Πώς να επιλέξετε ένα κουτί απορριμμάτων για τη γάτα σας;

Όταν επιλέγετε ένα κουτί απορριμμάτων για τη γάτα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα σας να χωράει σε ολόκληρο το σώμα της και να γυρίζει γύρω, αλλά όχι τόσο μεγάλη που μπορεί να έχει πρόβλημα να πατήσει το πλάι. Εάν η γάτα σας δεν πηγαίνει στο κουτί απορριμμάτων, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε την εσωτερική επιφάνεια σε κάτι που μπορεί να του αρέσει καλύτερα. Για παράδειγμα, τοποθετήστε πλακάκια καλυμμένα με λίγο σκουπίδια στο κάτω μέρος του κουτιού εάν η γάτα σας συνεχίζει να αποφεύγει τα κουτιά απορριμμάτων της και πηγαίνει στο πάτωμα με πλακάκια. Θα πρέπει επίσης να τοποθετήσετε το κουτί απορριμμάτων σε μια ενεργή περιοχή του σπιτιού σας, όπως ένα μπάνιο ή διάδρομο, που βρίσκεται μακριά από τα τρόφιμα της γάτας σας ή δυνατούς θορύβους που μπορεί να το τρομάξουν. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο διατηρείτε καθαρό το κουτί των απορριμμάτων της γάτας σας, διαβάστε!

Εάν η γάτα σας πηγαίνει έξω από το κουτί απορριμμάτων
Εάν η γάτα σας πηγαίνει έξω από το κουτί απορριμμάτων, δοκιμάστε να μετακινήσετε το κουτί στο σημείο που πηγαίνει η γάτα.

Οι γάτες μπορεί να είναι εκλεκτά πλάσματα, ειδικά όταν πρόκειται για τα κουτιά απορριμμάτων τους. Το κύριο θέμα ανησυχίας κατά την επιλογή ενός κουτιού απορριμμάτων είναι το μέγεθος του κουτιού, τόσο η επιφάνεια όσο και το ύψος των πλευρών. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι το πού τοποθετείτε το κουτί στο σπίτι σας και πόσα κουτιά έχετε. Επίσης, εάν θέλετε να αποφύγετε προβλήματα μπάνιου, πιθανότατα θέλετε να παραλείψετε πράγματα όπως τα κλινοσκεπάσματα και τα καλύμματα για να κρατήσετε το γατάκι σας ευτυχισμένο.

Μέρος 1 από 3: τοποθέτηση του κουτιού απορριμμάτων στη γάτα

 1. 1
  Κοιτάξτε το μέγεθος της γάτας σας. Για μια μικρή γάτα, ένα μικρότερο κουτί απορριμμάτων πιθανότατα θα λειτουργήσει καλά. Ωστόσο, μια μεγάλη γάτα πιθανότατα θα θέλει ένα μεγαλύτερο κουτί. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για τη γάτα ώστε να χωράει ολόκληρο το σώμα της και να γυρίζει μέσα. Διαφορετικά, μπορεί ακούσια να πάει το μπάνιο πάνω από την άκρη.
  • Φυσικά, κάθε γάτα είναι διαφορετική και ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά κουτιά προτού βρείτε ένα κατάλληλο για τη γάτα σας. Μερικές μεγάλες γάτες προτιμούν μικρότερα κουτιά, ενώ μερικές μικρές γάτες μπορεί να θέλουν ένα μεγάλο κουτί.
 2. 2
  Διαλέξτε ένα κουτί απορριμάτων στο σωστό ύψος. Όταν επιλέγετε ένα κουτί απορριμμάτων, ελέγξτε τις πλευρές του κουτιού. Οι περισσότερες γάτες είναι εντάξει με ημι-ψηλές πλευρές, αλλά μια ηλικιωμένη γάτα ή μια γάτα με ειδικές ανάγκες μπορεί να έχει πρόβλημα να μπει σε ένα κουτί με ψηλές πλευρές. Για αυτές τις γάτες, επιλέξτε μια μικρότερη.
  • Τα γατάκια χρειάζονται επίσης κουτιά που είναι κοντύτερα.
 3. 3
  Εξετάστε την εσωτερική επιφάνεια. Ορισμένες γάτες μπορεί να αποφασίσουν ότι θέλουν να πάνε σε μαλακές επιφάνειες (όπως κουβέρτες και χαλιά), ενώ άλλες γάτες μπορεί να πάνε έξω από το κουτί απορριμμάτων σε πλακάκια. Εάν παρατηρήσετε τη γάτα σας να χρησιμοποιεί το μπάνιο όπου δεν πρέπει, σκεφτείτε να αλλάξετε το εσωτερικό του κουτιού απορριμμάτων.
  • Για παράδειγμα, εάν η γάτα σας θέλει μια μαλακή επιφάνεια, δοκιμάστε να επιλέξετε ένα πιο μαλακό, λεπτότερο σκουπίδια.
  • Εάν η γάτα σας χρησιμοποιεί πλακίδια, δοκιμάστε να τοποθετήσετε πλακάκια στο κάτω μέρος του κουτιού της γάτας. Καλύψτε το με λίγο σκουπίδια.
Μην τοποθετείτε το κουτί απορριμμάτων στην άκρη του υπογείου
Εάν έχετε μια ηλικιωμένη γάτα, μην τοποθετείτε το κουτί απορριμμάτων στην άκρη του υπογείου.

Μέρος 2 από 3: τοποθέτηση απορριμμάτων

 1. 1
  Επιλέξτε μια ενεργή περιοχή του σπιτιού. Προφανώς, πιθανώς δεν θέλετε το κουτί απορριμμάτων στη μέση της κουζίνας. Η γάτα σας, από την άλλη πλευρά, δεν θέλει να απομακρυνθεί από μια τρομακτική γωνία. Προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιο μέρος σχετικά ενεργό με το οποίο μπορείτε να ζήσετε.
  • Αποφύγετε μέρη με έντονο θόρυβο, όπως κοντά στο πλυντήριο, καθώς ο θόρυβος μπορεί να είναι τρομακτικό.
  • Τα μπάνια και οι διάδρομοι είναι καλές επιλογές.
 2. 2
  Τοποθετήστε τα μακριά από τα μπολ με φαγητό και νερό. Οι γάτες είναι καθαρά πλάσματα και δεν είναι λάτρεις του φαγητού και του ποτού όπου πηγαίνουν στο μπάνιο. Τα ένστικτα μπορεί επίσης να τους λένε να μην χρησιμοποιούν το μπάνιο κοντά στο φαγητό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφύγετε την τοποθέτηση του κουτιού απορριμμάτων δίπλα στα μπολ με φαγητό και νερό.
 3. 3
  Σκεφτείτε τις ανάγκες της γάτας σας. Εάν έχετε μια ηλικιωμένη γάτα, μην τοποθετείτε το κουτί απορριμμάτων στην άκρη του υπογείου. Η γάτα μπορεί να έχει πρόβλημα να πλοηγηθεί εκεί κάτω, και στην πραγματικότητα, η γάτα μπορεί να έχει πρόβλημα να το κάνει να πάει στο μπάνιο.
  • Εάν έχετε πολλούς ορόφους, θα πρέπει να έχετε ένα κουτί σε κάθε όροφο.
 4. 4
  Δοκιμάστε διαφορετικές τοποθεσίες. Εάν η γάτα σας δεν φαίνεται να θέλει να χρησιμοποιήσει το κουτί απορριμμάτων, μετακινήστε το σε άλλη τοποθεσία. Ίσως να μην αρέσει η γάτα που είναι για οποιονδήποτε λόγο. Για παράδειγμα, πολλές γάτες δεν τους αρέσει να έχουν τρεις τοίχους γύρω από το κουτί απορριμμάτων, καθώς δεν μπορούν να ξεφύγουν εύκολα αν κάτι μπλοκάρει τη μία ανοιχτή πλευρά.
  • Εάν η γάτα σας πηγαίνει έξω από το κουτί απορριμμάτων, δοκιμάστε να μετακινήσετε το κουτί στο σημείο που πηγαίνει η γάτα.
Καθώς η κατάποση απορριμμάτων γάτας μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη του εντέρου
Επιλέξτε απορρίμματα γάτας που δεν συσσωρεύονται για γατάκια, καθώς η κατάποση απορριμμάτων γάτας μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη του εντέρου.

Μέρος 3 από 3: αποφυγή προβλημάτων

 1. 1
  Αγοράστε ένα κιβώτιο περισσότερο από ό, τι έχετε γάτες. Το να έχετε μόνο ένα κουτί για πολλές γάτες δεν θα λειτουργήσει. Η καλύτερη επιλογή είναι να έχετε ένα κουτί για κάθε γάτα, καθώς και ένα επιπλέον κουτί. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε δύο γάτες, χρειάζεστε τρία κουτιά. Εάν έχετε μία γάτα, χρειάζεστε δύο κουτιά.
  • Δοκιμάστε να αγοράσετε διαφορετικούς τύπους, ώστε κάθε είδος γάτας να βρει έναν που του αρέσει.
 2. 2
  Γεμίστε το κουτί με τη σωστή ποσότητα απορριμμάτων. Οι περισσότερες γάτες δεν θέλουν τα σκουπίδια να είναι πολύ βαθιά. Ένα στρώμα με βάθος δύο ιντσών είναι καλό για τις περισσότερες γάτες. Παρ 'όλα αυτά, οι γάτες συχνά εμφανίζουν ατομικές προτιμήσεις, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο σκουπίδια.
 3. 3
  Παράλειψη επενδύσεων. Ενώ οι επενδύσεις μπορούν να σας διευκολύνουν να αλλάξετε τα σκουπίδια, οι γάτες δεν είναι πάντα θαυμαστές. Πολλοί δεν τους αρέσει ο τρόπος που νιώθουν κάτω από τα πόδια. Σε άλλους μπορεί να μην τους αρέσει ο θόρυβος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η τοποθέτηση επένδυσης μπορεί να κάνει τη γάτα σας να μην θέλει να χρησιμοποιήσει το κουτί απορριμμάτων, κάτι που δεν είναι ποτέ καλό.
  • Ακόμα κι αν η γάτα σας δεν πειράζει την επένδυση, συχνά θα τεμαχίσει την επένδυση ενώ θάβει τα απόβλητά της στα σκουπίδια, έτσι οι επενδύσεις συνήθως δεν είναι χρήσιμες.
 4. 4
  Αποφύγετε τα καλύμματα. Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες γάτες είναι ένα εξώφυλλο. Ορισμένες γάτες ενδέχεται να έχουν πρόβλημα με την οσμή. Άλλοι μπορεί να είναι πιο προσεκτικοί και θέλουν να δουν αν πλησιάζει ένας αρπακτικός. Προσπαθήστε να παραλείψετε τα καλύμματα για να κάνετε τη γάτα σας πιο δεκτική στη χρήση του κουτιού απορριμμάτων.
  • Επιπλέον, ορισμένες μεγάλες γάτες μπορεί να δυσκολεύονται να κάνουν ελιγμούς σε ένα κουτί με κάλυμμα.
  Τοποθετήστε πλακάκια καλυμμένα με λίγο σκουπίδια στο κάτω μέρος του κουτιού εάν η γάτα σας συνεχίζει
  Για παράδειγμα, τοποθετήστε πλακάκια καλυμμένα με λίγο σκουπίδια στο κάτω μέρος του κουτιού εάν η γάτα σας συνεχίζει να αποφεύγει τα κουτιά απορριμμάτων της και πηγαίνει στο πάτωμα με πλακάκια.
 5. 5
  Δοκιμάστε διαφορετικά σκουπίδια. Οι γάτες έχουν επίσης προτιμήσεις για συγκεκριμένους τύπους απορριμμάτων. Για παράδειγμα, σε πολλές γάτες αρέσουν τα απορρίμματα, γιατί είναι πολύ ωραία και δεν βλάπτουν τα πόδια τους. Μερικά απορρίματα αργίλου είναι επίσης πολύ ωραία. Ωστόσο, κάθε γάτα είναι διαφορετική, οπότε δοκιμάστε τα σκουπίδια μέχρι να βρείτε μια γάτα που της αρέσει.
 6. 6
  Διατηρήστε το κουτί καθαρό. Οι γάτες είναι πολύ καθαρές και δεν τους αρέσει να μπαίνουν σε κουτί γεμάτο με ούρα και κόπρανα. Βγάλτε το κουτί μία φορά την ημέρα για να διατηρήσετε το κουτί αρκετά καθαρό για τη γάτα σας. Εξάλλου, δεν θα θέλατε να περπατήσετε σε μια περιοχή που ήταν καλυμμένη με ούρα και περιττώματα.
 7. 7
  Επανεξετάστε τα κουτιά αυτοκαθαρισμού. Ενώ τα κουτιά αυτοκαθαρισμού είναι καλά για ορισμένες γάτες, άλλες γάτες μπορεί να έχουν πρόβλημα με αυτές. Εάν το κουτί καθαρίζεται όταν πηγαίνει να το χρησιμοποιήσει, μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θα θέλει πλέον να χρησιμοποιήσει το κουτί επειδή τους φοβίζει.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι μέγεθος πρέπει να έχει ένα κουτί απορριμμάτων γάτας;
  Η σύντομη απάντηση είναι το μεγαλύτερο κουτί που μπορείτε να χωρέσετε στον διαθέσιμο χώρο. Ενώ κανένας δίσκος δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλος, ένας δίσκος μπορεί να είναι πολύ μικρός. Το ελάχιστο μέγεθος πρέπει να είναι μισό όσο το μήκος του σώματος της γάτας.
 • Ποια είναι τα καλύτερα σκουπίδια γάτας για χρήση σε γατάκια;
  Επιλέξτε απορρίμματα γάτας που δεν συσσωρεύονται για γατάκια, καθώς η κατάποση απορριμμάτων γάτας μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη του εντέρου. Επίσης, αναζητήστε απορρίμματα χωρίς άρωμα και χωρίς σκόνη, καθώς η ευαίσθητη αναπνευστική οδός του γατακιού ερεθίζεται εύκολα.
 • Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος απορριμμάτων γάτας;
  Ο καλύτερος τύπος σκουπιδιών γάτας είναι αυτός που έχει συνηθίσει η γάτα σας! Πολλές γάτες έχουν αυστηρή προτίμηση για το υπόστρωμα στο οποίο χρησιμοποιούν την τουαλέτα και η αλλαγή τους θα τους ενοχλήσει και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακατάλληλη τουαλέτα. Στην πράξη, αποφύγετε να συσσωρεύετε τα γένια με γατάκια, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα υγείας σε περίπτωση κατάποσης. Στην ιδανική περίπτωση, αναζητήστε σκουπίδια γάτας χωρίς σκόνη και απορροφητικό οσμής.
 • Πώς ξέρει μια γάτα πώς να χρησιμοποιεί κουτί απορριμμάτων;
  Οι γάτες είναι ενστικτωδώς καθαρά πλάσματα που θέλουν να έχουν έναν ειδικό χώρο για την τουαλέτα. Τους αρέσει η αίσθηση και η υφή των απορριμμάτων σε ένα κουτί, που τους ενθαρρύνει να το χρησιμοποιούν. Τα γατάκια αντιγράφουν συχνά τη μητέρα τους, όταν τη βλέπουν να χρησιμοποιεί δίσκο.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail