Πώς να κρατήσετε τις γάτες έξω από έναν κήπο;

Για να κρατήσετε τις γάτες έξω από τον κήπο σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φράχτη που έχει ύψος τουλάχιστον 6 μέτρα για να μπλοκάρετε φυσικά την είσοδό τους ή να ενσωματώσετε το σύρμα κοτόπουλου στο ανώτερο στρώμα του εδάφους για να κάνετε την επιφάνεια δυσάρεστη για τις γάτες να περπατούν. Μην ανησυχείτε, το σύρμα κοτόπουλου δεν θα βλάψει τις γάτες, απλώς αποτρέψτε τις! Μπορείτε επίσης να φυτέψετε βότανα με ισχυρά αρώματα στον κήπο σας, όπως λεβάντα και θυμάρι λεμονιού, για να αποτρέψετε την είσοδο των γατών στην περιοχή. Για πληροφορίες σχετικά με άλλα είδη με έντονη μυρωδιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τις γάτες, διαβάστε!

Πασπαλίστε χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ σε όλο τον κήπο σας
Πασπαλίστε χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ σε όλο τον κήπο σας και γύρω από το hutch. οι περισσότερες γάτες μισούν τη μυρωδιά και θα αποφύγουν τον κήπο σας.

Αγαπάτε τον κήπο σας - και, δυστυχώς, φαίνεται ότι το λατρεύουν και όλες οι γάτες της γειτονιάς. Εάν παρατηρήσετε γάτες που χρησιμοποιούν τον κήπο σας ως κουτάκι ή ροκανίζουν σε μερικά από τα φυτά σας, πιθανότατα είστε πολύ πρόθυμοι να καταλάβετε πώς να κρατήσετε αυτές τις τραγανές γάτες έξω. Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα φυσικό φράγμα, να κάνετε τον κήπο σας δυσάρεστο για τις γάτες ή να τους τρομάξετε. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε ειρήνη και να χτυπήσετε μια ανακωχή με τη γάτα δίνοντας τη δική της περιοχή για χρήση.

Μέθοδος 1 από 4: δημιουργία φυσικού φραγμού

 1. 1
  Δημιουργήστε μια πορεία εμποδίων από πλαστικά πιρούνια ή ξύλινα ξυλάκια. Εάν οι γάτες δεν έχουν αρκετό χώρο για να κινούνται, να ξύνονται και να σκάβουν, θα αναζητήσουν μια άλλη περιοχή για ένα κουτί απορριμάτων. Εισαγάγετε καρφιά, πιρούνια, τσοπ στικ ή παρόμοια υλικά (περίπου 25 εκατοστά (25 εκατοστά) σε μήκος) κάθε 20 εκατοστά (20 εκατοστά) στο έδαφος για να αποτρέψετε τις γάτες.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα μπαστούνια ή τα ισοδύναμα υλικά έχουν εισαχθεί σε βάθος μερικών ιντσών στο έδαφος, ώστε να παραμείνουν όρθια.
  • Τα σημεία σε αυτά τα σκεύη δεν είναι αρκετά αιχμηρά για να προκαλέσουν πραγματική ζημιά, αλλά μπορεί να είναι αρκετά αποτρεπτικά για να αποθαρρύνουν τους φίλους σας από το να χαλαρώνουν.
 2. 2
  Ενσωματώστε το σύρμα κοτόπουλου στο χώμα. Τοποθετήστε το τυπικό σύρμα κοτόπουλου (διαθέσιμο από καταστήματα υλικού) προς τα κάτω πριν τα φυτά σας σπρώξουν στο έδαφος. Τα φυτά μπορούν συνήθως να αναπτυχθούν μεταξύ των κενών, αλλά οι γάτες θα βρουν δυσάρεστη την υφή της καλωδίωσης. Το σύρμα κοτόπουλου θα είναι αρκετά μαλακό για να μην βλάψει τις γάτες, αλλά αρκετά ισχυρό για να τους αποθαρρύνει από το σκάψιμο στον κήπο σας.
  • Εάν τα φυτά χρειάζονται επιπλέον χώρο για να αναπτυχθούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοπτικά σύρματα για να κόψετε μεγαλύτερες τρύπες ακριβώς πάνω από τα φυτά που χρειάζονται περισσότερο χώρο.
  • Ως εναλλακτική λύση για το σύρμα κοτόπουλου, μπορείτε να τοποθετήσετε πλαστικά φύλλα που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε κήπους.
 3. 3
  Τοποθετήστε περίφραξη δικτυωτού πλέγματος στο έδαφος. Τοποθετήστε την περίφραξη του δικτυωτού πλέγματος πάνω στο χώμα σας προτού ακόμη φυτέψετε τους σπόρους σας. Τα κενά στην περίφραξη θα κάνουν την περιοχή μη ελκυστική για περιπλανώμενες γάτες.
  • Πιέστε απαλά την περίφραξη δικτυωτού πλέγματος στο έδαφος έτσι ώστε να καλύπτεται μερικώς από το έδαφος.
  • Μεταμοσχεύστε φυτά και σπόρους φυτού στο έδαφος που εκτίθεται από τα κενά της περίφραξης. Με την πάροδο του χρόνου, πολλά κοινά φυτά κήπου πρέπει να μεγαλώνουν γύρω από την περίφραξη χωρίς μεγάλη δυσκολία.
 4. 4
  Καλύψτε το χώμα με άβολα υλικά. Οι γάτες δεν θα ήθελαν να σκάψουν ή να παίζουν σε τραχιές επιφάνειες. Μπορείτε να καλύψετε περιοχές της αυλής σας με ένα λεπτό στρώμα ασφαλών υλικών όπως:
  • Τραχιά υφή
  • Φραγκόσυκοι
  • Βότσαλα και πέτρες
 5. 5
  Καλύψτε το εκτεθειμένο έδαφος με "χαλάκια. " Τα ταπετσαρία (διατίθενται σε καταστήματα προμήθειας κήπου) είναι πλαστικά στρώματα καλυμμένα με εύκαμπτες πλαστικές αιχμές. Οι αιχμές είναι αρκετά μαλακές για να μην βλάψουν τις γάτες, αλλά δεν θα τους αρέσει η υφή και θα κρατήσουν μακριά.
  • Ανάλογα με τη μάρκα, συνήθως θα βρείτε τα χαλιά σε συσκευασίες των 2 έως 5 χαλιών. Γενικά, αυτά τα χαλάκια χωρίζονται σε τέσσερα κομμάτια, καθιστώντας εύκολο να ταιριάζει στο χαλί στο μέγεθος ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες του κήπου σας.
  • Μην απλώς τοποθετείτε τα χαλιά στην επιφάνεια του εδάφους. Πρέπει να πιέσετε τα χαλιά στο χώμα έτσι ώστε το ίδιο το χαλί να είναι καλυμμένο, αφήνοντας μόνο τις ακίδες εκτεθειμένες. Διαφορετικά, μια έξυπνη γάτα μπορεί να πετάξει το χαλάκι.
 6. 6
  Δημιουργήστε ένα φράχτη. Οι γάτες είναι επίμονες και μπορούν να συμπιεστούν σε πολλά μέρη. Ωστόσο, ένας φράκτης 6 μέτρων (1,8 m) με αλυσίδα, με πλέγμα 2 επί 5 εκατοστά (5,1 έως 5,1 cm) μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη διατήρηση των γατών έξω από τον κήπο σας. Η προεξοχή 2 ft (0,61 m) μπορεί να παρέχει επιπλέον προστασία.
 7. 7
  Χρησιμοποιήστε καλώδιο χαμηλής τάσης. Ένας ηλεκτρικός φράκτης που περιβάλλει τον κήπο σας μπορεί να κρατήσει αποτελεσματικά τις γάτες. Εφόσον είναι χαμηλής τάσης, δεν θα βλάψει τις γάτες, αλλά θα τις οδηγήσει μακριά. Ο φράκτης μπορεί να ανυψωθεί περίπου 10 εκατοστά (10 cm) από το έδαφος και να τους αποθαρρύνει ακόμη να εισέλθουν στον κήπο σας.
  • Αναζητήστε ηλεκτρική περίφραξη σε καταστήματα υλικού ή οικιακών ειδών. Ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες εγκατάστασης και ασφάλειας.
  • Κρατήστε τα παιδιά μακριά από ηλεκτρική περίφραξη.
Να κάνετε τον κήπο σας δυσάρεστο για τις γάτες ή να τους τρομάξετε
Μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα φυσικό φράγμα, να κάνετε τον κήπο σας δυσάρεστο για τις γάτες ή να τους τρομάξετε.

Μέθοδος 2 από 4: αποτροπή των γατών με τη δύναμη του αρώματος

 1. 1
  Φυτέψτε τα μυρωδικά φυτά. Οι γάτες δεν τους αρέσουν ορισμένα φυτά και θα μείνουν μακριά από αυτά. Η φύτευσή τους θα κάνει ολόκληρη την περιοχή να φαίνεται αηδιαστική για τον τοπικό πληθυσμό αιλουροειδών. Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα φυτά κοντά στον κήπο σας, διασκορπισμένα μεταξύ των φυτών του κήπου σας ή σε άλλες περιοχές της αυλής σας που δεν θέλετε να ενοχλούν οι γάτες:
  • Λεβάντα
  • Μετανιώνω
  • Γεράνι
  • Αψέντι
  • Θυμάρι λεμονιού
  • Αγκαθωτά τριαντάφυλλα
  • Coleus canina, επίσης γνωστό ως "Scaredy Cat Plant"
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε αποξηραμένα βότανα ή αρωματικά έλαια. Εάν δεν θέλετε να φυτέψετε βότανα ή άλλα φυτά που δεν μπορούν να αντέξουν οι γάτες, θα μπορούσατε να διασκορπίσετε αποξηραμένες εκδόσεις ή να πασπαλίσετε αιθέρια έλαια που προέρχονται από αυτά τα φυτά γύρω από τον κήπο σας για το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Αποξηραμένα rue και λεβάντα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή σε ορισμένα καταστήματα ειδών κήπου. Αιθέρια έλαια λεβάντας, λεμονιάς, κιτρονέλας, εσπεριδοειδών και ευκαλύπτων βρίσκονται σε ορισμένα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα υγείας και ομορφιάς.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τρίψιμο αιθέριων ελαίων στις άκρες των δοχείων στα οποία έχετε φυτά.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτά τα βότανα ή έλαια, μπορείτε να επιτύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα με το να πασπαλίζετε πιπέρι καγιέν με τον ίδιο τρόπο που θα στεγνώνατε τα βότανα.
 3. 3
  Διασκορπίστε φλούδες εσπεριδοειδών γύρω από τον κήπο. Οι περισσότερες γάτες μισούν τη μυρωδιά των εσπεριδοειδών. Μια γρήγορη και εύκολη λύση είναι να διασκορπίσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φλούδες λεμονιών, πορτοκαλιών, γκρέιπφρουτ ή άλλων εσπεριδοειδών πάνω στο έδαφος του κήπου σας. Οι γάτες δεν θα υποστούν καμία ζημιά, αλλά η μυρωδιά τους θα τους αναγκάσει να αναζητήσουν μια πιο ελκυστική περιοχή.
 4. 4
  Δοκιμάστε καφέ ή καπνό. Όπως τα εσπεριδοειδή, οι μυρωδιές του καφέ και του καπνού είναι αηδιαστικές για τις περισσότερες γάτες. Απλά διασκορπίστε ένα λεπτό στρώμα αλεσμένων καφέ ή καπνού απευθείας στο έδαφος. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι κόκκοι του καφέ είναι τοξικοί για γάτες και σκύλους.
 5. 5
  Ψεκάστε ένα εμπορικό απωθητικό που περιέχει αρπακτικά ούρα. Σπρέι αποτρεπτικής γάτας διατίθενται σε πολλά καταστήματα ειδών κήπου. Αναζητήστε ένα «φυσικό» που περιέχει ένα συστατικό όπως τα ούρα αλεπούδων ή άλλων αρπακτικών ζώων.
  • Αυτά τα προϊόντα περιέχουν φυσικά συστατικά που μπορούν να αποτρέψουν άλλα ζώα όπως σκίουρους και κουνέλια. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης πολύ προσεκτικά.
 6. 6
  Απλώστε τις παρτίδες των δικών σας μαλλιών γύρω από τον κήπο. Θεωρητικά, πολλές άγριες γάτες δεν ευνοούν το άρωμα των ανθρώπινων μαλλιών. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είστε σε θέση να απομακρύνετε τη γειτονιά μακριά τοποθετώντας παρτίδες των μαλλιών σας γύρω από τον κήπο σας.
  • Τραβήξτε τα μαλλιά από τις βούρτσες και τις χτένες σας ή ζητήστε από τον κουρέα σας να σας σώσει τα μαλλιά. Τοποθετήστε τα σκέλη σε δέσμες γύρω από την περίμετρο του κήπου σας.
  • Αυτή η μέθοδος ενδέχεται να μην αποθαρρύνει τις εξημερωμένες γάτες (συμπεριλαμβανομένης της δικής σας) που χρησιμοποιούνται στο άρωμα των ανθρώπινων μαλλιών.
 7. 7
  Πλύνετε τα αρώματα της γάτας. Εάν μια γάτα έχει ήδη επισημάνει την επικράτειά της στον κήπο σας, ίσως χρειαστεί να ξεπλύνετε τη μυρωδιά της προτού σκεφτεί να πάει οπουδήποτε αλλού. Ο ψεκασμός ή η έκχυση συνηθισμένου λευκού ξιδιού γύρω από μια περιοχή που η γάτα προσπάθησε να "διεκδικήσει" μπορεί να την αποθαρρύνει από τη χρήση του σημείου ξανά.
Τι πρέπει να κάνω εάν η γειτονιά μου κατακλύζεται από γάτες επειδή μερικοί γείτονες δεν θα διορθώσουν τις
Τι πρέπει να κάνω εάν η γειτονιά μου κατακλύζεται από γάτες επειδή μερικοί γείτονες δεν θα διορθώσουν τις γάτες τους και οι νόμοι της πόλης λένε ότι οι γάτες μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα;

Μέθοδος 3 από 4: φοβίζει τις γάτες

 1. 1
  Ψεκάστε γάτες με σωλήνα. Εάν είστε προσεκτικοί, μπορεί να είστε σε θέση να ψεκάσετε απλώς γάτες με ένα σωλήνα νερού όποτε προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον κήπο σας. Οι γάτες μπορούν να εκπαιδευτούν, οπότε αν είστε επίμονοι, αυτό μπορεί τελικά να είναι αρκετό για να τους οδηγήσετε μόνιμα.
  • Να είστε ευγενικοί όταν ψεκάζετε γάτες με σωλήνα νερού. Στις περισσότερες γάτες δεν τους αρέσει το νερό, οπότε ένας γρήγορος, απαλός ψεκασμός είναι συνήθως αρκετός - δεν υπάρχει ανάγκη για ακροφύσια υψηλής ισχύος ή για να μουλιάσουν καλά τις εισβολείς γάτες.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε έναν ψεκαστήρα ενεργοποιημένο με κίνηση. Οι ψεκαστήρες με ενεργοποίηση κίνησης διατίθενται από καταστήματα οικιακών ειδών. Όταν μια γάτα περπατάει, η κίνηση ενεργοποιεί τον ψεκαστήρα, ο οποίος ψεκάζει μια έκρηξη νερού. Οι περισσότερες γάτες δεν τους αρέσει να βρέχονται, επομένως αυτό μπορεί συχνά να είναι αποτελεσματικό αποτρεπτικό. Χρησιμοποιήστε ψεκαστήρες που ενεργοποιούνται με κίνηση για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα γύρω από τον κήπο σας.
  • Αυτοί οι ψεκαστήρες μπορούν να εγκατασταθούν είτε μόνιμα είτε προσωρινά, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε μια συσκευή υπερήχων για να αποτρέψετε τις γάτες. Αυτά εκπέμπουν έναν ήχο υψηλής συχνότητας που οι γάτες απεχθάνονται, αλλά τον οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν. Αυτές οι συσκευές ενεργοποιούνται με κίνηση, έτσι ώστε όταν μια γάτα περπατάει, εκπλήσσεται από τον ήχο υψηλής συχνότητας και πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή. Αναζητήστε συσκευές υπερήχων σε ένα κατάστημα προμηθειών κατοικίδιων ζώων και χρησιμοποιήστε τις για να δημιουργήσετε ένα φράγμα γύρω από τον κήπο σας.
 4. 4
  Πάρτε ένα σκυλί. Οι γάτες δεν θα καθυστερήσουν σε περιοχές που δεν πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς από αρπακτικά ζώα. Για αυτόν τον λόγο, ένας σκύλος που κυνηγά τις γάτες μπορεί να τις κρατήσει έξω από τον κήπο σας.
Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα φυτά κοντά στον κήπο σας
Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα φυτά κοντά στον κήπο σας, διασκορπισμένα μεταξύ των φυτών του κήπου σας ή σε άλλες περιοχές της αυλής σας που δεν θέλετε να ενοχλούν οι γάτες.

Μέθοδος 4 από 4: προσφορά ειρήνης

 1. 1
  Φτιάξτε ένα κουτί με γάτες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εναλλακτικό υπαίθριο κουτί απορριμμάτων για γάτες χρησιμοποιώντας ένα νέο ή παλιό κουτί άμμου που είναι τουλάχιστον τόσο μεγάλο όσο ένα μεγάλο κουτί απορριμμάτων. Γεμίστε το με απαλή, λεπτή άμμο (αυτό μπορεί να αγοραστεί από την τσάντα σε καταστήματα υλικού και οικιακών ειδών), τις οποίες οι γάτες θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστικές. Με την τύχη, οι γάτες θα τραβηχτούν στο κουτί άμμου αντί για τον κήπο σας και θα το χρησιμοποιήσουν όσο θα κάνανε ένα κουτάκι.
  • Φροντίστε να παίρνετε τακτικά το sandbox. εάν γεμίσει πολύ, οι γάτες μπορεί να επιστρέψουν στη χρήση της αυλής σας.
  • Κρατήστε τα παιδιά μακριά από το κουτί άμμου της γάτας και βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν να μην παίζουν σε αυτό.
 2. 2
  Προσελκύστε γάτες σε έναν κήπο με γάτες. Εάν θέλετε να κρατήσετε τις γάτες έξω από τον κήπο σας, αλλά δεν σας πειράζει να βρίσκονται σε άλλες περιοχές της αυλής σας, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια περιοχή φιλική προς τις γάτες. Οι γάτες θα προσελκύονται σε περιοχές που καλύπτονται από ορισμένα φυτά, και ελπίζουμε ότι θα αφήσετε την υπόλοιπη αυλή σας μόνη. Δημιουργήστε ένα μικρό οικόπεδο και καλλιεργήστε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα μη τοξικά φυτά σε αυτό:
  • Catnip (Nepeta cataria)
  • Catmint (Nepeta mussinii)
  • Θυμάρι γάτας (Teucrium marum)
  • Βαλεριάνα (Valeriana officinalis)
  • Φυτά αράχνης (Chlorophytum comosum)
 3. 3
  Μετακινήστε τον τροφοδότη πουλιών σας. Εάν έχετε έναν τροφοδότη πουλιών κοντά στον κήπο σας, μετακινήστε τον σε άλλη περιοχή της αυλής σας που βρίσκεται πιο μακριά. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να κρεμάσετε τον τροφοδότη πουλιών σε μια περιοχή που είναι πολύ υψηλή για να μεταβεί μια γάτα. Διαφορετικά, ένα πουλί που επισκέπτεται ένα γεύμα μπορεί να διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κήπο σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Οι γάτες του γείτονα εισβάλλουν στην αυλή μου όπου έχω πολλά ωραία δέντρα και σκοτώνω πουλιά στην ιδιοκτησία μου. Τι πρέπει να κάνω?
  Ίσως θα μπορούσατε να μιλήσετε με τον γείτονά σας. Ρωτήστε αν δεν τους πειράζει να συνδέσετε κολάρα με κουδούνια πάνω στις γάτες τους, ώστε τα πουλιά να μπορούν να τους ακούσουν να έρχονται. Εάν είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς, προσφέρετε να αγοράσετε τα κολάρα. Διαφορετικά, απλώς προσπαθήστε να απομακρύνετε τις γάτες όταν τις βλέπετε.
 • Έχω ένα κουνέλι κατοικίδιων ζώων και μπορώ να τον αφήσω μόνο για επίβλεψη καθώς οι γάτες των γειτόνων θέλουν να τον κυνηγήσουν. Δεν ξέρω αν σημαίνουν κακό, αλλά φοβάμαι ότι θα υποστεί καρδιακή προσβολή. Μπορώ να σας βοηθήσω σε κάτι?
  Πασπαλίστε χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ σε όλο τον κήπο σας και γύρω από το hutch. οι περισσότερες γάτες μισούν τη μυρωδιά και θα αποφύγουν τον κήπο σας.
 • Πώς μπορώ να κρατήσω μια γάτα έξω από τον κήπο; Σκοτώνει τα κοτόπουλα και τις πάπιές μου.
  Βεβαιωθείτε ότι τα κοτόπουλα και οι πάπιες σας έχουν στυλό. Κλειδώστε τα πουλιά σας όταν δεν παρακολουθούνται, έτσι ώστε η γάτα να μην μπορεί να φτάσει σε αυτά.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν η γειτονιά μου κατακλύζεται από γάτες επειδή μερικοί γείτονες δεν θα διορθώσουν τις γάτες τους και οι νόμοι της πόλης λένε ότι οι γάτες μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα;
  Φτιάξτε έναν ψηλό φράχτη. Το σύρμα μπορεί να είναι καλύτερο. Μην ξεχνάτε ότι έχουν νύχια και μπορούν να φτάσουν σε έναν ξύλινο φράχτη.
 • Πώς μπορώ να κρατήσω τη γάτα του γείτονα από το υπόστεγο μου;
  Ένας καλός ψεκασμός με καλό σωλήνα νερού πίεσης λειτουργεί καλά για να κρατήσει τις γάτες μακριά από ορισμένες περιοχές.
 • Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τη μυρωδιά των ούρων της γάτας από το παρτέρι μου;
  Χρησιμοποιήστε κόκκους καφέ. Όχι μόνο δίνει μια καλή μυρωδιά, αλλά θα κρατήσει επίσης τη γάτα μακριά.
 • Θέλω να πάρω μια γάτα, αλλά έχουμε άσθμα. Είναι δυνατόν να πάρετε μια γάτα;
  Υπάρχουν μερικές γάτες που δεν ρίχνουν πολύ. Αυτή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. (Τα κοντά μαλλιά μπορεί επίσης να είναι μια καλή επιλογή.)
 • Υπάρχει τρόπος να σκοτώσεις γάτες που είναι νόμιμες;
  Όχι, δεν πρέπει να βλάπτει τις γάτες!
 • Πώς αποτρέπετε τις γάτες από τον κήπο σας;
  Ένας σκύλος είναι ο απόλυτος αποτρεπτικός παράγοντας, αλλά αστειεύεται, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πράγματα που θα προσελκύσουν γάτες στον κήπο, όπως ένας τροφοδότης πουλιών (η γάτα θα προσελκύεται στα πουλιά). Οι ψεκαστήρες που ενεργοποιούνται με κίνηση λειτουργούν καλά, καθώς οι γάτες δεν τους αρέσουν οι εκπλήξεις και το νερό, οπότε και οι δύο συνδυασμοί κάνουν ένα εξαιρετικό απομακρυσμένο αποτρεπτικό.
 • Τι μπορείτε να βάλετε σε παρτέρια για να κρατήσετε τις γάτες έξω;
  Οι γάτες αντιπαθούν ορισμένα φυτά λόγω της μυρωδιάς. Αυτά τα φυτά περιλαμβάνουν δεντρολίβανο, λεβάντα, rue και pennyroyal. Μπορείτε επίσης να διασκορπίσετε την αδιάβροχη σκόνη στα παρτέρια για να προειδοποιήσετε τις γάτες.

Σχόλια (9)

 • coopershannon
  Έχουμε ένα πρόβλημα γάτας απατεώνων. Η γάτα της διπλανής πόρτας περιφέρεται ελεύθερα και πρέπει να διατηρείται υπό έλεγχο, καθώς ο κήπος μας βρίσκεται στη λίστα με τους κήπους. Οι συμβουλές που αναφέρονται σίγουρα θα προχωρήσουν πολύ στην παροχή ενός ανθρώπινου αποτρεπτικού παράγοντα σε αυτό το ενοχλητικό παράσιτο.
 • mooregeorgia
  Βρήκα μερικές καλές συμβουλές, ελπίζω να λειτουργήσουν.
 • scott45
  Οι συμβουλές για τη χρήση αιθέριων ελαίων βοήθησαν.
 • poppy77
  Ανησυχούσε για τις γάτες που καταστρέφουν τα μπαλώματα λαχανικών και λουλουδιών της, δοκίμασε σχεδόν όλα τα πράγματα που αναφέρονται, αλλά το απωθητικό σπρέι ήταν το καλύτερο στο τέλος.
 • emma33
  Ήταν μεγάλη βοήθεια.
 • eden68
  Η πολύ φθηνή μέθοδος ψεκασμού ξιδιού, όχι μόνο για τη μυρωδιά, αλλά και ως αποτρεπτικό βοήθησε.
 • luke62
  ο οδηγός είναι πάντα υπέροχος! Αυτό το συγκεκριμένο άρθρο σχετικά με: η διατήρηση των γατών έξω από τον κήπο ήταν υπέροχη. Πολλές εναλλακτικές λύσεις. Εκτιμώ πολύ, πάντα.
 • tdaskalopoulos
  Το σύρμα κοτόπουλου και η αποξηραμένη καυτερή πιπεριά δούλεψαν για γάτες και σκύλους!
 • jasmine92
  Μπορώ εύκολα να αποκτήσω φλούδες εσπεριδοειδών και καφέ, τόσο πολύ χρήσιμο! Σχεδιάζω επίσης να φυτέψω λεβάντα. Τώρα ξέρω να φυτέψω αυτά στον κήπο και όχι σε γλάστρες αλλού!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail