Πώς να θάβεις μια γάτα;

Ο θάνατος μιας γάτας είναι μια συναισθηματική διαδικασία, αλλά η επιλογή ενός ειδικού ή συμβολικού τόπου ταφής μπορεί να είναι χρήσιμη καθώς εργάζεστε μέσω της διαδικασίας θλίψης. Όταν επιλέγετε έναν ιστότοπο, βεβαιωθείτε ότι είναι μια περιοχή όπου μπορείτε να σκάψετε μια τρύπα βάθους τουλάχιστον 3 μέτρων, ώστε το σώμα της γάτας σας να μην στοχεύεται από αρπακτικά. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε για ένα φέρετρο ή ένα δοχείο, το οποίο μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα κουτί στο οποίο ήθελε να παίξει. Στη συνέχεια, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μια μικρή τελετή με φίλους και συγγενείς, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε αναμνήσεις και να αποχαιρετήσετε πριν θάβετε τη γάτα σας. Για περισσότερες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ανάμνησης του τάφου της γάτας σας με πράγματα όπως βράχους και λουλούδια, συνεχίστε να διαβάζετε.

Θα μπορούσατε να θάψετε τη γάτα σας εκεί
Εάν η γάτα σας άρεσε να παίζει στο δάσος, θα μπορούσατε να θάψετε τη γάτα σας εκεί.

Το να χάσεις ένα αγαπημένο κατοικίδιο δεν είναι ποτέ εύκολο. Το να αποχαιρετάς μπορεί να είναι απίστευτα οδυνηρό. Μερικές φορές, το κλείσιμο μιας ταφής και κηδείας μπορεί να βοηθήσει. Εάν θέλετε να θάβετε τη γάτα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμη στην περιοχή σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε έναν χώρο ταφής, ένα φέρετρο και έναν τάφο. Θα πρέπει να τοποθετήσετε τη γάτα σας στο φέρετρο, να σκάψετε μια τρύπα και μετά να διακοσμήσετε το σημείο. Εάν έχετε ένα μέρος για να επισκεφθείτε το χαμένο κατοικίδιο ζώο σας, θα νιώσετε καλύτερα να αποχαιρετήσετε.

Μέρος 1 από 3: λήψη αποφάσεων σχετικά με την ταφή

 1. 1
  Ελέγξτε εάν η ταφή της γάτας σας είναι νόμιμη και ασφαλής. Αν και είναι σημαντικό για πολλούς να δώσουν στο κατοικίδιό τους έναν τελικό χώρο ανάπαυσης, η ταφή ενός ζώου δεν είναι νόμιμη παντού. Πριν από την ταφή της γάτας σας, ελέγξτε τους τοπικούς κανονισμούς. Μπορείτε να καλέσετε κάποιον στο τοπικό δικαστήριο ή στο Τμήμα Φυσικών Πόρων για να δείτε εάν είναι νόμιμο να θάβετε ένα κατοικίδιο ζώο στην αυλή σας. Συνήθως, δεν μπορείτε να θάβετε μια γάτα σε δημόσιο χώρο όπως ένα πάρκο.
  • Αποφύγετε να θάβετε μια γάτα κοντά σε ένα νερό. Αυτό θα μπορούσε να μολύνει την παροχή νερού.
  • Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν σκάβετε καλώδια στο έδαφος. Επιλέξτε μια περιοχή της αυλής σας που απέχει πολύ από το σπίτι. Εάν συναντήσετε καλώδια ενώ σκάβετε την τρύπα σας, σταματήστε να σκάβετε, ξαναγεμίζετε την τρύπα και επιλέξτε διαφορετικό σημείο.
  • Εάν νοικιάζετε, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη σας. Δεν επιτρέπουν όλοι οι ιδιοκτήτες να θάβουν τα κατοικίδια ζώα στην αυλή.
 2. 2
  Επιλέξτε έναν χώρο ταφής. Μόλις βεβαιωθείτε ότι η ταφή της γάτας σας είναι νόμιμη, επιλέξτε έναν χώρο ταφής, όπως ένα σημείο στην αυλή σας.
  • Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα ειδικό ή συμβολικό μέρος για να θάβετε τη γάτα σας. Αν η γάτα σας παρέα πάντα κοντά στα αγριολούλουδα στην αυλή σας, για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι ένα καλό σημείο για να το θάβετε. Εάν η γάτα σας άρεσε να παίζει στο δάσος, θα μπορούσατε να θάψετε τη γάτα σας εκεί.
  • Ωστόσο, σκεφτείτε την εφοδιαστική όταν αποφασίζετε να θάβετε τη γάτα σας. Δεν θέλετε τον τάφο κάπου στην αυλή όπου συχνά θα πατηθεί ή θα διαταραχθεί. Επιλέξτε μια περιοχή της αυλής σας όπου συνήθως δεν πηγαίνετε. Εάν έχετε μικρά παιδιά, επιλέξτε ένα μέρος όπου δεν παίζουν.
 3. 3
  Επιλέξτε ένα φέρετρο ή ένα δοχείο. Θέλετε κάποιο είδος σκάφους να τοποθετήσει τη γάτα σας πριν από την ταφή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η πολιτεία ή η περιοχή σας έχει ορισμένους κανονισμούς σχετικά με την ταφή κατοικίδιων ζώων. Μπορεί να σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε έναν συγκεκριμένο τύπο δοχείου λόγω ανησυχιών σχετικά με τη μόλυνση του εδάφους.
  • Μπορείτε να αγοράσετε ένα φέρετρο για κατοικίδιο στο διαδίκτυο. Εάν είναι σημαντικό για εσάς να έχετε ένα επίσημο φέρετρο, αυτή μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.
  • Ωστόσο, τα φέρετρα μπορεί να είναι ακριβά. Μπορείτε επίσης να θάβετε τη γάτα σας σε κάτι σαν κουτί από χαρτόνι. Εάν η γάτα σας είχε ένα κρεβάτι που της άρεσε, σκεφτείτε να θάβετε τη γάτα σας στο κρεβάτι της.
  • Εάν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο, μπορείτε πάντα να τυλίξετε τη γάτα σας σε μια πετσέτα πριν από την ταφή.
  Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα ειδικό ή συμβολικό μέρος για να θάβετε τη γάτα σας
  Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα ειδικό ή συμβολικό μέρος για να θάβετε τη γάτα σας.
 4. 4
  Εγκατασταθείτε σε έναν τάφο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να επισημάνετε τον τάφο του κατοικίδιου ζώου σας. Μπορείτε να αγοράσετε έναν δείκτη για το κατοικίδιο ζώο σας στο διαδίκτυο, τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε για να συμπεριλάβετε το όνομα του κατοικίδιου σας και άλλες λεπτομέρειες, όπως την ημερομηνία γέννησης και θανάτου. Ωστόσο, εάν αυτό είναι εκτός προϋπολογισμού, υπάρχουν και άλλες επιλογές.
  • Μπορείτε να μαζέψετε πέτρες και βράχια από την αυλή σας και να τα συσσωρεύσετε κοντά στον τάφο. Αν είναι σημαντικό να έχετε το όνομα της γάτας σας στον τάφο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα για να γράψετε το όνομα της γάτας σε ένα μεγαλύτερο βράχο.
  • Εάν η γάτα σας αγαπούσε έναν συγκεκριμένο τύπο φυτού, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα φυτό πάνω στον τάφο της γάτας σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάτι μεγαλύτερο, όπως ένα δέντρο.

Μέρος 2 από 3: έναρξη της διαδικασίας ταφής

 1. 1
  Σχεδιάστε να θάβετε τη γάτα σας το συντομότερο δυνατό. Θέλετε να θάβετε τη γάτα σας πριν αρχίσει να αποσυντίθεται το σώμα. Ιδανικά, θάψτε τη γάτα σας μέσα στην ημέρα που πέθανε ή την επόμενη ημέρα. Η ταχεία ταφή είναι ιδιαίτερα σημαντική στους θερμότερους μήνες.
  • Δυστυχώς, εάν μια γάτα πεθάνει το χειμώνα, δεν είναι πάντα δυνατή η ταχεία ταφή. Το έδαφος μπορεί να παγώσει. Σε αυτήν την περίπτωση, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας εάν μπορείτε να αποθηκεύσετε το σώμα της γάτας σας μέχρι να μπορέσετε να το θάβετε.
  • Μπορείτε επίσης να τυλίξετε τη γάτα σας σε μια πετσέτα και να την τοποθετήσετε σε ένα δοχείο Styrofoam γεμάτο με πάγο. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο μόνο εάν αποθηκεύετε το σώμα της γάτας σας για λίγες ημέρες πριν από την ταφή. Δεν θα λειτουργήσει για μακροχρόνια αποθήκευση.
 2. 2
  Συγκεντρώστε τις απαραίτητες προμήθειες. Θα χρειαστείτε ορισμένες προμήθειες για να θάβετε τη γάτα σας. Μπορείτε να τα βρείτε σε ένα τοπικό κατάστημα υλικού εάν δεν τα έχετε στη διάθεσή σας στο σπίτι σας. Θα χρειαστείτε τα εξής:
  • Γάντια
  • Ένα φτυάρι ή φτυάρι
  • Σχοινί για δέσιμο γύρω από το κουτί ή το δοχείο
 3. 3
  Τοποθετήστε τη γάτα σας στο δοχείο που επιλέξατε. Χρησιμοποιείτε γάντια όταν χειρίζεστε το σώμα της γάτας σας. Αν θέλετε, μπορείτε να θάβετε τη γάτα σας με μερικά από τα αγαπημένα της αντικείμενα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τυλίξετε τη γάτα σας στην αγαπημένη της κουβέρτα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το αγαπημένο παιχνίδι της γάτας σας στο δοχείο μαζί του ή άλλα αντικείμενα που η γάτα άρεσε όταν ζούσε.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το κουτί με σχοινί αφού τοποθετήσετε τη γάτα σε αυτό.
  Πώς μπορώ να κάνω κηδεία για τη γάτα μου που έπεσε
  Πώς μπορώ να κάνω κηδεία για τη γάτα μου που έπεσε και δεν κατάφερα να πω αντίο.
 4. 4
  Σκάψτε μια τρύπα βάθους τουλάχιστον 3 ποδιών. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η τρύπα είναι αρκετά βαθιά ώστε το σώμα της γάτας σας να μην στοχεύεται από αρπακτικά. Φροντίστε να σκάψετε την τρύπα αρκετά φαρδιά ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε το φέρετρο της γάτας σας στο έδαφος.
  • Θυμηθείτε, εάν παρατηρήσετε καλώδια, σταματήστε να σκάβετε αμέσως. Συμπληρώστε την τρύπα σας και αναζητήστε άλλο μέρος για να θάβετε το κατοικίδιό σας.

Μέρος 3 από 3: ολοκλήρωση της διαδικασίας ταφής

 1. 1
  Έχετε ένα μικρό μνημείο, αν θέλετε. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι ένα μνημείο είναι χρήσιμο όταν θάβουν τη γάτα τους. Πριν τοποθετήσετε τη γάτα σας στο έδαφος, μπορείτε να πείτε λίγα λόγια, να τραγουδήσετε ένα τραγούδι ή να διαβάσετε ένα ποίημα.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσκαλέσετε φίλους και μέλη της οικογένειας να αποχαιρετήσουν το κατοικίδιο ζώο σας.
  • Τα μικρά παιδιά μπορεί να βρουν ένα μνημείο ιδιαίτερα ευεργετικό. Μπορείτε να τους ενθαρρύνετε να συλλέγουν όλα τα πράγματα που τους θυμίζουν το χαμένο κατοικίδιο ζώο τους. Μπορούν να τοποθετήσουν αυτά τα πράγματα στην τρύπα δίπλα στο φέρετρο της γάτας.
 2. 2
  Χαμηλώστε τη γάτα σας στην τρύπα και καλύψτε την με χώμα. Αφού πείτε λίγα λόγια, τοποθετήστε απαλά το φέρετρο της γάτας σας στο έδαφος. Γεμίστε την τρύπα με το χώμα που σκάβετε. Φροντίστε να πατήσετε το χώμα προς τα κάτω καθώς το τοποθετείτε πάνω από τον τάφο. Θέλετε το έδαφος να είναι σταθερά στη θέση του για να αποτρέψετε τους θηρευτές να σκάψουν τη γάτα σας.
 3. 3
  Ρυθμίστε τον τάφο σας. Μην παραλείψετε τον τάφο. Αν και μπορεί να μην είναι σημαντικό για εσάς ως συμβολική χειρονομία, ένας δείκτης τάφου αποτρέπει την ταλαιπωρία του τάφου. Εάν αγοράσατε ένα φέρετρο, τοποθετήστε το πάνω στον τάφο. Εάν χρησιμοποιείτε πέτρες ή άλλα υλικά, στοίβατέ τα πάνω από το σημείο ανάπαυσης της γάτας.
  • Εάν φυτεύετε κάτι στο έδαφος, φροντίστε να περιβάλλετε τη βάση του φυτού με κάτι βαρύ. Αυτό θα κρατήσει τους θηρευτές μακριά.
  Αν η γάτα σας παρέα πάντα κοντά στα αγριολούλουδα στην αυλή σας
  Αν η γάτα σας παρέα πάντα κοντά στα αγριολούλουδα στην αυλή σας, για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι ένα καλό σημείο για να το θάβετε.
 4. 4
  Διακοσμήστε τον τάφο, αν θέλετε. Μόλις ο δείκτης είναι επάνω, ίσως θελήσετε να διακοσμήσετε τον τάφο. Μπορείτε να βάλετε προσωρινές διακοσμήσεις, όπως λουλούδια και άλλα φυλλώματα.
  • Εάν έχετε μικρά παιδιά, μπορεί να θέλουν να διακοσμήσουν τον τάφο. Μπορείτε να τους ενθαρρύνετε να κάνουν κάτι σαν να γράφουν σημειώσεις στη γάτα ή να σχεδιάζουν φωτογραφίες για να φύγουν από τον τάφο.

Συμβουλές

 • Εάν δεν είναι δυνατή η ταφή, μπορείτε να κάψετε τη γάτα σας και να διασκορπίσετε τις στάχτες της κάπου.
 • Ελέγξτε πριν διασκορπίσετε τις στάχτες. μπορεί να μην είναι νόμιμο όπου ζείτε. Ωστόσο, ίσως μπορείτε να διατηρήσετε τις στάχτες σε ένα κουτί και να τη διατηρήσετε κάπου ασφαλή.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μπορώ να θάψω μια γάτα στην περιοχή του κήπου μου;
  Ναι, μπορεί να θάβετε μια γάτα στην περιοχή του κήπου σας.
 • Ο φίλος μου απλώς έβαλε τη γάτα της κάτω. Θέλω να την υποστηρίξω αλλά δεν ξέρω πώς. Τι πρέπει να κάνω?
  Είναι υπέροχο που θέλετε να υποστηρίξετε τον φίλο σας. Η απώλεια ενός κατοικίδιου μπορεί να είναι πολύ επώδυνη. Να είστε εκεί και να ρωτήσετε αν θα ήθελε να μιλήσει για τη γάτα της, αλλά μην ανησυχείτε αν δεν το κάνει. Μπορεί να θέλει απλώς να καθίσετε μαζί της. Η μεταφορά της αγαπημένης της ταινίας και σνακ είναι πάντα καλή ιδέα.
 • Ποιο χρώμα κουτιού θα ταιριάζει στην καφέ γάτα μου;
  Εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα φέρετρου που πιστεύετε ότι ταιριάζει με την προσωπικότητα της γάτας σας.
 • Πώς μπορώ να κάνω κηδεία για τη γάτα μου που έπεσε και δεν κατάφερα να πω αντίο.
  Θα μπορούσατε να βάλετε μια φωτογραφία της γάτας σας και μερικά από τα αγαπημένα τους παιχνίδια στο κουτί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να θυμηθείτε τη γάτα σας ακόμα κι αν δεν είναι εκεί φυσικά.
 • Η γάτα μου Σάσα πέθανε σήμερα και οι γονείς μου δεν ξέρουν πώς νιώθω. Τι πρέπει να κάνω
  Πρέπει να τους πείτε πώς αισθάνεστε. Βοηθά πραγματικά να μιλήσουμε γι 'αυτό. Τραβήξτε ένα ή και τα δύο στην άκρη και πείτε τους ότι πρέπει πραγματικά να μιλήσετε. Πιθανότατα θα χαρούν να σας ακούσουν.
 • Είναι εντάξει να σκάψω τη γάτα μου που έθαψα πριν από δύο μέρες αν θέλω να τον ξαναδώσω σε ένα κουτί με μερικά από τα παιχνίδια του;
  Είναι εντάξει. Το σώμα της γάτας πιθανότατα δεν θα αποσυντεθεί ακόμη. Συλλυπητήριά μου.
 • Τι γίνεται αν δεν έχω το σώμα; Προσποιούμαι ότι είναι εκεί και θάβω ένα άδειο κουτί;
  Εάν αισθάνεστε ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο για τη διαδικασία θεραπείας σας, σίγουρα. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να θάβετε ένα από τα παιχνίδια ή τις κουβέρτες της γάτας σας ή απλά να ανεγείρετε ένα μικρό μνημείο χωρίς να θάβετε τίποτα.
 • Μπορώ να θάψω τη γάτα μου χωρίς φέρετρο; Απλά τυλίγοντας το με μια κουβέρτα;
  Για ασφάλεια, συνιστώ να βάζετε τη γάτα σας σε κουτί από χαρτόνι (μπορείτε να τα βρείτε στο μανάβικο), έτσι ώστε να μην μπορούν να φτάσουν άλλα ζώα.
 • Λειτουργούν αυτά τα βήματα εάν η γάτα είναι ακόμα ζωντανή;
  Δεν πρέπει ποτέ να προσπαθείτε να θάβετε ένα ζώο που είναι ακόμα ζωντανό. Αυτό είναι καταχρηστικό και σκληρό.
 • Είναι πολύ 15 ημέρες για να σκάψετε για να προσθέσετε μια κουβέρτα και παιχνίδια;
  Ναί. Σε αυτό το σημείο το σώμα θα έχει αρχίσει να αποσυντίθεται. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην σκάβετε τη γάτα σας.

Σχόλια (10)

 • natashahunt
  Η μικρή μου τιγρέ Nellie είναι 20 ετών και ήταν το καλύτερο κατοικίδιο ζώο που θα μπορούσα να ζητήσω. Θα γίνει ευθανασία σήμερα και είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω λάβει ποτέ. Σας ευχαριστούμε για αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες για την ταφή ενός κατοικιδίου. Θα θάψουμε τη Nellie στην πίσω αυλή μας, όπου όλα είναι έτοιμα. Θα την τυλίξουμε στην αγαπημένη της κουβέρτα και θα της βάλουμε τα αγαπημένα της παιχνίδια.
 • penelope50
  Το να έχουμε την καλύτερη ταφή για το Fluffy μας σημαίνει πολλά για εμάς.
 • sophronia58
  Σας ευχαριστώ πολύ για αυτές τις πληροφορίες σε μια θλιβερή περίσταση. Βοήθησε.
 • meredithskiles
  Με βοήθησε πολύ να μοιραστώ τη θλίψη με άλλους ανθρώπους, έτσι αισθάνομαι παρηγορημένος.
 • kcampbell
  Μόλις με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήμουν τρελός για το πώς ήθελα να ξαπλώσω τη γάτα μου, κλπ. Αυτή η σελίδα είναι καταπληκτική.
 • nearchos41
  Πολλές λεπτομέρειες κοινής λογικής που μπορεί να ξεχάσετε όταν θρηνείτε για το κατοικίδιο ζώο σας.
 • vpalmer
  Είμαι ιδιοκτήτης γάτας που δεν πήρε τη γάτα από το κατάστημα, αλλά από τη φύση. Οι γάτες μου γερνούν. Ευχαριστώ για την ιδέα.
 • barrowselva
  Η γάτα μου έτρεξε με αυτοκίνητο και αυτό με βοήθησε πραγματικά.
 • xander49
  Έμαθε για την ταφή της γάτας σας μετά τη θανάτωσή της και βήματα για το πώς να αποχαιρετήσετε ένα αγαπημένο κατοικίδιο ζώο.
 • tkapetanake
  Με βοήθησε να βρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι για τη γάτα μου που πεθαίνει, Μίλι, που είναι 13 ετών.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail