Πώς να προετοιμάσετε το σκυλί σας για τον κτηνίατρο;

Μπορείτε να προετοιμάσετε το σκυλί σας για τον κτηνίατρο, διδάσκοντάς το "αφής", ώστε να μην φοβάται ένα χέρι που πλησιάζει. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στέκοντάς σας κοντά στο σκυλί σας με ανοιχτό χέρι και όταν μυρίζει ή αγγίζει τη μύτη του χεριού σας, δώστε του μια απόλαυση και κάποια επαίνους πριν βάλετε το χέρι σας πίσω από την πλάτη σας και επαναλάβετε. Μόλις αρχίσει να πλησιάζει το χέρι σας με συνέπεια, πείτε το σύνθημα "Αγγίξτε!" για να συσχετίσετε την εντολή με την ενέργεια. Τα σκυλιά φυσικά θα απομακρυνθούν από τα χέρια που πλησιάζουν, αλλά μπορείτε να ζητήσετε από τον κτηνίατρο να πει το σύνθημα "αγγίξτε" και αγγίξτε τη μύτη του σκύλου σας πριν από την εξέταση για να αποκτήσετε εμπιστοσύνη. Μπορείτε ακόμη και να μιμηθείτε το άγγιγμα του κτηνιάτρου στο σπίτι χειρίζοντας τα πόδια, το στόμα και τα αυτιά του σκύλου σας, δίνοντάς του έπαινο να το διδάξει να παραμείνει ήρεμο. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να διδάξετε το σκυλί σας να είναι άνετο να μαζεύεται, διαβάστε!

Μπορείτε να προετοιμάσετε το σκυλί σας για τον κτηνίατρο
Μπορείτε να προετοιμάσετε το σκυλί σας για τον κτηνίατρο, διδάσκοντάς το "αφής", ώστε να μην φοβάται ένα χέρι που πλησιάζει.

Τα ταξίδια στον κτηνίατρο μπορεί να είναι τρομακτικά για σκύλους και αγχωτικά για τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, με λίγη εκπαίδευση και προγραμματισμό, μπορείτε να διατηρήσετε το σκυλί σας χαλαρό και καλή συμπεριφορά κατά τις επισκέψεις σε κτηνίατρο. Εκτός από τη διατήρηση του άγχους του υπό έλεγχο, ίσως χρειαστεί να νηστεύσετε το σκυλί σας ή να ακολουθήσετε άλλες οδηγίες πριν από το ραντεβού. Την ημέρα της εξέτασης, προσπαθήστε να ακολουθήσετε τη συνήθη ρουτίνα του σκύλου σας και να έχετε τις αγαπημένες του λιχουδιές εύχρηστες για να το κρατήσετε ήρεμο στην αίθουσα αναμονής.

Μέρος 1 από 3: διδασκαλία του σκύλου σας να μην φοβάται τον κτηνίατρο

 1. 1
  Διδάξτε στο σκυλί σας ένα «άγγιγμα», ώστε να μην φοβάται ένα χέρι που πλησιάζει. Σταθείτε κοντά στο σκυλί σας και δώστε το ανοιχτό σας χέρι σε αυτό. Περιμένετε να ερευνήσει το χέρι σας. όταν μυρίζει ή αγγίζει τη μύτη του στο χέρι σας, προσφέρετε μια λιχουδιά σε μέγεθος μπιζελιού και πείτε "Ναι! Καλό σκυλί!" Τοποθετήστε το χέρι σας πίσω από την πλάτη σας για λίγα δευτερόλεπτα και μετά παρουσιάστε το ξανά και περιμένετε να το μυρίζει ο σκύλος σας.
  • Επαναλάβετε τη σειρά μέχρι το σκυλί σας να πλησιάσει το χέρι σας όποτε το παρουσιάζετε. Μόλις αρχίσει να πλησιάζει το χέρι σας με συνέπεια, πείτε το σύνθημα "Αγγίξτε!" όποτε κινείται για να μυρίζει το χέρι σας.
  • Όταν ο σκύλος σας ανταποκρίνεται αξιόπιστα στην εντολή, σταθείτε πιο μακριά από αυτό, οπότε πρέπει να περπατήσετε αρκετά βήματα για να φτάσετε στο χέρι σας.
  • Τα σκυλιά απομακρύνονται με αντανακλαστικό τρόπο από το να πλησιάζουν τα χέρια. Η ένδειξη "αφής" μπορεί να βοηθήσει το σκυλί σας να σχηματίσει μια θετική σχέση με το άγγιγμα. Δοκιμάστε να ζητήσετε από τον κτηνίατρο να πει το σύνθημα και να αγγίξετε τη μύτη του σκύλου σας πριν ξεκινήσουν τις εξετάσεις.
 2. 2
  Ανταμείψτε το με λιχουδιές καθώς χειρίζεστε τα πόδια, το στόμα και τα αυτιά σας. Σηκώστε απαλά τα χείλη του σκύλου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε τα δόντια του, να κοιτάξετε στα αυτιά του και να νιώσετε τα πόδια του. Ενθαρρύνετε να παραμείνει ήρεμος με πολλούς λεκτικούς επαίνους και ανταμείψτε την καλή συμπεριφορά με τις αγαπημένες του λιχουδιές.
  • Μπορεί να αντισταθεί στην αρχή, αλλά προσπαθήστε να έχετε υπομονή. Προσφέρετε έπαινο και μια απόλαυση μόλις συμπεριφέρεται ήρεμα. Εάν φαίνεται άγχος, κάντε ένα διάλειμμα και δοκιμάστε ξανά σε 20 ή 30 λεπτά.
  • Μην επιπλήττετε και μην τιμωρείτε το σκυλί σας εάν αντιστέκεται στο άγγιγμα. Ο στόχος σας είναι να το διδάξετε ότι μπορεί να κερδίσει μια ανταμοιβή εάν ανέχεται το χειρισμό. Η τιμωρία θα μπορούσε να την ενθαρρύνει να σχηματίσει μια αρνητική σχέση με την εξέταση.
 3. 3
  Δώστε στο μικρό σας σκυλί ένα "παραλαβή" υπόδειξη εάν δεν του αρέσει να το μαζεύετε. Εάν ο σκύλος σας δεν έχει συνηθίσει να μαζεύεται, διδάξτε του ένα σύνθημα αντί να το πάρει ξαφνικά. Πείτε "Παραλαβή!" προτού το παραλάβετε και ανταμείψτε το με έπαινο και μια απόλαυση. Βάλτε το πίσω κάτω μετά από λίγα δευτερόλεπτα και μετά συνεχίστε να ασκείστε μέχρι να φαίνεται άνετο με την παραλαβή.
  • Εάν έχετε ένα μικρό ή μεσαίο σκυλί, ο κτηνίατρος ή ο κτηνίατρος πιθανότατα θα το παραλάβει και θα το τοποθετήσει σε ένα τραπέζι εξέτασης. Η παραλαβή και η τοποθέτηση σε ένα τραπέζι με υψηλές εξετάσεις μπορεί να είναι ενοχλητική, οπότε εξασκηθείτε για αυτό μπροστά από το χρόνο.
  • Εάν έχετε ένα μεγάλο ενήλικο σκυλί, ο κτηνίατρος πιθανότατα θα το εξετάσει στο πάτωμα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το να το σηκώσετε ή να το βάλετε σε ένα τραπέζι.
 4. 4
  Εξασκηθείτε να τοποθετήσετε το σκυλί σας σε ένα τραπέζι. Όταν το σκυλί σας ανέχεται να το μαζέψετε, πάρτε το και τοποθετήστε το σε ένα τραπέζι. Επαινέστε το και δώστε του μια απόλαυση για να το ενημερώσετε ότι ο πίνακας είναι καλό. Επανατοποθετήστε το στο πάτωμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση έως ότου ο σκύλος σας δεν φαίνεται ανήσυχος στο τραπέζι.
  • Ξεκινήστε την επιτραπέζια προπόνηση με ένα χαμηλό, ανθεκτικό τραπεζάκι ή οθωμανό. Φροντίστε να κρατήσετε το σκυλί σας για να αποφύγετε πτώσεις και να είστε σε επιφυλακή σε περίπτωση που προσπαθεί να πηδήξει.
 5. 5
  Κάντε το σκυλί σας να συνηθίσει να στέκεται σε κλίμακα. Εάν το σκυλί σας είναι αρκετά μικρό, εξασκηθείτε να το τοποθετήσετε σε κλίμακα μπάνιου. Διαβεβαιώστε το με έπαινο και ανταμείψτε την ήρεμη συμπεριφορά με μια απόλαυση. Για να το ενθαρρύνετε να φτάσει στη ζυγαριά πρόθυμα, κρατήστε μια απόλαυση πάνω από την κλίμακα και δώστε μια ένδειξη, όπως "Up, up!" ή "Τόπος!" Όταν το σκυλί σας περπατά στην κλίμακα για να πάρει την ανταμοιβή, πείτε "Ναι!" και δώστε την απόλαυση.
  • Μια κλίμακα κινείται ελαφρώς και μπορεί να τονίσει το σκυλί σας όταν το ζυγίζει ο κτηνίατρος.
  • Μην αναγκάζετε το σκυλί σας να παραμείνει στη ζυγαριά και μην το επιπλήξετε αν αντισταθεί. Να έχετε υπομονή, να το ενθαρρύνετε με επαίνους και λιχουδιές και να προσπαθήσετε να παραμείνετε στην κλίμακα για σταδιακά μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.
  • Εάν έχετε ένα μεγάλο σκυλί, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα ή ένα χαλί για να το διδάξετε ένα "μέρος". Ίσως να μην μπορείτε να αναπαραγάγετε την αίσθηση μιας κλίμακας ανατροπής, οπότε διαβεβαιώστε την με λιχουδιές υψηλής αξίας και άφθονο έπαινο όταν ζυγίζεται στο γραφείο του κτηνιάτρου.
 6. 6
  Κάντε μια κοινωνική επίσκεψη στο γραφείο του κτηνιάτρου πριν από το ραντεβού του σκύλου σας. Για το πρώτο ραντεβού του κτηνιάτρου του σκύλου σας ή την πρώτη φορά που βλέπετε έναν νέο κτηνίατρο, ρωτήστε το γραφείο εάν θα μπορούσατε να σταματήσετε για μια κοινωνική επίσκεψη. Ενώ ο κτηνίατρος μπορεί να είναι απασχολημένος, ο ρεσεψιονίστ και η κτηνίατρος πιθανότατα θα είναι σε θέση να χαιρετήσουν το σκυλί σας και να του δώσουν μερικές λιχουδιές.
  • Ρωτήστε για μια κοινωνική επίσκεψη όταν προγραμματίζετε το ραντεβού ή κάποια στιγμή πριν από το ραντεβού. Μάθετε πότε είναι συνήθως αργές και προσπαθήστε να σταματήσετε έξω από τις ώρες αιχμής.
  • Το γραφείο του κτηνιάτρου θα είναι εξοικειωμένο με τις κοινωνικές επισκέψεις. Θα μπορούσαν ακόμη και να συστήσουν να σταματήσουν πριν από το πραγματικό ραντεβού, ώστε ο σκύλος σας να δημιουργήσει μια θετική σχέση με το γραφείο.
  • Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε οποιαδήποτε νέα γραφική εργασία ασθενούς στην κοινωνική επίσκεψη.
Φέρτε τα στο ραντεβού αν είναι η πρώτη επίσκεψη κτηνιάτρου του σκύλου σας ή η πρώτη φορά που βλέπετε νέο
Φέρτε τα στο ραντεβού αν είναι η πρώτη επίσκεψη κτηνιάτρου του σκύλου σας ή η πρώτη φορά που βλέπετε νέο κτηνίατρο.

Μέρος 2 από 3: ετοιμάζεται για το ραντεβού

 1. 1
  Ρωτήστε τον κτηνίατρο εάν πρέπει να νηστεύσετε το σκυλί σας πριν από το ραντεβού. Ορισμένοι κτηνίατροι δίνουν οδηγίες στους ιδιοκτήτες να παρακρατούν το φαγητό για 6 έως 12 ώρες πριν από ένα ραντεβού. Απαιτείται νηστεία για ορισμένες δοκιμές και διαδικασίες. Ο κτηνίατρος μπορεί να το συμβουλεύει σε περίπτωση που πρέπει να παραγγείλουν αίμα ή ακτινογραφία.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρέπει να νηστεύσετε το σκυλί σας, καλέστε το γραφείο πριν από το ραντεβού.
  • Παρέχετε φρέσκο νερό ανά πάσα στιγμή, ακόμα και όταν νηστεύετε το σκυλί σας.
 2. 2
  Συλλέξτε ένα δείγμα κοπράνων εάν ο κτηνίατρος ζητήσει ένα. Εάν είναι απαραίτητο, συλλέξτε το δείγμα εντός 12 ωρών από το ραντεβού. Σηκώστε το σκαμνί του σκύλου σας με μια πλαστική σακούλα doggie και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την τσάντα doggie σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα ή δοχείο. Αποφύγετε να αγγίξετε το σκαμνί και πλύνετε τα χέρια σας μετά τη συλλογή του δείγματος.
  • Εάν συλλέξετε το δείγμα τη νύχτα πριν από το ραντεβού, ο κτηνίατρος πιθανότατα θα σας προτείνει να το καταψύξετε. Καθαρίστε το κάτω ράφι του ψυγείου σας, ώστε να μπορείτε να κρατάτε το δείγμα διπλής σακούλας όσο το δυνατόν πιο μακριά από το φαγητό.
  • Καθαρίστε το ράφι με ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης αφού αφαιρέσετε το δείγμα από το ψυγείο.
  • Καλέστε το γραφείο του κτηνιάτρου πριν από το ραντεβού εάν δεν είστε σίγουροι εάν χρειάζονται ένα δείγμα σκαμνιού. Εάν δεν είστε άνετοι στη συλλογή δειγμάτων, ρωτήστε τους εάν μπορείτε να συντονίσετε τους γιογιό περιπάτους του σκύλου σας με το ραντεβού, έτσι ώστε ένας κτηνίατρος να συλλέξει δείγματα.
 3. 3
  Συλλέξτε ένα δείγμα ούρων εάν ο κτηνίατρος ζητήσει ένα. Είτε ο σκύλος σας είναι άνδρας ή γυναίκα, η συλλογή δείγματος ούρων μπορεί να είναι δύσκολη. Η καλύτερη στιγμή για τη λήψη του δείγματος είναι όταν η ουροδόχος κύστη του σκύλου σας είναι γεμάτη, όπως κατά την πρώτη βόλτα της ημέρας. Ζητήστε από τον κτηνίατρο να παράσχει ένα αποστειρωμένο βάζο δείγματος ή πάρτε ένα στο τοπικό φαρμακείο σας.
  • Για ένα αρσενικό σκυλί, περιμένετε να σηκώσει το πόδι του και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το δοχείο κάτω από τη ροή των ούρων του. Για ένα θηλυκό σκυλί, περιμένετε να καταλήξει και μετά σύρετε το ήσυχο δοχείο κάτω από το πίσω άκρο του.
  • Προσπαθήστε να μην κάνετε ούρα στα χέρια σας και, αν θέλετε, φοράτε γάντια από λατέξ ή βινύλιο. Ξεπλύνετε καλά μετά τη συλλογή του δείγματος.
  • Καλέστε το γραφείο του κτηνιάτρου και ρωτήστε εάν πρέπει να συλλέξετε δείγμα ούρων. Εάν είναι δυνατόν, συλλέξτε ένα νέο δείγμα εντός 1 ώρας από το ραντεβού. Διαφορετικά, ψύξτε το δείγμα για έως και 12 ώρες.
 4. 4
  Οργανώστε τα ιατρικά αρχεία του σκύλου σας, εάν είναι απαραίτητο. Συγκεντρώστε το ιστορικό εμβολιασμού του σκύλου σας, το πιστοποιητικό λύσσας, μια λίστα με τα τρέχοντα και τα προηγούμενα φάρμακά του, την τρέχουσα διατροφή και τυχόν ακτινογραφίες ή άλλα αρχεία. Φέρτε τα στο ραντεβού αν είναι η πρώτη επίσκεψη κτηνιάτρου του σκύλου σας ή η πρώτη φορά που βλέπετε νέο κτηνίατρο.
  • Εάν παίρνετε ένα κουτάβι στον κτηνίατρο για πρώτη φορά, πιθανότατα θα έχετε μόνο το αρχείο εμβολιασμού από τον κτηνοτρόφο ή το καταφύγιο. Τα κουτάβια λαμβάνουν γενικά μια εξέταση κτηνιάτρου εντός μιας εβδομάδας από τη γέννηση και λαμβάνουν τους πρώτους εμβολιασμούς τους εντός 6 έως 8 εβδομάδων.
Μπορείτε να διατηρήσετε το σκυλί σας χαλαρό
Ωστόσο, με λίγη εκπαίδευση και προγραμματισμό, μπορείτε να διατηρήσετε το σκυλί σας χαλαρό και καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε κτηνίατρο.

Μέρος 3 από 3: μείωση του άγχους στην αίθουσα αναμονής

 1. 1
  Παραμείνετε στην κανονική σας ρουτίνα την ημέρα του ραντεβού. Διατηρήστε τα επίπεδα άγχους του σκύλου σας, τρέφοντάς το, περπατώντας το και κάνοντας άλλες τακτικές δραστηριότητες. Το σκυλί σας πιθανότατα υποψιάζεται ότι κάτι πάει στραβά εάν αλλάξετε την κανονική του ρουτίνα.
  • Ένας γρήγορος περίπατος μπορεί επίσης να τον βοηθήσει να κάψει ενέργεια, κάτι που μπορεί να το βοηθήσει να παραμείνει ήρεμο στο γραφείο του κτηνιάτρου.
  • Θυμηθείτε να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο σχετικά με τη νηστεία και οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες. Εάν δεν μπορείτε να ταΐσετε το πρωινό του σκύλου σας, κάντε άλλες δραστηριότητες, όπως το περπάτημα και το παιχνίδι, όπως θα κάνατε κανονικά.
 2. 2
  Κρατήστε το σκυλί σας ήρεμο με λιχουδιές υψηλής αξίας ή ένα αγαπημένο παιχνίδι. Φέρτε τις αγαπημένες απολαύσεις και το παιχνίδι του σκύλου σας στο γραφείο του κτηνιάτρου. Επιβραβεύστε την ήρεμη συμπεριφορά με επαίνους και απόλαυση. Εάν παντελόνι, φλοιός, γρυλίσματα, κηλίδες ή κουνήματα, αποσπάστε το με το παιχνίδι και δώστε του μια απόλαυση μόλις ηρεμήσει.
  • Εάν το σκυλί σας γνωρίζει βασικές εντολές, δοκιμάστε να το εξασκηθείτε καθισμένος ή ξαπλωμένος στην αίθουσα αναμονής. Η εξάσκηση εντολών μπορεί να βοηθήσει να αποσπάσει την προσοχή και να ηρεμήσει το σκυλί σας.
 3. 3
  Διαβεβαιώστε το σκυλί σας με ήρεμη γλώσσα του σώματος. Η μεταφορά του σκύλου σας στον κτηνίατρο μπορεί επίσης να είναι αγχωτική για τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην είστε νευρικοί ή να ενεργείτε σαν να ανησυχείτε. Πάρτε βαθιές ανάσες και σκεφτείτε κάτι που είναι αστείο ή χαλαρωτικό.
  • Η εξάσκηση εντολών και το παιχνίδι παιχνιδιών με το σκυλί σας θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή σας και για τους δύο.
  • Οι τακτικές εξετάσεις μπορεί να είναι αγχωτικές, αλλά η μεταφορά του σκύλου σας στον κτηνίατρο για ένα πρόβλημα υγείας είναι τρομακτική και συντριπτική. Όσο σκληρή και αν είναι, κάντε το καλύτερο δυνατό για να παραμείνετε ήρεμοι. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η διατήρηση των συναισθημάτων σας υπό έλεγχο θα βοηθήσει στην άνεση του κατοικίδιου ζώου σας.
 4. 4
  Ενημερώστε το γραφείο εκ των προτέρων εάν ο σκύλος σας είναι φοβισμένος ή επιθετικός. Εάν είναι απαραίτητο, καλέστε το γραφείο εκ των προτέρων και πείτε τους ότι ο σκύλος σας είναι ανήσυχος ή δεν ανέχεται να βρίσκεται κοντά σε άλλα ζώα. Οι περισσότεροι κτηνίατροι έχουν εμπειρία χειρισμού φοβισμένων ή επιθετικών κατοικίδιων. Το γραφείο πιθανότατα θα μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να εξασφαλίσει ότι η επίσκεψή σας είναι όσο το δυνατόν πιο άγχος.
  • Για παράδειγμα, προσπαθήστε να προγραμματίσετε το ραντεβού όταν το γραφείο δεν είναι απασχολημένο.
  • Αντί να καθίσετε στην αίθουσα αναμονής, ίσως μπορείτε να περιμένετε τον κτηνίατρο και τον κτηνίατρο σε μια κενή αίθουσα εξετάσεων.
  • Εάν δεν υπάρχει κενό δωμάτιο, ρωτήστε αν εσείς και ο σκύλος σας μπορείτε να περιμένετε στο αυτοκίνητό σας ή να περπατήσετε γύρω από το τετράγωνο. Ζητήστε από το γραφείο να σας καλέσει ή να στείλετε μήνυμα κειμένου όταν υπάρχει αίθουσα εξετάσεων.
Εάν έχετε ένα μικρό ή μεσαίο σκυλί
Εάν έχετε ένα μικρό ή μεσαίο σκυλί, ο κτηνίατρος ή ο κτηνίατρος πιθανότατα θα το παραλάβει και θα το τοποθετήσει σε ένα τραπέζι εξέτασης.

Συμβουλές

 • Κατά τη διδασκαλία των εντολών του σκύλου σας, σπάστε τις λιχουδιές σε κομμάτια μεγέθους μπιζελιού. Δεδομένου ότι η προπόνηση περιλαμβάνει πολλές επαναλήψεις, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μικρές ανταμοιβές φαγητού για να ελέγξετε την κατανάλωση θερμίδων του σκύλου σας.
 • Στόχος να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας για 15 έως 20 λεπτά την ημέρα. Εάν γίνει άγχος, δοκιμάστε να το εκπαιδεύσετε σε συνεδρίες 5 λεπτών καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Ζητήστε από το σκύλο σας να φοράει κολάρο ή λουρί στο γραφείο του κτηνιάτρου εάν είναι επιρρεπές στο τράβηγμα του λουριού. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα βλάψει τον εαυτό του ούτε θα ξεφύγει από το κολάρο του αν αντιστέκεται στην είσοδο στο γραφείο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Γιατί οι γιατροί χρειάζονται δείγματα ούρων;
  Ελέγχουν για ορισμένες ορμόνες για να δουν αν είναι έγκυος ή πόσο χρονών είναι.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail