμων και θα καταστήσει αδύνατη την αναπαραγωγή των ψύλλων στο σπίτι σας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μια μέθοδο ελέγχου παρασίτων τύπου μπουκαλιών ψεκασμού , φροντίστε να καλύψετε όλα τα χαλιά και τα χαλιά. Θυμηθείτε να ψεκάσετε κάτω από έπιπλα και χαλιά επίσης.
  • Αφήστε το σπίτι να αεριστεί πλήρως και αφήστε το εντομοκτόνο να στεγνώσει εντελώς πριν αφήσετε τα κατοικίδια ζώα σας να επιστρέψουν στις στοχευμένες περιοχές.

Συμβουλές

 • Μπορείτε να πνίξετε τους ψύλλους σε ένα φλιτζάνι ζεστό θαλασσινό νερό.
 • Το να κολλήσετε ψύλλους σε ένα κομμάτι ταινίας είναι ένας άλλος τρόπος για να τους αποφύγετε να πέσουν μετά την αφαίρεσή τους από τη γάτα σας.
 • Θα χρειαστεί να καθαρίσετε το σπίτι σας μετά τη θεραπεία της γάτας σας, καθώς είναι πιθανό ότι οι ψύλλοι και τα αυγά τους θα εξακολουθούν να υπάρχουν στο σπίτι σας.

Προειδοποιήσεις

 • Προσέξτε ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε σε νεαρά γατάκια. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε νεαρά γατάκια και βρέθηκαν ασφαλή, αλλά μερικά μπορεί να είναι επιβλαβή. Μιλήστε στον κτηνίατρό σας ή ελέγξτε τη συσκευασία για να δείτε εάν ένα προϊόν έχει άδεια χρήσης για νεαρά γατάκια.
 • Οι ψύλλοι μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του γατακιού σας και απαιτούν την προσοχή σας.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Ήπιο, άρωμα, σαπούνι.
 • Πετσέτες.
 • Τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ.
 • Flea Comb
 • Κύπελλο με ζεστό αλμυρό νερό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μόλις πήρα τα γατάκια μου σήμερα. Ήταν στο μικρό τους τμήμα για όχι περισσότερο από 30 λεπτά προτού συνειδητοποιήσω ότι είχαν ψύλλους. Η κοπέλα μου και εγώ τους κάναμε ένα μπάνιο και πήραμε τα περισσότερα, πρέπει να καθαρίσω το κρεβάτι;
  Ρωτήστε τον τοπικό κτηνίατρό σας. Οι ψύλλοι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνοι για ένα νεαρό γατάκι. Ένα μπάνιο με σαπούνι αυγής θα βοηθήσει, αλλά εγώ προσωπικά θα έπλωναν ακόμη τα κλινοσκεπάσματα, για κάθε περίπτωση. Αλλά για να είστε ασφαλείς, επικοινωνήστε με τον τοπικό κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα βήματα για να απαλλαγείτε από τους ψύλλους.
 • Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τους ψύλλους όταν το γατάκι μου είναι περίπου 2 εβδομάδων;
  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απαλά μια χτένα ψύλλων. Μπορείτε επίσης να τον πλύνετε με ζεστό σαπουνόνερο και να τον ξεπλύνετε με καθαρό νερό (βεβαιωθείτε ότι δεν κρυώνει πολύ). Μια άλλη επιλογή είναι να διαλέξετε μερικούς από τους ψύλλους με το χέρι, κάτι που θα μειώσει τον αριθμό των ψύλλων. Εστίαση ειδικά στη μύτη του, γύρω από τα αυτιά του και κάτω από το πηγούνι του.

Σχόλια (1)

 • bartolettiartur
  Καταπληκτικές συμβουλές, υπέροχη εφαρμογή.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail